bende cok ucarıydım lıse zamanı okuldan kacardım ders calısmazdım evdekılerle cok kavga ettım sıgara ıckım ve erkeklerle konusma durumum olmadı ama evdekılerle cok catıstım amcam hep orta yolu buldu bızımkılerle amcam hep babama anlasamıyosan alıcaksın kızını psıkolga gıdıceksın derdı tavsıyem duzenlı olarak psıkolga gıdın ayrıca tembeldım ama su an muhendısım yanı hepımız hatalar yapıyoruz cunku genctık bılmıyoduk ama ılerde ne olacagınıda bılemezsınız sırtınızı donmeyın bence akıllı cocuga her anne baba bakar onemlı olan zor olanı basarmaktır:)Evet ger
onuda bilmiyorum.
öncelikle belirtiyim çok dini bütün bir insan değilim ve annemde değil. Fakat daha ilkokuldan beri beni günah allah görüyor ayıp vs diye yetiştirdi hep. Aman erkeklere güvenme elini dahi tutmasınlar sonra hep daha fazlasını isterler vs diye. Bunun yanında ne giyimime karıştı ne gezmeme ne makyajıma. Ben mini etekte çok giydim makyajımıda yaptım 18 olunca. Ki daha küçükken bile yapsam bişi demezdi bilirim. Şunuda hep söyledi tabiki olucak erkek arkadaşın olsun dedi hatta hep. Fakat dikatli davran hep arkadaşlarınla kalabalıkken onunla da gez diye. Ve bunları ben ergenlikteyken değil 5. sınıftan itibaren anlattı. Bence anneler kızlarıyla bunları konuşmalı ayıptan günahtan bahsetmeli. Çünkü sadece ayıp yeterli değil bence allahın tüm yaptıklarımızı bilmesi hiçbirşeyin gizli kalmayacağı ve insanların ağır başlı duran kızlara daha çok değer verdiğini bilmeli. Beni annem böyle yetiştirdi ve bende çok etkili oldu. Arladaşlarım hep senin peşindeki kadar çok benim peşimde erkek olsa kesin kötü yola düşerdim yoldan çıkardım diye. Çünkü kimseyle sevgili gibi olmadım. Flörtlerim oldu tabiki ama hep mesafeli. Üniverste de hep dışardan şık ve süslü olduğum için erkekler görüşmek istedi fakat ben yine hep mesafeli oldum. Bu mesafem yüzünden görüşmek istemeyenlerde oldu tabikiKizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.
Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....
Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.
Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...
Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....
Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....
Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff
hiç sizin gibi düşünmüyorum bence ayıp ve günah olmadığı sürece cinsellik aaa normal diye görülür. En azından bu onu 18 ine kadar durdurur. Ondan sonrada aklı başında hareket eder zaten. Ama herşeye günah yasak dememek lazım. Giyime kuşama karışmıcak aileler. Böylece kendine özgüveni olur. Ama erkekler konusunda uyarmalı bence.Ya şu ortaokul çocuğunu okula getirip götürmek nedir hadi o neyse de öğle gelip yemek yedirmek nedir? Biz de böyle veliler görüyoruz okulda yok artık diyoruz. Bir de çocuğun her istediğini yapmakla onla arkadaş olmaya çalışmakla olmuyo bu işler. Yazdıklarınızdan çıkardığım kadarı ile çocuğa ayıp günah yasak tühhh eeer gibi öğretmişsiniz bunları yasak olam şey dikkat çeker. Ve tiksinmek nedir. Sonra ortaya 12 yaşında plan yapıp düşünüp kendi yaşıtı arkadaşlarına tecavüz eden öğrenciler çıkıyo. Haberlerde görmüşsünüzdür. Çünkü hala cinsellik bizim ülkemizde eğitim verilmesi gereken ni konu olarak değil bir tabu yasak günah olarak görülüyor. He günah orası ayrı ama çocuklara öyle anlatırsan ya soğuk ya da tam tersine o konuya çok sıcak insanlar olarak yetişirler.
Bu hangi şehirde hangi okul acaba... yani evet okul içerisinde ilişkiler olabilir bunlar çok normal de ama okul içerisinde bu kadar ileri ilişkilerin olmasına anlam veremedim... yani idare bunu bir şekilde öğrenir... kızınız her türlü idarenin gözüne batar derse giren öğretmenler kesinlikle anlarlar... yani bizim zamanımızda da vardı böyle kızlar ama bütün okul tanırdı onları... sizin kızınızıda mutlaka tanıyorlardır ve bunca zaman idare tarafından okula çağırılmamanızda garip... bu söylediklerinizin hepsi bir okul içerisinde oluyorsa mutlaka en başından haberiniz olurdu yani... göze batar çünkü dikkat çeker... daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ama öğretmenlik yapan arkadaşlarım ve akrabalarım var ve hepside lise öğrencilerine ders veriyorlar... malesefki ne öğrenciler var ama bir öğretmen ders verdiği bütün öğrencilerini çok iyi tanır... ne olduklarını ve ne yaptıklarını çok iyi bilir...
bu sekilde ancak cocugu depresyona sokar ve ailesinden uzaklastırır ben asla katılmıyorumTek suç çocukta değil... Sizde büyük hatalar var demekki çocuğuda böyle yansıyor... Uzman a gidin yardım alın... Bide çocuğun her istediği yapılmaz.
Evdeki interneti kapattırın telefonu da alın elinden eski telefon verin... Akıllı telefon olmasın... Bu şekilde frenlersiniz ancak
orada ne yaptı?Voleybola gidiyorduu.orada da yapti yapacaginiiii...
Bakın şimdi cidden uğraşıp yazıyorum
1. Konuya soğukkanlılıkla yaklaşmaya çalışın. Ağlamaktan şişmiş gözlerle kızınızı suçlu psikolojisine sokmayın. Geri teper. Soğuk ve sert olun ama konuşun. Konuşmanızda her insanın genç yaşlarında ilerde pişman olabileceği şeyler yaptığını, bunu anlamanın en doğru yolunun bir psikologla görüşmek olduğunu, kendi hatalarınızı anlamak için de bunun gerekli olduğunu söyleyin.
2. Gördüğünüz mesajlar her neyse cinsellikle ilgili kısımlarını unutun. Yanlış kızınızın ahlaksız, edepsiz bilmemne olmasında falan değil. Tecrübesiz ve çocuk sayılabilecek yaşta kendisine zarar verebilecek ilişkiler içerisinde olma ihtimalinde. Bunu kabul edin. Uzaydan gelmiş gibi bakmasını istemiyorsanız sakın ama sakın içerisinde ahlaksızlık,namus barındıran cümleler kurmayın.
3. Genel konuşun hataları hakkında. Bu yaptıkların bizi üzdü çünkü biz en çok senin mutluluğunu isteriz. Bu yaptıklarını da ya mutsuz olduğun için yapıyorsun, ya da ilerde yaptığın için mutsuz olacaksın. Her hatanda arkandayız ama senin mutluluğun için tekrarlamamanı isteriz diyin.
4. Ağıt yakmayın. Ağıt yakmayın. Ağıt yakmayın. Yuvamız bitti, her şey gitti temalı konuşmalarınıza son verin. Siz bir çocuk yaptınız ve artık tüm sorumluluğu omuzlarınızda. Kızınız hala sizin kızınız, hala en değerli varlığınız. Hissedin ve hissettirin. Hatalar insanlar içindir, en çok da çocuklar için.
5. Telefon karıştırmayın, sürekli sorgulamayın. Kısıtlamalar koyun ve arkadan arkadan izleyin.
6. Sürekli hatasını hatırlatmayın.
7. Haftada 1 kez olacak şekilde psikolojik destek alın. Önce siz, sonra o, sonra beraber.
8.Geçmişinizi, kızınız için yaptığınız fedakarlıklarınızı, ne kadar namuslu olduğunuzu kendinize saklayın. Kızınızı kendinizden soğutmayın.
Bu kadar özendim yazdım, 33 yaşındasınız, artık anne olma zamanınız geldi, anne asıl böyle zamanlarda olunur.
Kızınızın arkasında durun. Yoksa çökecektir.
Ooo siz bu kafayla devam ettikçe o kızın evden kaçması yakındır. Muayeneymiş! Siz iyi misiniz allah aşkına?Keskeee.keskee..gun icinde sizinle konustummm.bu siteden.ve tamam kizlar boyle boyle soyluyor.ve dinliycem onlari dedim.kizim geldi.watsaptan sifresini actirdim.kizlar sok icindeyim.sokk.evet abartmisimmm..oncekini.hafif kaldi ogrendiklerimin yaninda.kizim bir cok erkekle beraberr.hic bir yazisma silinmemeis.tum erkeklerle sex konulari.fotograf yollamak.ben onun karnini doyurupbebek gibi yatirirkeno gece ikilerekadar erkeklerle agzima bile alamiyacagim konusmalar.ben bu gun oldum.esimde.esim gittievden.odada agladi agladive gitti.
Bitti bizim hayatimiz.yarin onu muayeneye goturucem.ben bu kadarini beklemiyordum.keske size anlattiklarimkadar olsaydi her sey.bitti gitti.ve sinifin bir coguda boyle konusuyor.kizlar.takip edin cocuklarinizi.ben ona guvendim.ilk tahmin ettigimde,ona guvendigimi soyledim.ve .........
Erkek cocuklar bile daha masum kaldi kizimin yaninda.dusunebilyormusunuz benim ne kadar kotu oldugumu......benim liseyi namusumla bitirdigim,aclikla bitirdigim.yoklukla bitirdigimmm,ayakkabisiz montsuz bitirdigimmm,dayakla bitirdigim okuldannn kizim orospu olarak ciktiiii...ben omerdivenlerde yuruken o bahcede gezerken hic bunlari yasayacagim hayal bile edemezdim.
Esim okuldan alicam dedi.gitsin bu evden dediii.yarin gelince gormiyim onu bu evde dediii.dedi de dediiiiii.ben ona vurmadimmm.dovdun mudiyen kizlarrr,bu sefer vurmadimmm...dayak bile daha durust kaldiiiii...sadce agliyorummm..esimle bizi bir sinava soktu rabbimmm..
Hep bu ayet gelirdi aklima.biz sizi evlatlariniz ve mallarinizla sinariz...ve hepdua ederdim.rabbim cocuklarimi alma benden...ama ne bileyim,ben bunun anlamini olumsandim sadece.amabaska sekildede sinav olunuyormus.
Keskeee.keskee..gun icinde sizinle konustummm.bu siteden.ve tamam kizlar boyle boyle soyluyor.ve dinliycem onlari dedim.kizim geldi.watsaptan sifresini actirdim.kizlar sok icindeyim.sokk.evet abartmisimmm..oncekini.hafif kaldi ogrendiklerimin yaninda.kizim bir cok erkekle beraberr.hic bir yazisma silinmemeis.tum erkeklerle sex konulari.fotograf yollamak.ben onun karnini doyurupbebek gibi yatirirkeno gece ikilerekadar erkeklerle agzima bile alamiyacagim konusmalar.ben bu gun oldum.esimde.esim gittievden.odada agladi agladive gitti.
Bitti bizim hayatimiz.yarin onu muayeneye goturucem.ben bu kadarini beklemiyordum.keske size anlattiklarimkadar olsaydi her sey.bitti gitti.ve sinifin bir coguda boyle konusuyor.kizlar.takip edin cocuklarinizi.ben ona guvendim.ilk tahmin ettigimde,ona guvendigimi soyledim.ve .........
Erkek cocuklar bile daha masum kaldi kizimin yaninda.dusunebilyormusunuz benim ne kadar kotu oldugumu......benim liseyi namusumla bitirdigim,aclikla bitirdigim.yoklukla bitirdigimmm,ayakkabisiz montsuz bitirdigimmm,dayakla bitirdigim okuldannn kizim orospu olarak ciktiiii...ben omerdivenlerde yuruken o bahcede gezerken hic bunlari yasayacagim hayal bile edemezdim.
Esim okuldan alicam dedi.gitsin bu evden dediii.yarin gelince gormiyim onu bu evde dediii.dedi de dediiiiii.ben ona vurmadimmm.dovdun mudiyen kizlarrr,bu sefer vurmadimmm...dayak bile daha durust kaldiiiii...sadce agliyorummm..esimle bizi bir sinava soktu rabbimmm..
Hep bu ayet gelirdi aklima.biz sizi evlatlariniz ve mallarinizla sinariz...ve hepdua ederdim.rabbim cocuklarimi alma benden...ama ne bileyim,ben bunun anlamini olumsandim sadece.amabaska sekildede sinav olunuyormus.
ne muayenesi ya. yapmayın. kızı iyice zıvanadan çıkaracaksınız.hayatınızda bitmedi. önce terapi sonra o okulu değiştirmek.eşinizde saçmalamasın ne demek gitsin bu evden,okuldan alacağım. öğretmenleriyle görüşeceksiniz. onlarla birlikte bunu çözmeye çalışacaksınız. sonrada başka bir okul araştırın.kızınızada o.. demeyin. 15 yaşında bu kız daha. çocuk. libidosu yüksek olan çocuklardan demekki. böyle çocuklar azda olsa var.Keskeee.keskee..gun icinde sizinle konustummm.bu siteden.ve tamam kizlar boyle boyle soyluyor.ve dinliycem onlari dedim.kizim geldi.watsaptan sifresini actirdim.kizlar sok icindeyim.sokk.evet abartmisimmm..oncekini.hafif kaldi ogrendiklerimin yaninda.kizim bir cok erkekle beraberr.hic bir yazisma silinmemeis.tum erkeklerle sex konulari.fotograf yollamak.ben onun karnini doyurupbebek gibi yatirirkeno gece ikilerekadar erkeklerle agzima bile alamiyacagim konusmalar.ben bu gun oldum.esimde.esim gittievden.odada agladi agladive gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?