• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bugün bakıcı işe başladı... nolur bana akıl verin

teşşküürlerrr hepinizi seviyorummmm

yalnız dikkatimi çeken şey şuu, bu konu kaçgündür burada faydası dokunmak için yazan pek kimse yoktuu her nedense tartışmaya milllet balıklama atlıyoo

ben de buna gülüyorummm

nayse olsun canınız sağolsunn iyi anneler

Burada kimse preganta işi bırak demedi (ben hatırlamıyorum öyle birşey:sm_confused:) sadece eğerki imkanın varsa ücretsiz izin al dendi. Kaldıki pregant 4 yarım gün çalışacakmış, ücretsiz iznede gerek yok. İyi bir bakıcı mümkünse bebeğe pregantın evinde bakabilecek biri bu işi çözer. Önceki yorumlarımda da bakıcıda olması gereknleri, pregantın nasıl davranması gerektiğini, neler beklemesi gerektiğini naçizane söyledim. Bilmem dikkate alırmı:sm_confuse

inanın hepinizin söylediklerini tek tek düşünüyorum. vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkürler arkadaşlar. fikirlerinizi önemsemesem burada size akıl danışmam. daha bugün yeni bakıcıyı görmeye gidicem. gelince onu da anlatıcam. sizler benim arkadaşlarım oldunuz. çok sağolun

hah işte ben de bunu demek istiyorum. hoş bizim kenrda 3-5 kuruşumuz da yok. arabamız bile yok. ben bunu da sorun yapıyorum. eşimle ikimiz olsak arabaya hiç ihtiyaç duymadık. ama kış geliyor biz eve hapis. bebeğimi hastaneye nasıl götürcem derdindeyim. ama sanki maddiyatı ön plana çıkarmış gibi hissediyorum kendimi. ben bunu bebeğim için istiyorum gerçekten.

Canım biz seni anlıyoruz, niye kendini savunma gereği duyuyorsunki:teselli:

Konu sahıbı arkadaŞım bebĞİnİn gelecegİnİ dusÜn VE RAHATLA. bİraz gÖzunu kapatmalısın bence tabıkı en İyİsİnİ aramak lazİmda.yarım gun ÇalıŞcakmİŞİn zaten bbek guugn yarısında uyuyacaktır sonrasına bİkaÇ saat kalır bence Çok sıkma kendını.
ÇalıŞmak en İyİsİ anne olunca ÇalıŞılımz dıye bİŞey yok asıl anne olunca ÇalıŞılmalı.ÇalıŞan anne babnın Çocuguolmak bence daha gÜzEL bİŞey Çocuk İÇİn İyİ yanİ Çocuk İÇİn bİ destek olur her bakımdAn derslerİ aÇısından sosyal Çevresİ aÇısından.2yıl ÖzEL bİ kreŞte ÇalıŞtım ÇalıŞan annenın sıkıntlıarını soru İŞaretlerİnİ İyİ bİlİrİm
ÇalıŞan anne bebĞİne karŞı bİ vİcdan azabı duyuyor ama buna gerek yok canımsen İÇİnİ ferah tut en İyİsİnİ ara ve İŞİne gerİ dÖn tatlım.yarım gun demek haftada 2gÜn demek gerİ kalan 5gÜn bebegİnlesİn ne gÜzlebİŞey bu dÜŞÜnsene.:=

canım benim ya çok sağol ne güzel söylemişsin valla. evet vicdn azabı duyuyorum çunku diyorlar ki 1 yıl bebek için çok önemli. ama senin de dediğin gibi hafta 4 yarım gün 2 gün ediyo. onda da karnı toksa 2 kez uyur ben gelene kadar.

teşşküürlerrr hepinizi seviyorummmm

yalnız dikkatimi çeken şey şuu, bu konu kaçgündür burada faydası dokunmak için yazan pek kimse yoktuu her nedense tartışmaya milllet balıklama atlıyoo

ben de buna gülüyorummm

nayse olsun canınız sağolsunn iyi anneler

iyi anne kötü anne ayırımını yapan sensin.
kimsenin anneliğine laf söyleyemezsin.
kendine gel artık!!!!

bende kızımı 2.5 aylıkken bırakıp işe başlamıştım sadece 15 gün çalıştım
ozamanda borçlarımız vardı şimdi katlanmış şekilde var
kızımın kalçalarında gelişim geriliği var dedilder ve kalça ortezi takması
gerekliydi 2 ay annem bakıyordu ama ortez işini duyunca ben takamam onu dedi
ve ben mecburen işi bıraktım şimdi kızım iyi ramazan çıktıktan sonra tekrar başlamayı düşünüyorum
çünki buna mecburum eşimin maaşı bizi geçindirmiyor kirayı ödeyemediğimiz zamanlar oldu
ama eğer geçindirseydi borç olmasaydı kesinlikle ve kesinlikle kendim bakardım

Pregant lutfen yardımcı konusunda korkular yasama...sadece sabırlı ol ..ılk elektırık cok onemlı,ıŞe basvuran kıŞyı gozlemle ..temız mı,guleryuzlumu,sesı sevgı dolumu ,cocugu varmı bu cok onemlı.. ıŞ konusunda cok profesyenel olmasın onlarla basetmek mumkun degıl sosyal haklar konusunda basını agrıtabılırler..paraya ne kadar ıhtıyacı oldugunu oturdugu ortamı herseyı sorgula hıÇ Çekınme ...sonrada tum beklentılerını konus ama kıbırlı olmadan bır annenın en dogal ıstegı olan ses tonuyla..cunku bu sektorde calısan bazı hanımlar cok cok hassas olabılıyorlar hersey ok olupta ıŞe baslayınca ufak tefek seyler ıÇın vazgeÇme onun evını ,cocugunu,senı tanıma fırsatı ver bu arda sende onu tanı yıne hersey olumlu gıdıyorsa ufak tefek seylerı gorme bu sefer bırbırınız sevme suresı verılk 2 sure yaklasık 15 gunluk sure ondan sonrakı 15 gundede baglılık olusmaya baslar ve gun gectıkce artar ..ama asla laubalı olma senden buyukse abla senden kucukse hanım dıye hıtap et..ama onun sana ne olursa olsun hanımlı seslenmesıne ızın ver..hem sevecen hem samımı ol ama arada hep saygı olsun..sabahları onunla muhahkak 1 bardakda olsa cayını ıÇ hal hatırını sor ıŞlerın nasıl gıttıgını sor ,memnunıyetını ogren bıse ıhtıyacı olup olmadıgını sor..senın ona guvendıgın kadar onunda sana guven saglamalısın senın yanında calıŞmaktan huzur duymalı kı cocugunla mutlu olsuntıpkı bır aıleden mıs gıbı ama sınırı gecmeyen ..yakınlık olmalı..

bende kızımı 2.5 aylıkken bırakıp işe başlamıştım sadece 15 gün çalıştım
ozamanda borçlarımız vardı şimdi katlanmış şekilde var
kızımın kalçalarında gelişim geriliği var dedilder ve kalça ortezi takması
gerekliydi 2 ay annem bakıyordu ama ortez işini duyunca ben takamam onu dedi
ve ben mecburen işi bıraktım şimdi kızım iyi ramazan çıktıktan sonra tekrar başlamayı düşünüyorum
çünki buna mecburum eşimin maaşı bizi geçindirmiyor kirayı ödeyemediğimiz zamanlar oldu
ama eğer geçindirseydi borç olmasaydı kesinlikle ve kesinlikle kendim bakardım

annen senin için büyük avantaj canım. yakın oturmanız çok iyi.

hah işte ben de bunu demek istiyorum. hoş bizim kenrda 3-5 kuruşumuz da yok. arabamız bile yok. ben bunu da sorun yapıyorum. eşimle ikimiz olsak arabaya hiç ihtiyaç duymadık. ama kış geliyor biz eve hapis. bebeğimi hastaneye nasıl götürcem derdindeyim. ama sanki maddiyatı ön plana çıkarmış gibi hissediyorum kendimi. ben bunu bebeğim için istiyorum gerçekten.

bende senin gibi düsünüyorum 1 yil boyunca annelik parasi aliyorum
evimiz, kenarda paramiz olmadigi icin cocugum icin gelen parayi malesef onlar icin ve ev icin kullanmam gerekiyor bu beni inanilmaz üzüyor

ona bakarken inanin sucluluk duygusuyla bakiyorum cocuklarim icin gelen parayi onlar icin bile biriktiremiyoruz.... esimle konusuyoruz cogu zaman ilerde ikimizde calisip onlar icin kenara para koyucaz onlar icin bisey yapicaz diye kendimi avutuyorum
benim bi meslegim bile yok asil beni korkutanda bu zaten ... erken evlendim liseyi bitiremeden biraktim simdi onu acik ögretimden verip bi meslek bulma cabasindayim ..

bebis 2 yasina gelince abisinin önceden gittigi krese gidicek bende senin gibi yarim gün calisicam daha dogrusu okula gidicem yetisemedigim zamanda esim bakicak cocuklara
ilk 6 ay falan zaten sabah 9.00 dan öglen 14.00 e kadar orda olucak alissin zorluk cekmesin diye

tatlim o kadini ara gelsin belkide hosuna gider :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
Pregant lutfen yardımcı konusunda korkular yasama...sadece sabırlı ol ..ılk elektırık cok onemlı,İŞe basvuran kİŞyİ gozlemle ..temız mı,guleryuzlumu,sesı sevgı dolumu ,cocugu varmı bu cok onemlı.. İŞ konusunda cok profesyenel olmasın onlarla basetmek mumkun degıl sosyal haklar konusunda basını agrıtabılırler..paraya ne kadar ıhtıyacı oldugunu oturdugu ortamı herseyı sorgula hİÇ Çekİnme ...sonrada tum beklentılerını konus ama kıbırlı olmadan bır annenın en dogal ıstegı olan ses tonuyla..cunku bu sektorde calısan bazı hanımlar cok cok hassas olabılıyorlar hersey ok olupta İŞe baslayınca ufak tefek seyler İÇİn vazgeÇme onun evını ,cocugunu,senı tanıma fırsatı ver bu arda sende onu tanı yıne hersey olumlu gıdıyorsa ufak tefek seylerı gorme bu sefer bırbırınız sevme suresı verılk 2 sure yaklasık 15 gunluk sure ondan sonrakı 15 gundede baglılık olusmaya baslar ve gun gectıkce artar ..ama asla laubalı olma senden buyukse abla senden kucukse hanım dıye hıtap et..ama onun sana ne olursa olsun hanımlı seslenmesıne ızın ver..hem sevecen hem samımı ol ama arada hep saygı olsun..sabahları onunla muhahkak 1 bardakda olsa cayını İÇ hal hatırını sor İŞlerİn nasıl gıttıgını sor ,memnunıyetını ogren bıse ıhtıyacı olup olmadıgını sor..senın ona guvendıgın kadar onunda sana guven saglamalısın senın yanında calıŞmaktan huzur duymalı kı cocugunla mutlu olsuntıpkı bır aıleden mıs gıbı ama sınırı gecmeyen ..yakınlık olmalı..

Aynen katılıyorum arkadaşa. Bakıcıdan memnun kalırsan arada jestler yap ona. Ne bileyim evine birşey al, yada üstüne başına. Sen onu memnun edeceksinki o da seni memnun etsin. Böylece yuvarlanıp gideceksiniz.:ecrin_bebek:

canım benim ya çok sağol ne güzel söylemişsin valla. Evet vicdn azabı duyuyorum çunku diyorlar ki 1 yıl bebek için çok önemli. Ama senin de dediğin gibi hafta 4 yarım gün 2 gün ediyo. Onda da karnı toksa 2 kez uyur ben gelene kadar.

vicdan azabı duymana hiçgerk yok anneolmk demek kendını ahaytan soyutlama değilikı calışmak senın içind en iyisi olur canım benım.

neymiş vicdan azabı duymak yok mutlu olmak varr

ek gelir niyetine bende evimde bir çocuğa daha baksammı diye fikir geldi aklıma
sizler evde 7 aylık bebeği olan 21 yaşındaki kadına bebeğinizi emanet edermiydiniz?
genellemeye göre bu fikrimi değerlindircemde kaydirigubbakcemile3

ek gelir niyetine bende evimde bir çocuğa daha baksammı diye fikir geldi aklıma
sizler evde 7 aylık bebeği olan 21 yaşındaki kadına bebeğinizi emanet edermiydiniz?
genellemeye göre bu fikrimi değerlindircemde kaydirigubbakcemile3

yakın bir arkadaşımızın eşi var.çok seviyorum kızı.birde bebekleri 10 aylık.
bana söyledi istersen ben bakayım.hem eve de katkım olur,sende yabancıya emanet etmemiş olursun..
çok istedim pırıl pırıl çok tatlı bir kız.tertemiz.
ama olmaz dedi.
ikisi bir anda ağladığında kendi bebeğine öncelik verirsin.olmaz.
senin durumunda bu canım

yakın bir arkadaşımızın eşi var.çok seviyorum kızı.birde bebekleri 10 aylık.
bana söyledi istersen ben bakayım.hem eve de katkım olur,sende yabancıya emanet etmemiş olursun..
çok istedim pırıl pırıl çok tatlı bir kız.tertemiz.
ama olmaz dedi.
ikisi bir anda ağladığında kendi bebeğine öncelik verirsin.olmaz.
senin durumunda bu canım

evet haklısın istemedende olsa haksızlık yapılabilir.
ben hem ek gelir hemde babasını göremiyor akraba yok gelen gidende yok akşama kadar 2 odalı evde yalnızız :1no2:
hani kızımada bi ses seda arkadaş olur diye düşünmüştüm. ama dediğin çok mantıklı. sağol

kız iki bebeğe aynı anda nasıl bakıcan?
hadi seninki laftan anlasa 3 4 yaşında olsa neyse...
ama zaten karar değitirmişsin yerimseniben

Back