- 19 Ekim 2022
- 1.612
- 4.382
- 29
Benim evliliğe dair bikaç katı kriterlerim vardı. Eşimle görücü usulü tanıştık, konuştuk. Ilk konuşmalarımız olumlu geçince yüzük takıp o şekilde görüşmeye devam ettik. O sürede birbirimizi sevdik ve evlendik. Sevmeseydik, sadece kriterlerime uyuyor diye evlenmezdim.Kızlar birilerini ciddiye yönelik tanımak istiyorum ve bu süreçte karşımızdaki erkekte evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ? Su varsa asla veya dikkat et dediğiniz, su varsa çok iyi dediğiniz özellikleri söyler misiniz. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Kafam öyle karışık ki çabalı birilerine şans vermek istiyorum ama sadece bu yeterli mi ? Bir de aşık olamıyorum, mutlaka gözüme bi sey batıyor. Aşık olmadan evlilik nasıl olur ? Olur mu ? Yani hoşumuza gitse bi çekim olsa ve karışımızdaki insanın huyu da güzel olsa ama aşık olmasak ? Kafam çok karışık, yardımmmm
Gerçekten bu kadar planlı mı yaşıyorsunuz yaKızlar birilerini ciddiye yönelik tanımak istiyorum ve bu süreçte karşımızdaki erkekte evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ? Su varsa asla veya dikkat et dediğiniz, su varsa çok iyi dediğiniz özellikleri söyler misiniz. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Kafam öyle karışık ki çabalı birilerine şans vermek istiyorum ama sadece bu yeterli mi ? Bir de aşık olamıyorum, mutlaka gözüme bi sey batıyor. Aşık olmadan evlilik nasıl olur ? Olur mu ? Yani hoşumuza gitse bi çekim olsa ve karışımızdaki insanın huyu da güzel olsa ama aşık olmasak ? Kafam çok karışık, yardımmmm
evet ama dünyada biyolojik yas diye bir gerçek var.39 olsa da olmaz, 49...59... olsa da. Aynı yastığa baş koymayacak mı neticede bu insanlar.
Ben kriterler koyamıcamKızlar birilerini ciddiye yönelik tanımak istiyorum ve bu süreçte karşımızdaki erkekte evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ? Su varsa asla veya dikkat et dediğiniz, su varsa çok iyi dediğiniz özellikleri söyler misiniz. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Kafam öyle karışık ki çabalı birilerine şans vermek istiyorum ama sadece bu yeterli mi ? Bir de aşık olamıyorum, mutlaka gözüme bi sey batıyor. Aşık olmadan evlilik nasıl olur ? Olur mu ? Yani hoşumuza gitse bi çekim olsa ve karışımızdaki insanın huyu da güzel olsa ama aşık olmasak ? Kafam çok karışık, yardımmmm
Sevilmeyen bir insanla ortak bir çocuk kimi ne kadar süre mutlu eder sence ? Çocuklar çok hızlı büyüyor. Soya çekim denen de bir gerçek var. Çocuk birebir görsel ve huy olarak babaya benzerse ne olacak ?evet ama dünyada biyolojik yas diye bir gerçek var.
eger cok yoğun bir anne olma arzusu hissediyorsa - uygun baska bir aday yoksa ve yakin gelecekte olacak gibi gorunmuyorsa - yumurta dondurmaya ayiracak 200bin + kadar bir butcesi yoksa en azindan anne olmak icin böyle bir maceraya atilabilir. tabii isini birakmamak - o eve muhtac olmamak sartiyla. Dener, olursa ne ala mutlu bir aile yasami olur, olmazsa da en azindan damizlik kullanmis olur adami , bebek sahibi olur yine zararda olmaz.
ha etik mi mantikli mi, kimine gore evet kimine göre dagilma ihtimali olan yuvaya cocuk vermek mantiksiz vs vs. ben de eskiden cok eleştirirdim. hatta bir teyzem var sirf tren kacmasin diye malin birini aileye musallat etti. adamin ne iğrenç oldugunu görüp bosanip ayni karaktersizle tekrar evlenip cocuk yapip tekrar boşandı. zor bir dönemden gecti cocuguna da dogru duzgun bakamadi. ona hep kizdim bu b.k gibi aileye doğmak istemezdi cocuk diye. ama simdi o köprünün altindan cok sular akti, teyzemin de hayatinda biricik cocugu var kendisini adadigi- ona ait olan. bencillik mi? sonuna kadar. ama bu bencil atagi yapmasaydi bugun 60 yasinda yapayalniz kalacakti . aldigi ev, edindigi mülk kendisiyle alakasi olmayan - cok da bayilmadgii biz yegenlerine falan kalacakti. uzun yillar sonra bakinca hala cok takdir etmesem de artik o kadar da elestirmiyorum kirklara gelirken "eh iste" bir adamla evlenmeyi. en kötü bosanir yani
Ailesine maddi olarak bakan biriyle zaten evlenme. Ailesinin en azından kendi evi ve emekli maaşları olsun. Günümüzde 25 30 yaşında gençlerin evi arabası olması zor olabilir bu anlaşılır bir durum. Benim için de hiç sorun değil, eşimin hiçbir şeyi yoktu biz evlenirken sadece benim arabam vardı. Ama en azından ailesine yardım etmesi gerekmeyecekti. İlerde başını çok taşlara vurursun benden söylemesi.Annesine ve kardeşine parayı bu veriyormuş canım yani evi ben gecindiriyordum dedi orada bi yanlış anlattım sanırım. Hesabı falan da hep o ödedi genel olarak bugüne kadar. Ama galiba yine de haklısınız annem de birikim yapıyor mu buna bak demişti. Soyleyemedim bile yapmadığını
cocuklar cok hizli büyümüyor. 39 yasinda evlenmeye niyet etsen cocugun dogasiya 42 olursun, üniversiteyi kazandiginda 60Sevilmeyen bir insanla ortak bir çocuk kimi ne kadar süre mutlu eder sence ? Çocuklar çok hızlı büyüyor. Soya çekim denen de bir gerçek var. Çocuk birebir görsel ve huy olarak babaya benzerse ne olacak ?
Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır ya baş demişler. Bu da o hesap.
Bebeğim senin benim konularıma ve başkalarının konularına yazdığın bakış acın hep çok farklı. İlgiyle takip ediyorumcocuklar cok hizli büyümüyor. 39 yasinda evlenmeye niyet etsen cocugun dogasiya 42 olursun, üniversiteyi kazandiginda 60
ki hala daha bir sure sana muhtac olur :)
ayrica konuda bahsedilen adama yine bir cekim hissediliyor ama ortada büyük ask yok. yani denenebilir. ask ask ask da yani bundan xy sene once asik olan mı evleniyordu?
hem kisinin cok durgun bir hayati varsa renk gelir hayatina. ayrica vucudu hala esnekken - elastik kabiliyeti varken sevisme zevkini yaşar. hem o kisiyi reddetse asik degilim diye kirklarinda ya da ellilerinde ya da atmışlarinda asik olacaği dogru erkegi bulabilmenin garantisi mi verilmis?
teomanin şarkısındaki gibi hic sevismeden ölme ihtimali de var. o yuzden eger dedigi gibi cekim hissediyorsa neden olmasin?
en azindan hayatina bir renk gelir, ne kadar babasina da benzese çok yoğun duygularla kavuştuğu bir bebegi olur.
bence boyle zamanlarda biraz mantikli ve cikar odaklı dusunmenin kimseye zararı olmaz
Valla öyle galiba… Allah bahtımızı güzel eylesin, şans versinDilediğin kadar uzun süreç ilişki olsun yada dilediğin kadar aşık ol evlilik şans oyunu bence. Geçen biri yere göğe sığdıramayan sevgilim şu an kocam ama yüzüme bakmıyor diyordu. Tamamen şans.
Ortada şiddetli bir cinsel çekim, beğeni vb varsa o zaten "iyi bir adam, denesem mi vb" sınıfına girmiyor yalnız; onu gözden kaçırıyorsun.cocuklar cok hizli büyümüyor. 39 yasinda evlenmeye niyet etsen cocugun dogasiya 42 olursun, üniversiteyi kazandiginda 60
ki hala daha bir sure sana muhtac olur :)
ayrica konuda bahsedilen adama yine bir cekim hissediliyor ama ortada büyük ask yok. yani denenebilir. ask ask ask da yani bundan xy sene once asik olan mı evleniyordu?
hem kisinin cok durgun bir hayati varsa renk gelir hayatina. ayrica vucudu hala esnekken - elastik kabiliyeti varken sevisme zevkini yaşar. hem o kisiyi reddetse asik degilim diye kirklarinda ya da ellilerinde ya da atmışlarinda asik olacaği dogru erkegi bulabilmenin garantisi mi verilmis?
teomanin şarkısındaki gibi hic sevismeden ölme ihtimali de var. o yuzden eger dedigi gibi cekim hissediyorsa neden olmasin?
en azindan hayatina bir renk gelir, ne kadar babasina da benzese çok yoğun duygularla kavuştuğu bir bebegi olur.
bence boyle zamanlarda biraz mantikli ve cikar odaklı dusunmenin kimseye zararı olmaz
ama o yazdigim senin 26 yasin icin gecerli degil :))Bebeğim senin benim konularıma ve başkalarının konularına yazdığın bakış acın hep çok farklı. İlgiyle takip ediyorumÖyle ki altını çizerek iki defa okuyorum. Farklı bir pencere sunuyorsun…
iyi de ne yapsin kadin? kendisine uyan harika erkegi bulamadi diye bir ömür yalniz mi yasasin?Ortada şiddetli bir cinsel çekim, beğeni vb varsa o zaten "iyi bir adam, denesem mi vb" sınıfına girmiyor yalnız; onu gözden kaçırıyorsun.
Maşallah dişinden de her iş geliyorBu dişinde tartar olan, dişleri kirli adam mı? Normalde merhamet, saygı, anlayış benim için daha önemli ama şunun gibiyse olmaz.Eki Görüntüle 3511222
Nasil bir insan oldugunuza bagli. bazi insanlar icin ask pek de onemli degildir. Kosede iyi anlasabildikleri bir koca olsun yeter. Bazilari icinse ask onemlidir.Ne bileyim geçen konu açtığım gibi dişi batıyor mesela ya da bir söylemi gibi
27 yaşındaki adam babasından harçlık alıyorsa sıkıntı. Her sıkıştiginda arkası toplanmış bu demek oluyor ki evlilik sürecini ailesi yönetecek ve onların istediği şekilde olacak.Size de sormak istiyorum kızlarbir erkek tatlı sevecen çabalı fizik olarak genel baktığınızda hoş da ama bir gün babası para yatırmış hesabına babam para yatırmış diyo ve kısa seviniyor. Ben oralı olmuyorum. Bu erkek 27 yaşında. Normal midir ? Çalışıyor ama birikimi yok, borçları var. Ben realist bir insan olduğumu ve gelecekte birikimin de önemli olduğunu söyledim kendisine. Hakli buldu zaten ben istemem kuru ekmek mi yenir dedi. Zamanla kafandaki soru işaretlerini gidereceğim dedi. Nasıl yorumlarsınız bu durumu kızlar lütfen soyleyinnn bana akıl olunnn
Seni üzerler ama böyle bacımmmBen kriterler koyamıcam
Aşk kadınıyım
İlle de aşk ille ille ille yani nayninayninaynay. Nayninayninaynaaay
Konuyu açarken yazdığınıza cvp verecekken bunu okuyunca cvbim değişti. Böyle erkeklere acayip sinir oluyorum çünkü. Birikimi yok diyelim borcu olmasın. Borcu var diyelim bu kendi arabası ya da evi içinse tamam ama değilse evlilik düşünülecek Bi durum yok. Evlilik sadece aşk ya da sadece mantıkla yapılacak birsey değil. Aşk ve mantık dengede olmalı ki yürüsün. Sadece aşk karın doyurmuyor çünkü sefalet çekip ana babası nereye çekerse oraya giderken ne sevgi kalacak ne saygı. Daha ayakları üzerinde dimdik durup ekonomik özgürlüğünü tam anlamiyla kazanmadan evlilik düşünmek nedir bu boş ozguven neyin nesi bu adamda Allah aşkına. Ki ortada aşk da yok iyi ki de yok koşarak uzaklaşın. Ama iyi biriSize de sormak istiyorum kızlarbir erkek tatlı sevecen çabalı fizik olarak genel baktığınızda hoş da ama bir gün babası para yatırmış hesabına babam para yatırmış diyo ve kısa seviniyor. Ben oralı olmuyorum. Bu erkek 27 yaşında. Normal midir ? Çalışıyor ama birikimi yok, borçları var. Ben realist bir insan olduğumu ve gelecekte birikimin de önemli olduğunu söyledim kendisine. Hakli buldu zaten ben istemem kuru ekmek mi yenir dedi. Zamanla kafandaki soru işaretlerini gidereceğim dedi. Nasıl yorumlarsınız bu durumu kızlar lütfen soyleyinnn bana akıl olunnn
Herkes kendı hikayesinin derdine düşsünSeni üzerler ama böyle bacımmm