bak güzelim acık acık yazıyorumKizlar ne yapacagimi bilmiyorum.simdi watsapi acik cocuk yani bir digeri msj yazdii.bende kizimmis gibi konustumm..ne zaman birlikte olacagiz dedii.eskileri hatirliyormusun dedimm.hangisiii salkmisin sen olmadikkiii.istemiyorsun yazdiii.sadece 5elefonda yapiyor bunlari yaaa.bu nasil bir pisikoloji.aklim almiyor.
yahu bakın ne kızı hakedıyor nede bu kadın kızına o... demıyordur herhaldeAnnem kızardı evet, çok üzülürdü ama asla sizin ettiğiniz lafları etmezdi. Nefret ettiğini, tiksindiğini söylemezdi. Bana çirkin kelimeler yakıştırmazdı.
Tamam hadi dediğiniz gibi olsun, madem yalvarış, yakarış dediniz. Böyle kabul edelim bizde.
Ama bundan sonra kendinize gelin. Anne baba olarak bu derece büyük hatalar yapma lüksünüz yok.
Paniklemişsiniz, sizi anlıyorum, o sizin bebeğiniz ve aklınıza gelmeyen şeyleri yapmaz diye düşündüğünüz şeyleri yaşadığını görünce de şoka girdiniz ama çözülmeyecek bir sıkıntı değil bu, öncelikle sakin olun, kızınızla konuşurken suçlayıcı konuşmayın, üstüne yürümeyin, hatta benden size tavsiye kızınızı, yaptıklarını, eşyalarını ara ara kontrol edin ama bunu ona asla hissettirmeden yapın, anne çocuk ilişkilerinde karşılıklı güven önemlidir, bu güven yıkıldığında onarması zordur ama imkansız değildir, yeter ki siz kızınıza nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin, ergenlik çağında kızınız biraz bunalmış olabilir, evde siz herşeyi dengede tutuyorum sanırken biryerlerde birşeyler eksik kalmış, sakın bakın bu hakikaten önemli kızınızı kızlığıyla ilgili şüpheleriniz varmış gibi, ilişki yaşamış mı acaba gibi kuruntularınızla boğmayın, asla doktora götürmeyin temelli kaybedersiniz yavrunuzu, sakinleşin, iyi bir uzman bulun ve uzman ne derse onu yapın, zamanla düzelecek, o sizin ne hata yaparsa yapsın bebeğiniz, ona sevginizi hissettirin herşey zamanla düzelecek inşaallah.Aynen dediginizi yapicam.cok caresizim.hemde cok.bana deseler ki senin caren dunyanin obur ucunda,bir an bile dusunmem gitmek icin.amabilmiyorum.hic mantikli dusunemiyorum.bu gun sadce ve simdide watsaptan onun adina gelen mesajla konustum.ve ogrendim ki sadece isi telefondan yurutuyor.yuzyuze gorup selam bile vermedigi kisilerle...
bazı yazdıklarına hak verıyorumBilemiyorum Nice. Beğenmedim karı-koca tavrınızı.
Bak ben sana bir şey anlatayım.
Ortaokulda mahalle içinde bir okulda okudum. Kazandığım lise şehir merkezindeydi. Annem aldı karşısına konuştu. Benden izin aldığın, haber verdiğin müddetçe, düzgün insanlarla, düzgün mekanlara gidebilirsin dedi. İstediğin arkadaşlarınla görüşebilirsin, telefonla konuşabilirsin, sevgilinde olabilir ama kendini ve saygınlığını korumalısın dedi.
Üniversiteye başladım, büyükşehire geldim. Ne hata yaparsan yap, kızsam da, üzülsem de ben yanındayım. Elini asla bırakmam, yanından asla ayrılmam dedi. Her başın sıkıştığında ben varım. Ne yaşarsan yaşa, nasıl yaşarsan yaşa, sana sevgim asla eksilmez, senden asla utanmam, senden asla nefret etmem ve ben senden asla vazgeçmem dedi.
Annemi hayal kırıklığına uğrattım bende. Hatalarım oldu. En basiti, onun yürüdüğü yolda yürümedim bu hayatta. Onun gibi düşünmedim, onun gibi hissetmedim bir çok konuda. Bazen kızdırdım, bazen üzdüm. Ama şu hayatta emin olduğum tek şey, dünya başıma yıkılsa, annem bana bir şey olmasın diye sarıp sarmalar beni. Önem verdiği tek şey benim. Evlenmeden hamile kalsam mesela, kızsa da yargılamaz, sahip çıkar bana da torununa da. Hayatta en önemli şey ailedir, ve ben eminim ki benim ailem bana asla sırt çevirmeyecek. Allah başımdan eksik etmesin canım annemi.
Umarım sende kızınla aynı güzel ilişkiyi kurarsın diyeceğim ama verdiğin tepkiler, kızına yakıştırdığın sözler, çok utandırdı beni. Umarım hatandan dönersin, en kısa sürede.
yahu bakın ne kızı hakedıyor nede bu kadın kızına o... demıyordur herhalde
kadın sok ıcınde yanı bunu fark etmemek ımkansız neden sureklıb ır sekılde kadını kotuluyorsunuz annelıgını du denlı sorguluyorsunuz kac kısının basına gelıyorkı bu kadının basına gelen , suan ayarı veremıyor kendısıne cok normal tepkı verıyor
evet keske bıze yazarkende o kelımelerı yazmasaydı ama kusuyor yaı butun olan bıtenı
kk bu kadar sarsıcı bır konu daha oldumu bılmıyorum soktayım
ben ıstanbulda anadolu lısesınde okudumCute tamam doğru söylüyorsun sarsıldı ama çözüm yolu bu değil. Okula gitmiş, öğretmenine anlatmış, babasına duyurmuş. Yani neresinden tutsam elimde kalıyor. Tamam kolay değil ama çözülmeyecek bir sorun yok ortada. Kızıyla öğretmen aracılığı ile konuşuyor Nice, alıp karşısına akıllı uslu sormuyor. Ya okula gitmek istemezse şimdi? Ya rezil oldum diye yanlış işler yapmaya kalkarsa? Evden kaçarsa? Bu tip olaylarda soğukkanlı olmak gerek, bu kadar ölüp bitmek ne kadar doğru?
ben ıstanbulda anadolu lısesınde okudum
valal ben ogretmenlere guvenmıyorum bır ona bır buna derken hooop olay okulun haşın öğretmene gıdıyor mevzu
hele hele devırde
yanı kullanmak ısteyen oyle guzel kullanırkı
bılmıyorm ya ısı cok zor gercekten
Cok uzuldum senin adina cnm ALLAH yardimcin olsun ... cok dua et Allahtan cikis yolu iste insallah yardim edecektir. Anne duasi tez kabul olur derlerKizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.
Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....
Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.
Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...
Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....
Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....
Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff
bazı yazdıklarına hak verıyorum
şöyleki bende evlenmeden önce birlikte oldugumu anneme soylemıstım
soyledım cunku aklı kalmasın ıstedım zıra ılk evlılıgımde bu ısı yapamadan vbırde cocuk sahıbı olmustur ve bakkal amcaya kadar duydular bu sorunu
bak anacım kafan rahat olsun boyle boyle dıyebılen bır annem oldu benımde
ama karsımızdakı ınsan bence cok kucuk bır anne olarak lıseye gıden bır cocugun annesı olarakta
benım annemde 16 yasında evlenmıs fakat ben 1987 dogmusum yanı annem 26 yasındaykenBenim annemde küçük yaşta evlenmiş. Maddi sıkıntılar, psikolojik fiziksel şiddet. Nice'ın durumunu bilemem Cute, ama önceki konularından kötü bir evliliği olmadığı izlenimi edindim.
Biraz daha anlayışlı, soğukkanlı olmalı.
benım annemde 16 yasında evlenmıs fakat ben 1987 dogmusum yanı annem 26 yasındayken
o sebeble annem ıdeal bır anneydı
sanal seks kısmına gelırsek ben bunu yapmadım yanı bana gore herseyın bır vaktı zamanı var
bılmıyorum ya bız daha korkarkmı yetıstık acaba
benım bunu bır kere daha anlattım
twıtterım vardı , ıste bundan 3 sene oncesı fılan. bır gun metrobus duragındayken bır asker dıkıldı karsıma dikilip beni bulmuştu ben kendınden haberdar degılken.
ne bılım apart topar kapatmıstım hesabı basıma bela olur dıyerekten.
sizin gibi aklı başında düşünemiyor. dua edin ki sadece telefondan konuşmakla kalmış. bundan sonrası için kafanıza göre hareket etmeyin nolur. bi evlat kolay yetişmiyor. evladınız elinizden kayıp gitmesin. mutlaka en kısa sürede o size tavsiye edilen uzmana gidin eşinizle birlikte. ve onun dediklerini harfiyen yerine getirin.Kizlar ne yapacagimi bilmiyorum.simdi watsapi acik cocuk yani bir digeri msj yazdii.bende kizimmis gibi konustumm..ne zaman birlikte olacagiz dedii.eskileri hatirliyormusun dedimm.hangisiii salkmisin sen olmadikkiii.istemiyorsun yazdiii.sadece 5elefonda yapiyor bunlari yaaa.bu nasil bir pisikoloji.aklim almiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?