KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

bak güzelim acık acık yazıyorum
kızın eger bırılerını oylanıyorsa beraber olacagız dıye bu cocuklar bır gun kayısı koparır kacırırlar kızını ondan sonra
okul degısımımı ılce degısımımı sen dusun .
neden okulu degıstırmeyı dusunmuyorsun ben anlamıyorum acıkcası

yahu bakın ne kızı hakedıyor nede bu kadın kızına o... demıyordur herhalde
kadın sok ıcınde yanı bunu fark etmemek ımkansız neden sureklıb ır sekılde kadını kotuluyorsunuz annelıgını du denlı sorguluyorsunuz kac kısının basına gelıyorkı bu kadının basına gelen , suan ayarı veremıyor kendısıne cok normal tepkı verıyor
evet keske bıze yazarkende o kelımelerı yazmasaydı ama kusuyor yaı butun olan bıtenı
kk bu kadar sarsıcı bır konu daha oldumu bılmıyorum soktayım

Paniklemişsiniz, sizi anlıyorum, o sizin bebeğiniz ve aklınıza gelmeyen şeyleri yapmaz diye düşündüğünüz şeyleri yaşadığını görünce de şoka girdiniz ama çözülmeyecek bir sıkıntı değil bu, öncelikle sakin olun, kızınızla konuşurken suçlayıcı konuşmayın, üstüne yürümeyin, hatta benden size tavsiye kızınızı, yaptıklarını, eşyalarını ara ara kontrol edin ama bunu ona asla hissettirmeden yapın, anne çocuk ilişkilerinde karşılıklı güven önemlidir, bu güven yıkıldığında onarması zordur ama imkansız değildir, yeter ki siz kızınıza nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin, ergenlik çağında kızınız biraz bunalmış olabilir, evde siz herşeyi dengede tutuyorum sanırken biryerlerde birşeyler eksik kalmış, sakın bakın bu hakikaten önemli kızınızı kızlığıyla ilgili şüpheleriniz varmış gibi, ilişki yaşamış mı acaba gibi kuruntularınızla boğmayın, asla doktora götürmeyin temelli kaybedersiniz yavrunuzu, sakinleşin, iyi bir uzman bulun ve uzman ne derse onu yapın, zamanla düzelecek, o sizin ne hata yaparsa yapsın bebeğiniz, ona sevginizi hissettirin herşey zamanla düzelecek inşaallah.

Ben seni anlayamıyorum cidden biz bile senin çocuğuna karşı bu kadar şefkatliyiz sen resmen vurun kahpeye yaptın olayı ya.
Nasıl bu kadar acı ithamlar kullanabiliyorsun kendi kızına,
Üzülürsünüz konuşursunuz ağlarsınız kızarsınız ama sizinki sanki kızınız adam öldürmüş gibi davranıyorsunuz.
Neden bu kadar yok yuvam yıkıldı yok ocağım söndü yok şöyle Allah aşkına kendinize gelin ya.
3 4 erkekle telefonda iki oynaştı diye evden kovmalar görmek istemyorum nedir ya
Kızınız doğru yapıyor demiyorum ama siz ona yol göstericisiniz ailesisiniz onun iyisiyle kötüsüyle yol yordam göstereceksiniz. Yanlış yapıyorsa doğruyu yapana kadar sabırla uğraşacaksınız.
Uğraşmak istemiyorsanız neden çocuk yaptınız, hop doğur iki besle bi alt değiştir al sana bi çocuk mu olacak.
Bi yanlışında en bocaladığı dönemde bi tekmeyi de ailen atsın, çocuk kime sığınsın kimden yardım alsın.
Karşınızdaki kurmalı saat değil şunu doğru yap bunu doğru yap yanlış yaptın mı tekmeyi ye evden defol.
Karşınızdaki sizin parçanız ya nasıl bu kadar gaddar acımasızsınız ya.
Doktora da götürün baksın zar yoksa bırakırsınız yolda bi yere gelme dersiniz o ışığı aldım sizden.

bazı yazdıklarına hak verıyorum
şöyleki bende evlenmeden önce birlikte oldugumu anneme soylemıstım
soyledım cunku aklı kalmasın ıstedım zıra ılk evlılıgımde bu ısı yapamadan vbırde cocuk sahıbı olmustur ve bakkal amcaya kadar duydular bu sorunu
bak anacım kafan rahat olsun boyle boyle dıyebılen bır annem oldu benımde

ama karsımızdakı ınsan bence cok kucuk bır anne olarak lıseye gıden bır cocugun annesı olarakta

Cute tamam doğru söylüyorsun sarsıldı ama çözüm yolu bu değil. Okula gitmiş, öğretmenine anlatmış, babasına duyurmuş. Yani neresinden tutsam elimde kalıyor. Tamam kolay değil ama çözülmeyecek bir sorun yok ortada. Kızıyla öğretmen aracılığı ile konuşuyor Nice, alıp karşısına akıllı uslu sormuyor. Ya okula gitmek istemezse şimdi? Ya rezil oldum diye yanlış işler yapmaya kalkarsa? Evden kaçarsa? Bu tip olaylarda soğukkanlı olmak gerek, bu kadar ölüp bitmek ne kadar doğru?

Birde bu konu hakkında kızınız evdeyken babayla konuşmayın, babayı olaydan uzak tutun lütfen, siz annesiniz, anneler daha affedicidir ama babalar öyle değildir, baba kız ilişkilerinin zedelenmemesi için babaya kızın şunu yapmış, orda yazışmış, dudaklarını boyamış gibi şeyler anlatmayın artık.

Bizim zamanımızda bunlar yoktu diye düşünmeyi gerçekten anlamıyorum bu çocuk yetiştirme konusu için. İnternetle tanışma hikayemiz bile ülkecek hafızalarda tazeyken, sonradan gelen bu aşırı bilgi yoğunluğu ve değişim kimisi için eşin dostun facebook fotoğraflarını beğenmesiyle sınırlı kalmış olabilir, onla kötü şeyler yapan da hep başkasının çocuğu, başkasının karısı, başkasının kocasıdır falan ama bu kadar basit değildi internet, internetin zararları makaleleri de pff ne okuyacağımbu kadar uzun yazıyı, özeti yok mu? saçmalıkları değildi Benim annem hiç bilmiyordu, ben ergenlikte tanıştım internetle hatalarım hep telafi edilebilecek şeyler oldu, annemin kendimi bildim bileli yabancıya sakın adını, adresini verme baskısı yüzünden, şimdi de olası çocuğum için düşündüğümde bu isim, adres ve fotograf baskımın yanında ne kapabiliyorsan kap derim, bu umman kaynaktan. Oyun bağımlısı olursa en azından ben oyun nedir biliyorum candy crush oynamasına izin vermem, beraber şehir kurma oyunu oynarız diye kafam rahat ediyor ama çocuğuma oyunu tamamen yasakladım aptallaştırıyormuş çünkü diyen anneye ne diyeyim bilmiyorum, tv de birilerinin öyle demesine inanıyor çünkü, tv onun en kesin kaynağı. Benim ama öyle olur mu dışarıda kavga edeceğine en azından seninle şu, şu oyunları oynasın, mücadele ve öfke duygularını törpülebilsin demem bile bu sefer çocuğun her istediğini yapmayacaksın, kural koyacaksın kendin kendi bildiğin gibi yetiştirirsin, ben annemden babamdan ne gördüysem o diyerek sonlanıyor. E çoğuna yabancı dil dersi aldırıyorsun inatla ama olmuyor, üzülüyorsun başarısızlığından, söylüyorum beğendiği bir oyunu ingilizce oynasın diye, ben ne anlarmışım, tane tane anlatıyorum; ben oynadım temeli oradan geldi not kaygısı yoktu, baskı yoktu, öğrendiğimi bile anlamadım ama yok yine kapı duvar oluyor. Cahillik de değil ki deneyim eksikliği, bir defa bile denememiş bile nedir ne değildir diye? Bir de hiç şey kitaplardaki gibi değil. Evet, kitaplardaki gibi değil her şey, gerçek hayat aynı vahşi orman gibi hayatta kalma mücadelesi tamamen. Ee seni hayatta tutacak, en değerli varlığına zarar gelmemesi için bilgiyi nerden alıyorsun o zaman? Kitap yok, başkasının deneyiminden faydalanma yok, başkasının kötü örneğini görüp, çok korkuyorum benim başıma/çocuğumun başına gelmesin temennisinden başka bir şey yok, başka bir kötü olaya kadar gerisi boşluk, ne olacak o zaman? 15-20 sene önceki ne annen aynıydı, ne sen, o zamanki şart onun için uygundu, senin için de uygun olmuş veya olmamış. Şimdiki aklınla bu zamanın çocuğunu yetiştirmek için çok daha fazla bilgi gerektiğini kim öğretebilecekti kendinden başka?

Ben yineliyorum konu sahibi, çocuğunuz ilgi çekmek için bunu yapıyorsa sizin hatalarınız var mı varsalar nerede diye oturup bir düşünün. Sizinle bir şey konuşmak istediği zaman, her zaman temizlikten yorgun mu oluyorsunuz? Her hangi bir şeyi beğense, burun kıvırıp ama o hiççççç güzellll değilll, iğrenç! mi diyorsunuz her seferinde. Bir şey paylaşmak istediği zaman ve sizin bilmediğiniz bir şey olduğu zaman suratınızı mı ekşitiyorsunuz? Bir şeye anne neden bu kadın böyle dediği zaman onlar ahlaksız, onlar edepsiz sen hiç öyle olma diye dövünüp sebep söylemeden kapatıyor musunuz konuyu? Odanda yalnız başına oturacağına bizimle otur diye şikayet mi ediyorsunuz? Canı tatlı istediğinde ne kadar güzel ailecek alıyormuşsunuz ama kızınıza anlatacak, sadece yokluk ve ilk gençlik hikayeleriniz mi var? Sadece ikiniz beraberken konuşup gülebiliyor musunuz, takdir ediyor musunuz kızınızı yeri geldiğinde.

Benim annem bu olumsuzluklardan bir ikisini devamlı yapardı mesela, annemle özenilen anne-kız arkadaşlığı gibi olamadıysak ben ergenken, bu gibi basit gözüken şeyler yüzünden olamadık ama hala iletişimimizi sürdürüyorsak bana öğrettiği şeylerin ne kadar değerli olduğunu anladığım için devam ediyoruz iletişimimize. O benim bebekken cefamı çekti, büyüttü ama ben o dönemler yoktum, aklım ermiyordu, bu kadar basit. Anlattıklarını biliyorum sadece. Şu tvlerde biyolojik annesini arayanları ben kendim anlamıyorum, annemle aramızdaki sadece kan bağı olsaydı yapı olarak tamamen farklı iki insan olduğumuzdan artık birbirine düşman iki eski arkadaştan ötesi olmazdık. O benimle öğrendi bir şeyleri, ben onunla öğrendim ki kopartılamacak bağı oluşturulabildik. Benim annem de bilmemkimin annesi gibi olsa dediğim zamanlar oldu çocukken/ergenken ama yine dönüp dolaşıp onu seçerdim şimdiki aklımla. Ne diyeyim, bu olaylardan sonra en kısa sürede kızınız da aynı şeyi sizin için gönül rahatlıyla der. Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, onu düşünün herşeyinizi öğrendiğiniz insan birden cevapsız bırakıyor sorularınızı, önce siz kendinizi toparlayın ki, o da toparlansın.

ben ıstanbulda anadolu lısesınde okudum
valal ben ogretmenlere guvenmıyorum bır ona bır buna derken hooop olay okulun haşın öğretmene gıdıyor mevzu
hele hele devırde
yanı kullanmak ısteyen oyle guzel kullanırkı

bılmıyorm ya ısı cok zor gercekten

öncelikle bende bir kız çocuk annesiyim .sizi anlamaya çalışıyorum bence çocuğunla karşılıklı konuş butür davranışların ileride başına dert açacağını söylemelisin...bazı çocukların ergenliği zor geçiyor bunda en büyük faktör arkadaşlar ve çevre...o senin evladın asla ona sırt çevirme sen öyle yaparsan daha kötü olabilir yanında ol ona sarıl

bunu yorumları ve konunun tamamını okumadan yazdım sen gerçekten suçlusun davranış konusunda kızını rencide etmek hoş değil hele hele babasına şikayet etmek çok kötü o senin kızın düşmanın değil böyle yaparsan kızın kaçabilir haberin olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim benim, acini icinde yasadim gercekten. Ne hissettigini anlayabiliyorum, cocugum olmamasina ragmen.

Bak canim o yazdigin seylerin bir yakaris oldugunun farkindayim. Asla kizini birakmayacagina da eminim. Fakat yanlis davranirsan, bu krizi guzel yonetemezsen kizin seni birakabilir.

Anliyorum buyuk hayal kirikligi icindesin. Kizinin o diger ergenlerin gozunde dustugu durumu kaldiramiyorsun.

Ben en basindan beri kizinin bu isleri sadece telefonda yaptigini dusunuyorum. Yaptigi tek somut sey opusmek olmus.

Sanal seks muhabbetlerini eminim gencliginde bircok kadin erkek yapmistir. Ozellikle ergenligi internet kullaniminin yayginlasmaya basladigi yillara denk gelenler. Senin kizinin yaptigi sey ise bunu tanidigi her gun yuzune baktigi insanlarla yapmasi.

Bunlarin onun degerini dusurecegini, bu durumu toparlamasi gerektigini ona anlatmalisin. Sana guveniyorum, sen o erkek arkadaslarina verdigin imaji degistirebilecek karakterde bir kizsin, demelisin ona. Baska bir okula gitmenin hicbir cozumu olmayacak. Cunku bu olaylar her okulda, her cevrede var. Okulun kalitesiyle alakali bir durum degil yani.

Ve kizin bu olaylari babasinin bildigini bilmemeli. Babasiyla konus, babaligini gostersin. Kizina hicbir sey belli etmesin. Kizini daha fazla utandirmamalisin.

Ilgi odagi olmak istemis, bunun bu sekilde mumkun olmayacagini ona anlatmalisin. Her sey sende bitiyor, guclu dur. Bir psikologdan yardim al acilen.

Son düzenleme:

Aynen öyle. Okula yansıtılmamalıydı. Babaya duyurmamalıydı. Altı üstü mesajlaşma, ne olacak. Tamam kötü bir şey, onaylamıyorum, hafife almıyorum ama ortada hamilelik yok, tecavüz yok, ne diye duyuruyorsun millete. Bazı şeyler anneyle çocuk arasında kalmalı.

Son düzenleme:
Cok uzuldum senin adina cnm ALLAH yardimcin olsun ... cok dua et Allahtan cikis yolu iste insallah yardim edecektir. Anne duasi tez kabul olur derler
Bende bi psikologa git derim

Benim annemde küçük yaşta evlenmiş. Maddi sıkıntılar, psikolojik fiziksel şiddet. Nice'ın durumunu bilemem Cute, ama önceki konularından kötü bir evliliği olmadığı izlenimi edindim.
Biraz daha anlayışlı, soğukkanlı olmalı.

yazdığınız gibi; Rabbim beni böyle mi sınıyor bu benim imtihanım mı diye düşünüyorsanız artık olayların gidiş yoluna değil sonucuna bakın derim. kızınızın whats up hesabından arkadaşıyla konuşmanız nasıl bi sonuç onu da bilemiyorum

öğrenebilecek her şeyi öğrenmişsiniz hala telefonundan karşı tarafla konuşarak birşeyler yakalama peşinde olmayın lütfen, bu sizi daha çok üzer

benım annemde 16 yasında evlenmıs fakat ben 1987 dogmusum yanı annem 26 yasındayken
o sebeble annem ıdeal bır anneydı
sanal seks kısmına gelırsek ben bunu yapmadım yanı bana gore herseyın bır vaktı zamanı var
bılmıyorum ya bız daha korkarkmı yetıstık acaba
benım bunu bır kere daha anlattım
twıtterım vardı , ıste bundan 3 sene oncesı fılan. bır gun metrobus duragındayken bır asker dıkıldı karsıma dikilip beni bulmuştu ben kendınden haberdar degılken.
ne bılım apart topar kapatmıstım hesabı basıma bela olur dıyerekten.

Bence bu bi arayış. Kızının içinde bulunduğu durum. Çoğu kişi yapmıştır bunu. Ya da yapmayı düşünmüştür. Bilmiyorum, nasıl davranacağını şaşırır insan ama büyütmemek lazım. Hele bu şekilde.

Çözülebilecek mevzu bu. Çocuğun kafasına kakılacak bir şey yok. Daha küçük 16ysa 16, 40 yaşında insanlar hata yapıyor. Hepimiz ne hatalar yaptık, ne hatalar yapacağız daha.

Kızını kazanmak için uğraşacak artık Nice, ve bir daha asla bu konuları açarak kızını rencide etmeyecek, kimseye de duyurmayacak.

sizin gibi aklı başında düşünemiyor. dua edin ki sadece telefondan konuşmakla kalmış. bundan sonrası için kafanıza göre hareket etmeyin nolur. bi evlat kolay yetişmiyor. evladınız elinizden kayıp gitmesin. mutlaka en kısa sürede o size tavsiye edilen uzmana gidin eşinizle birlikte. ve onun dediklerini harfiyen yerine getirin.
bu günleriniz geçecek. bu kızgınlığınız da... o yüzden büyük laflar etmeyi bırakın artık.

çok üzüldüm
şuan doğruyu anlayacak durumda değil anladığım kadarı ile.
ne kdr konuşsan boş
şuan aklı havada hevesleri uğruna yaşıyor.
psikologa götürseniz arkadaşlarından ayırsanız, okulunu değiştirseniz? bu şekilde ünv de kazanamaz zaten dersleri zayıf geliyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…