KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Evli değilim çocuğum yok. Evlat cansa. Canda kıymetliyse . Ve şuana bi çözüm bulunamıyorsa yapılmalı bence. Allah her yerden rızk verir yeter ki çalışılmalı çabalamalı şükür edilmeli. Çocuğunuzun öpüştüğünü duyduğunuzda kötü etkilenmişsiniz. Yarın birgün cinsel birliktelik yaşarsa ne olacak? Bu seferde akraba eş dost illaki duyar. Belki arkadaşlarının biriyle tartışınca. Arkadaşıda öc almak için kızınızın adını çıkarırsa ne olacak? O zaman yediğiniz ekmek zehir olmaz mı?

Çocuğumun öğretmeni şöyle cümleler kursa, 'öyle' yerine 'öğle' yazdığını fark etsem çocuğumu okula göndermem zaten.

Doktorlar da "X hastaları direkt ölsün; binlerce hastaya bakıyoz, onlarla mı uğraşças .s.s" dese haklı olurlar demek ki.

Her önüne gelen okul okuyunca böyle oluyor işte.

Merhaba bir eğitimci değilim malesef anne de ama yaşam tecrübelerim den anlatmak istiyorum yada söyleyeceklerimin Size bi nebze de olsa fikir sunacağını zannediyorum... Abim hep der ki fazla başı boş bırakmak ta iyi değil sık boğaz etmekte iki sinin sonucu da kaybetmektir üzerine titrersin fazlasını ister artık zevk alamaz sapkınlığa gider üzerine düşersin sıkılır bunalır yine sapkınlığa gider anladığım kadarı ile kızınız ile arkadaşınız ama aranızda bir duvar var yani hersey paylaşıyor sizinle ama öğrenirseniz tepki vereceğinizi biliyor arkadaş çevresi kadar yetiştirme tarzıda çok önemli anladığım kadarıyla kızınız ailem bilmediği öğrenmediği takdirde sınır tanımam diyor kızınızı hapsedin demiyorum ama bazı kısıtlamalar getirip üzerine gitmeden denetlemeniz gerekiyor herşey giriş çıkış saatleri takibi ile bitmiyor nihayetinde siz daha iyi bilirsiniz kızınızı ama insanlar yani gözlemlerim o ki insanlar gün yüzüne çıkınca çekinik genlerini gün yüzüne çıkarıyor kızınız ilgi bekliyor bence herşey demek değildir gözle görülür ihtiyaçları gidermek en büyük ihtiyaçtır manevi yat söylemek istediklerimi anlatabildim mi bilmiyorum inanın çok üzüldüm kimse evladının kötü olmasını istemez Rabbim Size bağışlasın inşallah yanlışlarını en kısa zamanda fark eder yanlıştan döner

Söylemeden edemeyeceğim. Bu konuda gerçekten bilinçsizsiniz.
valla sana oyle gelmis olabilir cnm. Yeterince tecrube biriktirdigimi dusunuyorum . ozelde de calistim devlette de turkiye birincisi cocuklarin da oldu 2kere 2 yi bilmden mezun olanlar da en zengin cevrede de calistim en fakir cevrede de muhafazakar kesimin de cocugunu gordum fransiz okullarinin cocuklarini da (bifill calistim sadece goredim ) yabanci dilim de oldugu icin netten baska ulkelerden de okurum arastiririm ...... Yeter mi acaba ? Sizin de tecrubelerinizi duymak isterim

Bana destek vermissiniz tesekkur ederim.
Yalniz ben okumasin filan demedim, okula gitmeden egitimine devam etsin dedim. Bir harf hatasini kabul etmiyosunuz bizden en kotu durumlarla bile basetmemizi bekliyosunuz. Enteresan.

Cinselligi gereken yaşta ögrenmeyen veya cinsellikten korkutularak, bu konu kötü gösterilerek büyüyen cocuk vajinismus da olur baska rahatsızlıkları da olur. Bu konudaki görüsünüz bastan sona taraflı ve hatalı bence ama haklısınız sizin konunuz bunun üzerine degil burayı geciyorum o yüzden.
Birincisi kendinizi bu kadar hırpalamayın. "Çocuklarımı çalacaklar, kardeslerime bi sey olur diye korkardım" bu sözler psikolojik bi rahatsızlıga isaret ediyo. Ama sanırım bu konuda bi uzmanla konusuyosunuz ya da konusma girisimleriniz var. Bu takıntı ve korkularınızın üzerine gidin ve aşın kesinlikle. Hem size zararlı hem de başlarında saglıklı ve güclü bi anne figürüne ihtiyac duyan cocuklarınıza zararlı.
İkincisi şu elalem ne der, ailem duysa ne der, cocugumun itibarı ne olur kısmını bırakın. Onların ne dediginin ne önemi var? Cocugunuzla bağlarınız elinizden gidiyo farkında mısınız?
Kızınızı da sakın bak hakkında kötü konusacaklar diye yargılamayın, onu arkandan kötü diyecekler diye korkutmayın. Bilmem farkında mısınız kızınız kendi dogrularını olusturamamıs bi birey. Hep elalemin ne düsünecegiyle ilgileniyo zaten. Tek fark sizin icin elalem aileniz ve o teyzeler topluluguyken onun icin elalem okul arkadasları. Ben böyle davranmazsam su anda cevremde olan kızlar ne der, beni cool degil de ezik bulurlar diye düsünüp böyle sacma davranıslar sergiliyo. O "kanka gel birlikte icelim" diyen sözde harbi havalı kızlara ve onlarla ilgilenen oglanlara yaranmaya calısıyo su anda.
Bi de sizin korumacılıgınız eklenmis üstüne. Bu kız ne kendi kararlarını vermeyi ögrenebilmis ne de hep siz korudugunuz icin kendini korumayı.
Üçüncüsü kızınızla arkadas gibi olma kısmında saglam cuvallamışsınız.
Yani sert tepki ver-iyi konus-dayak at(hele sunu nasıl yaptınız ya. siz de pismansınız belli ki ama keske hic yapmasaydınız dönüsü yok yani)-iyi konus. Böyle arkadaslık olmaz ve cocuklar cok zekidir yaptıgınız her seyi kaydederler siz ne kadar iyi konusursanız konusun su anda samimiyetinize inanmaz kızınız. O hala kafasında "annem duysa s.ker " diye düsünüyo.
Ücüncüsü ise bu durumda ne yapacaksınız kısmı ki burası karısık. Yani bi cevre degisikligi sart ama bu bi yandan da onu daha cok bunalıma sokacak. Yalnız hissedecek yeni bi arkadas grubuna kendini benimsetmesi gerekecek. Nasıl bi yol izleyeceksiniz bilmiyorum belki bi uzman yardımı almalı kızınız da.
Bi de benden size tavsiye bi seyi merak ettiginde bırakın ilk sizin yanınızda ögrensin ve denesin. Ben ickinin tadını ilk ailemin yanında ögrendim. Daha hayatımda bi kere icip icip de sapıtmadım adabımı hic kacırmadım icerken. Sigarayı ilk dedem denetti mesela. Öyle bi boguluyodum ki cocuk halimle bi daha asla elimi sürmedim. Dedemin de amacı oydu zaten. Ufacık cocuga sigara icirmek degil de onu ömrü boyunca sigaradan uzak tutmak.
Sevgililik hakkında merak ettigim her seyi ilk anneme sordum. Annem hicbi zaman o yasta erkek arkadas olmaz demedi. Böylece ben de bi sey olunca ona rahatlıkla anlatabildim.

O bazılarındanım sanırım, geri olduğunuzu, modern olmadığınızı kastetmedim ve aşağılama falan amaçlı yazmadım yazıyı, ben cahil biri değilim dediğinizden ve yine içinde modern kelimesi geçen bir cümleniz yüzünden o şekilde başladım yazıya ama tekrarlamayın lütfen artık şu beni anlayamazsınız lafını. Anlıyorum bazı şeyleri kendi yaşantımdan, kızınız yerine kendimi koyabiliyorum çünkü bundan önceki konularınızda da annemle sizin aranızda benzerlikler görüyordum, üzülmesem, yakın bulmasam kendime durumu neden yorum yazmakla uğraşayım sonuçta, o yüzden taa o zaman basit bir yorum yazdım, bütün benzerlik gördüğüm detayları tek tek mi yazsaydım, ne alaka demeyecek miydiniz? Şu anki durumuzla bir alakaları var mı, yok ama merak mı ediyorsunuz onu da pek sanmıyorum ama şu kendi eviniz dışında yapılan yemekleri pis görme ve başkasının evine kokuyor demeniz mesela, alın aynısı benim annemde de vardı, ((sizin kızınızı da aynı şekilde etkileyecek diye yazmıyorum ama kendinize göre normal gördüğünüz bir davranışın nasıl bir şeylere yol açabileceğini belki anlarsınız siz de diye örnek veriyorum)) kendisi bütün yeme bozukluklarımın mesuludur, evden ayrılana kadar hem devamlı kilolu olmamı aşağıladı, hem ben yedikçe yemek yaptı, başkasının evinde yediğim zaman yine aşağıladı surat ifadesiyle veya arkalarından konuşurken dinledim, onun evi pis neden yemeklerini yedin onların diye. Niyeti kötü müydü hayır, benim için en iyisini istiyordu, en temizini yiyeyim, başkasının evindeki kötü kokulu pis şeyleri yemeyeyim ama hiç kilo almayayım onun gibi zayıf kalayım, mümkün mü hiç böyle bir şey? Kendisi sabahtan akşama kadar temizlikle, ev işiyle yeterince hareketi sağlıyordu ama ben sabahtan akşama kadar aynı sırada oturup ders dinliyordum. Kantin yemeği tamam pisti, aşırı kahvaltı, aşırı beslenme çantası, aşırı akşam yemeği. Yemezsem hasta olurdum ona göre ama devamlı evde oturan bir kız, dışarı çıkmak istersem arkadaşım yoktu ki? Zayıflar beğeniliyordu hep okulda ne kadar güzel kız dedikleri hep incecik kızlardı. Zayıflar, zayıflarla arkadaşlık kuruyordu. Annem soruyordu neden dışarı çıkmıyorsun? diye, kimse beni sevmiyor mu diyecektim? Canım istemiyor diyordum, hepsi çocuk gibi geliyor diyordum, sen genç kız oldun o zaman, madem öyle yemek, temizlik işi senin olsun yap ki evlenince işine yarasın diyordu ama evlenmek falan istemiyordum da kimseyle, çünkü zayıf gelin bile olamayacaksam nasıl evlenecektim?

Saçma geliyor şimdi yazarken ama değil o anki aklımla çok normaldi böyle düşünmem, çocuktum çünkü. Bu durumun kötü tarafı ne peki? Bir düşünün, karşınıza çıkıp sen çok güzelsin, hiç de kilolu değilsin diyerek yaklaşan erkeğe anında inanıyorsunuz, normal mi bu şimdi? Yıllar yılı oluşmuş zaafınızla kullanılıyorsunuz, hangi konuda bilgi eksikliğiniz varsa onunla sınanmanız kötü sadece, yoksa zaten sorun yok ki, bilginiz varsa geçebiliyorsunuz sınavı yoksa hata yapıyorsunuz, şimdiki akılla çözülmüyor her şey, o zaman ki çocuk aklına inmeniz lazım biraz da. Benim çocukluğum ve acılarım falan demeyin artık, evet yokluk, fakirlik daha kötü hemfikirim ama karnınız tok, tertemiz çarşafta da yatarken içiniz sıkılıyor daralıp ağlıyorsunuz büyürken kafanıza dolan sorular yüzünden, dünyanın en büyük acısı da o an kafasını yastığa koyanınki oluyor o an, annesininki, arkadaşınınki falan değil.

Hala yaşamak mı lazım cinselliği evlenmeden önce diyorsunuz, hayır yaşamak lazım değil ama sizden, kitaptan, filmden, broşürden de olsa kızınızın bu durumla ilgili bilgi sahibi olması lazımdı ki kendini koruyabilsin, yapmak istedikten sonra ne kadar denetlersen denetle yapar lafına inanmıyorum ben, herkesin aklı fikri var, oturup bu konu hakkında daha önceden bilgi sahibi olsaydı, nelerin ona zarar getireceğini detaylıca bilseydi sizden veya kendi okuduğundan hazırlıklı olsaydı daha sağlıklı kararlar verirdi, ne sizin aklınıza, özellikle de kızınızın aklına hakaret etmek haddim değil. Takip etseydim bunlar olmazdı diye düşünmeye devam etmeyin, geçti bitti artık o an, bundan sonrası var sadece.

Bana destek vermissiniz tesekkur ederim.
Yalniz ben okumasin filan demedim, okula gitmeden egitimine devam etsin dedim. Bir harf hatasini kabul etmiyosunuz bizden en kotu durumlarla bile basetmemizi bekliyosunuz. Enteresan.
En kötü durumla baş edemeyecekseniz öğretmen olmayacaksınız. Türkiye derecesi yapan öğrenciyle övünmeyi biliyorsanız yardıma ihtiyacı olan çocuğa da yardımcı olacaksınız. Size mesleğinizi yanlış öğretmişler, öğrencilerinizin sizin egonuzu tatmin etme ve sizin işinize gelmezlerse sizin çizdiğiniz yoldan eve postalanma gibi bir zorunluluğu yok. Bu işler böyle, "Öğretmenlik yan gelip yatma yeri değildir."

Neyse, koca kadınsınız, size hayatta başarılar.

:) öfff yine kendini öven üye
Ben şimdi burada ordinaryus profesörüm desem ne olacak?
Yani bu şekilde yazınca vay be çok okumuş demek ki dediği doğruymuş dememizi mi bekliyorsunuz??

Siz yanlis anladiniz.cinsellik cocukluk yasta ogrenilecek.cinelligi ogrenmek ne ayip ne gunah ne de yasak.ama bunu o yasta uygulamayla mi bunu yasayarak mi ogrenecek diyorum,bu nu yazan konu sahibesine.konu sahibesi diyor ki,cinselligi yasamazsa evlenince vajinusmus ta olur.e ne yapalim ilk deneyimi vajinusmus olmamak icin esime antremanli gitmek icin yasamalimiyim diyorum.

Kizim bara falan gidip icmis degil.diyorumya buna anca beni tanisaniz siz bile hayir dersiniz.tamamen fantazilerini kullanarak yazmis.bir dakikasi yoktur ki benden habersiz.sadece geceleri sattt birler ikiler.

Arkadaslar neden art niyet ariyosunuz hersyde ki anlamadim valla?ben ne dedim "aciktan okusun, evde vakit gecirsin" Sizin icin evde olmak demek temizlik yapmak kadin programlari izlemek ve sokaga cikamamak demek mi? Kiz istedigi herseyi yapabilir?hobi edinsin, kurslara gitsin, duzenli ni spor dalinda devam etsin , yabanci dil ogrensin ,alisveris yapsin, gezsin tozsun eglensin ........ bunlari yaparken aile ortaminda daha fazla vakit gecirecek ve 100lerce ergenin icinde 43ergenlik hormonlarinin etkisi ile yaptiklari yanlislardan uzak durmus olur.bunun nesi yanlis? Ufkunuzu genisletin biraz cok dar dusunuyosunuz.
Ogretmenligin ne oldugunu anlatmis biri, ogretmenligin ne oldugunu biliyosaniz buyrun gelin birlikte yapalim .
Bana bilincsiz diyen birine neden bilincsiz olmadigimi anlattim bu kendini ovmek deil. Kelime anlami konusunu calisin biraz. Hem ovsem nolcak niye kiziyosunuz ki insan kendini ovemez mi alla alla

offff hala diyosunki kzımın benden habersiz 1 dakikası yoktur sürekli bunları yazıyosun ben burda bunaldım kızın nasıl bunalmasın ya

offff hala diyosunki kzımın benden habersiz 1 dakikası yoktur sürekli bunları yazıyosun ben burda bunaldım kızın nasıl bunalmasın ya
Bazi uyeler birlikte olmus Olabilir,bara gitmis,dediklerine aciklik getirmek icin yazdim.

yalnız bu kız cocugu sanal sohbetını okulda degıl, evdeyken yapıyor....

Başınıza gelen durum, üZüntü ve çaresizlik hisleriniz beni de üzdü.Benim yeğenlerin birinde de yaşamıştık.Hatta birinde ben şahit oldum.Kimi çocuk böyle sorunlu bşr ergenlik geçiriyor kimisş de daha düzgün.Aynı anne babanın çocıkları olsa bile.Bu çocuk genç yaşta severek evlendi,hatta maddi durumları olmadıpı için ablamda kaldılar. içgüveyi şeklnde.Çocukları oldu.Ozaman da hataları oldu.Biz bu çocuk ne olacak derken birgün evle tarşıp arkadaşına gitti ve trafik kazasında vefat etti.Bu şekilde hep üzen bşr evlat oldu.Hala içimizde bir yaradır...Sen sakin ol..Okulu değiştirin.Öğretmeniyle görüşün..yardım isteyin ..Sık sık okuluna gidin.Psikolog yardımı alın brraber...Öfkeyle birşey yapmasın eşin..Dövmeyin..Ama konuşun..Neden yapmış.Düzelteceksiniz zamanla mecbur..Hata yapsa da evlat..Belki siz bşryerletde bir yanlış yaptınız...........Bence siz öğrendiğiniz için utanacak bından sonra...Ahlakın önemini ve bu kpnudaki günah kavramını anlatın...ilerde pişnan olacqğını erkeklerin böyle kızları eş olarak tercih etmeyeceğini kendisinin de anne olduğunda bunlara çok üzüleceğini anlatın...Belki bazıları karşı çıkacak ama din duygusu ,günah,(ve de ayıp )dygusu insanın id' i üzerine çok etkilidir...Yaşına uygun hareket etnediğini anlatın..Kendini büyümüş sanıyor ergenliğe girdi diye...Meslek azmiydi dersti,spordu,bilimdi..ilgi alanı olarak gençlrre yakıştığı....Sizin kız id'iyle hareket ediyor şuan..Dini romanlar kitaplar okutun..Aşk romanı okutmayın.Tvdeki filmleri seçin....Radyodan belli kişilerden dini sohbetler dinleterek karşı taraftan bakmasını sağlamaya çalışmak da bir yöntem olabilir...Bunları yapsanız da düzelmesi zaman alabilir...Yaşı ilerledikçe durulacaktır bence..düzelmesi meşakkatli birdurum...Allah sabır versin.

Son düzenleme:
Bence siz eğitimci değil öğretimcisiniz çünkü çocukların okula sadece öğrenmek için değil toplum içinde yaşama ve ahlak, görgü kuralları hakkında eğitilmek içinde geldiğini anlayamamışsınız.

yalnız bu kız cocugu sanal sohbetını okulda degıl, evdeyken yapıyor....
Sanal sohbet yapmayi evde annesinden mi ogrenmis yoksa okul arkadaslarindan mi ornek alarak duyarak gorerek merak ederek ogrenmis ?
Okulda hepsinin akli ayni yerde 100lerce ergen var , hepsi de degisen hormonlarin etkisinde hep ayni konnulardan muhabbet ederler, tecrubelerini paylasirlar, bilgi alisverisi yaparlar vesaire. Ben bu yuzden diyorum ki cocugun kafasinin dagilmasi lazim, o konulardan uzaklasmasi lazim.evde anne babasi ile takilirken yaa onceki msjimda soyledgim aktiviteleri yaparken biraz olsun kafasi baska seylerle mesgul olur buda faydali bisey

Naparsanız yapın kesinlikle okuldan almayın açık liseye falan da almayın kaydını. Çocuğun hayatını mahvedersiniz.

Cinsel eğitim ve vajinismusla ilgili yazanlardan biri benim. Cevap verdiniz diye belirteyim ben de 14 yaşında bir çocuğun aktif cinsel hayatı olmasını normal bulmam. Ya da anladığınız/anlamak istediğiniz gibi evlenmeden seks yapmayan vajinismus oluyor demedi kimse. Konuya kendi dar pencerenizden bakmayın genel düşünün. Kızınız için değil toplumun geneli için bu konuşulanlar.

Sizle ilgili olan kısmı çocuğu muayeneye götürmek istemeniz olabilir mesela.

Ben bu konuda sizi çok bencil buluyorum ve daha fazla okumayacağım artık konunuzu. Kızınıza içim acıyor inşallah bundan sonraki hayatında daha doğru adımları olur.

Yalnız arkadaşlar bu kızda hormonlar fazla ve idin etkisinde ..Kafasının dağıtılması lazım...Her ergende fazla olmuyır hormonlar kişiden kişiye değişiyor...Baskılanmakla zarar görecek bir cinsellik enerjisi göremedim ben.O enerinin dağıtılması lazım yoksa böyle devam edecek kimbilir nezaman durulacak...Yaşadıkları kalacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…