Kızlar evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ve aşık olmadan evlenmek doğru mu ?

Valla dürüst olmak gerekirse ikinci yazdığınızı ben de kendim için düşünür oldum haklı olabilirsiniz. Malum öyle bi çağdayız ki olması gerekenler olmayınca erkeklerde olanı da görünce uğrasası gelmiyor ay bu son olsun diyor insan Bu arada uzak mesafede nasıl tanınır mesela ya

profilinizde yazdiginiz gibi 39 yasindasiniz sandim olumlu bir yorum yazacaktim ki 26 yasinda oldugunuzu öğrendim
deli misiniz ya, hayatin baharinda neden sevmediğiniz biriyle evlenesiniz ki?
Bizim nesilde o kadar kötü erkek var ki iyi birine denk gelince e bir de hoslanınca yine insan kaçırmayayım mı acaba diye düşünüyor açıkçası yanlış bir düşünce sanırım…

Evlilik bambaska bi muessese, Askla ve mucadeleli kavusmali uzun sureli bir iliski sonrasi evlenen biri olarak soylicem, hayatin bir suru tahmin edemedigin yollari var ve seni o yolculuga cikariyor, hic beklemediginiz olmaz denilen seyler surecte olabiliyor ve bu sizi de karsiyi da zorlayabiliyor.
Asik oldugun icin sevgiyle bagli oldugun icin idare edebiliyorsun, oyle bi an geliyo tahammul edemiyosun bazen bi kasik suda bogasin geliyo adami bikac gun geciyo asktan tutkudan dolayi gevseyip cigerine basiyosun.
ask varsa tahammul sinirlari gevseyebiliyor. once kalbin fingirdeyecek valla, ask yoksa 2 taraf icin de surec cok acimasizlasir.
beklentileri sormussun da herkesin beklentisi bambaskadir yani.

bi de daha 26 yasindaymissin deli misin nesin yuru git asik ol gul eglen agla kiskan her duyguyu bi tat ya. yolun acik yani.. insan zaten 30undan sonra mantiga evrilmeye basliyo, hele 45 ve uzeri yasinda olsan mantik evliligine e yani denilebilir ama tam bahar yasinda ne bu icine kacmis emekli gun teyzesi modu.. yasa hayatiii...

Bizim nesilde o kadar kötü erkek var ki iyi birine denk gelince e bir de hoslanınca yine insan kaçırmayayım mı acaba diye düşünüyor açıkçası yanlış bir düşünce sanırım…
haydaaaa niye kötü erkek olsun hic de kabul etmiyorum..hala dunya tatlisi erkekler var. nedir bu kadınların kendilerini aza layik gormesi anlayamiyorum
piyasa kötü erkekle dolu degil, belki sen secmeyi bilmiyorsundur, belki icten ice kendini iyisine layik görmediğin icin kötüyü cekiyorsundur.

Hayata bakışı, aile yapısı, dini siyasi görüşü, eglence anlayışı çok yakın olması şarttı benim için. Geçinmeye gönlü olacak, olayları büyütmeyecek, hayatında ilk sıraya beni koyacak, yormayacak, çalışkan olacak, dışarıdaki insanlara çok verici olmayacak ama bana cömert olacak, ev işine yatkın olacak, problem çözme yeteneği olacak, küsme alınganlık huyu olmayacak. Bunlar benim için çok önemli ve böyle biriyle evlendim. Birkaç tane farklı beklentim vardi onlar olmadı ama o kadar da olur malum

Aşk çekim falan zaten saymıyorum bile mutlaka olması lazım yoksa yıllarca yan yana gırtlağına çökmek isteyebilir insan ortalama sevdiği birinin. Yıllarca biriken negatif bir huyuna tahammül etmek ne kadar zordur düşünebiliyor musunuz? Mesela burda bazen bir şey okuyorum, tahammül bitmiş yani en ufak seylere bile. Benim sürekli yaptığım bir hata var mesela eşim hep güler, başkası olsa ee yeter be derdi belki.

A
Ay beni kendime getiren yazı harikasınız. Gec kalmış gibi 26 cok büyük yaş gibi hissediyordum. Korkularım çoktu bu yüzden. Teşekkür ederim İnsan aşık olmazsa tahammülü daha çabuk tükenirmiş onu da anladım

Aşksız olmaz. Deli divane aşktan bahsetmiyorum. Sevmeden olmaz... Çünkü sevdiğin insana katlanırsın. Sevgisiz yol alınmaz. Seven katlanır,seven kalır, seven yardımcı olur. Olur da olur. Karşı tarafa karşı sevgi yoksa o insanın iyi olması yeterli değil.

Of evet haklısınız bende galiba o psikoloji var. Güzel olduğum da söylenir ama kendi içselleştiremeyince insanın maalesef böyle oluyor Tesekkur ederim

Sakın sakın. Korku morku yok. Ne istediğini bil yeter. O seni bulur

Evet doğru yorum. Doğru mantık. Bu yorumu dikkate al konu sahibi.

Aşık olmadan evlenmek mi.. asla . Aşık olarak evlendiğin insana bile zaman zaman katlanamıyorsun. Aile önemli, kültürü önemli, hayata bakıs acısı onemli, neye nasıl sinirleniyor önemli, aman ya bısey olmaz idare edilir denilen herşey fragmandır. Full izlersiniz sonrasında uzun uzun:) evlılıkte sansür yok:)

Küfür,kısıtlama, gereksiz maço tavırlar, gereksiz kıskançlık, sözünün arkasında durmama, kadınlara davranış biçimi, kendi ailesiyle ilişkisinin cıvıklığı,kendi ayakları üzerinde durabilmesi....

Fragman dediniz ya çok iyi dediniz bu yüzden kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum size lütfen cevaplayın bir erkek tatlı sevecen çabalı fizik olarak genel baktığınızda hoş da ama bir gün babası para yatırmış hesabına babam para yatırmış diyo ve kısa seviniyor. Ben oralı olmuyorum. Bu erkek 27 yaşında. Normal midir ?

Aşk geçici bence sevgiye dönen ilişki daha sağlam olur diye düşünüyorum. Ama en önemlisi saygı ve güven. Eşim olacak kişide merhamet, ilgi , sevgi ararım. Eşim hayvansever birisi olmalı ve kedimi evlenince yanımda götürmeyi düşünüyorum. Kesinlikle horlama sorunu olmamalı kendini geliştirmeye açık, kültürlü, meslek sahibi , uzun boylu, kumral, annesine aşırı bağımlı olmayan, ama aynı zamanda kadına nasıl davranılması gerektiğini bilen, nazik , ince düşünceli, gezmeyi ve seksi seven birisi olmalı

Evet doğru yorum. Doğru mantık. Bu yorumu dikkate al konu sahibi.
Size de sormak istiyorum kızlar bir erkek tatlı sevecen çabalı fizik olarak genel baktığınızda hoş da ama bir gün babası para yatırmış hesabına babam para yatırmış diyo ve kısa seviniyor. Ben oralı olmuyorum. Bu erkek 27 yaşında. Normal midir ? Çalışıyor ama birikimi yok, borçları var. Ben realist bir insan olduğumu ve gelecekte birikimin de önemli olduğunu söyledim kendisine. Hakli buldu zaten ben istemem kuru ekmek mi yenir dedi. Zamanla kafandaki soru işaretlerini gidereceğim dedi. Nasıl yorumlarsınız bu durumu kızlar lütfen soyleyinnn bana akıl olunnn

Yoldan geri dön. Birikim yok,borç var. Üstelik baba parasına sevinen bir tip. Günümüzde çalışan kadınlar bile baba parasina minnet etmezken 27 yaşındaki kazık kadar adamın yatan paraya sevinmesi çok itici. Amaan haa amaann uzak dur !

Bebeğim çok ilgili, çabalı biriyse bile mi ya valla zaten kasımi yukarıya kaldırmışti bu durum…

Bebeğim çok ilgili, çabalı biriyse bile mi ya valla zaten kasımi yukarıya kaldırmışti bu durum…
Yavrum bırak şunu ya. Sen büyük sözü dinle... Ne çabası? Düşün bı. Çabası olan adamın önce kendine bı çabası olur. Birikimi olur. Mühim bir sebep yoksa. Yani araba falan almadiysa borcu olmaz. 27 yaşında bu adam. Babasından para almaktan utanir. Erkek bu bacım erkek. Kendim olayım,ben olayım demiyor babadan gelen paraya seviniyor. Az mantıklı düşün. Kendine daha iyilerini layık gor. Ve emin ol daha iyileri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…