KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Namusu temizledin derken ne yaptik kiii.aglamakta sucmuuu...ne yaptik anlamadimmm.doktora gotumem miii yanlis.bence bu cok normal bir sey.bakiremi diye merak etmiyorummmm.aslaaaaa....sadce iliski yasadimi bilmem lazim...cunku bana yalan soyluyor.
Bosvet canim kendini uzme daha fazla. Sen ailene odaklan. Toplanicaksiniz ben inaniyorum kizin hatalarini anlicak yavas yavas su an idrak edemiyo. En az hasarla atlatirsiniz insallah

Off ya cok kotu oldummm. Cok iyi anliyorum sizi. Peki kiziniz simdi ne yapiyor sizin ogrendiginiz seyleri biliyor mu ve ne tepki verdi
Evet her seyi sordum inkar ediyor...bazi seyleri soramadim bile.utandimmm.

Ne yapayimm soyleeeee,yalvaririmm soyleeeeeee..yoksa ben oldurucem kendimii.

Bosvet canim kendini uzme daha fazla. Sen ailene odaklan. Toplanicaksiniz ben inaniyorum kizin hatalarini anlicak yavas yavas su an idrak edemiyo. En az hasarla atlatirsiniz insallah
Bitti bizim yuvamiz.esimle sorunlarimi hep paylasirdim burdan.uzulurdummm...bunun yaninda cerez kaldi.dert buymus..az once rabbim neden bana bunu yasattin dedimmm.ben seni o kadar severkennn..of rabbimm beni affet.ne dedigimi ne yapacagimi.nasil dusunecegimi bilemiyorum.keske kiyamet kopsa her sey alt ust olsa.

Namusu temizledin derken ne yaptik kiii.aglamakta sucmuuu...ne yaptik anlamadimmm.doktora gotumem miii yanlis.bence bu cok normal bir sey.bakiremi diye merak etmiyorummmm.aslaaaaa....sadce iliski yasadimi bilmem lazim...cunku bana yalan soyluyor.

Suç mu yazmışsınız, cevap veriyorum SUÇ.

Kızınızı bekaret testi için doktora götürmeniz SUÇ.

Doktorların yapması da yasak. Yaparsa o da SUÇ.

Niye bilmeniz lazım, ne yapacaksınız bu bilgiyle?

Ağlamanız da suç. Hiçbir çözüm önerisi üretmeyip sürekli bir şeyleri dramatize ederek kızın sizi ciddiye almamasını sağlamışsınız. Şiddet uygulamışsınız. Babasıyla sorunlarınızdan da etkilenmiştir elbette bu kız saksı çiçeği değil.

Yaptığınız, yapmayı planladığınız her şey suç, kızınıza o... demeniz de suç. Suçlu olmadığınız bir cümleniz yok resmen.

Mahvedeceksiniz kızı. Yaptığınız hiçbir şey çocuk- genç psikolojisi için uygun değil.

Mahvedeceksiniz.

Ne yapayım yazmışsınız, jinekologa değil psikologa gidin elbette! Bu da soru mu yani! Uzmandan yardım alın, kızınıza vebalı muamelesi de yapmayın. Çok üzüldüm kızınıza gerçekten.

Ne yapacaksınız ilişki yaşayıp yaşamadığını öğrenince? Yaşamışsa nasıl davranacaksınız, yaşamamışsa ne diyeceksiniz düşündünüz mü bunları, hayır. Tek derdiniz her zamanki gibi yine kendiniz, esas fedakarlığı şimdi yapın kendinizden önce onu koyun öne bir süre. Kendinizi öldürmeyi onu bunu falan düşünüp yazıyorsunuz ama gerçekten oturup kızınız neden size yalan söylüyor diye hiç düşündünüz mü? İnsanlar neden yalan söyler okudunuz mu? Sordunuz mu birilerine, fikir edindiniz mi şimdiye kadar? Kalan gücünüzü bir araya getirip, kızınızın ne yaparsa yapsın yanında olduğunuzu söyleyin bari ona, bir gün isterse zaten söyler gerçeği. Bugün de kopmayacak o kıyamet, yarın da, boşa ümitlenmeyin, yarın da annesiniz onun, o da sizin kızınız. Doğru düzgün gerçeklerle yeniden kurun kafanızı ki toparlanabilin bir an önce.

Nice lütfen sakin kalmaya calisir misin şuan telas içinde mantikli dusunemiyorsun.

Nasil dusunebilirim diyeceksin evet zor ama yapmak zorundasin.

Kizini muayeneye götürme isini unut sakın yapma. Onu kendinden daha çok uzaklastirirsin...

Kizlik zari yerine nasil davranman gerektiğini soracagin bir doktora ihtiyacin var...

Lütfen ve lütfen attigin adimlara söylediğin sözlere dikkat et. Ve şiddet uygulamayin kiziniza

Peki sen bana akil ver ne yapayimm.o kadar caresizim kiiii.siz ne yapardiniz..yardim istiyorum..

Allah yardımcınız olsun. Galiba biz baştan yanlış yapıyoruz. Acaba çocuklarımıza arkadaş gibi değilde otoriter ebeveynler gibi mi olmalıyız? Yanlış anlamayın bizimde çocuklarımız var. Daha küçükler nasıl yetiştireceğimizi bilmiyorum. Belkide çevre bizden önce yetiştirecek. Gerçekten üzüntünü paylaşıyorum.aynı yaşlarda yeğenlerim var sen anlatırken onları gözümün önüne getirdim, yüreğim sıkıştı. Ne olursa olsun Dr a götürme!! ( şu an anlayacak yaşta değil gururu kırılır ne yapacağını bilemeyiz.) sular biraz durulunca karşılıklı ana kız gibi konuşursunuz. Naif yaklaşırsanız açıkça paylaşır gibi geliyor.

Siddet yok cnm.hic bir sey yapmadimmm.yikildim gercekten...attacagim iki tokat daha masum kaldi yaptiklarinin yaninda.degmez diye dusundum.ve kala kaldim..oturuyorum sadce ve gizli gizli agliyorumm.oglum var.duymasini istemiyorum.daha kucuk.soktayim yani.sok.rabbim beni sinava cekti bu gece.hemde o kadar buyuk bir sinavaki,hic bir sorunun cevabini bilemiyorum.

Peki sen bana akil ver ne yapayimm.o kadar caresizim kiiii.siz ne yapardiniz..yardim istiyorum..

Bakın şimdi cidden uğraşıp yazıyorum

1. Konuya soğukkanlılıkla yaklaşmaya çalışın. Ağlamaktan şişmiş gözlerle kızınızı suçlu psikolojisine sokmayın. Geri teper. Soğuk ve sert olun ama konuşun. Konuşmanızda her insanın genç yaşlarında ilerde pişman olabileceği şeyler yaptığını, bunu anlamanın en doğru yolunun bir psikologla görüşmek olduğunu, kendi hatalarınızı anlamak için de bunun gerekli olduğunu söyleyin.

2. Gördüğünüz mesajlar her neyse cinsellikle ilgili kısımlarını unutun. Yanlış kızınızın ahlaksız, edepsiz bilmemne olmasında falan değil. Tecrübesiz ve çocuk sayılabilecek yaşta kendisine zarar verebilecek ilişkiler içerisinde olma ihtimalinde. Bunu kabul edin. Uzaydan gelmiş gibi bakmasını istemiyorsanız sakın ama sakın içerisinde ahlaksızlık,namus barındıran cümleler kurmayın.

3. Genel konuşun hataları hakkında. Bu yaptıkların bizi üzdü çünkü biz en çok senin mutluluğunu isteriz. Bu yaptıklarını da ya mutsuz olduğun için yapıyorsun, ya da ilerde yaptığın için mutsuz olacaksın. Her hatanda arkandayız ama senin mutluluğun için tekrarlamamanı isteriz diyin.

4. Ağıt yakmayın. Ağıt yakmayın. Ağıt yakmayın. Yuvamız bitti, her şey gitti temalı konuşmalarınıza son verin. Siz bir çocuk yaptınız ve artık tüm sorumluluğu omuzlarınızda. Kızınız hala sizin kızınız, hala en değerli varlığınız. Hissedin ve hissettirin. Hatalar insanlar içindir, en çok da çocuklar için.

5. Telefon karıştırmayın, sürekli sorgulamayın. Kısıtlamalar koyun ve arkadan arkadan izleyin.

6. Sürekli hatasını hatırlatmayın.

7. Haftada 1 kez olacak şekilde psikolojik destek alın. Önce siz, sonra o, sonra beraber.

8.Geçmişinizi, kızınız için yaptığınız fedakarlıklarınızı, ne kadar namuslu olduğunuzu kendinize saklayın. Kızınızı kendinizden soğutmayın.

Bu kadar özendim yazdım, 33 yaşındasınız, artık anne olma zamanınız geldi, anne asıl böyle zamanlarda olunur.

Kızınızın arkasında durun. Yoksa çökecektir.

tüm yorumları okuyamadım kusura bakmayın..cevaplanmış sorular sorarsam da affola..öncelikle kesin olan şey var siz ne kadar kendinizi haklı görseniz de bir yerlerde ciddi bir hata yapmış kızınızla iletişim kuramamışsınız...size güvenmiyor ve eksik olan şeyleri dışarıda arıyor....bir kere anne babadan arkadaş olmaz...höt höt yapın demiyorum ama onun annesi olduğunuzu hissettirmeliydiniz, size güvenmeliydi..şimdi yapmanız gereken bir uzmandan, ama gerçekten işinin ehli bir uzmandan yardım almanız...önce siz sonra kızınızla birlikte tüm aileniz...çoğu arkadaşa katılıyorum size yardımcı olacak olan bir jinekolog değil bir psikologtur...bir de kızınız hep başkalarının gözü ile görmüşsünüz önce onların ağızlarını kapatıp kızınızla öyle hesaplaşmalısınız...

Konunu okuyunca aklima erkek kardesim geldi. Bir ara telefonum bozuldu diye onunkini almistim messenger acik kalmis o arada bilgisayardan bi kiza msjlar atiyo tabi bu tlfndan da direk gozukuyo hepsi .ama kiza neler yaziyo cinsellikle ilgili yazmadigi sey kalmadi ben bakmaya utaniyordum en son caktirmicaktim hani ergen sonucta gurur murur yapar diye ama dayanamadim abilerim yanjnda konuyu actim ve ona dedim sen o kizlara yaziyosun iki gun sonra ablana da bunlari yazanlar olur diye. Utandi falan simdi de telefonunu elinden aldik cunku ikulla gram iliski yok sadece gezme tozma pesinde oluyolar. Bu yaslarda akil bi karis havada yani sizin durum ciddi bi uzman yardimi alin kesinlikle .allah yardimciniz olsun.

Bu bir sinavsa eğer bu sinavi geçemeyecek gibi duruyorsun nice. çaresiz değilsin istersen milyon tane seçenekle çözüm üretebilirsin..

Bak esin ne yapacagini bilemez sen kalkip herkesi toparlamalisin.

Kizinin kotu pis biri olduğunu dusunmen bile korkunc ...lütfen....

Hepimiz annelerimizi günlerce ağlatacak bir şeyler yapmisizdir.. Belki de yapmaya devam ediyoruz ama annelerimiz ne olursa olsun yanimizda olacak tek kişi sen bu algiyi kizinda yikma lütfen.

Uzulmekte haklisin ama muayene falan doğru değil bunlar yanlis yoldasin!

Ne yapayimm soyleeeee,yalvaririmm soyleeeeeee..yoksa ben oldurucem kendimii.
Saçmalama yahu ne öldürmesi... İnsanız hepimiz hata yaparız, senin ufaklık bir kaç hata birden yapmış ama dediğim gibi bunun muhakemesini yapabilecek durumda ve tecrübede değil... Durum çok zor sakin olmanda şu an pek mümkün değil ama şimdilik bir nefes al canım.

İlk dövüşünüz haklı sebepleymiş, ne yaptığını anlamış olur, şiddeti onaylamıyorum ama zıvanadan çıkmış bir çocuk normal yolla dize gelmiyorsa bir kere uyarıcı olacak şekilde o dayağı tatmalı.
Mesajlaşmasına birşey diyemiycem şimdiki nesil öyle maleseff.. Kızınızın da okulunu değişin arkadaş çevresi değişsin, daha normal insanların içinde o da düzelecektir. Kendiniz nasıl konuşacağınızı bilmiyorsanız, uzmandan yardım almanız daha iyi olur.
Siz en kötüsünü düşünmüşsünüz, biriyle beraber olduysa bile o senin evladın, öyle kabullenmek zorundasın, zara baktırmak falan doğru bir hamle değil.

aksam tekrar yazamadim, siz neden 15 yasinda evlenmeye karar verdiniz diye sormustum. amacim bu kararinizi yargilamak degildi. siddet ve yokluk ortamindan kurtulus olarak gordugunuzu yazmissiniz. olabilir bu da, kimi ne olursa olsun okuyup is sahibi olmayi kimi de evlenmeyi kurtulus olarak gorebilir.
benim bu soruyu sorma amacim suydu, siz 15 yasindayken bir adamdan hoslanip onunla cinsellik yasamayi kafanizda canlandirdiniz hatta bunu istediniz ki evlendiniz. simdi kizinizin da ayni yaslarda boyle durtuleri olmasinin normal oldugunu kabullenmelisiniz once. sorun bu durtuleri asiri baski altina almaya kalktiginizda baslar.
demek istedigim, kizinizin durtuleri normal ama davranislarinda bazi asiriliklar olmus ki bunun da altinda mutlaka baska problemler var. bu problemleri ortaya cikarmak icin yardim almalisiniz.

bakin burasi cok onemli;
uzgunum ama kizinizin hatali davranislarina dogru tepkiler veremiyorsunuz, verdiginiz her tepki olaylari daha da karmasiklastiriyor ve kizinizi sizden daha da uzaklastiriyor ve daha da hatalar yapmaya itiyor. lutfen simdi bir durun. su andan itibaren vereceginiz herhangi bir tepkiden once, ki bu sessiz kalip gozyasi dokmek dahi olsa, once bir uzmanla konusun. kizinizla aranizda fazla yas farki yok ama o muhtemelen iki ayri dunyanin insani oldugunuzu hissediyor ve her hatali tepkinizle dunyalariniz daha da uzaklasiyor. kizinizi tamamen kaybetmek istemiyorsaniz muayeneye filan goturmeyin. evden cenaze cikmis gibi davranmayin. olaylari baska bir arkadasin da dedigi gibi kendinizle ilgili hale getirmeyin. su an yapabileceginiz en dogru hareket ona "ne yaparsan yap seni seviyorum, her hatanda arkandayim" mesajini -samimiyetinize de inandirarak- verebilmektir.

cnm tüm sayfaları okuyamadı ama evlat sahibi olmadığım için şunu yap bunu yap desem yanlış olucak.sadece mantıken şunu söyleyebilirim daha sabırlı olmaya çalış.sen elinden geleni yapsanda o yapıcağını yine yapar.tam ergenlik çağları şuanda.okuldan zamanımızda hepimiz kaçtık asıl önemli olan nereye gittiği.erkeklerle samimi olma konusunda çok haklısınız.babasından çekiniyorsa o girsin devereye gerekirse.seninde sinirlenin çok yıpranmış mutlaka bir pskolaktan yardım al derim grekirse kızınıda götür.

ogrensenız nolucakkı ne degısıcek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…