KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Ben hicbir msjimda ogretimden bahsetmedim ki? Kizinizin dersleri nasil die bile sormadim. Soyledigim hersey sosyal psikoljik konular. Yanlis bir cevrede takilinca ahlaki bozuldugu icin dogru cevreye alin kizinizi yani ailenizn cevresine, dedim. Burda ogretimle ilgili tek kelime yok.Bunu bile anlayamadan benm mesleki yeterligimi elestiriyosunuz. Komik yani. Netten acin okuyun egitim ne demek ogretim ne demek

E bu cok daha tehlikeli. Bi bira icmis olsa en fazla bası döner gecer ama kızınız sarhos oldum bilmemkim topladı diye yalanlar uyduruyo. Cocugunuz hic yasamadıgı sanal bi gerceklik olusturuyo bunu da insanlara gercek diye anlatıyo.
Size baskıdan bunalmamak icin yalan söylüyo, arkadaşlarına da onlardan geri kalmamak icin yalan söylüyo. Resmen bi döngüde sıkışıp kalmış cocuk.
Sürekli yalana basvurmak bi rahatsızlıktır ve tedavi edilmesi gerekir. Bu hastalıgı da siz tetikliyosunuz kusura bakmayın.

Bakın uzun uzun yazamıcam ama sürekli biz hic böyle degiliz aslında, tanısanız inanmazsınız deyip duruyorsunuz. Ciddi bi mükemmel olma ve görünme takıntınız var. Bu ergenlikte bi birey icin cok agır bi yük. O su anda hata yapacagı zamanda, mükemmel olmasına da görünmesine de gerek yok. Ve bu tavır hic samimi degil. Bi tanısan hic öyle degilim lafı insanı direk sogutuyo bu kızınız icin de gecerli. Annecim sen hic böyle degildin dediginiz anda onun aklından hayır iste böyleyim diye geciyo adım gibi eminim.

Sonra mesela bi saat gec kalması gibi önemsiz bi seye bile asırı tepki verip ayılıp bayılıyosanız bu tepkiler normallesir. Önemli olay-önemsiz olay ayrımı ortadan kalkar. Cocuk siz aglasanız da bayılsanız da dövseniz de(!)ne var ki her zamanki annem diye düsünür.

Sürekli bi kontrol mekanizması var o kızcagızın üstünde. Ne cok bunalmıstır o aglamasın da kim aglasın yani.

Cinsellikle ilgili mevzuya gelince lisede bi cocuk öpüsmek icin uygun bi yastadır mesela. Ama bu konuda uzun uzun konusmayalım cünkü siz baya farklı düsünüyosunuz önceki yorumlarınızdan bunu anladım.

Offf of kızınıza cok üzüldüm su anda. Ben size degil ona kolay gelsin diyorum. Büyümeye calıstıgı ortam onu cok zorluyo belli. Ne cok yükün altında kalmıs ruhsal olarak.

Vajinismusu yaşayanlar böyle enerjili kişilerden çıkmıyor ..Onu ayırdetmek lazım.

Acik liseye neden dusmansiniz yaw anlayamiyorum ??? Neden kotu bana biraz anlatirmisiniz ?

1. aynı arkadaşlar o ''sosyal'' dedıgınız cevreden de karsısına çıkacaktır, ınsanlardan uzaklaştırmak cozum degıl.
2.Okuldan alınıp evde egıtıme başladı dıyelım, soz konusu çocuk, bu zamana kadar meraktan yasadıgı olayı ''artık okuldan alındım, hemen kafamı toparlamalı ve unutmalıyım'' demeyecek ve aksıne ılk fırsatta daha fazlasını denemek ısteyecek.
3.Aktıvıte konusunda sızınle hemfıkırım.

Bir çok aile çocuğunu kontrol eder yüklenmek anlamsız bana göre.Kontrol edenler illa böyle olacak diye birşey yok..Aynı anne babanın çocuğu bile değişik oluyor..Bende beş abla ve yirmiye yakın yeğen var.

komik öyle mi? eğitimciyim diyen bi insanın okuldan alın evde okusun demesi komik değil yani. ayrıca evde internet var kitap var açsın öğrensin eşittir öğretim demektir ki bunu siz söylediniz. evet çok şükür eğitimin ve öğretimin anlam farkını biliyorum. evde okumakla okulda okumanın farkını gerçekten anlayamamışsanız zaten size söylenecek bişey yok.

Siz de haklısınıZ Belki d uyarıcı ergen çevreden uzaklaştırmak işe yarar..Bilemedim..Bir yıl için denebilir mi eğitimci arkadaşlar?

"Acik lise" ler bu kadar kotu bisey gereksiz seyler zararli seyler bir egitimci acik liseyi oneremezz.. Ya iyimisiniz "acik lise " kavramini ortaya cikaran yani bu okullari acan kim ???? Kasap ahmet amca mi ???? Egitimciler tabiki?? Acik lise bir egitim ogretim seklidir!!! Zararli bisey olsa milli egitim bakanligi boyle bir sistem uygular mi yaaa?? Acik liseye devam etsin dedim sanki ver fabrikaya da calissin dedim?? Okuyacak diplomasi olacak meslek sahibi olacak normal okula giden (orgun egitim diyoruz biz buna) arkadaslarindan hicbir eksigi olmayacak !!! Hey allahim ya ,

Ay allah aşkına tamam sen çocuğunu al götür açık liseye ver. Şu savunman bile komik!!!11birbir

Kötü bi şey olsa ortaya çıkmazmış. Sen emin misin öğretmen olduğuna? Hakikaten bazı insanlarla mantık çerçevesinde tartışmanın imkanı yok.

Aynı şeylerin daha daha da fazlasını yaşamış bir arkadaşim vardı. Anne ve babası egitimciydi tanistigimizda 19 yasindaydi bu sorunlari 13 yasindan beri yasamislar psikolog psikiyatrist bol bol gitmişler kız düzeldi mi Hayır ne oldu eve erken geldi erkeklerle daha az şey yaşadı yine de düzelmedi duzelmedi şu an 21 yaşında halen de yapar. Su an yasina gore uygun sayilabilir hala daha oturup ben anne ve babama bunu nasıl yaptım hiç haketmiyorlar deyip ağlar.yani o dönem mutlaka geçecek Psikolog ise yaradı mi dedigimde annem ve babam daha anlayışlı oldu der güler. Yani bu olayı atlatmak için çok sabır lazım sevgi lazım pat diye olmasını beklememek lazım. Tabi ki gidin asla gitmeyin demiyorum ama kızın üzerine gittikçe bu olaylar cozulmuyor olan tek şey kızın kendini size karşı suçlu hissetmesi olur bu baskılara devam ederseniz birlikte zaman geçirin kıymetli olduğunu evinde anlasın ilgi çekmesine gerek kalmasın. Allah yar ve yardimciniz olsun

Arkadaşların okulu sihirli değnek sanmasını ben de anlayamıyorum.Açık liseden okul okuyup güzel üniler okuyanlara şahidim ben..Ha evde de rahat durmaxsa o başka..En az zararla atlatılmalı bu durum..Genel olarak en az zararla..

size laf anlatmak isterdimde uğraşmıycam daha fazla. ailemde çok fazla 'eğitimci' var ama sizin gibi düşünen yok. cidden istesem anlatırım ama bu kadar uğraşmak bile size fazla

Nice ben kesinlikle kızının aşırı libido hormonu sebebiyle yaptığını düşünmüyorum. Kendisi de popülerlik , ilgi icin oldugunu söylemiş zaten . Aksi olsa yazdıklarının en azından bir kısmını yaşamak için çıkan fırsatları değerlendirir , fırsat yaratır .
Dışarıda yalnız olmak istememesinin belki de sebebi , yazıştiklari kişilerce rahatsız edilmekten korkması olamaz mı ?
Bu zor bir geçiş dönemi ama geçecek . Fakat senin sevgine , ilgine , şefkatine ve güvenine ihtiyacı var . Biraz çaba ile herseyin daha iyi olacağını ve mutlaka yanında olduğunu , asla onu sevmekten vazgeçmediğini hissettirmeli , söylemelisin .
Eminim uzman yardımının faydasını göreceksinizdir .
Ayrıca ayıp , günah , ahlak , erdem kavramları üzerinde dururken lütfen erkekler böyle kızlarla evlenmez gibi cümleler kurma . Hatalarını telafi etmeyi kendi icin istemeli , yanlis olduğunun farkına varıp dogruya yönelmeli . Erkek icin , evlenmek icin vs falan değil . Tamamen kendi degerinin , özel ve önemli olduğunun bilinciyle yapmalı .

nice1985,
sizi tebrik ederim bu yorumunuzdan dolayı, biraz daha iyisinizdir umarım, üzülmeyin herşey düzelecek, yavrunuz gerekli uzman desteğini almaya başlayınca bütün sorunlar tek tek çözülecek merak etmeyin.
_______

Uzaktan eğitim mevzu olmuş, uzaktan eğitime karşı değilim, herkesin fikrine de saygım var ama okulda eğitim gören bir çocuğu alıp açık liseye, üniversiteye vermeye karşıyım, okul ortamları günümüzde ne kadar kötüleşmiş olursa olsun çocuklar okulda sosyalleşiyorlar, çocuklarında arkadaşa, evden başka yerde olmaya hakları var, üstelik ergenlik döneminde bazen çocuklar okumanın önemini kavrayamıyor, sınıflarda öğretmenlerle birebir ders işlerken bile dikkat eksikliği yaşayan çocuklar açık liseyi nasıl haklayacak?

Çocuk düzelir diye eve kapayıp lise üniversiteyi evden okutursak yarın öbürgün çalışma hayatına başlayınca ne yapacağız? İşe beraber mi gidip geleceğiz? Biz çocuklarımızı niye okutuyoruz, bir meslek sahibi olsun ayakları üstlerinde durmayı öğrensinler, yarın öbürgün biz hayata gözlerimizi yumduğumuzda kimselere muhtaç olmasınlar diye okutuyoruz, çocukların ergenlikte bazı sıkıntıları olabilir, kimi ergenliği daha zorlu atlatabilir, zorlanmaları bizlerin onları eve kapamasına haklı bir gerekçe değildir, sorunun temeline inip ebeveynler ve öğretmenler olarak birşeyler yapmak yerine böyle bir çözüm ilerde çocuğun daha büyük psikolojik sorunlar yaşamasına sebep olabilir.

arkadaşlarınız için benim kızı konuşuyorlar demişsiniz ya bu durum için üzülen arkadaşlarınız var mı bilmiyorum ama olay çıksın da izleyelimci arkadaşlarınızda olabilir kınarcasına bakarlar bazıları ama hiç takmayın kınayanların başına er ya da geç geliyo, cidden

Sizin çok genç yaşta evlilik yapmanız bile kızınızın karakter oluşumunda etkilidir ve şundan eminim annem benim yaşımda evlenmiş düşüncesi hakimdir , onunla ben ettim sen etme tarzında muhabbetler kurun, öğretmenleriyle irtibata geçin, toplantılarına katılın bazı velilere yalvarıyoruz toplantıya gelin diye ama gelmiyorlar neticede bu tarz durumlar ortaya çıkıyor

Okul hayati tamamen devam edecek.benim ailem ve biz oyle yetistirildik.kizlar ozellikle kizlar okuyacak diye.bizim cocukken ekmegimiz olmadigi gunler bilirdik.ama ilk kitabimiz defterimiz alinirdi.babam uveydi demistim ya,ama beni hic ayirmadi.hep derdiki o okuyacak.ben ayagimdaki ayakkabiyi saticam ama o kuyacak.ilk bir kitap alinacaksa ilk bana alinirdi.ama hepkizarak terbiye etti beni.eline tespihi alirdi kitabi acardi en sondan soru sorardi bilmeyince elimin ustune vururdu.tekrar sorardi tekrar.ve ben diyemezdim ki baba biz daha o konuya gelmedik.ve ben hep taktir aldim...ingilizce seri kitaplari aldi bana,ben ortaokula gidiyordum,kastti.ve kasette hep cumle kurup konusuyordu.kelime bilgisi olmadan nasil cozebilirdim ki.kapiya gelip satan saticilardan aldi.sirf ben daha iyi olayim diye.ama her seferinde ne ogrendin dedigin de ben ve kardesim halen deriz.my name is mr jhon...bir tek bunu anlamistimm.onun icinde hep dayak.

Hani birturku var ya ,iyi kotu kiymetimi bildin ama neler ettin...iste ben onda buldumkendimi.

Gecti bunlar.babam beni cook seviyor.benim bir kizim var o da x diyor.evi annem dediki benim uzerimeyap.yok dedi.evdeki kardesimin uzerine istedi,yok.bir tek x in uzerine yaparim.boyle olursa yarin gideriz tapuya ,yoksa yok dedi...bu kadar sevdi ama dovdude..
Her esimle tartistigimda esime hic bir sey demedim.dondum arkami baba beni neden dovdun.diye agladim.

La bu acik lise size ne etti gardasim

size laf anlatmak isterdimde uğraşmıycam daha fazla. ailemde çok fazla 'eğitimci' var ama sizin gibi düşünen yok. cidden istesem anlatırım ama bu kadar uğraşmak bile size fazla
Bizim ailede de cok doktor var, dolayisiyla ben de cok iyi acik kalp ameliyti yaparim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…