Kızlar evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ve aşık olmadan evlenmek doğru mu ?

Valla dürüst olmak gerekirse ikinci yazdığınızı ben de kendim için düşünür oldum 😅 haklı olabilirsiniz. Malum öyle bi çağdayız ki olması gerekenler olmayınca erkeklerde olanı da görünce uğrasası gelmiyor ay bu son olsun diyor insan 😂 Bu arada uzak mesafede nasıl tanınır mesela ya 🥺
Tanınmaz. Uzak mesafede mümkün değil.

Bacımda çok sokak agzı Cok mahalle karısı edasında Bi hitabet
Bence samimi oldugunuz olmadıgınız kımseye bu hitabette bulunmayın

Çok itici
Direkt sınıfsal.
İyi niyetimden söyledim herkese bacım demem zaten, ama çok ciddiye aldınız sanırım. Çünkü hayat aşktan ibaret değil çok duygusal olunca insan çok üzülüyor. Tamam bacım demiyorum o zaman bebeklinick bebeklinick

Evlilik güzel birşey güzel oldugi kadar da zor birşey . İki farklı insan ve egolar var . Ben sevmediğim biriyle bir ömür geciremem . Bence bir erkek saçma sapan kıskançlık krizleri geçiriyorsa , eşyaya zarar veriyorsa , kaba davranışları varsa veya çok küfür ediyorsa ondan uzak durmak lazım . Çok dengesiz davranıyor sevgisinden emin olamiyorsaniz da uzak durmak lazim. Instagram da karı kız takip edip sürekli sosyal medyada aktifse ve sürekli özlü söz paylasiyorsa da kaçmak lazım . Aşırı muhafazakar, aşırı rahat tavırları olandan da uzak durmak lazım . Karşına geçip konuşurken saygı duymuyorsan ilerideki hedefleri uymuyorsa da kaç . Bir insan merhametliyse , hayvan seviyorsa ve ince düşünceliyse onunla ömür gecirilir . Maddiyatindan bahsediyorsa hiç kitap okumamış veya şiir dinlememisse ondan yol olmaz .

Evlilik güzel birşey güzel oldugi kadar da zor birşey . İki farklı insan ve egolar var . Ben sevmediğim biriyle bir ömür geciremem . Bence bir erkek saçma sapan kıskançlık krizleri geçiriyorsa , eşyaya zarar veriyorsa , kaba davranışları varsa veya çok küfür ediyorsa ondan uzak durmak lazım . Çok dengesiz davranıyor sevgisinden emin olamiyorsaniz da uzak durmak lazim. Instagram da karı kız takip edip sürekli sosyal medyada aktifse ve sürekli özlü söz paylasiyorsa da kaçmak lazım . Aşırı muhafazakar, aşırı rahat tavırları olandan da uzak durmak lazım . Karşına geçip konuşurken saygı duymuyorsan ilerideki hedefleri uymuyorsa da kaç . Bir insan merhametliyse , hayvan seviyorsa ve ince düşünceliyse onunla ömür gecirilir . Maddiyatindan bahsediyorsa hiç kitap okumamış veya şiir dinlememisse ondan yol olmaz .
Sen bir öneri sundugunda seni küçük dusurecek şakalar yapiyor . Herhangi bir fiziksel özelliğine ilgili konuşuyorsa da olmaz

Bence aşık olmayın yoksa hep siz mağdur olursunuz önce bı tanisacaginiz kişinin ailesini tanıyın yaşama şekline bakın o zaman karar verin enleneceginize. nişanlandığınız zaman da hep sizin kurallarıniz olsun size evli biri olarak bunu tavsiye ederim...

Bizim nesilde o kadar kötü erkek var ki iyi birine denk gelince e bir de hoslanınca yine insan kaçırmayayım mı acaba diye düşünüyor açıkçası 🥺🥹 yanlış bir düşünce sanırım… 😓
Hoşlanmamişsin ki.dişlerini beğenmiyorum, dedikleri batıyor demişsin.mantığına uymuş hoşlanmam gerekiyor diye düşünmüştüm sadece.

evet ama dünyada biyolojik yas diye bir gerçek var.
eger cok yoğun bir anne olma arzusu hissediyorsa - uygun baska bir aday yoksa ve yakin gelecekte olacak gibi gorunmuyorsa - yumurta dondurmaya ayiracak 200bin + kadar bir butcesi yoksa en azindan anne olmak icin böyle bir maceraya atilabilir. tabii isini birakmamak - o eve muhtac olmamak sartiyla. Dener, olursa ne ala mutlu bir aile yasami olur, olmazsa da en azindan damizlik kullanmis olur adami , bebek sahibi olur yine zararda olmaz.
ha etik mi mantikli mi, kimine gore evet kimine göre dagilma ihtimali olan yuvaya cocuk vermek mantiksiz vs vs. ben de eskiden cok eleştirirdim. hatta bir teyzem var sirf tren kacmasin diye malin birini aileye musallat etti. adamin ne iğrenç oldugunu görüp bosanip ayni karaktersizle tekrar evlenip cocuk yapip tekrar boşandı. zor bir dönemden gecti cocuguna da dogru duzgun bakamadi. ona hep kizdim bu b.k gibi aileye doğmak istemezdi cocuk diye. ama simdi o köprünün altindan cok sular akti, teyzemin de hayatinda biricik cocugu var kendisini adadigi- ona ait olan. bencillik mi? sonuna kadar. ama bu bencil atagi yapmasaydi bugun 60 yasinda yapayalniz kalacakti . aldigi ev, edindigi mülk kendisiyle alakasi olmayan - cok da bayilmadgii biz yegenlerine falan kalacakti. uzun yillar sonra bakinca hala cok takdir etmesem de artik o kadar da elestirmiyorum kirklara gelirken "eh iste" bir adamla evlenmeyi. en kötü bosanir yani
60 yaşında yalnız kalsan ne kalmadan ne? 10 senen kalmış onun da bir kısmı hastalıklarla geçecek zaten.gözün hiçbir şey görmeyecek.sırf bunun için dünyaya insan mi getirilir?

ama o yazdigim senin 26 yasin icin gecerli degil :))

iyi de ne yapsin kadin? kendisine uyan harika erkegi bulamadi diye bir ömür yalniz mi yasasin?
bazen mantığını kullanmak da bir secimdir.
tc deyiz hepimiz. anne olmak isteyince oyle gecelik siddetli cekim hissettigimiz adamlardan hamile kalip keyfimize bakamıyoruz. tonla zahmetle, masrafla ve sonunda sancili bir surec olsa da o nikah defterine imza atiyoruz.
(39 benim icin genc bir yas zaten kendim 33üm. yanlis anlasilmak istemem ama) 39-40 kritik bir yas. Dedigim gibi önünde baska adaylar olmayan, yumurta dondurmaya ayiracak birkacyuz bin lirasi olmayan bir kadının önünde iki tane secenek var. sonu bosanmak olsa da iyi oldugunu düşündüğün biriyle deneyip cocuk sahibi olmak ya da hic boyle maceralara bulasmamak ve cocuksuz sekilde yasamak.
ikisini yapana da saygi duymak lazim. sonucta bu tercihin getirdigi sonucla bir omur onlar yasayacak.
bu kritik seçimde ve yoğun anne olma arzusu tasiyan birisine "ohoo etrafta erkekten cok ne var, birak bulursun elbet bugün olmazsa bes sene sonra..gercek ask seni bulur 💖💖💖💝" diyemem.
O zaman ille de çocuk ille de çocuk diye tutturmamak daha mantıklı bence.yeterince sevmediğin adamın çocuğunu istemek de tuhaf.bir de kuzum sana ne oldu? Sen dünyanın en iyimser insanıydın? Hatta iyimserim de ötesinde başka bir evrende yaşıyor gibiydin. Senin şu an 60 yaşında büyük aşklar yaşayan kişilerin hikayelerini anlatıyor olman gerekirdi.haaa hiç de katılmıyorum ama sana göre diyorum.birax ayaklar yere basmaya başlamış sanki.

Son düzenleme:
60 yaşında yalnız kalsan ne kalmadan ne? 10 senen kalmış onun da bir kısmı hastalıklarla geçecek zaten.gözün hiçbir şey görmeyecek.sırf bunun için dünyaya insan mi getirilir?
60 bana göre geriye 10 senenin kaldigi - muhtac olacağın, gözünün topraga bakacagi bir yas değil. nihayet emekli olacagin, malini mulkunu coktan alip cocuklari büyüttüğün, az stresli keyifli bir yas
O zaman ille de çocuk ille de çocuk diye tutturmamak daha mantıklı bence.yeterince sevmediğin adamın çocuğunu istemek de tuhaf.bir de kuzum sana ne oldu? Sen dünyanın en iyimser insanıydın? Hatta iyimserim de ötesinde başka bir evrende yaşıyor gibiydin. Senin şu an 60 yaşında büyük aşklar yaşayan kişilerin hikayelerini anlatıyor olman gerekirdi.haaa hiç de katılmıyorum ama sana göre diyorum.birax ayaklar yere basmaya başlamış sanki.
bunun kötümserlikle bir alakasi yok ki. eger 40 gibi kritik bir yastaysan, anne olmak büyük arzunsa buldugun - iyi oldugunu düşündüğün kisiyle cok da sorgulamadan evlenmek mantikli olan (oyle bir arzusu yoksa su an yaşadığı hayattan keyif alıyorsa ve ayni boyle devam etmek istiyorsa onun icin mantikli bir plan degil tabii) mutlu olursa ne ala (yuzde elli ihtimal) ama mutlu olmazsa adamdan damizlik olarak faydalanip cocuguyla hayatina keyifle devam eder. zaten yazimda da demisim "isini asla birakmamak, adama muhtac olamamaya dikkat ederek" diye.
olmuyorsa zaten ayrılırlar. eski yaşam standartina +1 bebis ile devam eder.
gayet iyimser bir senaryo.

60 bana göre geriye 10 senenin kaldigi - muhtac olacağın, gözünün topraga bakacagi bir yas değil. nihayet emekli olacagin, malini mulkunu coktan alip cocuklari büyüttüğün, az stresli keyifli bir yas

bunun kötümserlikle bir alakasi yok ki. eger 40 gibi kritik bir yastaysan, anne olmak büyük arzunsa buldugun - iyi oldugunu düşündüğün kisiyle cok da sorgulamadan evlenmek mantikli olan (oyle bir arzusu yoksa su an yaşadığı hayattan keyif alıyorsa ve ayni boyle devam etmek istiyorsa onun icin mantikli bir plan degil tabii) mutlu olursa ne ala (yuzde elli ihtimal) ama mutlu olmazsa adamdan damizlik olarak faydalanip cocuguyla hayatina keyifle devam eder. zaten yazimda da demisim "isini asla birakmamak, adama muhtac olamamaya dikkat ederek" diye.
olmuyorsa zaten ayrılırlar. eski yaşam standartina +1 bebis ile devam eder.
gayet iyimser bir senaryo.
Başıma bir iş gelmeyecekse şu 1 sene içinde yaşadığın değişime ben de katıldığımı söylemek isterim 😂 Bayadır dikkatimi çekiyor. Buna benzer bi görüş farkını ben de 33 yaşımda yaşadım, böyle bir geçiş dönemi var demek ki🤔

Başıma bir iş gelmeyecekse şu 1 sene içinde yaşadığın değişime ben de katıldığımı söylemek isterim 😂 Bayadır dikkatimi çekiyor. Buna benzer bi görüş farkını ben de 33 yaşımda yaşadım, böyle bir geçiş dönemi var demek ki🤔
:) birkac mesaj once yazmistim teyzemi hep elestirirdim çünkü sirf yasim geciyor diye b.mbok bir adamı aileye soktu. bosayip tekrar evlenip bir de adami baba yapti. sonucta olan cocuga oldu. kimse etkisiz eleman bir baba istemez. düzenini kurmadan bir gün orada bir gün burada bir anne istemez. o yüzden fikir kesinlikle bencil bir fikir.
ama su an bahsettigim kuzenim 20 yasinda. ve köprünün altindan çook sular akti. Su an ikisi de birbiriyle gayet mutlu, cocuk öyle böyle büyüdü. mesela o kadin bu bencil seçimi yapmasaydi bugun yapayalniz biri olacaktı, hayatini adadigi- boyu posu gozu kendisine benzeyen bir cocugu olmayacakti. mali mülku cok da bayilmadigi biz yegenlerine kalacakti...
yani aslinda evet secim hala bencilce ama insan da bencil bir varlik. son yillarda (ozellikle bizim cocuk buyudukten sonra) yaptigi bencil tercih bana cok da yanlis gelmiyor:))

Valla o kadar bakılacak sey var ki
Ailesine bağımli mi
Para yönetimi nasıl
Kadına muhtac gibi davranan disil enerjili biri mi mi?
Pis mi
Sorumluluk alabiliyor mu karşıdakinin uzerine mi atiyor her seyi
Babalık vasfı var mi
Arkadaş ve gece hayatına düşkün mü
Sana deger veriyor mu
Hayatında önceliği sen misin

Ha bir de kötü alışkanlığı olmasın tabii.Bir de benim icin ekstra önemli statü sahibi olmasi

X