KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Namusu temizledin derken ne yaptik kiii.aglamakta sucmuuu...ne yaptik anlamadimmm.doktora gotumem miii yanlis.bence bu cok normal bir sey.bakiremi diye merak etmiyorummmm.aslaaaaa....sadce iliski yasadimi bilmem lazim...cunku bana yalan soyluyor.

Evet yanlış.Fazlasıyla.Farz edin yaşadı.Ne yapacaksınız ? Bu sefer de dikim için doktor mu arayacaksınız ?
Acilen toparlanın.O sizin çocuğunuz.
Sokağa attınız,hepten kötüye sürüklendi diye düşünün.O zaman soğuyacak mı içiniz ?
Yapmayın.

kaç yaşında yahu bu kız ?
ne bilim kimisi normal demiş, bir çözümüm yok ama bende okuldan kaçtım lisedeyken anneminde haberi dahilinde arkadaşımıza filan gittik.
ben türkiye şartlarına göre bence ortalama bir ailede büyüdüm, babam doğum günü partilerine izin verirdi belki ama eve gelin derdi, lise 1 deyken sevgilimle ve arkadaşlarımla eve gelirdik ara ara,
babam dışarıda gezeceğine kapının önüne gelsin derdi gelirdi.
lisedeyken hiç alkol almadım, sigara içmedim.
en büyük kavgaları makyaj yaparak okula gitmeye calıştığımda yapardık abimle.
lise 1 deyken sevgilimden ayrılınca annem benimle cocuk gibi aglamıstı yanı arkadasım gibi değilde arkadaştı annem benimle.
lisedeyken kimseyle öpüşmedim, cinsel içerikli mesajlar göndermedim.
en büyük baskıyı acık giyinmemek için görürdüm, ara ara giydim ara ara giymedim.
şimd 27 yasındayım 1 cocugum var askılıda gıyıyorum yırtık kotta mini elbisede.
yani aşırı değildik
fakat elbetet aşırıları vardı bizim sınıfta mesela lisedeyken biriyle kactı , sözüm ona bakıre olmadıgı için ayrıldı, daha sonra kına gecelerine giden calgıcı cocuklardan bırıne kactı 1.5 sene evlı kaldı ayrıldı. 3. evlılıgınıde 2 sene once yaptı 2 ay surdu. suan bekar ama bırı var hayatında cok guzel bır kız ama adı cıkık herkez bilir yani öğretmenlerle gezdi, içkili okula geldi, gögüs bacak açardı. iyi bir kız belki ama hepsini yaptı . ben onunla ara ara bir cafede bulusuyorum yanı ben degıl arkadas grubumuz.
annem soruyor xx varmıydı?
suanda bır ıs yerınde calısıyorum aynı okuldan mezun olan cocuk soruyor xx sızın sınıftamıydı?

çözüm önerim yok ama kadınında abarttıgını yazaraktan ustune gıtmeyın suanda oda cok saskın cok dogal bence
Yaşadıkları kolay değil allah kimsenin başına vermesin cutecim ama burda ağıtlar yakması kızımdan iğreniyorum demesi muayane lafı etmesi hiç normal değil. Konu sahibi bir yetişkin ve bir anne önce bir yetişkin bir anne gibi davranmaya başlaması lazım.

Biliyorsun ben lisedeyim bak sana en son yaşadığımız olay istanbulun en ünlü camiilerinden birinin müezininin oğulları var bizde. Adam dünya efendisi anneleri daha genç belki benle belki benden bi kaç yaş büyüktür hanımefendi iyi niyetli çocuklarına düşkün bir kadın ama o çocukları görmen lazım. 17-18 yaşında iki kardeş ikisi de hala 9. Sınıfta. Ders okul terbiye hak getire. Bi tanesi bonzai bağımlısı olmuş anne gelmiş ağlıyor naptıl biz diye. Ya ne diyesin şimdi? O kadar hataları var ki yüzüne vursan bi türlü uyarsan zaten dinlemiyorlar. Ben zaten inanmıyorum 30 yaşındaki birinin tutum ve davranışlarını değiştirebileceğine. O yüzden konu sahibi de değişmez bence. Keşke değişseler keşke uzmanları dinleseler. Erkek lisesinde 5. Senem bir yıl da kızların yoğun olduğu bi okuldaydım size şu kadarını söyleyeyim kızlar çok daha fena. Anlatsam inanmazsınız ama öyle böyle değiller hiç kwndinle kıyaslama lütfen. Bizim devir geçti artık.

Ki ben bekaret takıntısı olan biri değilim keşke masum bi ilişkileri olsa yatacaklarsa da onla yatsalar o kadar diyeyim size artık.

Kardeş muayene nedir yahu .Diyelim ki allah korusun bakire çıkmadı evlindenirek misiniz ? Yapmayın etmeyin allahaşkına .Baskı ile şiddet ile kimse yola gelmez .Yine de durumunuza çok üzüldüm allah sabır versin bu günleri atlatın.ergenlik her gençte kolay geçmiyor .İnşallah atlatır aklı başına gelir

Keskeee.keskee..gun icinde sizinle konustummm.bu siteden.ve tamam kizlar boyle boyle soyluyor.ve dinliycem onlari dedim.kizim geldi.watsaptan sifresini actirdim.kizlar sok icindeyim.sokk.evet abartmisimmm..oncekini.hafif kaldi ogrendiklerimin yaninda.kizim bir cok erkekle beraberr.hic bir yazisma silinmemeis.tum erkeklerle sex konulari.fotograf yollamak.ben onun karnini doyurupbebek gibi yatirirkeno gece ikilerekadar erkeklerle agzima bile alamiyacagim konusmalar.ben bu gun oldum.esimde.esim gittievden.odada agladi agladive gitti.

Bitti bizim hayatimiz.yarin onu muayeneye goturucem.ben bu kadarini beklemiyordum.keske size anlattiklarimkadar olsaydi her sey.bitti gitti.ve sinifin bir coguda boyle konusuyor.kizlar.takip edin cocuklarinizi.ben ona guvendim.ilk tahmin ettigimde,ona guvendigimi soyledim.ve .........

Erkek cocuklar bile daha masum kaldi kizimin yaninda.dusunebilyormusunuz benim ne kadar kotu oldugumu......benim liseyi namusumla bitirdigim,aclikla bitirdigim.yoklukla bitirdigimmm,ayakkabisiz montsuz bitirdigimmm,dayakla bitirdigim okuldannn kizim orospu olarak ciktiiii...ben omerdivenlerde yuruken o bahcede gezerken hic bunlari yasayacagim hayal bile edemezdim.

Esim okuldan alicam dedi.gitsin bu evden dediii.yarin gelince gormiyim onu bu evde dediii.dedi de dediiiiii.ben ona vurmadimmm.dovdun mudiyen kizlarrr,bu sefer vurmadimmm...dayak bile daha durust kaldiiiii...sadce agliyorummm..esimle bizi bir sinava soktu rabbimmm..
Hep bu ayet gelirdi aklima.biz sizi evlatlariniz ve mallarinizla sinariz...ve hepdua ederdim.rabbim cocuklarimi alma benden...ama ne bileyim,ben bunun anlamini olumsandim sadece.amabaska sekildede sinav olunuyormus.
Konu sahibi napti cok merak ediyorum :KK17:

""
ne muayenesi ya. yapmayın. kızı iyice zıvanadan çıkaracaksınız.hayatınızda bitmedi. önce terapi sonra o okulu değiştirmek.eşinizde saçmalamasın ne demek gitsin bu evden,okuldan alacağım. öğretmenleriyle görüşeceksiniz. onlarla birlikte bunu çözmeye çalışacaksınız. sonrada başka bir okul araştırın.kızınızada o.. demeyin. 15 yaşında bu kız daha. çocuk. libidosu yüksek olan çocuklardan demekki. böyle çocuklar azda olsa var.
dediğim gibi hayatınız bitmedi,sadece büyük bir sorununuz var. ve bunun çözümüde var. diğer arkadaşlarda yazmış zaten. herkesin ortak noktası terapi. buna hemen başlayın. ailecek
Facebook olayı bana da endişe verici geliyor ama bu dönemin ortaokullu kızları böyle, gayet düzgün ölçülü ailelerden gelen kızların profil sayfaları orta yaşlı adamlardan gelen beğeniler, iltifatlarla dolu. Diğer sosyal ağlarda öyle, özellikle ask.fm'i çok uygunsuz buluyorum o yaş grubu için. Anonim iletişim kurma ve videolu cevap gönderme seçeneği olduğu için çok tehlikeli. Sosyal medyayı yasaklamaya kalkan ebeveynlerin asla başarı sağlayamayacağına eminim, ama çocuğun dinlediği birine internette paylaşılan görüntülerin sonsuza kadar kayıt altında kalıp isteyen herkesin eline geçebileceğini, komedi yahut mastürbasyon malzemesi olabileceğini anlattırmaları gerekiyor. Lise zamanlarında hem sosyal medyayı daha iyi kullanmayı öğreniyor, hem de her erkek ilgisinin istenilen tarzda olmadığını anlamaya başlıyor kız çocukları, önemli olan az biraz olgunluk kazanana kadar altından kalkamayacakları hatalar yapmalarını engellemek.

Neyse zaten bunlar sizin için geçmiş konular. Şuanki duruma ise bence çok takılmayın, benim de ebeveynlik konusunda çok çaba harcayan bir ailem vardı, -zaten belli bir eğitim seviyesine sahip ve mental sıkıntılar yaşamayan tüm yeni nesil aileler öyleler-, yüksek puanlarla girilen kaliteli bir anadolu lisesinde okudum, lise 2-3'te bizde içki içerdik, içki içmeyi çok cool bulurduk, dışarı çıktığımızda içkili 'derneklerde' zaman geçirirdik, hatta bir öğlen arası sınıfça votka-vişne yapmışlığımız vardı katılmayan kimse yoktu. Ve gerçekten birbirimizi toparlardık gerektiğinde. Evet salakçaydı ama o zamanlar eğlenceli geliyordu bize. Sonra zaten üniversite sınavlarına hazırlanmaya verdik kendimizi, o arada da biraz büyüdük sanırım, son sınıfça içkili ortamımız mezun olmadan önce sevdiğimiz hocalarımızla birlikte pikniğe gittiğimiz zamandı, orada da kimsenin toparlanmaya ihtiyacı olmamıştı.

Sonuç olarak ne kendimde, ne arkadaşlarımda bir zararını görmedim lise deneyimlerimin, tüm sınıf arkadaşlarım Türkiye'nin gözde devlet okullarına, kaliteli bölümlere girdi. Hiçbirimiz alkolik değiliz, hatta yazarken düşündüm en son aylar önce alkol almışım ben, o da yemeğin yanına eşlik etmesi için bir kadeh birşey.
belkide kızınız sadece yazışmak dışında bişey yapmadı bahsettiğiniz arkadaşlarıyla. sordunuz mu?
yazarak daha cesaretli oluyorlar bu yaşlarda. en ummadığın silik karakter bile klavye başında aslan kesilebiliyor. yoksa sanmıyorum ki bu kadar cesaretli olsun kızınız.
yaşadıklarınız çok zor. ama hangimiz annelerimizi babalarımızı üzecek şeyler yapmadık ki?
biraz sakin olmaya ve mantıklı düşünmeye çalışın lütfen. üzülmeniz kızmanız kırılmanız çok normal ama sakinliğinizi muhafaza etmeye çalışın.
çocuklarınız ve eşinizle güzel günleriniz olur umarım.
kaç yaşında yahu bu kız ?
ne bilim kimisi normal demiş, bir çözümüm yok ama bende okuldan kaçtım lisedeyken anneminde haberi dahilinde arkadaşımıza filan gittik.
ben türkiye şartlarına göre bence ortalama bir ailede büyüdüm, babam doğum günü partilerine izin verirdi belki ama eve gelin derdi, lise 1 deyken sevgilimle ve arkadaşlarımla eve gelirdik ara ara,
babam dışarıda gezeceğine kapının önüne gelsin derdi gelirdi.
lisedeyken hiç alkol almadım, sigara içmedim.
en büyük kavgaları makyaj yaparak okula gitmeye calıştığımda yapardık abimle.
lise 1 deyken sevgilimden ayrılınca annem benimle cocuk gibi aglamıstı yanı arkadasım gibi değilde arkadaştı annem benimle.
lisedeyken kimseyle öpüşmedim, cinsel içerikli mesajlar göndermedim.
en büyük baskıyı acık giyinmemek için görürdüm, ara ara giydim ara ara giymedim.
şimd 27 yasındayım 1 cocugum var askılıda gıyıyorum yırtık kotta mini elbisede.
yani aşırı değildik
fakat elbetet aşırıları vardı bizim sınıfta mesela lisedeyken biriyle kactı , sözüm ona bakıre olmadıgı için ayrıldı, daha sonra kına gecelerine giden calgıcı cocuklardan bırıne kactı 1.5 sene evlı kaldı ayrıldı. 3. evlılıgınıde 2 sene once yaptı 2 ay surdu. suan bekar ama bırı var hayatında cok guzel bır kız ama adı cıkık herkez bilir yani öğretmenlerle gezdi, içkili okula geldi, gögüs bacak açardı. iyi bir kız belki ama hepsini yaptı . ben onunla ara ara bir cafede bulusuyorum yanı ben degıl arkadas grubumuz.
annem soruyor xx varmıydı?
suanda bır ıs yerınde calısıyorum aynı okuldan mezun olan cocuk soruyor xx sızın sınıftamıydı?

çözüm önerim yok ama kadınında abarttıgını yazaraktan ustune gıtmeyın suanda oda cok saskın cok dogal bence
psikologlar hep konuşurlar ve çok uzun süre gidilmesi gerekir, kızınız sıkılır sıkılmaz bilemem terapi yanında destek olarak,kızınıza seveceği ve bırakamayacağı bir iş yada hobi gibi birşey edindirin. o işle uğraşınca ödüllendirin,mümkünse onun tüm enerjisini emecek bir iş olsun ki serseri arkadaşlarınla takılmaya erkekleri düşünmeye, (tabi o işinne gelmediği için öyle görüyordur)sizin sürekli üzülüp sıkılıp kızmanızı görmeye fırsatı olmasın,böylece ergen enerjisi ile geri dönülmez hatalara sebep olmaz.tabi diğer arkadaşların dediği gibi içinde olanla ne yapsanız başa çıkılmaz.
Kizlar sabah esim kizimi okula birakmadi....iste ben anneyimm.ondan nefrette etsem ic gudulerimle hareket ediyorumm.harcligini verdim okula yolladimmm..esim bagirdi cagirdiii...neyse bende bir saat sonra gittim.rehber ogrt.gorustum..mudur hanim da geldi.ben bu cocugumdan eminim.bizim evimizde cocugumuz basi bos degill.ordan burdan toplamam..sabah babasi okula birakir.4te okuldan cikis eve de ceyrek gece gelir.hic sasmaz...ama hiccccc.bazen anne kirtasiyeden sunu alicam der ve en fazla on dak.gec gelmektedir.yani bir yere gidemez demiyorum,gider ama hani bazi aileler vardir ya cocuklarindan haberdar degil,oyle degil yanibizim iliskilerimiz.hic kiz arkadasi yok.cevremizde var.yasit kizlar.cagir bir kahve icin,bir kek yap yiyin beraber...carsiya gidinnn .derim.yokkk.yemin ediyorum kizlarr yok.bir kez hadi cagirir hadi ikincisi yoooooooookkk..odasindan assagi inmez.yemek yer cikar.yazin ise o sicakta cati katindaaaaaan bir kez disari cikmaz mii.cikmiyor..bir kezz ya..beraber tatile gider geliriz,hafta sonlari gidersek ,bir de hafta ici babasiyla yapmis oldugu planlar.mesela arkadaslariyla ay da yilda bir kez derki anne sinemaya gidelim mii..tmm.derimm..ben degil o yapmistir planini ve o sirada babaaaaaa bizi sen biraksanaaa..o da tmmm.der.ve araar baba bizi alsannn hadi lutfennnn.yani hurada sunu anlatmak istiyorum,disarida bu isleri ceviren kisi b7nlari yapmazzz.tek gitmek istemez mi?bazen halasina bile zorla yollarim on dak.yol.ve gider halasiyla beni ararlarrr.aksamda esimi ararlar is donusu almis olur.boyle bir duzenimiz var.

Neyse ogretmenide dedik8 sen bunlari yasadinmiii.hayir dedi.peki neden bu sekilde erkeklerle konustun.sadece konustum dedi.neden..ilgi odagi olmak istiyorum dediii.soktayim kizlar...cok popiler degilim dediiiii..ben bunlari zaten yasayamam cunku benim oyle bir imkanim yokkk.bana dondu dediki anne sence ben bunlari ne ara yapabilirim kiii..evet bir saatlik zaman bile yok...okuldaki cocugun konusmasida bunu dogruluyordu.ayni okuldaki z ...watsaptan diyor kii hep seni izliyorum.sen gecince gozum hep sende.ne zmn konusucazzz.hep veriyon soz tutmuyorsun.ne zaman olacak o is...hep okul cikislari sende gozumm...
Kizimda diyorki bu z.. icin hic konusmadikk yuz yuzeee...e peki yuz yuze konusmadigin kisiyle neden telf.bu kadar rahat konusuyorsunn.cit yokk..peki f....kisisiyle nered bulustun opusme olayi gerceklestiii...sen hic evden bir yere diye cikmadinn evet diyor.gecen gun ben sana dedim ya kirtasiyeye gidicem.orda yolda gordum,ve birlikte cay bahcesinde oturduk opustuk.kizlar orada ileri gidemez cunki yol kenari carsi yaniii...

Neyse tum konusmalar bittiii..onu gonderdiler.direk ikiside kaslarini kaldirdiii ve ayni andaaaa bu sadece isi sadece telefonda watsaptan vs.yapiyor...kesinlikle dedilerrr.vebunun birhastalik oldugunnu,hemde cok kotu bir hastalik oldugunu,acil yardim almamizi soylediler.yarin gidicem...
Ama cok kotuyum kizlarrr,yikildim.kendi okuluma giderken,kizimla ayni okuldaniz.ben bu siralarda otururken,bu koridorda yururken biri bana dokunup sunlari yasayacak ve burdan boylece gececeksin deseydiler inanmazdimmm.okula baktim,yikilsana okulummm dedimm..yikil.ben sana bu sekilde mi gelecektim..boyle iste kizlar.
belkide kızınız sadece yazışmak dışında bişey yapmadı bahsettiğiniz arkadaşlarıyla. sordunuz mu?
yazarak daha cesaretli oluyorlar bu yaşlarda. en ummadığın silik karakter bile klavye başında aslan kesilebiliyor. yoksa sanmıyorum ki bu kadar cesaretli olsun kızınız.
yaşadıklarınız çok zor. ama hangimiz annelerimizi babalarımızı üzecek şeyler yapmadık ki?
biraz sakin olmaya ve mantıklı düşünmeye çalışın lütfen. üzülmeniz kızmanız kırılmanız çok normal ama sakinliğinizi muhafaza etmeye çalışın.
Bu hangi şehirde hangi okul acaba... yani evet okul içerisinde ilişkiler olabilir bunlar çok normal de ama okul içerisinde bu kadar ileri ilişkilerin olmasına anlam veremedim... yani idare bunu bir şekilde öğrenir... kızınız her türlü idarenin gözüne batar derse giren öğretmenler kesinlikle anlarlar... yani bizim zamanımızda da vardı böyle kızlar ama bütün okul tanırdı onları... sizin kızınızıda mutlaka tanıyorlardır ve bunca zaman idare tarafından okula çağırılmamanızda garip... bu söylediklerinizin hepsi bir okul içerisinde oluyorsa mutlaka en başından haberiniz olurdu yani... göze batar çünkü dikkat çeker... daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ama öğretmenlik yapan arkadaşlarım ve akrabalarım var ve hepside lise öğrencilerine ders veriyorlar... malesefki ne öğrenciler var ama bir öğretmen ders verdiği bütün öğrencilerini çok iyi tanır... ne olduklarını ve ne yaptıklarını çok iyi bilir...
su donemlerde liaede olupta bunları yapmayan o kadar az kızlar var ki ben hic sasırmadım ama bir anne olarak hayal kırıklıgı yasamanız cok ama cok normal sosyal agların etkisi cok . erkeklerle bu denlı yakın ılıskıler kuran kız cocuklarının bilincaltlarında sevgi aclıgı arsızlıgı oldugunu okumustum bir dergide ne kadar kısıtlasanız da ne yaparsanız yapın ruhunuz duymaz yapar kısıtlayınca bir süre sonra sizden ailesinden de uzaklasır eger bir konusma yapılacaksa esiniz yanş babası yapmalı esinşz butun bunları biliyor mu ben onu merak ettim yaklasımı nasıl ? acilen iyi bir psikologa götürmelisiniz ve kendininizi suclamayın egitim tabiki önemli ama alamayan kabul etmeyen bir cocuk karsısında ne yapabilirsniz en saglıklısı bir uzmanla görüsmek umarım daha kötülerini yasamadan sorunu cöZersiniz
Nice cok yanlis davraniyosun. Kizi iyice kendinden nefret ettirip disardaki ortamina aurukluyosun. O kiz 16 yasinda. Ve akli biraz degisik calisiyor. Sen ortaokulda bunu farkettiginde pedagog yardimi almaliydin. Ama ustunu ortmussun sorunun simdi kizini dovuyosun.

Annemle benzer seyler yasadim. Beni lisedeyken artik kimse senle evlenmicek diye korkutuyodu. :) ortaokuldan sonra seni liseye yollamicam diyodu devamli. Kazaninca mecbur yolladi. Beni sevemedi annem o gunlerden sonra hic.

Kizim duzelir mi diyip duruyosun. Elbet duzelicek. Su an fazla sorumsuz caninin istedigini yapan bir ergen. Bu sureci en az hasarla atlatmasi icin ona destek ol.

Ayip yasak gunah kavramlari senin kizini korkutmaz bosuna bunlari kullanma. En azindan bende hic ise yaramiyodu. Yarasaydi zaten boyle olmazdi. Kizin normal kiz arkadaslar edinemiyor bence. Orda bir sorun var. Kiz arkadaslariyla sadece sinemaya gitmek keyif vermiyor ona. Bu uzucu bir sey. Eksiklik.

Onun eksikliklerini tamamlamasina yardimci ol lutfen.

Okuldan kacamaz hemen mesaj gelir.ve iyi bir okul.sinavla kaazandi bu okulu.her kez oraya gidiyor diye tebrik ediyor...ama.

nice, en azından fiilen birşey yasanmadıgını dusunuyorsun.
pekı yarın nereye gıdeceksınız, kızın sana kızmadımı bu mesajları ogretmenlerıyle paylastıgın ıcın umarım o ogretmenlerde onurlu olurlar bu olanları kımseyle paylasmazlar ,
buarada z dediğin kişiye birliktelik sözümü vermiş kızın, okuldan almayı dusunuyormusun farklı bır okul baska bır ılce olamazmı?

Nice benim anlamadığım, senin özellikle olumlu olarak gördüğün ama cidden olumsuz olan o kadar çok durum var ki.

1. Neden kızının telefonunu eşinle birlikte karıştırdın? Neden daha önceki ve bugünkü konuyu kocana yansıttın? Ne olursa olsun, evliliğin muhteşem, kocan harika da olsa bu tip konular erkeğe yansıtılmaz. Hele ki ortada net bir şey yokken. Hadi hamiledir, tacizdir, tecavüzdür olur anlarım, anlatırsın babası olarak bilmeli ama bu durumu yansıtmamalıydın. Baba kız ilişkilerini bitirdin resmen.

2. Sürekli kızından nefret ettiğini, tiksindiğini, onun o.. olduğunu yazdın. Nasıl elin varıyor bunları yazmaya? Nasıl içinden geliyor? Kusura bakma da kızın eğer bu davranışlara yöneldiyse, HATALI OLAN SİZSİNİZ. Demek ki bazı konularda yetersizsiniz.

3. Sen bu konuları kızınla okuldaki rehberlik hocaları aracılığı ile değil, pedagog ya da psikolog aracılığı ile konuşmalıydın. Neden okuldaki hocalara duyurdun bunu? Çocuğun öğretmenin yanında utanmayacak mı şimdi? Okula gitmek istemeyecek sizin yüzünüzden, bu nasıl bir yoldur, yordamdır ben anlamıyorum.

4. Kızım arkadaşlarıyla görüşmez, okuldan hemen eve gelir. Eve arkadaşlarını çağırmaz deyip duruyorsun. BU SÖYLEDİKLERİN ANORMAL ŞEYLER. ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞMESİ, SÜREKLİ DIŞARI ÇIKMAK İSTEMESİ, ONLARLA SIK SIK KONUŞMASI GEREKİRDİ. Sırf bu davranışlarından dolayı kızının sıkıntıları olduğunu anlamalıydın.

5. Kızınla arana çok pis bir duvar ördün. Ömrün boyu onun sınırlarını geçemeyeceksin. Seni asla affetmeyecek. Yol yakınken kendinizi düzeltin anne-baba olarak. Çocuklar ailelerin aynasıdır, ailelerin eseridir. Sizin eksik bıraktığınız tarafları, farklı şekiller de tamamlamaya çalışmış. Bunu da farkedin artık.

MÜKEMMEL ANNE BABA DEĞİLSİNİZ.

nice, en azından fiilen birşey yasanmadıgını dusunuyorsun.
pekı yarın nereye gıdeceksınız, kızın sana kızmadımı bu mesajları ogretmenlerıyle paylastıgın ıcın umarım o ogretmenlerde onurlu olurlar bu olanları kımseyle paylasmazlar ,
buarada z dediğin kişiye birliktelik sözümü vermiş kızın, okuldan almayı dusunuyormusun farklı bır okul baska bır ılce olamazmı?
Baska bir okul olmaz.simdilik boyle dusunuyorum tabi.
Rehber ogretmeni bu tur konulari kimseyle paylasmazzzzz....o cocuklari da aileleri de dinler ve bir yol bulur.boyle bir sey olursa zaten isinden olur.o benden daha iyi biliyor.
Yarin rehber ogrt.onerdigi bir pisikolog var,ve onerdigi bir kisi oldu..bakalimm.gorelim mevlam neyler,neylerse guzel eyler.

tamam işte sadece yazışmış dediğim gibi. dayak falan değil tabiki ama bundan sonrası için aklını başına getirecek kısıtlamalar getirirsiniz. uzman kontrolünde tabiki !!

Nice benim anlamadığım, senin özellikle olumlu olarak gördüğün ama cidden olumsuz olan o kadar çok durum var ki.

1. Neden kızının telefonunu eşinle birlikte karıştırdın? Neden daha önceki ve bugünkü konuyu kocana yansıttın? Ne olursa olsun, evliliğin muhteşem, kocan harika da olsa bu tip konular erkeğe yansıtılmaz. Hele ki ortada net bir şey yokken. Hadi hamiledir, tacizdir, tecavüzdür olur anlarım, anlatırsın babası olarak bilmeli ama bu durumu yansıtmamalıydın. Baba kız ilişkilerini bitirdin resmen.

2. Sürekli kızından nefret ettiğini, tiksindiğini, onun o.. olduğunu yazdın. Nasıl elin varıyor bunları yazmaya? Nasıl içinden geliyor? Kusura bakma da kızın eğer bu davranışlara yöneldiyse, HATALI OLAN SİZSİNİZ. Demek ki bazı konularda yetersizsiniz.

3. Sen bu konuları kızınla okuldaki rehberlik hocaları aracılığı ile değil, pedagog ya da psikolog aracılığı ile konuşmalıydın. Neden okuldaki hocalara duyurdun bunu? Çocuğun öğretmenin yanında utanmayacak mı şimdi? Okula gitmek istemeyecek sizin yüzünüzden, bu nasıl bir yoldur, yordamdır ben anlamıyorum.

4. Kızım arkadaşlarıyla görüşmez, okuldan hemen eve gelir. Eve arkadaşlarını çağırmaz deyip duruyorsun. BU SÖYLEDİKLERİN ANORMAL ŞEYLER. ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞMESİ, SÜREKLİ DIŞARI ÇIKMAK İSTEMESİ, ONLARLA SIK SIK KONUŞMASI GEREKİRDİ. Sırf bu davranışlarından dolayı kızının sıkıntıları olduğunu anlamalıydın.

5. Kızınla arana çok pis bir duvar ördün. Ömrün boyu onun sınırlarını geçemeyeceksin. Seni asla affetmeyecek. Yol yakınken kendinizi düzeltin anne-baba olarak. Çocuklar ailelerin aynasıdır, ailelerin eseridir. Sizin eksik bıraktığınız tarafları, farklı şekiller de tamamlamaya çalışmış. Bunu da farkedin artık.

MÜKEMMEL ANNE BABA DEĞİLSİNİZ.
Oncelikle ben okula ,sunun icin gittim.ben kendimden eminim,kizmin bir yere basi bos gitmediginden.eve okuldan gelis saatide duzenlii.peki bu ne ara gidiyor.biz neden bundan haberdar degiliz.cunku oglen aralari izinkagidi alamadan cikamazlar.gecenlerde evde bir seyini unuttu biz gitmeden okuldan gelemedigi icin babasi okula gitti...ayrica detayli mesajlari gostermedimmm....sadce bazilarini.onu cok rencide etmek istemedim.bunu bende biliyorum cnm.

Oncelikle ben okula ,sunun icin gittim.ben kendimden eminim,kizmin bir yere basi bos gitmediginden.eve okuldan gelis saatide duzenlii.peki bu ne ara gidiyor.biz neden bundan haberdar degiliz.cunku oglen aralari izinkagidi alamadan cikamazlar.gecenlerde evde bir seyini unuttu biz gitmeden okuldan gelemedigi icin babasi okula gitti...ayrica detayli mesajlari gostermedimmm....sadce bazilarini.onu cok rencide etmek istemedim.bunu bende biliyorum cnm.

Bilemiyorum Nice. Beğenmedim karı-koca tavrınızı.
Bak ben sana bir şey anlatayım.

Ortaokulda mahalle içinde bir okulda okudum. Kazandığım lise şehir merkezindeydi. Annem aldı karşısına konuştu. Benden izin aldığın, haber verdiğin müddetçe, düzgün insanlarla, düzgün mekanlara gidebilirsin dedi. İstediğin arkadaşlarınla görüşebilirsin, telefonla konuşabilirsin, sevgilinde olabilir ama kendini ve saygınlığını korumalısın dedi.

Üniversiteye başladım, büyükşehire geldim. Ne hata yaparsan yap, kızsam da, üzülsem de ben yanındayım. Elini asla bırakmam, yanından asla ayrılmam dedi. Her başın sıkıştığında ben varım. Ne yaşarsan yaşa, nasıl yaşarsan yaşa, sana sevgim asla eksilmez, senden asla utanmam, senden asla nefret etmem ve ben senden asla vazgeçmem dedi.

Annemi hayal kırıklığına uğrattım bende. Hatalarım oldu. En basiti, onun yürüdüğü yolda yürümedim bu hayatta. Onun gibi düşünmedim, onun gibi hissetmedim bir çok konuda. Bazen kızdırdım, bazen üzdüm. Ama şu hayatta emin olduğum tek şey, dünya başıma yıkılsa, annem bana bir şey olmasın diye sarıp sarmalar beni. Önem verdiği tek şey benim. Evlenmeden hamile kalsam mesela, kızsa da yargılamaz, sahip çıkar bana da torununa da. Hayatta en önemli şey ailedir, ve ben eminim ki benim ailem bana asla sırt çevirmeyecek. Allah başımdan eksik etmesin canım annemi.

Umarım sende kızınla aynı güzel ilişkiyi kurarsın diyeceğim ama verdiğin tepkiler, kızına yakıştırdığın sözler, çok utandırdı beni. Umarım hatandan dönersin, en kısa sürede.

tamam işte sadece yazışmış dediğim gibi. dayak falan değil tabiki ama bundan sonrası için aklını başına getirecek kısıtlamalar getirirsiniz. uzman kontrolünde tabiki !!
Kizlar ne yapacagimi bilmiyorum.simdi watsapi acik cocuk yani bir digeri msj yazdii.bende kizimmis gibi konustumm..ne zaman birlikte olacagiz dedii.eskileri hatirliyormusun dedimm.hangisiii salkmisin sen olmadikkiii.istemiyorsun yazdiii.sadece 5elefonda yapiyor bunlari yaaa.bu nasil bir pisikoloji.aklim almiyor.

Bilemiyorum Nice. Beğenmedim karı-koca tavrınızı.
Bak ben sana bir şey anlatayım.

Ortaokulda mahalle içinde bir okulda okudum. Kazandığım lise şehir merkezindeydi. Annem aldı karşısına konuştu. Benden izin aldığın, haber verdiğin müddetçe, düzgün insanlarla, düzgün mekanlara gidebilirsin dedi. İstediğin arkadaşlarınla görüşebilirsin, telefonla konuşabilirsin, sevgilinde olabilir ama kendini ve saygınlığını korumalısın dedi.

Üniversiteye başladım, büyükşehire geldim. Ne hata yaparsan yap, kızsam da, üzülsem de ben yanındayım. Elini asla bırakmam, yanından asla ayrılmam dedi. Her başın sıkıştığında ben varım. Ne yaşarsan yaşa, nasıl yaşarsan yaşa, sana sevgim asla eksilmez, senden asla utanmam, senden asla nefret etmem ve ben senden asla vazgeçmem dedi.

Annemi hayal kırıklığına uğrattım bende. Hatalarım oldu. En basiti, onun yürüdüğü yolda yürümedim bu hayatta. Onun gibi düşünmedim, onun gibi hissetmedim bir çok konuda. Bazen kızdırdım, bazen üzdüm. Ama şu hayatta emin olduğum tek şey, dünya başıma yıkılsa, annem bana bir şey olmasın diye sarıp sarmalar beni. Önem verdiği tek şey benim. Evlenmeden hamile kalsam mesela, kızsa da yargılamaz, sahip çıkar bana da torununa da. Hayatta en önemli şey ailedir, ve ben eminim ki benim ailem bana asla sırt çevirmeyecek. Allah başımdan eksik etmesin canım annemi.

Umarım sende kızınla aynı güzel ilişkiyi kurarsın diyeceğim ama verdiğin tepkiler, kızına yakıştırdığın sözler, çok utandırdı beni. Umarım hatandan dönersin, en kısa sürede.
Bak cnm,bende vazgecemem ,ama aciiim cok buyukk.seninde basina gelseydi annen ilk duydugunda emin ol benim gibi davranirdi..ama senden vazgecmezdi.su anda benim yaptigim gibi.vazgecsem pisikologa gitmem.benim burada yazdiklarimm,,,bir haykiris ,bir mahvolus,bi4 yikilis.beni yargilama ne olur cok uzuluyorum.cok kotuyum.gercekten.o kucagimdaki tertemiz guzel bebegim simdi ne islere dustuuu...

Baska bir okul olmaz.simdilik boyle dusunuyorum tabi.
Rehber ogretmeni bu tur konulari kimseyle paylasmazzzzz....o cocuklari da aileleri de dinler ve bir yol bulur.boyle bir sey olursa zaten isinden olur.o benden daha iyi biliyor.
Yarin rehber ogrt.onerdigi bir pisikolog var,ve onerdigi bir kisi oldu..bakalimm.gorelim mevlam neyler,neylerse guzel eyler.
nice1985,
arada neler yazdınız bilmiyorum, bir yazınızı okudum ona istinaden tecrübeli bir anne ve büyüğünüz olarak yazmak istedim, kızınızı ilişkiye girdi mi acaba diye asla ama asla sakın doktora götürmeyin, kızınızın sizden nefret etmesine uzaklaşmasına ve daha çok hata yapmasına sebep olursunuz, okulda değiştirmeyin şu anda, bir işe yaramayacaktır, kızınız yine görüşmek istedikleriyle görüşme yolu bulur, size tek tavsiyem derhal bir uzmandan randevu alın, önce siz gidin birebir konuşun uzmanla, yol göstermesini isteyin daha sonra zaten uzman sizi yönlendirecek gerekirse kızınızla da görüşmeler yapacaktır, bu arada lütfen çocuğunuzdan yaptıkları nedeniyle uzaklaşmayın, ona kötü biriymiş gibi bakmayın, bakışlarınızdan bile etkilenecektir.

Bak cnm,bende vazgecemem ,ama aciiim cok buyukk.seninde basina gelseydi annen ilk duydugunda emin ol benim gibi davranirdi..ama senden vazgecmezdi.su anda benim yaptigim gibi.vazgecsem pisikologa gitmem.benim burada yazdiklarimm,,,bir haykiris ,bir mahvolus,bi4 yikilis.beni yargilama ne olur cok uzuluyorum.cok kotuyum.gercekten.o kucagimdaki tertemiz guzel bebegim simdi ne islere dustuuu...

Annem kızardı evet, çok üzülürdü ama asla sizin ettiğiniz lafları etmezdi. Nefret ettiğini, tiksindiğini söylemezdi. Bana çirkin kelimeler yakıştırmazdı.

Tamam hadi dediğiniz gibi olsun, madem yalvarış, yakarış dediniz. Böyle kabul edelim bizde.

Ama bundan sonra kendinize gelin. Anne baba olarak bu derece büyük hatalar yapma lüksünüz yok.

nice1985,
arada neler yazdınız bilmiyorum, bir yazınızı okudum ona istinaden tecrübeli bir anne ve büyüğünüz olarak yazmak istedim, kızınızı ilişkiye girdi mi acaba diye asla ama asla sakın doktora götürmeyin, kızınızın sizden nefret etmesine uzaklaşmasına ve daha çok hata yapmasına sebep olursunuz, okulda değiştirmeyin şu anda, bir işe yaramayacaktır, kızınız yine görüşmek istedikleriyle görüşme yolu bulur, size tek tavsiyem derhal bir uzmandan randevu alın, önce siz gidin birebir konuşun uzmanla, yol göstermesini isteyin daha sonra zaten uzman sizi yönlendirecek gerekirse kızınızla da görüşmeler yapacaktır, bu arada lütfen çocuğunuzdan yaptıkları nedeniyle uzaklaşmayın, ona kötü biriymiş gibi bakmayın, bakışlarınızdan bile etkilenecektir.
Aynen dediginizi yapicam.cok caresizim.hemde cok.bana deseler ki senin caren dunyanin obur ucunda,bir an bile dusunmem gitmek icin.amabilmiyorum.hic mantikli dusunemiyorum.bu gun sadce ve simdide watsaptan onun adina gelen mesajla konustum.ve ogrendim ki sadece isi telefondan yurutuyor.yuzyuze gorup selam bile vermedigi kisilerle...

Back