Bazilariniz beNi geri ,modern olmadigimi soyluyor.oyle soylemeyin kizlar.icimin nasil yandigini,size anlatsammm,yanimda olsaniz bir de benden dinleseniz o zaman anlarsiniz beni.bir tek burdan sizinle konusuyorum.omuzuna kafami koyup agliyacagim kimsem yok.cunku bunu kimseyle paylasamiyorum.esim hic konusmuyor.sadece eve gelip arada ic cekiyor...ve goz goze geliyoruz.ikimizde perisaniz.kolumuz kanadimiz kirilmis,bir battaniyeye sarilip uyuyoruz.yatagimizi bile yapmiyoruz.
O bazılarındanım sanırım, geri olduğunuzu, modern olmadığınızı kastetmedim ve aşağılama falan amaçlı yazmadım yazıyı, ben cahil biri değilim dediğinizden ve yine içinde modern kelimesi geçen bir cümleniz yüzünden o şekilde başladım yazıya ama tekrarlamayın lütfen artık şu beni anlayamazsınız lafını. Anlıyorum bazı şeyleri kendi yaşantımdan, kızınız yerine kendimi koyabiliyorum çünkü bundan önceki konularınızda da annemle sizin aranızda benzerlikler görüyordum, üzülmesem, yakın bulmasam kendime durumu neden yorum yazmakla uğraşayım sonuçta, o yüzden taa o zaman basit bir yorum yazdım, bütün benzerlik gördüğüm detayları tek tek mi yazsaydım, ne alaka demeyecek miydiniz? Şu anki durumuzla bir alakaları var mı, yok ama merak mı ediyorsunuz onu da pek sanmıyorum ama şu kendi eviniz dışında yapılan yemekleri pis görme ve başkasının evine kokuyor demeniz mesela, alın aynısı benim annemde de vardı,
((sizin kızınızı da aynı şekilde etkileyecek diye yazmıyorum ama kendinize göre normal gördüğünüz bir davranışın nasıl bir şeylere yol açabileceğini belki anlarsınız siz de diye örnek veriyorum)) kendisi bütün yeme bozukluklarımın mesuludur, evden ayrılana kadar hem devamlı kilolu olmamı aşağıladı, hem ben yedikçe yemek yaptı, başkasının evinde yediğim zaman yine aşağıladı surat ifadesiyle veya arkalarından konuşurken dinledim, onun evi pis neden yemeklerini yedin onların diye. Niyeti kötü müydü hayır, benim için en iyisini istiyordu, en temizini yiyeyim, başkasının evindeki kötü kokulu pis şeyleri yemeyeyim ama hiç kilo almayayım onun gibi zayıf kalayım, mümkün mü hiç böyle bir şey? Kendisi sabahtan akşama kadar temizlikle, ev işiyle yeterince hareketi sağlıyordu ama ben sabahtan akşama kadar aynı sırada oturup ders dinliyordum. Kantin yemeği tamam pisti, aşırı kahvaltı, aşırı beslenme çantası, aşırı akşam yemeği. Yemezsem hasta olurdum ona göre ama devamlı evde oturan bir kız, dışarı çıkmak istersem arkadaşım yoktu ki? Zayıflar beğeniliyordu hep okulda ne kadar güzel kız dedikleri hep incecik kızlardı. Zayıflar, zayıflarla arkadaşlık kuruyordu. Annem soruyordu neden dışarı çıkmıyorsun? diye, kimse beni sevmiyor mu diyecektim? Canım istemiyor diyordum, hepsi çocuk gibi geliyor diyordum, sen genç kız oldun o zaman, madem öyle yemek, temizlik işi senin olsun yap ki evlenince işine yarasın diyordu ama evlenmek falan istemiyordum da kimseyle, çünkü zayıf gelin bile olamayacaksam nasıl evlenecektim?
Saçma geliyor şimdi yazarken ama değil o anki aklımla çok normaldi böyle düşünmem, çocuktum çünkü. Bu durumun kötü tarafı ne peki? Bir düşünün, karşınıza çıkıp sen çok güzelsin, hiç de kilolu değilsin diyerek yaklaşan erkeğe anında inanıyorsunuz, normal mi bu şimdi? Yıllar yılı oluşmuş zaafınızla kullanılıyorsunuz, hangi konuda bilgi eksikliğiniz varsa onunla sınanmanız kötü sadece, yoksa zaten sorun yok ki, bilginiz varsa geçebiliyorsunuz sınavı yoksa hata yapıyorsunuz, şimdiki akılla çözülmüyor her şey, o zaman ki çocuk aklına inmeniz lazım biraz da. Benim çocukluğum ve acılarım falan demeyin artık, evet yokluk, fakirlik daha kötü hemfikirim ama karnınız tok, tertemiz çarşafta da yatarken içiniz sıkılıyor daralıp ağlıyorsunuz büyürken kafanıza dolan sorular yüzünden, dünyanın en büyük acısı da o an kafasını yastığa koyanınki oluyor o an, annesininki, arkadaşınınki falan değil.
Hala yaşamak mı lazım cinselliği evlenmeden önce diyorsunuz, hayır yaşamak lazım değil ama sizden, kitaptan, filmden, broşürden de olsa kızınızın bu durumla ilgili bilgi sahibi olması lazımdı ki kendini koruyabilsin, yapmak istedikten sonra ne kadar denetlersen denetle yapar lafına inanmıyorum ben, herkesin aklı fikri var, oturup bu konu hakkında daha önceden bilgi sahibi olsaydı, nelerin ona zarar getireceğini detaylıca bilseydi sizden veya kendi okuduğundan hazırlıklı olsaydı daha sağlıklı kararlar verirdi, ne sizin aklınıza, özellikle de kızınızın aklına hakaret etmek haddim değil. Takip etseydim bunlar olmazdı diye düşünmeye devam etmeyin, geçti bitti artık o an, bundan sonrası var sadece.