Evli değilim çocuğum yok. Evlat cansa. Canda kıymetliyse . Ve şuana bi çözüm bulunamıyorsa yapılmalı bence. Allah her yerden rızk verir yeter ki çalışılmalı çabalamalı şükür edilmeli. Çocuğunuzun öpüştüğünü duyduğunuzda kötü etkilenmişsiniz. Yarın birgün cinsel birliktelik yaşarsa ne olacak? Bu seferde akraba eş dost illaki duyar. Belki arkadaşlarının biriyle tartışınca. Arkadaşıda öc almak için kızınızın adını çıkarırsa ne olacak? O zaman yediğiniz ekmek zehir olmaz mı?Ordan soylemesi cok kolay cnm. Evimi,isimizi,ailemi bir anda ne diye degisecegiz.nasil gidecegiz.belli birduzeni nasil birakiriz ki.biz burada kazaniyoruz ekmek paramizi.cok isterdim.yeni bir sehir yeni bir hayat.zaten akrabalar biliyordur,neyden kacacagim.
Çocuğumun öğretmeni şöyle cümleler kursa, 'öyle' yerine 'öğle' yazdığını fark etsem çocuğumu okula göndermem zaten.Aileler kendi ev ortamlarina hiz guvenmiyorlar ki cocuklarini yanlarinda istemiyorlar. Bi cocugun evde olmasi neden kotu olsun ki? Evde olmak cocugu'kapatmak ' yada yasaklamak degil ki? Ev'inize aile ortaminiza dusman gibisiniz.? Istisnasiz her veli "cocugunu arkadaslari mahalle ortam bozuyor, cevreden kotu etkileniyor, niz evde ogle yapmiyoz soyle yapiyoz ama cocuk okuldaki arkadaslarindan yanlis seyler ogreniyo" e o zaman evde okut cocugu ? Artik egitim heryerde, bilgi heryerde, gelecegin okul sistemi uzaktan online egitim? Cocuk ailesiyke normal yasantisina devam ederken de egitimini tamamlayabilur? Egiti, sadece okulda sirada tebesirle yapilmaz? Kizin sorunlari varsa o sorunlara zemin olusturan okul ortamindan uzaklasmasinin nesi kotu ? Okullardan cok sey beklemeyin okula gidince sihirli degnekle dokunmuyoz cocuklara. Biraz kendinize guvenin ve cocugunuzu yaninizda buyutun. okula salip en iyi anne baba ben oldum sanmayin lutfen
Söylemeden edemeyeceğim. Bu konuda gerçekten bilinçsizsiniz.
Bana destek vermissiniz tesekkur ederim.Çocuğumun öğretmeni şöyle cümleler kursa, 'öyle' yerine 'öğle' yazdığını fark etsem çocuğumu okula göndermem zaten.
Doktorlar da "X hastaları direkt ölsün; binlerce hastaya bakıyoz, onlarla mı uğraşças .s.s" dese haklı olurlar demek ki.
Her önüne gelen okul okuyunca böyle oluyor işte.
Cinselligi gereken yaşta ögrenmeyen veya cinsellikten korkutularak, bu konu kötü gösterilerek büyüyen cocuk vajinismus da olur baska rahatsızlıkları da olur. Bu konudaki görüsünüz bastan sona taraflı ve hatalı bence ama haklısınız sizin konunuz bunun üzerine degil burayı geciyorum o yüzden.Bazilariniz beNi geri ,modern olmadigimi soyluyor.oyle soylemeyin kizlar.icimin nasil yandigini,size anlatsammm,yanimda olsaniz bir de benden dinleseniz o zaman anlarsiniz beni.bir tek burdan sizinle konusuyorum.omuzuna kafami koyup agliyacagim kimsem yok.cunku bunu kimseyle paylasamiyorum.esim hic konusmuyor.sadece eve gelip arada ic cekiyor...ve goz goze geliyoruz.ikimizde perisaniz.kolumuz kanadimiz kirilmis,bir battaniyeye sarilip uyuyoruz.yatagimizi bile yapmiyoruz.
Bazilariniz cinselligi ogretmek lazim,bilincli olmak lazim,diyorsunuz.bu bilgileri cocuk yasta yapmak icin mi ogrenmek lazim.
Yoksa insan kendi vucudunu tanimasiyla alakali bilmesi mi lazim.bu iki seyi ayirt edelim.ve evlendigimizde tecrubeli mi olmamiz lazim.bunu yasamadan evlenilmiyor mu? yok cinselligi yasamazsak vajinusmus olurmusuz.niye ilk yasadigimizfda bu olmuyor mu.evlenmeden once antreman mi yapmamiz lazim vajinusmus olmamak icin..benim konum cok farkli.burada bir cocuktan bahsediyorum.benim kizimin yaptiginda ask bile yok.her kezle konusmasi boyleymis.bir kisi bile degil.
Birliktelik yok.sadece sanalda.cunku firsati olmamis.her konusmanin sonun da davet edilmis,ve teyzesi bile bizde yokken annemler yok dur teyzem yuruyuse cikacakmi sorayim,ve soruyormus gibi yapiyor ,aa cikmiyormus teyzem,gelemem...hic bir zaman teyzesi bizdeyken ben ve esim bir yere bile gitmedik.bizi de evdeyok diyor.hemde bundan iki hafta once.teyzesi bir aydir bize gelmiyor.en son ben bu olayi ogrendigim gun gelmisti..yok boyle bir durum yani
Firsati olsa kesinlikle birliktelik olurmus.ama beni tanisaniz siz bile ihtimal veremezsiniz...diyorsunuz ya ortaokula kadar goturup getirdiniz.nedeni,bende cocuklarimi calacaklarmis korkusu var...hat safada..cocuklar kucukken aksamdan islerimi yapardim ki bahcede oynarlarken,bende orada otururdum,onlar oynar gelirlerdi.tuvalete giricem dimi iceri alirdim ve sonra tekrar disari cikardik.ben cocukkende kardeslerimi kaybedicem diye bir korkum vardi.onlar derse girerlerdi tekrar gider ogretmenleri girdimi diye bakardim.ama bu elimde degil.komsuya birsey almaya bile yollamazdim,ya kaybolurlarsa.bu kadar .yanlis bastan sona yanlis,ama elimde degil.komsuya gonderdigimde telefon veriiyordum,hemen tel.ediyorum,aldin mi.hadi kos cabuk camdayim..bu beni mahvettiii..
Bu halen de boyle.oglumun oglen arasi telefonunu ucuncu acsin elim ayagim titriyor.hemen yere duserim,kayboldu caldilar diye bagiririm.asiriyim kizlar.elimde degil.ama baski yapmadim.her yere gidebilirler ama benim gozetimim de,ve her yere de gotururuz.
Kizim buyudu ve sabah sekiz,babasi birakiyor.saat dortte cikiyor ceyrek gece evde.bilirki gec gelirse ben komaya girerim.hafta sonu bir yere beraber gideriz.arkadaslari var,evine gider,annesini tanirim,ve annesi evde durursa gider.oyle basi bos degil.mesela sinemaya gidecekler,kendi der baba bizi sen biraksana.babasi da goturur,siz gelirsiniz der.ve bir bakariz ariyor bizi alsana baba.ve tam film bittigi an.esim alir ve getirir.okuldan bir yere cikmasi mumkun degil.cikis karti yok.gecenlerde evde bir seyini unutmustu,tel etti baba eve gelmem lazim ama izin kagidi cikarmadiginiz icin gelemiyorum.esim gitii ve ancak velisiyle geldi...yaz boyu odasinda,cik azicik yuruyus yap diyorum,yok..giz. diye arkadasi var gidin carsiya yok ya cok sicak.park var burada gidin azicik aksamlari bir seyler icin,hep evdesin diyorum,gitmiyor.kizlar kendi de gitmiyor.dusunuyorum,bunlari yazan kisi yasamak ta ister ve firsat yaratir,ama yok.yazin bir tek annemlere gidiyor,annem bize gelince alip gidiyorlar,orada hic disari cikmaz,teyzesiyle ve cevre farkli.disari diye bir sey yok yani.baska da balkonda dahi oturmaz.yani bunlari anlatmamin sebebi bunlari yasayacak ne firsati var.ne de kendi firsat yaratiyor.konusmalarinda konusuyor,sonucu yok.hep redddetmeler..ilk bende onunla konustugum da anne benim bunlari yasamam icin bir dakika disarida basi bos bir zamanim var mi diyor.
Kizimla konustum.hic bir sey soylemiyor.agliyor sadece.bilmiyorum neden boyle bir sey yaptigimi.ama hic yapmadim,ama konustum.diyor.baska da bir sey yok.yarin ilk randevumuz var.esim okuldan alacagini soyledi.benimle de bu konuyu ne yapmamiz gerektigini konusmuyor.
Yuzyuze esimle konusmak mumkun degil,telefon ettim esime,dedim ki.bu olaylari ben yapsam bir dakika beni evde tutmazdin disari atrdin.agzimi burnumu kirardin.ama bak o halen bizim evimizde.demek ki o her seyden degerli.kotubir sey yapsa da atamiyoruz,vazgecemiyoruz.evlattan vazgecilmiyor.rabbim bizi bir sinava soktu.bu da en buyuk sinav .evlat. hani rabbim diyorya biz sizi evlatlariniz ve mallarinizla sinariz.aynen oyle.sinavin bransi yok.biz burada ki sinavi olum diye sandik,ama bu sekilde de sinav olunuyormus.dedim.ve tamam,isim var kapat dedi.bitkin bir sekilde.
Bu gun lise arkd.bir anda geldiler.kahvalti yapiyorduk.ben bitkin bir sekildeyim.gecenlerde bir arkadasimin oglu sunnet oldu.oradaydik.liseden bir kiz geldi.kiz icin iyi konusmuyorlar.ve bu gunde onadn konu acildi.her kez bir sey soyledi,ben sustumm,ve kizimi dusundum.bu omru boyunca pesinden gider mi.kalirmi bu yuk omuzlarin da.
Nerden baksam aci.nerden tutsam elimde kaliyor.su anda herkez suskun.her kez hasta.
Bazilariniz beNi geri ,modern olmadigimi soyluyor.oyle soylemeyin kizlar.icimin nasil yandigini,size anlatsammm,yanimda olsaniz bir de benden dinleseniz o zaman anlarsiniz beni.bir tek burdan sizinle konusuyorum.omuzuna kafami koyup agliyacagim kimsem yok.cunku bunu kimseyle paylasamiyorum.esim hic konusmuyor.sadece eve gelip arada ic cekiyor...ve goz goze geliyoruz.ikimizde perisaniz.kolumuz kanadimiz kirilmis,bir battaniyeye sarilip uyuyoruz.yatagimizi bile yapmiyoruz.
En kötü durumla baş edemeyecekseniz öğretmen olmayacaksınız. Türkiye derecesi yapan öğrenciyle övünmeyi biliyorsanız yardıma ihtiyacı olan çocuğa da yardımcı olacaksınız. Size mesleğinizi yanlış öğretmişler, öğrencilerinizin sizin egonuzu tatmin etme ve sizin işinize gelmezlerse sizin çizdiğiniz yoldan eve postalanma gibi bir zorunluluğu yok. Bu işler böyle, "Öğretmenlik yan gelip yatma yeri değildir."Bana destek vermissiniz tesekkur ederim.
Yalniz ben okumasin filan demedim, okula gitmeden egitimine devam etsin dedim. Bir harf hatasini kabul etmiyosunuz bizden en kotu durumlarla bile basetmemizi bekliyosunuz. Enteresan.
:) öfff yine kendini öven üyevalla sana oyle gelmis olabilir cnm. Yeterince tecrube biriktirdigimi dusunuyorum . ozelde de calistim devlette de turkiye birincisi cocuklarin da oldu 2kere 2 yi bilmden mezun olanlar da en zengin cevrede de calistim en fakir cevrede de muhafazakar kesimin de cocugunu gordum fransiz okullarinin cocuklarini da (bifill calistim sadece goredim ) yabanci dilim de oldugu icin netten baska ulkelerden de okurum arastiririm ...... Yeter mi acaba ? Sizin de tecrubelerinizi duymak isterim
Cinselligi gereken yaşta ögrenmeyen veya cinsellikten korkutularak, bu konu kötü gösterilerek büyüyen cocuk vajinismus da olur baska rahatsızlıkları da olur. Bu konudaki görüsünüz bastan sona taraflı ve hatalı bence ama haklısınız sizin konunuz bunun üzerine degil burayı geciyorum o yüzden.
Birincisi kendinizi bu kadar hırpalamayın. "Çocuklarımı çalacaklar, kardeslerime bi sey olur diye korkardım" bu sözler psikolojik bi rahatsızlıga isaret ediyo. Ama sanırım bu konuda bi uzmanla konusuyosunuz ya da konusma girisimleriniz var. Bu takıntı ve korkularınızın üzerine gidin ve aşın kesinlikle. Hem size zararlı hem de başlarında saglıklı ve güclü bi anne figürüne ihtiyac duyan cocuklarınıza zararlı.
İkincisi şu elalem ne der, ailem duysa ne der, cocugumun itibarı ne olur kısmını bırakın. Onların ne dediginin ne önemi var? Cocugunuzla bağlarınız elinizden gidiyo farkında mısınız?
Kızınızı da sakın bak hakkında kötü konusacaklar diye yargılamayın, onu arkandan kötü diyecekler diye korkutmayın. Bilmem farkında mısınız kızınız kendi dogrularını olusturamamıs bi birey. Hep elalemin ne düsünecegiyle ilgileniyo zaten. Tek fark sizin icin elalem aileniz ve o teyzeler topluluguyken onun icin elalem okul arkadasları. Ben böyle davranmazsam su anda cevremde olan kızlar ne der, beni cool degil de ezik bulurlar diye düsünüp böyle sacma davranıslar sergiliyo. O "kanka gel birlikte icelim" diyen sözde harbi havalı kızlara ve onlarla ilgilenen oglanlara yaranmaya calısıyo su anda.
Bi de sizin korumacılıgınız eklenmis üstüne. Bu kız ne kendi kararlarını vermeyi ögrenebilmis ne de hep siz korudugunuz icin kendini korumayı.
Üçüncüsü kızınızla arkadas gibi olma kısmında saglam cuvallamışsınız.
Yani sert tepki ver-iyi konus-dayak at(hele sunu nasıl yaptınız ya. siz de pismansınız belli ki ama keske hic yapmasaydınız dönüsü yok yani)-iyi konus. Böyle arkadaslık olmaz ve cocuklar cok zekidir yaptıgınız her seyi kaydederler siz ne kadar iyi konusursanız konusun su anda samimiyetinize inanmaz kızınız. O hala kafasında "annem duysa s.ker " diye düsünüyo.
Ücüncüsü ise bu durumda ne yapacaksınız kısmı ki burası karısık. Yani bi cevre degisikligi sart ama bu bi yandan da onu daha cok bunalıma sokacak. Yalnız hissedecek yeni bi arkadas grubuna kendini benimsetmesi gerekecek. Nasıl bi yol izleyeceksiniz bilmiyorum belki bi uzman yardımı almalı kızınız da.
Bi de benden size tavsiye bi seyi merak ettiginde bırakın ilk sizin yanınızda ögrensin ve denesin. Ben ickinin tadını ilk ailemin yanında ögrendim. Daha hayatımda bi kere icip icip de sapıtmadım adabımı hic kacırmadım icerken. Sigarayı ilk dedem denetti mesela. Öyle bi boguluyodum ki cocuk halimle bi daha asla elimi sürmedim. Dedemin de amacı oydu zaten. Ufacık cocuga sigara icirmek degil de onu ömrü boyunca sigaradan uzak tutmak.
Sevgililik hakkında merak ettigim her seyi ilk anneme sordum. Annem hicbi zaman o yasta erkek arkadas olmaz demedi. Böylece ben de bi sey olunca ona rahatlıkla anlatabildim.
Siz yanlis anladiniz.cinsellik cocukluk yasta ogrenilecek.cinelligi ogrenmek ne ayip ne gunah ne de yasak.ama bunu o yasta uygulamayla mi bunu yasayarak mi ogrenecek diyorum,bu nu yazan konu sahibesine.konu sahibesi diyor ki,cinselligi yasamazsa evlenince vajinusmus ta olur.e ne yapalim ilk deneyimi vajinusmus olmamak icin esime antremanli gitmek icin yasamalimiyim diyorum.Cinselligi gereken yaşta ögrenmeyen veya cinsellikten korkutularak, bu konu kötü gösterilerek büyüyen cocuk vajinismus da olur baska rahatsızlıkları da olur. Bu konudaki görüsünüz bastan sona taraflı ve hatalı bence ama haklısınız sizin konunuz bunun üzerine degil burayı geciyorum o yüzden.
Birincisi kendinizi bu kadar hırpalamayın. "Çocuklarımı çalacaklar, kardeslerime bi sey olur diye korkardım" bu sözler psikolojik bi rahatsızlıga isaret ediyo. Ama sanırım bu konuda bi uzmanla konusuyosunuz ya da konusma girisimleriniz var. Bu takıntı ve korkularınızın üzerine gidin ve aşın kesinlikle. Hem size zararlı hem de başlarında saglıklı ve güclü bi anne figürüne ihtiyac duyan cocuklarınıza zararlı.
İkincisi şu elalem ne der, ailem duysa ne der, cocugumun itibarı ne olur kısmını bırakın. Onların ne dediginin ne önemi var? Cocugunuzla bağlarınız elinizden gidiyo farkında mısınız?
Kızınızı da sakın bak hakkında kötü konusacaklar diye yargılamayın, onu arkandan kötü diyecekler diye korkutmayın. Bilmem farkında mısınız kızınız kendi dogrularını olusturamamıs bi birey. Hep elalemin ne düsünecegiyle ilgileniyo zaten. Tek fark sizin icin elalem aileniz ve o teyzeler topluluguyken onun icin elalem okul arkadasları. Ben böyle davranmazsam su anda cevremde olan kızlar ne der, beni cool degil de ezik bulurlar diye düsünüp böyle sacma davranıslar sergiliyo. O "kanka gel birlikte icelim" diyen sözde harbi havalı kızlara ve onlarla ilgilenen oglanlara yaranmaya calısıyo su anda.
Bi de sizin korumacılıgınız eklenmis üstüne. Bu kız ne kendi kararlarını vermeyi ögrenebilmis ne de hep siz korudugunuz icin kendini korumayı.
Üçüncüsü kızınızla arkadas gibi olma kısmında saglam cuvallamışsınız.
Yani sert tepki ver-iyi konus-dayak at(hele sunu nasıl yaptınız ya. siz de pismansınız belli ki ama keske hic yapmasaydınız dönüsü yok yani)-iyi konus. Böyle arkadaslık olmaz ve cocuklar cok zekidir yaptıgınız her seyi kaydederler siz ne kadar iyi konusursanız konusun su anda samimiyetinize inanmaz kızınız. O hala kafasında "annem duysa s.ker " diye düsünüyo.
Ücüncüsü ise bu durumda ne yapacaksınız kısmı ki burası karısık. Yani bi cevre degisikligi sart ama bu bi yandan da onu daha cok bunalıma sokacak. Yalnız hissedecek yeni bi arkadas grubuna kendini benimsetmesi gerekecek. Nasıl bi yol izleyeceksiniz bilmiyorum belki bi uzman yardımı almalı kızınız da.
Bi de benden size tavsiye bi seyi merak ettiginde bırakın ilk sizin yanınızda ögrensin ve denesin. Ben ickinin tadını ilk ailemin yanında ögrendim. Daha hayatımda bi kere icip icip de sapıtmadım adabımı hic kacırmadım icerken. Sigarayı ilk dedem denetti mesela. Öyle bi boguluyodum ki cocuk halimle bi daha asla elimi sürmedim. Dedemin de amacı oydu zaten. Ufacık cocuga sigara icirmek degil de onu ömrü boyunca sigaradan uzak tutmak.
Sevgililik hakkında merak ettigim her seyi ilk anneme sordum. Annem hicbi zaman o yasta erkek arkadas olmaz demedi. Böylece ben de bi sey olunca ona rahatlıkla anlatabildim.
offff hala diyosunki kzımın benden habersiz 1 dakikası yoktur sürekli bunları yazıyosun ben burda bunaldım kızın nasıl bunalmasın yaSiz yanlis anladiniz.cinsellik cocukluk yasta ogrenilecek.cinelligi ogrenmek ne ayip ne gunah ne de yasak.ama bunu o yasta uygulamayla mi bunu yasayarak mi ogrenecek diyorum,bu nu yazan konu sahibesine.konu sahibesi diyor ki,cinselligi yasamazsa evlenince vajinusmus ta olur.e ne yapalim ilk deneyimi vajinusmus olmamak icin esime antremanli gitmek icin yasamalimiyim diyorum.
Kizim bara falan gidip icmis degil.diyorumya buna anca beni tanisaniz siz bile hayir dersiniz.tamamen fantazilerini kullanarak yazmis.bir dakikasi yoktur ki benden habersiz.sadece geceleri sattt birler ikiler.
Bazi uyeler birlikte olmus Olabilir,bara gitmis,dediklerine aciklik getirmek icin yazdim.offff hala diyosunki kzımın benden habersiz 1 dakikası yoktur sürekli bunları yazıyosun ben burda bunaldım kızın nasıl bunalmasın ya
Arkadaslar neden art niyet ariyosunuz hersyde ki anlamadim valla?ben ne dedim "aciktan okusun, evde vakit gecirsin" Sizin icin evde olmak demek temizlik yapmak kadin programlari izlemek ve sokaga cikamamak demek mi? Kiz istedigi herseyi yapabilir?hobi edinsin, kurslara gitsin, duzenli ni spor dalinda devam etsin , yabanci dil ogrensin ,alisveris yapsin, gezsin tozsun eglensin ........ bunlari yaparken aile ortaminda daha fazla vakit gecirecek ve 100lerce ergenin icinde 43ergenlik hormonlarinin etkisi ile yaptiklari yanlislardan uzak durmus olur.bunun nesi yanlis? Ufkunuzu genisletin biraz cok dar dusunuyosunuz.
Ogretmenligin ne oldugunu anlatmis biri, ogretmenligin ne oldugunu biliyosaniz buyrun gelin birlikte yapalim .
Bana bilincsiz diyen birine neden bilincsiz olmadigimi anlattim bu kendini ovmek deil. Kelime anlami konusunu calisin biraz. Hem ovsem nolcak niye kiziyosunuz ki insan kendini ovemez mi alla alla
Bence siz eğitimci değil öğretimcisiniz çünkü çocukların okula sadece öğrenmek için değil toplum içinde yaşama ve ahlak, görgü kuralları hakkında eğitilmek içinde geldiğini anlayamamışsınız.Bir egitimci olarak bu tarz cocuklarin acik lise okumasindan yanayim. Cok goruyoruz malesef boyle cocuklar, okul ortami yarar degil zarar veriyor bazi genclere.ailelerin cogu zaman ruhu bile duymuyo okukda neler olup bittigini, biz de hersye mudahele edemiyoruz, terbiye etmemiz gereken binlerce cocuk var, yetisemiyoruz, soz de dinletemuyoruz. Okula cayira salmis gibi saliyolar cocuklari meyazikki.
Kiziniz Evde derslerine calisir girer sinavlarina alir diplomasini, ailesinin gozu onunde olur. Bazi hastalara temiz havali yerde kalmalari onerilir ya bazen, cocugunuzun havasinin degismesi gerek.
Sanal sohbet yapmayi evde annesinden mi ogrenmis yoksa okul arkadaslarindan mi ornek alarak duyarak gorerek merak ederek ogrenmis ?yalnız bu kız cocugu sanal sohbetını okulda degıl, evdeyken yapıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?