kızlar çok moralim bozuk ağlıycam şimdi sinirden cevaplarıma bakıyorum benim yaptığım cevap başka, aöf nin sitesindeki verdiği cevap başka ama benim cevap doğru kafam karıştı kitaba bakıyorum benim cevap doğru bu şekilde tam 8 tane yanlış verio site ama kitaba bakıyorum doğru nasıl olacak şimdi anlamadım yaa bi kaç tane yazıyorum buraya nolur bişeyler söyleyin sınıfta kalırsam gitmiycem kesin kararlıyım bidaha aynı şekilde çalışamam mümkün değil okadar çalışmaya sonuç kötü olacaksa
1-iktisatcılara göre ekonomik birimler hangileridir
1-hanehalkı
2-firmalar
3-devlet
cevap hepsimi yalnız 2 mi ben hepsi demiştim ama firmalar dior sitedeki cevap kitap hepsi dior
2-bir ülkede üretim faktörlerinin elde ettiği gelirler toplamına ne ad verilir
ben milli gelir dedim sitenin cevabı kullanılabilir gelir kitap milli gelir dior
3-üretim fonksiyonunun formülü hangisidir
benim yaptığım buQ*=f(L,K,T,t) sitenin cevabı Q*=f(L,K,T)
4-bir endüstrideki ölçek ekonomilerinin sadece tek bir firmanın faliyetlerini sürdürmesine olanak sağlaması sonucu ortaya çıkan tekel piyasası türü aşağıdakilerden hangisir
ben doğal tekel dedim sitenin cevabı yapay tekel
5-yatırım harcamalarının gelirden bağımsız olan kısmına ne denir
ben otonom yatırım dedim sitenin cevabı hızlandırılmış yatırım
6-bir malın arz ve talebinin aynı oranda artması aşağıdakilerden hangisine neden olur
benim cevabım dende miktarı artar,dende fiyatı değişmez.
sitenin cevabı hem denge miktarı hem denge fiyatı azalır
burda 6 ncı soruyada benim verdiğim cevabada başka yılda doğru demiş
kızlar şimdi burda 6 tane soru var bunlardan benimkiler doğruysa geçiyorum yanlışsa kalıyorum
sizde cevaplarınızı iyi kontrol edin benim kafam çok karıştı buna bakıp yorum yaparsanız çok sevincem