KK Bayanları Neden Acımasız ?

sizin veridğiniz bu örnekli açıklmayı aynı örnek ve açıklamayla ben dün akşam verecektim ama siz benden önce davranmışsınız...

milletçe empati kuramıyoruz sanırım...
firaset eğitimimiz biraz dozundan az galiba o yüzden bazen hanımlar birbirlerine saldırıya geçiyor...
aynı evde yaşayan iki kardeş, eşler, anne ve çocukları bile aynı şekilde düşünmüyorken
biz burada herkes bizim gibi düşünsün herkes bizim dediğimizi onaylasın beğensin
ha tamam sen doğrusun ben yanlışım desin istiyoruz
bunlar olmayınca da acımasızca dertli olan arkadaşa vuruyoruz malesef...

Ne yazık ki düşüncelerimizi yargılamadan,dalga geçmeden savunamaz hale geldik.

Daha şimdi bu konuya bakmadan başka bir konudaydım.Bir arkadaşımız kendince bir sorununu dile getirmiş ve pat dalga geçilmiş.

Ne hakla?Kim olarak?Bize saçma veya komik gelen bir şey gerçekten bir başkasını rahatsız ediyor olabilir,kafasını kurcalıyor olabilir.

Bir de oldukça saygısızca dile getirme durumu var.Sorun tamamen anlatım.Karşı fikirde olmana kimse bir şey demez ama 'sana kapak takmaktan sıkılmıştım' tarzı bir üslup olamaz,olmamalı.Daha da kötüsü bu tarz yorumları beğenen,destekleyen o kadar çok insan var ki.
Aynı fikirde ol demiyorum kardeşim ama saygı.Bu gerçekten bu kadar zor mu?

Ha sert yorumları hakeden kesim yok mu?Var...Evladını gram düşünmeyen anneye,ailesine bin bir türlü laf etmiş bir gence dahası gelen tüm yorumlara rağmen anlamayana benimde tahammül sınırım kalmıyor ama daha ilk baştan dalga geçmek,saygısızca konuşmak,dibine kadar yargılamak acımasızlık.Ve ben bu tarz insanların normalde çok söz hakkı olmadığını burada rahatladıklarını düşünüyorum artık.​

Hep aklıma takılan bir üye var. Konu açmış yardım istemişti. Yanlış hatırlamıyorsam 40 lı yaşlarda boşanmış, oğluyla yaşayan bir bayan. Oğlunun iç çamaşırlarını karıştırdığını, benzer tuhaf hareketleri olduğunu yazmıştı. Ve kadına söylenmedik laf kalmamıştı. Yaşadığı şey korkunçtu. Ama azarlandı aşağılandı. Bir de burada incitildi. Nedir hali nicedir, merak ederim. Sanki yaşadıkları onun suçuydu. Kimse kadının başına gelenlerin gerçek hayatta olabileceğini görmek istemedi. Gözlerimizi kaparsak yok olacağına inandığımız bir kabus gibi. Garip....

konuya hakaret edilmediği sürece her türlü yorum yapılabileceği kanaatindeyim

bazen hakaret etmediğini belirtip hala alttan alttan laf sokanlar oluyo

özellikle cinsellikle ilgili konularda asla yapmam böyle bi ayıbı günahı rezilliği bilmem ne diyip daha sonra tabi senin görüşündür saygı duyarım deniliyo e saygı duyuyosan bu laflar ne peki

Bence burada olumsuz yazı yazan ve sen de kötü kızmışsın buna müstehakmışsın gibilerinden cevaplar verenlerin derdine derman arayanları kınayanların gerçek hayatlarında daha kötü haltlar yemedikleri ne malum? hatta zamanında o da yapmıştır şimdi burda ahlak bekçiliği yapıyordur olabilir.. herkes iyiyse günahları kim işliyor değil mi...

burda herkes melek anlasılan herkes cok yapıcı yorumlar yapıyomus bravo ...yıkıcı yorumları kim yapıyor merak ettim doğrusu

canım çok haklısın.benim de pek çok kez dikkatimi çekti.bu arkadaşlar bize dertlerini dökmek,biraz olsun rahatlamak için ya da akıl almak için yazıyorlar.biz onları yargılamayı,suçlamayı bir kenara bırakıp,çözüm odaklı,motivasyon odaklı olmalıyız.bugün yarın o başlıklardan birini açan biz de olabiliriz..biraz daha dikkatli,hassas,düşünceli olalım...

ben burayı seviyorum çok şey öğreniyorum...sonuçta kaçbin kadın var burda her gün şaşıracak birşeyler buluyorum,

gerçekten ama bazen bir konuyu okurken konu sahibine içim acıyor,burdan bile sarılmak istiyorum teselli için,bazen de konu sahibi o kadar bencil,kötü niyetli geliyorki bana silkeleyip kendine getirmek istiyorum;kendine ve etrafındaki insanlara ne yaptığına bak demek istiyorum...

insanız hepimizin kusurları var ama çoğunluk kendisini sütten çıkmış ak kaşık sanıyor ve işin kötüsü herkesi de buna inandırmaya çalışıyor.

tam destekle sözlerinize katılıyorum...

Yapıcı olmak en güzeli ama olumlu ya da olumsuz yönlendirmeyle hayatı idame ettirmekte pek akıl karı değil..İnsanlara fikirlerini soruyorsanız alacağınız cevaplarda katlanacaksınız;oturup tüm bu eleştirleri bi süzgeçten geçirip kendi yolunuzu bulacaksınız ve en önemlisi aldığımız kararların sonuçlarına katlanmayı öğrenmek zorundayız.Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz...

Bİz kadın olarak mı,millet olarak mı hüzünü,acı çekmeyi ve yakınmayı seviyoruz çözemedim daha:26:bazı insanların ifadeleri kırıcı olabiliyor bende çok gördüm ama başkalarının fikirleri çözüm yollarını çoğaltmak için sorulur oturup alınmak ya da üzülmek için değil.Bir de ruh hali var tabi emin olun o kırıcı eleştiri yazanların bir kısımı aslında kendine öfkeli,hatalarına biraz kendilerini eleştiriyorlar biraz yorum yaptıkları insanı.Herkes her şeye her zaman pembe gözlüklerle bakamıyor zaten kalkıp harekete geçmedikçede pembe gözlüklerin bir yararı olmuyor ben mümkün olduğu kadarıyla yapıcı ve olumlu ifadelerin kullanılması taraftarıyım ama hayata karşı bu kadar cılız durulmaması gerektiğinede inanıyorum aynı zamanada

yazdıklarıyla saldırarark ortalığı karıştırıp tartışma çıkarıp ,ban yerler ama giderkende yanında bi kaç kişi daha gider en basit örneğini bugün canlı canlı izledimmmm:97:

aslında bayanlar genel olarak acımasız.KK ise bize bunun bir yansıması,örneklerin sayısını arttırıyor sadece.
insanların hayata ve kendilerine olan acımasızlığını burada daha net görebiliyoruz ve kişiler kimi durumda kendilerine,hatta çevrelerine veremedikleri tepkileri burada rahatlıkla hiç tanımadıkları insanlara verebildiklerini görüyoruz.buda insanların normal hayatta ortaya çıkaramadıkları '' EGO'larının'' tatminini sağlıyor sanırım.
bunun haricinde birde çok kaba,saldırgan,aşağılayıcı yorumlar yapanları görüyoruz onlar ise ayrı kategori oluyor sanırım.onlara yorum yapmaya da gerek yok herhalde.

bence hem haklı hem de biraz haksızlar yani düşünsenize biz buraya derdimizi yazıyoruz sizden fikirler alıyoruz böylece kendi fikirlerimizi netleştirip doğruyu bulmaya çalışıyoruz eğer herkes bizden yana olursa buraya niye yazıyoruz ki kndi fikrimizi kendimiz de savunabilir bunun doğru olduğuna inandırabiliriz:) ama şöyle bişi de var bazen gerçektenn çoookk acımasız olunabiliyo biz aynı zamanda kadınlar arasında bi konuşma yapıyoruz birbirimizi tanımasak bile aslında yeri geldiğinde tıpatıp aynı düşünüyoruz çünkü biz kadınızz! o yüzden cevap vermeden önce ilk olarak konu sahibinin yerine koymalıyız kendimizi hislerini anlamaya çalışmalıyız bence :97:

konu sahibi,başka bir konuda burdaki düşüncelerinin tam tersi davranışlar sergiliyor

Burada düzgünce yorum yapıp fikir beyan eden,seviyeli bir şekilde fikir tartışmasına girerek en doğruyu bulmaya çalışan bayanları tenzih ediyorum öncelikle.
Bazı üyeler o kadar acayip anlaşılmaz ve acımasız ki hiç yorumlarına maruz kalmamış olsam bile çok rahatsız oluyorum.
Dün bir konuyu açtım okuyorum, konu sahibi bayan da genç ergenlik çağında bir kızmış, aşağıdaki yorumlardan anladım.
Cevap yazmadan yorumları okuyordum doğal olarak, olan biteni tam okumadan yazılmışı yazmak veya cevaplanmışı sormak adetim değildir.
Çaaat! ohoo ben boşuna konuyu okuyormuşum meğerse kız daha ilk yorumdan aforoz edilmiş bile.
"Ben anladım sen şöylesin sen böylesin hatta öyle de böyle falan da fişman"
Üyenin 4 satırlık derdini okuyan tüm hayat hikayesine, aile ilişkilerine vakıf oluveriyor bir anda!Laflarının nereye gideceğini bilmeden başlıyorlar sıralamaya, doğru yanlış önemli değil, okuyan ne anladıysa o! Akıllarına da gelmiyor sanırım sormak neydin ne değildin diye(sırf bu örnek için söylemiyorum)
Ben bu yorumları okuyunca moralim bozuluyor konu sahibini düşünmek bile istemiyorum, yapım gereği de sinirliyim karışmayayım karışmayayyım diyorum ama bazen tutamıyorum kendimi,laf ediveriyorum(yorumunun yardım olmayacağı konusunda uyarıyorum)Kabul ediyorum üzerime vazife olmayabilir,ama benim üzerime o ne kadar vazife değilse birinin de kalkıp sırf yardım istiyor diye başkasının hayatı,kişiliği üzerine inciltici yorumlar yapması o kadar vazife değil .
Hadi benim laf ettiğim cevap verse yine neyse ama bu sefer başkası çıkıyor "sen de ergensin" herhalde diye etiketleyiveriyor.Kimin haddine, kimin cüretine allah aşkına!
Ha ne oldu sonunda, cevap verdim ben de ikimiz de banlandık.Ne yararı oldu senin sataşmanın?Benden çok ceza yedin belki bilmiyorum.Kimin kime faydası oldu?
Lütfen arkadaşlar birinin hayatı hakkında 2 cümle okuyunca ya da 2 cümle yazıınca hemen kendimizi o kişi üzerinde hak sahibi olarak ilan etmeyelim.
"biz sana ne yapacağını yazdık, neden bizi dinlemiyorsun" deyip kızanlara ne demeli allah aşkına?Yani illa bizim yazdıklarımızdan birisi mi olmalı çözüm?Bu kadar haklıyız,eminiz yani?
Hepsinin sonucunda bir de konuya 465875487 kez peşpeşe "bu konu fake" diyenler oluyor.Onları cidden anlayabilmiş değilim.Yani inanmayan yazmasın,yorum yapmasın.Kabul ediyorum fake denilen konuların birçoğu fake çıkıyor ama ben bu oranın %100 olmadığına bizzat şahidim.Kimi konular da 3-5 "fake bu" lafından sonra normal bir şekilde devam ediyor.Eee peki fake olup olmamasının kime ne zararı var?Ne oluyor yani bu konu fake demenin, git moderatore yaz çok dertlendiysen, konu içinde konu oluşmasın.
Off öyle işte ben de bunlarla dertliyim.Ha tabi başka dertlerim de var buraya yazıp danışmak istediğim ama korkuyorum valla, inandıramadık mı beğendiremedik mi yandık!!!

Son düzenleme:
evet kızlar bende okudum bugün bi tane,,ohh iyi olmuş sana ,haketmişsin fln yazmışlar yazık yaa hatalı buluyosan bile düzgün bi şekilde dile getir ......

Burda günlük hayatta gerçek kişilere diyemeyip sinirlerini içinde tutanlar gelip burda ona buna laf atarak, ağzına geldiği gibi konuşarak sinirini boşaltanlar var. Ne kadar hastalıklı bir durum olsa da emin oldum böyleleri var. Nasıl olsa sanal, nasıl olsa o insanla yüz yüze değil onun verdiği rahatlıkla çok pervasız davrananlar var.

Yani konu sahibiyle aynı düşünmezsin, yanlış bulursun ama bunun da söylemenin yolu yordamı var. Mahalle karısı gibi el belde olmuyor. Hayır kendileri gidiyor peşlerinden başkalarını da götürüyor.

Papatya, melisa, olmadı pasiflora içsinler de biraz sakinleşsinler...

Son düzenleme:
o biraz da yorumları beğenmemekten oluyor.
başlık açılıyor "kocam hamileyken dövdü, anneme tokat attı, babama hakaret etti, beni hastanelik etti, sonra da başka kadına aşık olup ona kaçtı ühü yardım" diye.
altına biri yorum yapıyor "boşan" diye.
onun altına da biri yorum yapıyor "yorumunuz çok sert olmuş bekara koca boşamak kolay. kocişin inşallah düzelir sabret cnm" diye.

Son düzenleme:
Dünyada iyiler de var kötülerde ,tabiki yanlış yorumlarda yazılıyor,
fakat konu sahibi kendine en uygun cevaplardan faydalanıyor
herkesin aynı fikirde olması düşünülemez,
zaten bir konu açan oraya yazılacak herşeyi göze almış demektir ,
çoğu zaman o yazılan olumsuz yazılar yol gösterici olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…