Cnm okumadim mesajini.bazen uc kez okuyorum bir mesaji.anlayamiyorum.algim kapali.kusura bakma.Okumuyorsunuz değil mi yorumları?
Bunu itiraf edin artık.
Okumadınız yani yazdığım şeyi.
Ne istiyorsanız onu düşünüyor, ne istiyorsanız onu anlıyor, ne istiyorsanız onu yazıyorsunuz.
Son mesajım demiştim, bu mesaj için özür diliyorum kendimden.
Evet yarin pisikologla gorusecegim,ona gore bu karari alip almiyacagima karar verecegim.tabiki de okuyacak.almak gibi bir sey yok.Okuldan alıp başka okula vereceksiniz değil mi? Okula kesin gidecek değil mi?
Psikologla görüşmeden okuldan almayın. Onun önerilerine göre hareket edin.
basta kendiniz gidip olanlari anlatin devamina uzman karar verir zaten.Peki pisikologa onumu goturecegim,kendimmi gidecegimmm...
Gorustum.gittim cnm.kaygi bozuklugu tesisikonuldu.hatta bu sebepten dolayi tansiyon yukselmesi yasiyorum.Hiç psikolojik destek almayı düşünmediniz mi bu kaybetme korkunuzla ilgili? Travmatik bir çocukluk geçirmişsiniz, böyle takıntılı hâle gelmiş olmanız anlaşılabilir ama böyle yaşayamazsınız. Siz bu huylarınıza alışmışsınız ama çocuklarınız gitgide daha dik çıkacaklar bu hâllerinize. Bakın kısıtlamadım diyorsunuz ama bal gibi kısıtlıyorsunuz. Okuldan 10 dakika geç gelse hastanelik olmak ne demek? Lütfen bu durumu kendiniz için de bir fırsat olarak değerlendirin ve bir uzmanla görüşün.
Sizin bu konunuz burada çok içselleştirildi, umarım oturup milletin gencecik kızlarına "oğlanlarla geziyor ehlaksız" muhabbetleri çeviren çok bilmiş teyzeler de buradadır ve okuyorlardır yazılanları.
Artık sakinleşin. Zaten gidiyormuşsunuz bir uzman görmeye. Elinizden geleni yapın ve sakinleşin.
Bakın dünya sizin çocukluğunuzda keşfedebildiğinizden çok farklı bir yer. Bugün kızınız sanal seksi keşfetmiş. Yarın büyüdüğünde oğlunuzun homoseksüel olduğunu da öğrenebilirsiniz. Sakin olmaktan başka çareniz yok. Siz kendinizi paralasanız da çocuklarınız büyüyecekler ve hatalar yapacaklar.
Benim Erzurum'da, gayet muhafazakâr bir ilçenin gayet muhafazakâr bir mahallesinde büyüyen kuzenimin Facebook'taki yazışmalarını anlatsam inanmazsınız. Artık çocuklar daha farklı bir dünyaya doğuyorlar. Sadece sizin başınıza gelmedi. Tekrar söylüyorum, lütfen biraz sakinleşin.
İlaç kullanıyor musunuz peki?Gorustum.gittim cnm.kaygi bozuklugu tesisikonuldu.hatta bu sebepten dolayi tansiyon yukselmesi yasiyorum.
Bir sure kullandim.yan etkileri oldu.gitiigim pisikologla ilgili bir sorun oldu.yani hep dosyalar karisti.doktor tatile ciktii.bir sonra gittigimde orada yoktu.iyice pisikolojim bozuldu.tansiyonumdan dolayida halsizdim.ilaclarim bitince de biraktim...ama simdi her iki sorunum icin gidecegim.İlaç kullanıyor musunuz peki?
Bir egitimci olarak bu tarz cocuklarin acik lise okumasindan yanayim. Cok goruyoruz malesef boyle cocuklar, okul ortami yarar degil zarar veriyor bazi genclere.ailelerin cogu zaman ruhu bile duymuyo okukda neler olup bittigini, biz de hersye mudahele edemiyoruz, terbiye etmemiz gereken binlerce cocuk var, yetisemiyoruz, soz de dinletemuyoruz. Okula cayira salmis gibi saliyolar cocuklari meyazikki.
Kiziniz Evde derslerine calisir girer sinavlarina alir diplomasini, ailesinin gozu onunde olur. Bazi hastalara temiz havali yerde kalmalari onerilir ya bazen, cocugunuzun havasinin degismesi gerek.
Ben de tüm IT sistemlerinin düzgün çalışmalarından, ağ kesintileri yaşanmamasından, sistemleri kullanan kullanıcıların her sorunlarını kendileri çözmesinden yanayım ama her istediğimiz her zaman oluyor.Bir egitimci olarak bu tarz cocuklarin acik lise okumasindan yanayim. Cok goruyoruz malesef boyle cocuklar, okul ortami yarar degil zarar veriyor bazi genclere.ailelerin cogu zaman ruhu bile duymuyo okukda neler olup bittigini, biz de hersye mudahele edemiyoruz, terbiye etmemiz gereken binlerce cocuk var, yetisemiyoruz, soz de dinletemuyoruz. Okula cayira salmis gibi saliyolar cocuklari meyazikki.
Kiziniz Evde derslerine calisir girer sinavlarina alir diplomasini, ailesinin gozu onunde olur. Bazi hastalara temiz havali yerde kalmalari onerilir ya bazen, cocugunuzun havasinin degismesi gerek.
Ben de egitimciyim. Ve bir egitimcinin bu kadar bencil olmasini ve bunu su an ne yapacagina karar verememis bir anneye yazmasini hic dogru bulmuyorum.Bir egitimci olarak bu tarz cocuklarin acik lise okumasindan yanayim. Cok goruyoruz malesef boyle cocuklar, okul ortami yarar degil zarar veriyor bazi genclere.ailelerin cogu zaman ruhu bile duymuyo okukda neler olup bittigini, biz de hersye mudahele edemiyoruz, terbiye etmemiz gereken binlerce cocuk var, yetisemiyoruz, soz de dinletemuyoruz. Okula cayira salmis gibi saliyolar cocuklari meyazikki.
boyle bir sey yapmam.ben yasaklarla kizimi terbiye edemem.insanin yasaklarla terbiye edilmesinden yana degilim.insanin icin de varsa her sekil de yapar.bu yasam tarzi inanci,dusuncesi ne olursa olsun.isteyen her sekilde yapar.ben kizimin karekterinin duzelmesini istiyorum.yaptiginin yanlis oldugunun farkina varmasini istiyorum.Lütfen bu şekilde akıl vermeyin, rica ediyorum. Nice zaten mantıklı düşünemiyor, bir de sizin önerilerinizle kafası karışmasın.
İnsanları rehabilite etmenin yolu eve kapatmak mı? Önerinizi kulağınız duyuyor mu? Eve kapatılan insanlar ne yapar hiç düşündünüz mü? Akranları okula giderken, onları dışardan izlemek kızı mutsuz etmeyecek mi?
Ben anlayamıyorum sizi şuan. Bu genç kızın sorunlarını çözmenin yolu, ona destek olmaktan geçer. Her zaman annesi babası olmayacak yanında. Ölümlü dünyada yaşıyoruz. Yarın kim kapatacak onu eve? Kocası mı? Kim?
Doğru olan şey, davranışlarının sebeplerini öğrenmek, ve bu sebepleri ortadan kaldırmak. Zamanla akranları veya kendinden büyük erkeklerle nasıl ilişki kurması gerektiğini, sınırlarını ve kendisi koruması gerektiğini öğrenecektir. Bunun içinde toplumdan soyutlanmaması lazım. Aksine, ailesinin desteği ile topluma karışması gerekiyor.
Ordan soylemesi cok kolay cnm. Evimi,isimizi,ailemi bir anda ne diye degisecegiz.nasil gidecegiz.belli birduzeni nasil birakiriz ki.biz burada kazaniyoruz ekmek paramizi.cok isterdim.yeni bir sehir yeni bir hayat.zaten akrabalar biliyordur,neyden kacacagim.Bence başka bi ile taşının . Eve internet bağlattırmayın. Tuşlu internete giremediği bi telefon verin eski hattını kırın. Şuan düzelmezse üniversite hayatı çok kötü geçer
boyle bir sey yapmam.ben yasaklarla kizimi terbiye edemem.insanin yasaklarla terbiye edilmesinden yana degilim.insanin icin de varsa her sekil de yapar.bu yasam tarzi inanci,dusuncesi ne olursa olsun.isteyen her sekilde yapar.ben kizimin karekterinin duzelmesini istiyorum.yaptiginin yanlis oldugunun farkina varmasini istiyorum.
Esim boyle bir seye karar verse de evden giden o olur.dusunun bu kadar net bu konu.zaten bende boyle bir sey yapsam annem ve kardeslerim kapiya polis dayar,kizimi elimden alir.ins.rabbim hayirli bir kapi acar bize.
Ordan soylemesi cok kolay cnm. Evimi,isimizi,ailemi bir anda ne diye degisecegiz.nasil gidecegiz.belli birduzeni nasil birakiriz ki.biz burada kazaniyoruz ekmek paramizi.cok isterdim.yeni bir sehir yeni bir hayat.zaten akrabalar biliyordur,neyden kacacagim.
Aileler kendi ev ortamlarina hiz guvenmiyorlar ki cocuklarini yanlarinda istemiyorlar. Bi cocugun evde olmasi neden kotu olsun ki? Evde olmak cocugu'kapatmak ' yada yasaklamak degil ki? Ev'inize aile ortaminiza dusman gibisiniz.? Istisnasiz her veli "cocugunu arkadaslari mahalle ortam bozuyor, cevreden kotu etkileniyor, niz evde ogle yapmiyoz soyle yapiyoz ama cocuk okuldaki arkadaslarindan yanlis seyler ogreniyo" e o zaman evde okut cocugu ? Artik egitim heryerde, bilgi heryerde, gelecegin okul sistemi uzaktan online egitim? Cocuk ailesiyke normal yasantisina devam ederken de egitimini tamamlayabilur? Egiti, sadece okulda sirada tebesirle yapilmaz? Kizin sorunlari varsa o sorunlara zemin olusturan okul ortamindan uzaklasmasinin nesi kotu ? Okullardan cok sey beklemeyin okula gidince sihirli degnekle dokunmuyoz cocuklara. Biraz kendinize guvenin ve cocugunuzu yaninizda buyutun. okula salip en iyi anne baba ben oldum sanmayin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?