KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Okumuyorsunuz değil mi yorumları?

Bunu itiraf edin artık.

Okumadınız yani yazdığım şeyi.

Ne istiyorsanız onu düşünüyor, ne istiyorsanız onu anlıyor, ne istiyorsanız onu yazıyorsunuz.

Son mesajım demiştim, bu mesaj için özür diliyorum kendimden.
Cnm okumadim mesajini.bazen uc kez okuyorum bir mesaji.anlayamiyorum.algim kapali.kusura bakma.

Hiç psikolojik destek almayı düşünmediniz mi bu kaybetme korkunuzla ilgili? Travmatik bir çocukluk geçirmişsiniz, böyle takıntılı hâle gelmiş olmanız anlaşılabilir ama böyle yaşayamazsınız. Siz bu huylarınıza alışmışsınız ama çocuklarınız gitgide daha dik çıkacaklar bu hâllerinize. Bakın kısıtlamadım diyorsunuz ama bal gibi kısıtlıyorsunuz. Okuldan 10 dakika geç gelse hastanelik olmak ne demek? Lütfen bu durumu kendiniz için de bir fırsat olarak değerlendirin ve bir uzmanla görüşün.

Sizin bu konunuz burada çok içselleştirildi, umarım oturup milletin gencecik kızlarına "oğlanlarla geziyor ehlaksız" muhabbetleri çeviren çok bilmiş teyzeler de buradadır ve okuyorlardır yazılanları.

Artık sakinleşin. Zaten gidiyormuşsunuz bir uzman görmeye. Elinizden geleni yapın ve sakinleşin.

Bakın dünya sizin çocukluğunuzda keşfedebildiğinizden çok farklı bir yer. Bugün kızınız sanal seksi keşfetmiş. Yarın büyüdüğünde oğlunuzun homoseksüel olduğunu da öğrenebilirsiniz. Sakin olmaktan başka çareniz yok. Siz kendinizi paralasanız da çocuklarınız büyüyecekler ve hatalar yapacaklar.

Benim Erzurum'da, gayet muhafazakâr bir ilçenin gayet muhafazakâr bir mahallesinde büyüyen kuzenimin Facebook'taki yazışmalarını anlatsam inanmazsınız. Artık çocuklar daha farklı bir dünyaya doğuyorlar. Sadece sizin başınıza gelmedi. Tekrar söylüyorum, lütfen biraz sakinleşin.

Okuldan alıp başka okula vereceksiniz değil mi? Okula kesin gidecek değil mi?

Psikologla görüşmeden okuldan almayın. Onun önerilerine göre hareket edin.
Evet yarin pisikologla gorusecegim,ona gore bu karari alip almiyacagima karar verecegim.tabiki de okuyacak.almak gibi bir sey yok.

Keske daha once o ilk arkadasim beni uyardiginda onu takip etseydim.ben o zmn onunla cok guzdl bir konusma yaptim.ayni sekilde babasi da.o konusmayi duysaydiniz derdiniz ki bu kiz bunlara ne yapsa az.ama biz ona guvendigimizin farkina varmasi icin onun hic bir seyine dokunmadik.

Telefonuna bakmadik.tabletine bakmadik.cantasini hic karistirmadim.oglumun soyunma odasini temizlerken,onun soyunma odasina dahi girmedim...hic bir giysisinincebine dahibakmadim ki ona ne kadar guvendigimize inansin.ama keske boyle yapmasaymisim.keske hep takip etseymisim.

Peki pisikologa onumu goturecegim,kendimmi gidecegimmm...
basta kendiniz gidip olanlari anlatin devamina uzman karar verir zaten.
bir de eklemek istedigim bir konu var. bir tanidigimin kizi da erkeklere cok ilgiliydi cok erken yadta da evlendi zaten. meger kizin bir rahatsizligi varmis. icerigini bilmiyorum ama o hastaligi olanlarin sehvani hisleri fazlaca oluyormus. hormonal de olabilir kisacasi.Allah yardimciniz olsun.

Hiç psikolojik destek almayı düşünmediniz mi bu kaybetme korkunuzla ilgili? Travmatik bir çocukluk geçirmişsiniz, böyle takıntılı hâle gelmiş olmanız anlaşılabilir ama böyle yaşayamazsınız. Siz bu huylarınıza alışmışsınız ama çocuklarınız gitgide daha dik çıkacaklar bu hâllerinize. Bakın kısıtlamadım diyorsunuz ama bal gibi kısıtlıyorsunuz. Okuldan 10 dakika geç gelse hastanelik olmak ne demek? Lütfen bu durumu kendiniz için de bir fırsat olarak değerlendirin ve bir uzmanla görüşün.

Sizin bu konunuz burada çok içselleştirildi, umarım oturup milletin gencecik kızlarına "oğlanlarla geziyor ehlaksız" muhabbetleri çeviren çok bilmiş teyzeler de buradadır ve okuyorlardır yazılanları.

Artık sakinleşin. Zaten gidiyormuşsunuz bir uzman görmeye. Elinizden geleni yapın ve sakinleşin.

Bakın dünya sizin çocukluğunuzda keşfedebildiğinizden çok farklı bir yer. Bugün kızınız sanal seksi keşfetmiş. Yarın büyüdüğünde oğlunuzun homoseksüel olduğunu da öğrenebilirsiniz. Sakin olmaktan başka çareniz yok. Siz kendinizi paralasanız da çocuklarınız büyüyecekler ve hatalar yapacaklar.

Benim Erzurum'da, gayet muhafazakâr bir ilçenin gayet muhafazakâr bir mahallesinde büyüyen kuzenimin Facebook'taki yazışmalarını anlatsam inanmazsınız. Artık çocuklar daha farklı bir dünyaya doğuyorlar. Sadece sizin başınıza gelmedi. Tekrar söylüyorum, lütfen biraz sakinleşin.
Gorustum.gittim cnm.kaygi bozuklugu tesisikonuldu.hatta bu sebepten dolayi tansiyon yukselmesi yasiyorum.

İlaç kullanıyor musunuz peki?
Bir sure kullandim.yan etkileri oldu.gitiigim pisikologla ilgili bir sorun oldu.yani hep dosyalar karisti.doktor tatile ciktii.bir sonra gittigimde orada yoktu.iyice pisikolojim bozuldu.tansiyonumdan dolayida halsizdim.ilaclarim bitince de biraktim...ama simdi her iki sorunum icin gidecegim.

Bir egitimci olarak bu tarz cocuklarin acik lise okumasindan yanayim. Cok goruyoruz malesef boyle cocuklar, okul ortami yarar degil zarar veriyor bazi genclere.ailelerin cogu zaman ruhu bile duymuyo okukda neler olup bittigini, biz de hersye mudahele edemiyoruz, terbiye etmemiz gereken binlerce cocuk var, yetisemiyoruz, soz de dinletemuyoruz. Okula cayira salmis gibi saliyolar cocuklari meyazikki.
Kiziniz Evde derslerine calisir girer sinavlarina alir diplomasini, ailesinin gozu onunde olur. Bazi hastalara temiz havali yerde kalmalari onerilir ya bazen, cocugunuzun havasinin degismesi gerek.

Daha once de yazdigim gibi tek sorun kizinin bunlari okul arkadaslariyla yasamasi. Aslinda herhangi bir chat sayfasina girip o merakini giderse olay hic buyumeden kapanir giderdi.

Bana kalirsa kiziniz yaptiklarindan pisman olmus ki agliyor. Keske ama keske babasi bilmeseydi bu olanlari. O zaman o kadar kolay cozulurdu ki.

Cok buyuk hatan var burada maalesef. Ama umarim bu hatayi telafi edebilirsiniz.

Kiziniza kendi degerini fark ettirdiginiz takdirde bir daha boyle seyler yapacagini sanmiyorum. Evde cenaze varmis gibi davranmayin. Babayi sen yumusatacaksin. Ah, keske bilmeseydi ya! Bu hatalari yapabilirler bu yaslarda, ahlaki yapimiza ters olsa da gizli ya da aleni bircok ergen yapiyor maalesef. Lutfen olayi dramatize etme ve evde normal yasam sekline gecin artik.

Bir egitimci olarak bu tarz cocuklarin acik lise okumasindan yanayim. Cok goruyoruz malesef boyle cocuklar, okul ortami yarar degil zarar veriyor bazi genclere.ailelerin cogu zaman ruhu bile duymuyo okukda neler olup bittigini, biz de hersye mudahele edemiyoruz, terbiye etmemiz gereken binlerce cocuk var, yetisemiyoruz, soz de dinletemuyoruz. Okula cayira salmis gibi saliyolar cocuklari meyazikki.
Kiziniz Evde derslerine calisir girer sinavlarina alir diplomasini, ailesinin gozu onunde olur. Bazi hastalara temiz havali yerde kalmalari onerilir ya bazen, cocugunuzun havasinin degismesi gerek.

Lütfen bu şekilde akıl vermeyin, rica ediyorum. Nice zaten mantıklı düşünemiyor, bir de sizin önerilerinizle kafası karışmasın.

İnsanları rehabilite etmenin yolu eve kapatmak mı? Önerinizi kulağınız duyuyor mu? Eve kapatılan insanlar ne yapar hiç düşündünüz mü? Akranları okula giderken, onları dışardan izlemek kızı mutsuz etmeyecek mi?

Ben anlayamıyorum sizi şuan. Bu genç kızın sorunlarını çözmenin yolu, ona destek olmaktan geçer. Her zaman annesi babası olmayacak yanında. Ölümlü dünyada yaşıyoruz. Yarın kim kapatacak onu eve? Kocası mı? Kim?

Doğru olan şey, davranışlarının sebeplerini öğrenmek, ve bu sebepleri ortadan kaldırmak. Zamanla akranları veya kendinden büyük erkeklerle nasıl ilişki kurması gerektiğini, sınırlarını ve kendisi koruması gerektiğini öğrenecektir. Bunun içinde toplumdan soyutlanmaması lazım. Aksine, ailesinin desteği ile topluma karışması gerekiyor.

Ben de tüm IT sistemlerinin düzgün çalışmalarından, ağ kesintileri yaşanmamasından, sistemleri kullanan kullanıcıların her sorunlarını kendileri çözmesinden yanayım ama her istediğimiz her zaman oluyor.

Hem anne hem baba tarafından komple eğitimci bir ailenin kızıyım; sırf kendisine iş çıkmasın diye "Açık lise okusun" diyen bir sizi gördüm. Açık lise okumakla örgün eğitime devam etmek bir mi? İlginç yani.

Bence başka bi ile taşının . Eve internet bağlattırmayın. Tuşlu internete giremediği bi telefon verin eski hattını kırın. Şuan düzelmezse üniversite hayatı çok kötü geçer

Ben de egitimciyim. Ve bir egitimcinin bu kadar bencil olmasini ve bunu su an ne yapacagina karar verememis bir anneye yazmasini hic dogru bulmuyorum.

Siz de bir egitimci olarak "boyleleri acikta okusa da rahat etsek." niyetli dusuncenizi sadece icinizden gecirebilirsiniz. Kimseyi toplumdan tecrit etmeye veye buna azmettirmeye hakkiniz yok. Sadece kendi rahatinizi dusundugunuzu belli eden bu mesajinizi hic dogru bulmadim.

Lütfen bu şekilde akıl vermeyin, rica ediyorum. Nice zaten mantıklı düşünemiyor, bir de sizin önerilerinizle kafası karışmasın.

İnsanları rehabilite etmenin yolu eve kapatmak mı? Önerinizi kulağınız duyuyor mu? Eve kapatılan insanlar ne yapar hiç düşündünüz mü? Akranları okula giderken, onları dışardan izlemek kızı mutsuz etmeyecek mi?

Ben anlayamıyorum sizi şuan. Bu genç kızın sorunlarını çözmenin yolu, ona destek olmaktan geçer. Her zaman annesi babası olmayacak yanında. Ölümlü dünyada yaşıyoruz. Yarın kim kapatacak onu eve? Kocası mı? Kim?

Doğru olan şey, davranışlarının sebeplerini öğrenmek, ve bu sebepleri ortadan kaldırmak. Zamanla akranları veya kendinden büyük erkeklerle nasıl ilişki kurması gerektiğini, sınırlarını ve kendisi koruması gerektiğini öğrenecektir. Bunun içinde toplumdan soyutlanmaması lazım. Aksine, ailesinin desteği ile topluma karışması gerekiyor.
boyle bir sey yapmam.ben yasaklarla kizimi terbiye edemem.insanin yasaklarla terbiye edilmesinden yana degilim.insanin icin de varsa her sekil de yapar.bu yasam tarzi inanci,dusuncesi ne olursa olsun.isteyen her sekilde yapar.ben kizimin karekterinin duzelmesini istiyorum.yaptiginin yanlis oldugunun farkina varmasini istiyorum.
Esim boyle bir seye karar verse de evden giden o olur.dusunun bu kadar net bu konu.zaten bende boyle bir sey yapsam annem ve kardeslerim kapiya polis dayar,kizimi elimden alir.ins.rabbim hayirli bir kapi acar bize.

Bence başka bi ile taşının . Eve internet bağlattırmayın. Tuşlu internete giremediği bi telefon verin eski hattını kırın. Şuan düzelmezse üniversite hayatı çok kötü geçer
Ordan soylemesi cok kolay cnm. Evimi,isimizi,ailemi bir anda ne diye degisecegiz.nasil gidecegiz.belli birduzeni nasil birakiriz ki.biz burada kazaniyoruz ekmek paramizi.cok isterdim.yeni bir sehir yeni bir hayat.zaten akrabalar biliyordur,neyden kacacagim.

boyle bir sey yapmam.ben yasaklarla kizimi terbiye edemem.insanin yasaklarla terbiye edilmesinden yana degilim.insanin icin de varsa her sekil de yapar.bu yasam tarzi inanci,dusuncesi ne olursa olsun.isteyen her sekilde yapar.ben kizimin karekterinin duzelmesini istiyorum.yaptiginin yanlis oldugunun farkina varmasini istiyorum.
Esim boyle bir seye karar verse de evden giden o olur.dusunun bu kadar net bu konu.zaten bende boyle bir sey yapsam annem ve kardeslerim kapiya polis dayar,kizimi elimden alir.ins.rabbim hayirli bir kapi acar bize.

Nice düzelecek her şey lütfen sakin ol olur mu? Bugün biraz daha mantıklı gibisin, gittikçe daha da toparlanacaksın. Uzman desteğinden asla vazgeçme ve lütfen kızınla babasının iletişimini düzeltmeye çalış.

Ordan soylemesi cok kolay cnm. Evimi,isimizi,ailemi bir anda ne diye degisecegiz.nasil gidecegiz.belli birduzeni nasil birakiriz ki.biz burada kazaniyoruz ekmek paramizi.cok isterdim.yeni bir sehir yeni bir hayat.zaten akrabalar biliyordur,neyden kacacagim.

Kaldı ki bu çocuk cüzzamlı mı ki toplumla olan iletişimi kesilsin değil mi yani?

Son iki mesajını takdir ettim Nice, sanırım kızının durumunun bir karakter problemi değil sadece psikolojik bir sorun olduğunu kavramaya başladın. Okulunu değiştirme konusunda ben şu an çekimserim, bir yandan orda kalmasından yanayım diğer yandan o çocuklar onu bir şekilde taciz ederler mi diye düşünüyorum bu yüzden en iyisi psikologa gittiğinde beraber karar verin ama sadece sen-eşin ve psikolog olmasın bu kararda, lütfen kızına da sor kızım istiyor musun diye... Bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük onun fikirlerini ve isteklerini ciddiye almadan kendi istekleriniz doğrultusunda karar vermeniz olur. Arada güven bağlarının yeniden oluşabilmesi için hayatıyla alakalı kararları ortak verin lütfen.

Bunun dışında, üzerine basa basa söylüyorum kızın karaktersiz bir kız değil, sadece ortada yanlış örnek aldığı biri var, bu bir arkadaşı olabilir, bir arkadaşının ablası annesi olabilir bilemiyorum ama çocuk cinselliğin ilgi çekmek için bir yol olduğunu keşfetmiş. Ona samimiyet ve dostluklar kurmak için tek yolun cinsellik olmadığını, birbiri ile aynı ilgi alanlarına sahip insanların iyi arkadaş olabileceklerini anlat. Ayrıca şu dönemde cinselliği tu kaka, ayıp günah olarak değil, birbirini gerçekten seven ve güvenen insanların arasında yaşanan özel bir durum olarak anlat, asla ayıplama, asla senin için şunu bunu düşünecekler deme, asla kötü sözcükler kullanma ve asla kötü örnekler verme asla ben senin yaşındayken ile başlayan cümleler kurma çünkü artık dönem bizim dönemimiz değil aradan geçen 15 sene çok şeyin değişmesine sebep oldu unutma... Gençlerin şu anki durumunu tasvip etmek zorunda değilsin ama ertarfta olan bitene karşı kendini kapatma ve her daim uyanık ol, o zaman diğer ergenlerin bir bölümünün de pek farklı durumda olmadığını göreceksin. Durum çok zor evet ama pozitif örnekler vermek onun daha kolay anlayabilmesini sağlar.

Son olarak, her ne olursa olsun, şu veya bu şekilde ne hata yaparsa yapsın, ister okuldan kaçsın, ister yanlış bir flört yaşasın ister hayatın getirdiği diğer zoruluklar olsun her daim ömrünüz yettiğince onu çok seveceğinizi ve koruyacağınızı açık bir dille anlatın ve sarılın ona. Şu an öyle bir utanç yaşıyor ki bunu size ifade edebilmek pek mümkün değil, şu an yaşanan durum sizin annelik ve babalık sınavınız eğer bu sınavı geçerseniz bir daha ömür boyu başınız ağrımaz zaten...

Aileler kendi ev ortamlarina hiz guvenmiyorlar ki cocuklarini yanlarinda istemiyorlar. Bi cocugun evde olmasi neden kotu olsun ki? Evde olmak cocugu'kapatmak ' yada yasaklamak degil ki? Ev'inize aile ortaminiza dusman gibisiniz.? Istisnasiz her veli "cocugunu arkadaslari mahalle ortam bozuyor, cevreden kotu etkileniyor, niz evde ogle yapmiyoz soyle yapiyoz ama cocuk okuldaki arkadaslarindan yanlis seyler ogreniyo" e o zaman evde okut cocugu ? Artik egitim heryerde, bilgi heryerde, gelecegin okul sistemi uzaktan online egitim? Cocuk ailesiyke normal yasantisina devam ederken de egitimini tamamlayabilur? Egiti, sadece okulda sirada tebesirle yapilmaz? Kizin sorunlari varsa o sorunlara zemin olusturan okul ortamindan uzaklasmasinin nesi kotu ? Okullardan cok sey beklemeyin okula gidince sihirli degnekle dokunmuyoz cocuklara. Biraz kendinize guvenin ve cocugunuzu yaninizda buyutun. okula salip en iyi anne baba ben oldum sanmayin lutfen

Aileler kendi ev ortamlarina hiz guvenmiyorlar ki cocuklarini yanlarinda istemiyorlar. Bi cocugun evde olmasi neden kotu olsun ki? Evde olmak cocugu'kapatmak ' yada yasaklamak degil ki? Ev'inize aile ortaminiza dusman gibisiniz.? Istisnasiz her veli "cocugunu arkadaslari mahalle ortam bozuyor, cevreden kotu etkileniyor, niz evde ogle yapmiyoz soyle yapiyoz ama cocuk okuldaki arkadaslarindan yanlis seyler ogreniyo" e o zaman evde okut cocugu ? Artik egitim heryerde, bilgi heryerde, gelecegin okul sistemi uzaktan online egitim? Cocuk ailesiyke normal yasantisina devam ederken de egitimini tamamlayabilur? Egiti, sadece okulda sirada tebesirle yapilmaz? Kizin sorunlari varsa o sorunlara zemin olusturan okul ortamindan uzaklasmasinin nesi kotu ? Okullardan cok sey beklemeyin okula gidince sihirli degnekle dokunmuyoz cocuklara. Biraz kendinize guvenin ve cocugunuzu yaninizda buyutun. okula salip en iyi anne baba ben oldum sanmayin lutfen

Söylemeden edemeyeceğim. Bu konuda gerçekten bilinçsizsiniz.

Back