Ben hicbir msjimda ogretimden bahsetmedim ki? Kizinizin dersleri nasil die bile sormadim. Soyledigim hersey sosyal psikoljik konular. Yanlis bir cevrede takilinca ahlaki bozuldugu icin dogru cevreye alin kizinizi yani ailenizn cevresine, dedim. Burda ogretimle ilgili tek kelime yok.Bunu bile anlayamadan benm mesleki yeterligimi elestiriyosunuz. Komik yani. Netten acin okuyun egitim ne demek ogretim ne demekBence siz eğitimci değil öğretimcisiniz çünkü çocukların okula sadece öğrenmek için değil toplum içinde yaşama ve ahlak, görgü kuralları hakkında eğitilmek içinde geldiğini anlayamamışsınız.
Siz yanlis anladiniz.cinsellik cocukluk yasta ogrenilecek.cinelligi ogrenmek ne ayip ne gunah ne de yasak.ama bunu o yasta uygulamayla mi bunu yasayarak mi ogrenecek diyorum,bu nu yazan konu sahibesine.konu sahibesi diyor ki,cinselligi yasamazsa evlenince vajinusmus ta olur.e ne yapalim ilk deneyimi vajinusmus olmamak icin esime antremanli gitmek icin yasamalimiyim diyorum.
Kizim bara falan gidip icmis degil.diyorumya buna anca beni tanisaniz siz bile hayir dersiniz.tamamen fantazilerini kullanarak yazmis.bir dakikasi yoktur ki benden habersiz.sadece geceleri sattt birler ikiler.
Acik liseye neden dusmansiniz yaw anlayamiyorum ??? Neden kotu bana biraz anlatirmisiniz ?Naparsanız yapın kesinlikle okuldan almayın açık liseye falan da almayın kaydını. Çocuğun hayatını mahvedersiniz.
Cinsel eğitim ve vajinismusla ilgili yazanlardan biri benim. Cevap verdiniz diye belirteyim ben de 14 yaşında bir çocuğun aktif cinsel hayatı olmasını normal bulmam. Ya da anladığınız/anlamak istediğiniz gibi evlenmeden seks yapmayan vajinismus oluyor demedi kimse. Konuya kendi dar pencerenizden bakmayın genel düşünün. Kızınız için değil toplumun geneli için bu konuşulanlar.
Sizle ilgili olan kısmı çocuğu muayeneye götürmek istemeniz olabilir mesela.
Ben bu konuda sizi çok bencil buluyorum ve daha fazla okumayacağım artık konunuzu. Kızınıza içim acıyor inşallah bundan sonraki hayatında daha doğru adımları olur.
Sanal sohbet yapmayi evde annesinden mi ogrenmis yoksa okul arkadaslarindan mi ornek alarak duyarak gorerek merak ederek ogrenmis ?
Okulda hepsinin akli ayni yerde 100lerce ergen var , hepsi de degisen hormonlarin etkisinde hep ayni konnulardan muhabbet ederler, tecrubelerini paylasirlar, bilgi alisverisi yaparlar vesaire. Ben bu yuzden diyorum ki cocugun kafasinin dagilmasi lazim, o konulardan uzaklasmasi lazim.evde anne babasi ile takilirken yaa onceki msjimda soyledgim aktiviteleri yaparken biraz olsun kafasi baska seylerle mesgul olur buda faydali bisey
komik öyle mi? eğitimciyim diyen bi insanın okuldan alın evde okusun demesi komik değil yani. ayrıca evde internet var kitap var açsın öğrensin eşittir öğretim demektir ki bunu siz söylediniz. evet çok şükür eğitimin ve öğretimin anlam farkını biliyorum. evde okumakla okulda okumanın farkını gerçekten anlayamamışsanız zaten size söylenecek bişey yok.Ben hicbir msjimda ogretimden bahsetmedim ki? Kizinizin dersleri nasil die bile sormadim. Soyledigim hersey sosyal psikoljik konular. Yanlis bir cevrede takilinca ahlaki bozuldugu icin dogru cevreye alin kizinizi yani ailenizn cevresine, dedim. Burda ogretimle ilgili tek kelime yok.Bunu bile anlayamadan benm mesleki yeterligimi elestiriyosunuz. Komik yani. Netten acin okuyun egitim ne demek ogretim ne demek
Siz de haklısınıZ Belki d uyarıcı ergen çevreden uzaklaştırmak işe yarar..Bilemedim..Bir yıl için denebilir mi eğitimci arkadaşlar?1. aynı arkadaşlar o ''sosyal'' dedıgınız cevreden de karsısına çıkacaktır, ınsanlardan uzaklaştırmak cozum degıl.
2.Okuldan alınıp evde egıtıme başladı dıyelım, soz konusu çocuk, bu zamana kadar meraktan yasadıgı olayı ''artık okuldan alındım, hemen kafamı toparlamalı ve unutmalıyım'' demeyecek ve aksıne ılk fırsatta daha fazlasını denemek ısteyecek.
3.Aktıvıte konusunda sızınle hemfıkırım.
"Acik lise" ler bu kadar kotu bisey gereksiz seyler zararli seyler bir egitimci acik liseyi oneremezz.. Ya iyimisiniz "acik lise " kavramini ortaya cikaran yani bu okullari acan kim ???? Kasap ahmet amca mi ???? Egitimciler tabiki?? Acik lise bir egitim ogretim seklidir!!! Zararli bisey olsa milli egitim bakanligi boyle bir sistem uygular mi yaaa?? Acik liseye devam etsin dedim sanki ver fabrikaya da calissin dedim?? Okuyacak diplomasi olacak meslek sahibi olacak normal okula giden (orgun egitim diyoruz biz buna) arkadaslarindan hicbir eksigi olmayacak !!! Hey allahim ya ,komik öyle mi? eğitimciyim diyen bi insanın okuldan alın evde okusun demesi komik değil yani. ayrıca evde internet var kitap var açsın öğrensin eşittir öğretim demektir ki bunu siz söylediniz. evet çok şükür eğitimin ve öğretimin anlam farkını biliyorum. evde okumakla okulda okumanın farkını gerçekten anlayamamışsanız zaten size söylenecek bişey yok.
Ay allah aşkına tamam sen çocuğunu al götür açık liseye ver. Şu savunman bile komik!!!11birbir"Acik lise" ler bu kadar kotu bisey gereksiz seyler zararli seyler bir egitimci acik liseyi oneremezz.. Ya iyimisiniz "acik lise " kavramini ortaya cikaran yani bu okullari acan kim ???? Kasap ahmet amca mi ???? Egitimciler tabiki?? Acik lise bir egitim ogretim seklidir!!! Zararli bisey olsa milli egitim bakanligi boyle bir sistem uygular mi yaaa?? Acik liseye devam etsin dedim sanki ver fabrikaya da calissin dedim?? Okuyacak diplomasi olacak meslek sahibi olacak normal okula giden (orgun egitim diyoruz biz buna) arkadaslarindan hicbir eksigi olmayacak !!! Hey allahim ya ,
Arkadaşların okulu sihirli değnek sanmasını ben de anlayamıyorum.Açık liseden okul okuyup güzel üniler okuyanlara şahidim ben..Ha evde de rahat durmaxsa o başka..En az zararla atlatılmalı bu durum..Genel olarak en az zararla..Aileler kendi ev ortamlarina hiz guvenmiyorlar ki cocuklarini yanlarinda istemiyorlar. Bi cocugun evde olmasi neden kotu olsun ki? Evde olmak cocugu'kapatmak ' yada yasaklamak degil ki? Ev'inize aile ortaminiza dusman gibisiniz.? Istisnasiz her veli "cocugunu arkadaslari mahalle ortam bozuyor, cevreden kotu etkileniyor, niz evde ogle yapmiyoz soyle yapiyoz ama cocuk okuldaki arkadaslarindan yanlis seyler ogreniyo" e o zaman evde okut cocugu ? Artik egitim heryerde, bilgi heryerde, gelecegin okul sistemi uzaktan online egitim? Cocuk ailesiyke normal yasantisina devam ederken de egitimini tamamlayabilur? Egiti, sadece okulda sirada tebesirle yapilmaz? Kizin sorunlari varsa o sorunlara zemin olusturan okul ortamindan uzaklasmasinin nesi kotu ? Okullardan cok sey beklemeyin okula gidince sihirli degnekle dokunmuyoz cocuklara. Biraz kendinize guvenin ve cocugunuzu yaninizda buyutun. okula salip en iyi anne baba ben oldum sanmayin lutfen
size laf anlatmak isterdimde uğraşmıycam daha fazla. ailemde çok fazla 'eğitimci' var ama sizin gibi düşünen yok. cidden istesem anlatırım ama bu kadar uğraşmak bile size fazla"Acik lise" ler bu kadar kotu bisey gereksiz seyler zararli seyler bir egitimci acik liseyi oneremezz.. Ya iyimisiniz "acik lise " kavramini ortaya cikaran yani bu okullari acan kim ???? Kasap ahmet amca mi ???? Egitimciler tabiki?? Acik lise bir egitim ogretim seklidir!!! Zararli bisey olsa milli egitim bakanligi boyle bir sistem uygular mi yaaa?? Acik liseye devam etsin dedim sanki ver fabrikaya da calissin dedim?? Okuyacak diplomasi olacak meslek sahibi olacak normal okula giden (orgun egitim diyoruz biz buna) arkadaslarindan hicbir eksigi olmayacak !!! Hey allahim ya ,
nice1985,boyle bir sey yapmam.ben yasaklarla kizimi terbiye edemem.insanin yasaklarla terbiye edilmesinden yana degilim.insanin icin de varsa her sekil de yapar.bu yasam tarzi inanci,dusuncesi ne olursa olsun.isteyen her sekilde yapar.ben kizimin karekterinin duzelmesini istiyorum.yaptiginin yanlis oldugunun farkina varmasini istiyorum.
Esim boyle bir seye karar verse de evden giden o olur.dusunun bu kadar net bu konu.zaten bende boyle bir sey yapsam annem ve kardeslerim kapiya polis dayar,kizimi elimden alir.ins.rabbim hayirli bir kapi acar bize.
Sizin çok genç yaşta evlilik yapmanız bile kızınızın karakter oluşumunda etkilidir ve şundan eminim annem benim yaşımda evlenmiş düşüncesi hakimdir , onunla ben ettim sen etme tarzında muhabbetler kurun, öğretmenleriyle irtibata geçin, toplantılarına katılın bazı velilere yalvarıyoruz toplantıya gelin diye ama gelmiyorlar neticede bu tarz durumlar ortaya çıkıyorKizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.
Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....
Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.
Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...
Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....
Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....
Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff
Okul hayati tamamen devam edecek.benim ailem ve biz oyle yetistirildik.kizlar ozellikle kizlar okuyacak diye.bizim cocukken ekmegimiz olmadigi gunler bilirdik.ama ilk kitabimiz defterimiz alinirdi.babam uveydi demistim ya,ama beni hic ayirmadi.hep derdiki o okuyacak.ben ayagimdaki ayakkabiyi saticam ama o kuyacak.ilk bir kitap alinacaksa ilk bana alinirdi.ama hepkizarak terbiye etti beni.eline tespihi alirdi kitabi acardi en sondan soru sorardi bilmeyince elimin ustune vururdu.tekrar sorardi tekrar.ve ben diyemezdim ki baba biz daha o konuya gelmedik.ve ben hep taktir aldim...ingilizce seri kitaplari aldi bana,ben ortaokula gidiyordum,kastti.ve kasette hep cumle kurup konusuyordu.kelime bilgisi olmadan nasil cozebilirdim ki.kapiya gelip satan saticilardan aldi.sirf ben daha iyi olayim diye.ama her seferinde ne ogrendin dedigin de ben ve kardesim halen deriz.my name is mr jhon...bir tek bunu anlamistimm.onun icinde hep dayak.nice1985,
sizi tebrik ederim bu yorumunuzdan dolayı, biraz daha iyisinizdir umarım, üzülmeyin herşey düzelecek, yavrunuz gerekli uzman desteğini almaya başlayınca bütün sorunlar tek tek çözülecek merak etmeyin.
_______
Uzaktan eğitim mevzu olmuş, uzaktan eğitime karşı değilim, herkesin fikrine de saygım var ama okulda eğitim gören bir çocuğu alıp açık liseye, üniversiteye vermeye karşıyım, okul ortamları günümüzde ne kadar kötüleşmiş olursa olsun çocuklar okulda sosyalleşiyorlar, çocuklarında arkadaşa, evden başka yerde olmaya hakları var, üstelik ergenlik döneminde bazen çocuklar okumanın önemini kavrayamıyor, sınıflarda öğretmenlerle birebir ders işlerken bile dikkat eksikliği yaşayan çocuklar açık liseyi nasıl haklayacak?
Çocuk düzelir diye eve kapayıp lise üniversiteyi evden okutursak yarın öbürgün çalışma hayatına başlayınca ne yapacağız? İşe beraber mi gidip geleceğiz? Biz çocuklarımızı niye okutuyoruz, bir meslek sahibi olsun ayakları üstlerinde durmayı öğrensinler, yarın öbürgün biz hayata gözlerimizi yumduğumuzda kimselere muhtaç olmasınlar diye okutuyoruz, çocukların ergenlikte bazı sıkıntıları olabilir, kimi ergenliği daha zorlu atlatabilir, zorlanmaları bizlerin onları eve kapamasına haklı bir gerekçe değildir, sorunun temeline inip ebeveynler ve öğretmenler olarak birşeyler yapmak yerine böyle bir çözüm ilerde çocuğun daha büyük psikolojik sorunlar yaşamasına sebep olabilir.
La bu acik lise size ne etti gardasimAy allah aşkına tamam sen çocuğunu al götür açık liseye ver. Şu savunman bile komik!!!11birbir
Kötü bi şey olsa ortaya çıkmazmış. Sen emin misin öğretmen olduğuna? Hakikaten bazı insanlarla mantık çerçevesinde tartışmanın imkanı yok.
Bizim ailede de cok doktor var, dolayisiyla ben de cok iyi acik kalp ameliyti yaparimsize laf anlatmak isterdimde uğraşmıycam daha fazla. ailemde çok fazla 'eğitimci' var ama sizin gibi düşünen yok. cidden istesem anlatırım ama bu kadar uğraşmak bile size fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?