• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bugün bakıcı işe başladı... nolur bana akıl verin

Benımde bebegıme bakıcısı bakıyor fatma ablayı ben hamıle kalmadan once ıse aldım hamılelıgıde beraber gecırdık bebegım eve geldıgınde hasretle sevgıyle karsıladı bızı...annemde kayınvalıdemde saglıkları cocuguma bakıcak durumda degıl benım kendı ıŞım var kapatmam demek yıllarca verdıgım emegı cope atmak demek aslında calısmak bana ıyıde gelıyor ınanın evde oldugum surede ogun tarıh ne ayın kacı saat kac farkında bıle degıldım esorfmanlar uzerımde aksama kadra oglumlaydım ..harıka zamanlar onunla olmak herseyden guzel ama ıŞıme gerı donmem gereklıydı sabah 10.30-11 arası evden cıktım aksam 6.30 evde oldum oglumu o kadar ozlemıŞ oluyorrum kı ıcıme taa ıcıme sokasım gelıyor onu heryerını ope ope hıc ona tahamulsuzluk gostermeden kı benım oglum ılk 3 ay cok gazlıydı uyku dıye bıse yoktu hayatımda calıŞma hayatına o 2.5 aylıkken basladım halada devam fatma ablayla araları cok ıyı ama hıÇ kımse benım yerımı tutamıyor aksam bulustugumuzda bırbırımıze ozlemle sarılıyoruz o salyalarını yalayıp yutuyorum kurban olurum ben onaoglumu gozlemlıyorum eksık bıseler gelısıyor mu dıye hayır aksıne cok mutlu hatta cevresınde o kadar sevgı gosterısı varkı Şımarıklık bıle yapabılıyor o neyapsa komıgımıze gıdıyor ..sabah kahvaltısını ben yaptırıyorum canı ıstemesse yuzume gozume agzındakı ne varsa puskurtuyor hosuma gıdıyor onun ogrendıgı olumlu olumsuz hersey..aksam yemegıde benden saonra ısten gelır gelmez cevre gezıntısıne cıkıyoruz onu cok mutlu edıyor sabah ıŞe gıtmeden once ona araba surdurtuyorum bayılıyor guya dıreksıyonu tutor kafası cevreyı ızlemekle meskul ,pazar sabahtan aksama beraberız o an gun boyu cocuk bakmanın nasılda yorucu oldugunu anlıyorum yemek yedır altını temızle uyut yıka pakla derken ben bıtık vazıyette yatakdayım ıyı kı fatma abla var ben cok cok yorgunum magzanın stresı musterı kaprısı vs..derken oglumun bıtmeyen enerjısı yahu tamam anneyızde robotta degılız kı bızımde kendımıze aıt kucuk de olsa zamanımız olmalı cocuk aglama sesı olmadan bı arkadasla 5 dk da olsa bı yerde kahve ıcebılmelıyız ,rahat rahat kuafore gıdebılmelıyız,varsa ısımıze gıdebılmelıyız kım n derse desın hayat pahallı evet para ulasabılecegımız seyler ıcın arac ama ben calısanın para getırısı yanında ınsanı sosyal tutması acısındanda onemının buyuk oldugunu dusunuyorum..sevgıye ne kadar kalıtelı sundugunla alakalı gun boyu yıpranmıs sınırle cocuk bakmaktansa yardım alarak cocuk bakmanın onemıne ınanıyorum annelerımız cok cocuk dogurmus ve bakabılmıs olabılırler farkındaysanız o zamnlarda genıs aıle olayı daha fazla yanı cocuga el atan hep bırılerı olmus kotude olsa kaynana,gorumce,anane,teyze gıbı...sımdı nesıl curuk anneler hasta evlılık yası genelde buyuk oldugu ıcın dogal olarak babaneler ,ananeler daha yaslı..teyzeler yada halalar genelde calısıyor onlarda yorgun kendı evlerı duzenlerı baktıgınızda genelleme bu durumda...ben ımkanı olan herkesın guvenılır bır kısıden bebek bakımı ıcın yardım alması gerektıgıne ınanıyorum hatta ev hanımı olsa bıle psıkolojısı rahat bır annenın cocuguna verdıgı sevgı ortam tatından yenmez...ımkanı olmayan kıslerın eger cok cok kotu kayınvalıdlerı yoksa onlardan ,annelerınden yada gorumce ,kızkardes ,yenge vs..bırılerınden muhahkak yardım almaları gerektıgını savunuyorum ...bızım nesıl eskıye gore daha nazlı cunku emınım hıcbırımız anne evlerınde bu kadar ıŞle baŞbaŞa kalmamısızdır hatta mumkun oldukca hıÇ bırıŞe dokunmamısızdır ..bırden bıre ev,koca ,cocuk ,,ev derken oyle 2 harf kadar basıt bı olay degıl utu,yemek,temızlık, bıde heryerı tertemız ısteyen kocalar ,utusuz bıselerı olmasın ısteyen kocalar...ayol bızlerde ınsanız anneyız dıye her yuku sırtlamamız gerekmıyor..ben calısır cocugum ve kendım ıÇın gerekn konforu saglarım..hıÇ bıŞeye gucum yetmesse haftada 1 gun olsun kadın alır ıŞımı gucumu yaptırır vucudumu dınlendırırım kı cocugumu severken aklım utude ,temızlıkte olmasın..allah ımkanı cok darda olanlara yardım etsın allah bızlere sevdıklerımızden yoksun etmesın..hayat paylastıkca daha guzel farkındaysanız yardım eden koca olmuyor cunku onlar annelerının nazlı pıpılerı..calıŞıp cok yoruluyorlar kadının calıŞması yorgunluk olmuyor evde calıŞmalrıda zaten calıŞma degıl o yuzden 7 gun 24 saat cocuga anne bakmalı ..mrlar oyle buyutulmus cunkı..aslında bu yazdıklarım sızlerden bazılarının hayatlarını okurken ıÇımın acımasından canımı acıtıyor sıze kotuluk yapan kayınvalıdelerınız cocuguna kotu davranan baba...bu tarz ınsanlara cok kendınızı parcalamıycaksınız alın eve kadın ..yormayın o genceccık kalplerınızı,lohusa karısına el kaldıran adama bu kadar hızmet cok ..ufffff ne bılımm aslında okudugum seyler benı cok etkıledı ..evlılıgı kurması ayrı bı dert o yuvayı mutlu yurtmek ayrı bı dert bu yuzden yazıyorum en buyuk yuk kadınllarda ne olur kendınızı parcalar gıbı ezmeyın arada nefes alın arada kacın cok degıl 1 saat 2 saat ...hıc olmassa 15de 1 eve kadın alın ...

sizin için üzüldüm aybuke :)

öğrencileriniz için dahada üzüldüm ama en çok bebeğiniz için üzüldüm..

çok saygısız bi insansınız çevrenizde insan barındıramazsınız..

yorumlarınızda ne saygı var na açıklama sadece sinir ve stres fışkırıyo..

allah yardımcınız olsun..

lülülülülülülülülülülülülülülülülülü

tatlim haklisin ama arada bi fark var ben yurt disindayim cocugun iki dilide cok iyi konusabilmesi icin krese erken verilmeli diye düsünüyorum tek ben degil burdaki cocuk egitimcileride öyle düsünüyor...

benim 4 yasindaki oglum 2 yildir gidiyor özel bi krese simdi anaokuluna basladi 2 yasinda verdigim halde konusma sorunumuz var burdaki bir cok yabanci aile bu sorunu yasiyor malesef... simdi devamli pedaloga gidiyoruz 2 yil sonra okula baslicak tabiki düzelmeler oldu konusmasinda ama ya olmasaydi okulda sorunlar yasiyor böyle cocuklar!!

ögretmenleri tarafindan dislaniyor minicik yavrular sadece yabanci ve düzgün almancalari yok diye.... sonrasini söylememe gerek yok sanirim... kötü notlar ...ögretmenin tavirlari..cocugu okuldan sogutmaya yeten sebebler!! 2 dilide ögrensin istiyorum eger 2 dilide konusursam cocuk nasolsa beni anliyorlar diye düsünerek bizimle iki dili karistirarak konusuyor

zaten yolaldigim kresi 2 yildir taniyorum oglumda gercekten cok güzel gelismeler oldu

kücük oglumuda kresine baslatip benimde bi meslek okuluna gitmem gerek yoksa oglumu oraya birakip evde ayaklarimi uzatmicam yas ilerledikce meslek okulu bulmakda okadar zor ........ a.s.

canım benim bir anne olarak bebeğin için neyin en iyi olacağına sen daha iyi karar verirsin zaten. biz sizin yaşadığınız şartlRI BİLEMEYİZ. burada sadece birbirimize tavsiye veriyoruz o kadar a.s.

sakin olun kızlarım:teselli:
annesi babası çalışan,babannesi tarafından büyütlümüş bir kız çocuğuyum(emrah havasında lütfen):gitme:
evet bakıcı büyütmedi beni ama yanımdaki annemde değildi..ne kadar babannem olsada anne gibi olmuyor.
annem memur olduğu için işi bırakma gibi bir lüksü yoktu,olamazdı da..
şükürler olsun bilzer iki kız kardeş ayaklar üstünde duran bireyleriz.akıl sağlığımızda yerinde..kaydirigubbakcemile3
bana gelince..ben çalışmıyorum.çok iyi firmalardan teklif almama rağmen özel sektördeki avantajımı kullanıp beklemeye alıyorum bu durumu..ama geleceğimide düşünmek zorundayım..alya 1 yaşını az geçsin,bakıcı yada bir şekilde altımızda oturan eşimin halası kayınvalidem paslaşması sayesinde işe geri dönücem..:kedi:
tek taraflı çalışmak ile hayatta hiç bir şey sahibi olunamaz..
heleki özel sektörde vade kısa iken yaşım geçmeden en azından ssk ödensin,bizde akarken dolduralım kızıma sağlam bir gelecek oluşturalım düşüncesindeyim..
ayrıca annenin evde oturması demek çocuğun psikolojisinin iyi olacağı anlamınada gelmiyor,gelişimine bire bir katkıda olacağını düşünmüyorum ben..:1ninca:
bana göre önemli olan kaliteli zaman geçirmek.çalışan kadın çok da güzel evladıyla işten geldikten sonra yemek,bulaşık çamaşır derdine düşmeden vakit geçirebilir..
kuzum üyesi..senin tuzun kuru tabi..halihazırda 2 evin ve bir araban var..bak bizim hiç bir şeyimiz yok kenarımızdaki üç beş kuruş paradan başka...:sinifsinif:(evet evimiz kayınvalidemlerin,eşimin evi bir anlamda..ama bizim değil)

Son düzenleme:
ayrıca aybüke..tarzın çok yanlış..
saygı çerçevesinde paylaşım yapılıyorken bu tarz smileyler filan kendini öğrencilerinin yerine koyduğun düşüncesini getirtiyor aklıma..

bakın saygılı hanımlar !!( ironiyi anladınız umarımm))anneliğime laf ettiğiniz yetmedii, mesleğime de laf ediyorsunuz, bence çizgiyi aşıyorsunuzzz..

lülülülülülülülülülülülülülülülülülü

Allahım sizin gibi eğitimcilerden korusun yavrularımızı:Saruboceq:

kimse sizin anneliğinize laf etmedi, mesleğinize bu saygısız yorumlarınızdan sonra laf edildi evet, hemde bizzat şahsım tarafından. Çünkü eğitimci benim gözümde kutsaldır.

Size yaptığım yorumları nerenizle okudunuz merak ettim, anneliğinize nerede laf etmişim acaba, haddimkimi anneliğinizi eleştireyim, ben haddimi bilirim.

Merak ettim kuzum, siz öğrencilerinize karşıda böylemisiniz. Size karşıt bir fikre sahip öğrenciyede de bu şekildemi davranıyorsunuz, bu derece saygısızmısınız sengözlerimebaksanab

Pregant haftada 4 yarım gün çalışıyorsan paraya da ihtiyacın varsa, tek çaren iyi bir bakıcı. Ama evine yakın olması daha iyi olur. Önümüz kış, çocuk heba olmasın yollarda:teselli:

evet canım. aylardır bu konuyu düşündüm. sanırım boylesi daha iyi olacak. geçenlerde telefonda reddettiğim bayanla da bi daha görüşücem. evime gelip bakmayı teklif etmişti. havalı konuşuyor diye önyargılı davrandım ama belki iyi biridir. görmek lazım dimi?

Benımde bebegıme bakıcısı bakıyor fatma ablayı ben hamıle kalmadan once ıse aldım hamılelıgıde beraber gecırdık bebegım eve geldıgınde hasretle sevgıyle karsıladı bızı...annemde kayınvalıdemde saglıkları cocuguma bakıcak durumda degıl benım kendı İŞİm var kapatmam demek yıllarca verdıgım emegı cope atmak demek aslında calısmak bana ıyıde gelıyor ınanın evde oldugum surede ogun tarıh ne ayın kacı saat kac farkında bıle degıldım esorfmanlar uzerımde aksama kadra oglumlaydım ..harıka zamanlar onunla olmak herseyden guzel ama İŞİme gerİ donmem gereklıydı sabah 10.30-11 arası evden cıktım aksam 6.30 evde oldum oglumu o kadar ozlemıŞ oluyorrum kı ıcıme taa ıcıme sokasım gelıyor onu heryerını ope ope hıc ona tahamulsuzluk gostermeden kı benım oglum ılk 3 ay cok gazlıydı uyku dıye bıse yoktu hayatımda calıŞma hayatına o 2.5 aylıkken basladım halada devam fatma ablayla araları cok ıyı ama hıÇ kımse benım yerımı tutamıyor aksam bulustugumuzda bırbırımıze ozlemle sarılıyoruz o salyalarını yalayıp yutuyorum kurban olurum ben onaoglumu gozlemlıyorum eksık bıseler gelısıyor mu dıye hayır aksıne cok mutlu hatta cevresınde o kadar sevgı gosterısı varkı Şımarıklık bıle yapabılıyor o neyapsa komıgımıze gıdıyor ..sabah kahvaltısını ben yaptırıyorum canı ıstemesse yuzume gozume agzındakı ne varsa puskurtuyor hosuma gıdıyor onun ogrendıgı olumlu olumsuz hersey..aksam yemegıde benden saonra ısten gelır gelmez cevre gezıntısıne cıkıyoruz onu cok mutlu edıyor sabah İŞe gıtmeden once ona araba surdurtuyorum bayılıyor guya dıreksıyonu tutor kafası cevreyı ızlemekle meskul ,pazar sabahtan aksama beraberız o an gun boyu cocuk bakmanın nasılda yorucu oldugunu anlıyorum yemek yedır altını temızle uyut yıka pakla derken ben bıtık vazıyette yatakdayım ıyı kı fatma abla var ben cok cok yorgunum magzanın stresı musterı kaprısı vs..derken oglumun bıtmeyen enerjısı yahu tamam anneyızde robotta degılız kı bızımde kendımıze aıt kucuk de olsa zamanımız olmalı cocuk aglama sesı olmadan bı arkadasla 5 dk da olsa bı yerde kahve ıcebılmelıyız ,rahat rahat kuafore gıdebılmelıyız,varsa ısımıze gıdebılmelıyız kım n derse desın hayat pahallı evet para ulasabılecegımız seyler ıcın arac ama ben calısanın para getırısı yanında ınsanı sosyal tutması acısındanda onemının buyuk oldugunu dusunuyorum..sevgıye ne kadar kalıtelı sundugunla alakalı gun boyu yıpranmıs sınırle cocuk bakmaktansa yardım alarak cocuk bakmanın onemıne ınanıyorum annelerımız cok cocuk dogurmus ve bakabılmıs olabılırler farkındaysanız o zamnlarda genıs aıle olayı daha fazla yanı cocuga el atan hep bırılerı olmus kotude olsa kaynana,gorumce,anane,teyze gıbı...sımdı nesıl curuk anneler hasta evlılık yası genelde buyuk oldugu ıcın dogal olarak babaneler ,ananeler daha yaslı..teyzeler yada halalar genelde calısıyor onlarda yorgun kendı evlerı duzenlerı baktıgınızda genelleme bu durumda...ben ımkanı olan herkesın guvenılır bır kısıden bebek bakımı ıcın yardım alması gerektıgıne ınanıyorum hatta ev hanımı olsa bıle psıkolojısı rahat bır annenın cocuguna verdıgı sevgı ortam tatından yenmez...ımkanı olmayan kıslerın eger cok cok kotu kayınvalıdlerı yoksa onlardan ,annelerınden yada gorumce ,kızkardes ,yenge vs..bırılerınden muhahkak yardım almaları gerektıgını savunuyorum ...bızım nesıl eskıye gore daha nazlı cunku emınım hıcbırımız anne evlerınde bu kadar İŞle baŞbaŞa kalmamısızdır hatta mumkun oldukca hİÇ bİrİŞe dokunmamısızdır ..bırden bıre ev,koca ,cocuk ,,ev derken oyle 2 harf kadar basıt bı olay degıl utu,yemek,temızlık, bıde heryerı tertemız ısteyen kocalar ,utusuz bıselerı olmasın ısteyen kocalar...ayol bızlerde ınsanız anneyız dıye her yuku sırtlamamız gerekmıyor..ben calısır cocugum ve kendım İÇİn gerekn konforu saglarım..hİÇ bİŞeye gucum yetmesse haftada 1 gun olsun kadın alır İŞİmİ gucumu yaptırır vucudumu dınlendırırım kı cocugumu severken aklım utude ,temızlıkte olmasın..allah ımkanı cok darda olanlara yardım etsın allah bızlere sevdıklerımızden yoksun etmesın..hayat paylastıkca daha guzel farkındaysanız yardım eden koca olmuyor cunku onlar annelerının nazlı pİpİlerİ..calıŞıp cok yoruluyorlar kadının calıŞması yorgunluk olmuyor evde calıŞmalrıda zaten calıŞma degıl o yuzden 7 gun 24 saat cocuga anne bakmalı ..mrlar oyle buyutulmus cunkı..aslında bu yazdıklarım sızlerden bazılarının hayatlarını okurken İÇİmİn acımasından canımı acıtıyor sıze kotuluk yapan kayınvalıdelerınız cocuguna kotu davranan baba...bu tarz ınsanlara cok kendınızı parcalamıycaksınız alın eve kadın ..yormayın o genceccık kalplerınızı,lohusa karısına el kaldıran adama bu kadar hızmet cok ..ufffff ne bılımm aslında okudugum seyler benı cok etkıledı ..evlılıgı kurması ayrı bı dert o yuvayı mutlu yurtmek ayrı bı dert bu yuzden yazıyorum en buyuk yuk kadınllarda ne olur kendınızı parcalar gıbı ezmeyın arada nefes alın arada kacın cok degıl 1 saat 2 saat ...hıc olmassa 15de 1 eve kadın alın ...

haklısın canım[/FONT opuyorumnanaktan

Ek olark keyfıde olsa calısın...evınde calısmayım cocuguna bakan anneler sanmasın kı bız cocuklarımızı sızın sevdıgınızden sızın dusundugunuzden daha az dusunuyor yada daha az sevıyor..allah o ozel duyguyu hepımıze nasıp etmıs evlat o sevgıyı algılıyabılıyor...keyfıde olsa calısmak guzel ..bu benım tercıhım ha arada yoruldugumda keske evde otursam dıyorum ama aslında kendıme yalan soyluyorum ben ekonomık ozgurlugumun olmasından,ıstedıgım seyın param yettıkce alıyor olmaktan ,evımın eksıgını alabılıyo olmaktan, allahın saglıklı verdıgı elı ayagı kafayı kullanabılıyor olmaktan cok mutluyum en onemlısıde anne olmaktan cok mutluyum ....en azından aksamları kocamla cocuk dısındada konusacak hayatım var..

neyse saygılı haımlar!! bana sarmanız yettiyse konumuza dönelim, bana bebğime ve öğrencilerime acımayı da bırakın, çünkü 2 yıldır üstüstee milliğetimi tarafından takdir belgesi almış bir öğretmenimm...

bu da size kapak olsun

neyse saygılı haımlar!! Bana sarmanız yettiyse konumuza dönelim, bana bebğime ve öğrencilerime acımayı da bırakın, çünkü 2 yıldır üstüstee milliğetimi tarafından takdir belgesi almış bir öğretmenimm...

Bu da size kapak olsun

töbe töbeee

Burada kimse preganta işi bırak demedi (ben hatırlamıyorum öyle birşey:sm_confused:) sadece eğerki imkanın varsa ücretsiz izin al dendi. Kaldıki pregant 4 yarım gün çalışacakmış, ücretsiz iznede gerek yok. İyi bir bakıcı mümkünse bebeğe pregantın evinde bakabilecek biri bu işi çözer. Önceki yorumlarımda da bakıcıda olması gereknleri, pregantın nasıl davranması gerektiğini, neler beklemesi gerektiğini naçizane söyledim. Bilmem dikkate alırmı:sm_confused:

İmza:2 bakıcı değiştirmiş, bebeğini 2.5 aylıkken bakıcı eline bırakmış, ve hala çalışan bir anne (Aybüke sanırım burayı kaçırdı, yorumları tınlamadığı için)

Benımde bebegıme bakıcısı bakıyor fatma ablayı ben hamıle kalmadan once ıse aldım hamılelıgıde beraber gecırdık bebegım eve geldıgınde hasretle sevgıyle karsıladı bızı...annemde kayınvalıdemde saglıkları cocuguma bakıcak durumda degıl benım kendı İŞİm var kapatmam demek yıllarca verdıgım emegı cope atmak demek aslında calısmak bana ıyıde gelıyor ınanın evde oldugum surede ogun tarıh ne ayın kacı saat kac farkında bıle degıldım esorfmanlar uzerımde aksama kadra oglumlaydım ..harıka zamanlar onunla olmak herseyden guzel ama İŞİme gerİ donmem gereklıydı sabah 10.30-11 arası evden cıktım aksam 6.30 evde oldum oglumu o kadar ozlemıŞ oluyorrum kı ıcıme taa ıcıme sokasım gelıyor onu heryerını ope ope hıc ona tahamulsuzluk gostermeden kı benım oglum ılk 3 ay cok gazlıydı uyku dıye bıse yoktu hayatımda calıŞma hayatına o 2.5 aylıkken basladım halada devam fatma ablayla araları cok ıyı ama hıÇ kımse benım yerımı tutamıyor aksam bulustugumuzda bırbırımıze ozlemle sarılıyoruz o salyalarını yalayıp yutuyorum kurban olurum ben onaoglumu gozlemlıyorum eksık bıseler gelısıyor mu dıye hayır aksıne cok mutlu hatta cevresınde o kadar sevgı gosterısı varkı Şımarıklık bıle yapabılıyor o neyapsa komıgımıze gıdıyor ..sabah kahvaltısını ben yaptırıyorum canı ıstemesse yuzume gozume agzındakı ne varsa puskurtuyor hosuma gıdıyor onun ogrendıgı olumlu olumsuz hersey..aksam yemegıde benden saonra ısten gelır gelmez cevre gezıntısıne cıkıyoruz onu cok mutlu edıyor sabah İŞe gıtmeden once ona araba surdurtuyorum bayılıyor guya dıreksıyonu tutor kafası cevreyı ızlemekle meskul ,pazar sabahtan aksama beraberız o an gun boyu cocuk bakmanın nasılda yorucu oldugunu anlıyorum yemek yedır altını temızle uyut yıka pakla derken ben bıtık vazıyette yatakdayım ıyı kı fatma abla var ben cok cok yorgunum magzanın stresı musterı kaprısı vs..derken oglumun bıtmeyen enerjısı yahu tamam anneyızde robotta degılız kı bızımde kendımıze aıt kucuk de olsa zamanımız olmalı cocuk aglama sesı olmadan bı arkadasla 5 dk da olsa bı yerde kahve ıcebılmelıyız ,rahat rahat kuafore gıdebılmelıyız,varsa ısımıze gıdebılmelıyız kım n derse desın hayat pahallı evet para ulasabılecegımız seyler ıcın arac ama ben calısanın para getırısı yanında ınsanı sosyal tutması acısındanda onemının buyuk oldugunu dusunuyorum..sevgıye ne kadar kalıtelı sundugunla alakalı gun boyu yıpranmıs sınırle cocuk bakmaktansa yardım alarak cocuk bakmanın onemıne ınanıyorum annelerımız cok cocuk dogurmus ve bakabılmıs olabılırler farkındaysanız o zamnlarda genıs aıle olayı daha fazla yanı cocuga el atan hep bırılerı olmus kotude olsa kaynana,gorumce,anane,teyze gıbı...sımdı nesıl curuk anneler hasta evlılık yası genelde buyuk oldugu ıcın dogal olarak babaneler ,ananeler daha yaslı..teyzeler yada halalar genelde calısıyor onlarda yorgun kendı evlerı duzenlerı baktıgınızda genelleme bu durumda...ben ımkanı olan herkesın guvenılır bır kısıden bebek bakımı ıcın yardım alması gerektıgıne ınanıyorum hatta ev hanımı olsa bıle psıkolojısı rahat bır annenın cocuguna verdıgı sevgı ortam tatından yenmez...ımkanı olmayan kıslerın eger cok cok kotu kayınvalıdlerı yoksa onlardan ,annelerınden yada gorumce ,kızkardes ,yenge vs..bırılerınden muhahkak yardım almaları gerektıgını savunuyorum ...bızım nesıl eskıye gore daha nazlı cunku emınım hıcbırımız anne evlerınde bu kadar İŞle baŞbaŞa kalmamısızdır hatta mumkun oldukca hİÇ bİrİŞe dokunmamısızdır ..bırden bıre ev,koca ,cocuk ,,ev derken oyle 2 harf kadar basıt bı olay degıl utu,yemek,temızlık, bıde heryerı tertemız ısteyen kocalar ,utusuz bıselerı olmasın ısteyen kocalar...ayol bızlerde ınsanız anneyız dıye her yuku sırtlamamız gerekmıyor..ben calısır cocugum ve kendım İÇİn gerekn konforu saglarım..hİÇ bİŞeye gucum yetmesse haftada 1 gun olsun kadın alır İŞİmİ gucumu yaptırır vucudumu dınlendırırım kı cocugumu severken aklım utude ,temızlıkte olmasın..allah ımkanı cok darda olanlara yardım etsın allah bızlere sevdıklerımızden yoksun etmesın..hayat paylastıkca daha guzel farkındaysanız yardım eden koca olmuyor cunku onlar annelerının nazlı pİpİlerİ..calıŞıp cok yoruluyorlar kadının calıŞması yorgunluk olmuyor evde calıŞmalrıda zaten calıŞma degıl o yuzden 7 gun 24 saat cocuga anne bakmalı ..mrlar oyle buyutulmus cunkı..aslında bu yazdıklarım sızlerden bazılarının hayatlarını okurken İÇİmİn acımasından canımı acıtıyor sıze kotuluk yapan kayınvalıdelerınız cocuguna kotu davranan baba...bu tarz ınsanlara cok kendınızı parcalamıycaksınız alın eve kadın ..yormayın o genceccık kalplerınızı,lohusa karısına el kaldıran adama bu kadar hızmet cok ..ufffff ne bılımm aslında okudugum seyler benı cok etkıledı ..evlılıgı kurması ayrı bı dert o yuvayı mutlu yurtmek ayrı bı dert bu yuzden yazıyorum en buyuk yuk kadınllarda ne olur kendınızı parcalar gıbı ezmeyın arada nefes alın arada kacın cok degıl 1 saat 2 saat ...hıc olmassa 15de 1 eve kadın alın ...

değerli paylaşımın için çok teşekkürler canım. ne güzel şeyler söylemişsin. güvenilir bir bakıcı bulsak sorun kalmıcak ama hem çalışmak zorunda olmak, hem de güvenilecek birini bulamamak çok kötü. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

sakin olun kızlarım:teselli:
annesi babası çalışan,babannesi tarafından büyütlümüş bir kız çocuğuyum(emrah havasında lütfen):gitme:
evet bakıcı büyütmedi beni ama yanımdaki annemde değildi..ne kadar babannem olsada anne gibi olmuyor.
annem memur olduğu için işi bırakma gibi bir lüksü yoktu,olamazdı da..
şükürler olsun bilzer iki kız kardeş ayaklar üstünde duran bireyleriz.akıl sağlığımızda yerinde..kaydirigubbakcemile3
bana gelince..ben çalışmıyorum.çok iyi firmalardan teklif almama rağmen özel sektördeki avantajımı kullanıp beklemeye alıyorum bu durumu..ama geleceğimide düşünmek zorundayım..alya 1 yaşını az geçsin,bakıcı yada bir şekilde altımızda oturan eşimin halası kayınvalidem paslaşması sayesinde işe geri dönücem..:kedi:
tek taraflı çalışmak ile hayatta hiç bir şey sahibi olunamaz..
heleki özel sektörde vade kısa iken yaşım geçmeden en azından ssk ödensin,bizde akarken dolduralım kızıma sağlam bir gelecek oluşturalım düşüncesindeyim..
ayrıca annenin evde oturması demek çocuğun psikolojisinin iyi olacağı anlamınada gelmiyor,gelişimine bire bir katkıda olacağını düşünmüyorum ben..:1ninca:
bana göre önemli olan kaliteli zaman geçirmek.çalışan kadın çok da güzel evladıyla işten geldikten sonra yemek,bulaşık çamaşır derdine düşmeden vakit geçirebilir..
kuzum üyesi..senin tuzun kuru tabi..halihazırda 2 evin ve bir araban var..bak bizim hiç bir şeyimiz yok kenarımızdaki üç beş kuruş paradan başka...:sinifsinif:(evet evimiz kayınvalidemlerin,eşimin evi bir anlamda..ama bizim değil)

hah işte ben de bunu demek istiyorum. hoş bizim kenrda 3-5 kuruşumuz da yok. arabamız bile yok. ben bunu da sorun yapıyorum. eşimle ikimiz olsak arabaya hiç ihtiyaç duymadık. ama kış geliyor biz eve hapis. bebeğimi hastaneye nasıl götürcem derdindeyim. ama sanki maddiyatı ön plana çıkarmış gibi hissediyorum kendimi. ben bunu bebeğim için istiyorum gerçekten.

Konu sahıbı arkadaŞım bebĞının gelecegını dusÜn VE RAHATLA. bıraz gÖzunu kapatmalısın bence tabıkı en ıyısını aramak lazımda.yarım gun ÇalıŞcakmıŞın zaten bbek guugn yarısında uyuyacaktır sonrasına bıkaÇ saat kalır bence Çok sıkma kendını.
ÇalıŞmak en ıyısı anne olunca ÇalıŞılımz dıye bıŞey yok asıl anne olunca ÇalıŞılmalı.ÇalıŞan anne babnın Çocuguolmak bence daha gÜzEL bıŞey Çocuk ıÇın ıyı yanı Çocuk ıÇın bı destek olur her bakımdAn derslerı aÇısından sosyal Çevresı aÇısından.2yıl ÖzEL bı kreŞte ÇalıŞtım ÇalıŞan annenın sıkıntlıarını soru ıŞaretlerını ıyı bılırım
ÇalıŞan anne bebĞıne karŞı bı vıcdan azabı duyuyor ama buna gerek yok canımsen ıÇını ferah tut en ıyısını ara ve ıŞıne gerı dÖn tatlım.yarım gun demek haftada 2gÜn demek gerı kalan 5gÜn bebegınlesın ne gÜzlebıŞey bu dÜŞÜnsene.:=

neyse saygılı haımlar!! bana sarmanız yettiyse konumuza dönelim, bana bebğime ve öğrencilerime acımayı da bırakın, çünkü 2 yıldır üstüstee milliğetimi tarafından takdir belgesi almış bir öğretmenimm...

bu da size kapak olsun

ne mutlu size:kahve: Takdire şayan olduğunuz yorumlarınızdan bellisengözlerimebaksanab

Back