Benımde bebegıme bakıcısı bakıyor fatma ablayı ben hamıle kalmadan once ıse aldım hamılelıgıde beraber gecırdık bebegım eve geldıgınde hasretle sevgıyle karsıladı bızı...annemde kayınvalıdemde saglıkları cocuguma bakıcak durumda degıl benım kendı ıŞım var kapatmam demek yıllarca verdıgım emegı cope atmak demek aslında calısmak bana ıyıde gelıyor ınanın evde oldugum surede ogun tarıh ne ayın kacı saat kac farkında bıle degıldım esorfmanlar uzerımde aksama kadra oglumlaydım ..harıka zamanlar onunla olmak herseyden guzel ama ıŞıme gerı donmem gereklıydı sabah 10.30-11 arası evden cıktım aksam 6.30 evde oldum oglumu o kadar ozlemıŞ oluyorrum kı ıcıme taa ıcıme sokasım gelıyor onu heryerını ope ope hıc ona tahamulsuzluk gostermeden kı benım oglum ılk 3 ay cok gazlıydı uyku dıye bıse yoktu hayatımda calıŞma hayatına o 2.5 aylıkken basladım halada devam fatma ablayla araları cok ıyı ama hıÇ kımse benım yerımı tutamıyor aksam bulustugumuzda bırbırımıze ozlemle sarılıyoruz o salyalarını yalayıp yutuyorum kurban olurum ben onaoglumu gozlemlıyorum eksık bıseler gelısıyor mu dıye hayır aksıne cok mutlu hatta cevresınde o kadar sevgı gosterısı varkı Şımarıklık bıle yapabılıyor o neyapsa komıgımıze gıdıyor ..sabah kahvaltısını ben yaptırıyorum canı ıstemesse yuzume gozume agzındakı ne varsa puskurtuyor hosuma gıdıyor onun ogrendıgı olumlu olumsuz hersey..aksam yemegıde benden saonra ısten gelır gelmez cevre gezıntısıne cıkıyoruz onu cok mutlu edıyor sabah ıŞe gıtmeden once ona araba surdurtuyorum bayılıyor guya dıreksıyonu tutor kafası cevreyı ızlemekle meskul ,pazar sabahtan aksama beraberız o an gun boyu cocuk bakmanın nasılda yorucu oldugunu anlıyorum yemek yedır altını temızle uyut yıka pakla derken ben bıtık vazıyette yatakdayım ıyı kı fatma abla var ben cok cok yorgunum magzanın stresı musterı kaprısı vs..derken oglumun bıtmeyen enerjısı yahu tamam anneyızde robotta degılız kı bızımde kendımıze aıt kucuk de olsa zamanımız olmalı cocuk aglama sesı olmadan bı arkadasla 5 dk da olsa bı yerde kahve ıcebılmelıyız ,rahat rahat kuafore gıdebılmelıyız,varsa ısımıze gıdebılmelıyız kım n derse desın hayat pahallı evet para ulasabılecegımız seyler ıcın arac ama ben calısanın para getırısı yanında ınsanı sosyal tutması acısındanda onemının buyuk oldugunu dusunuyorum..sevgıye ne kadar kalıtelı sundugunla alakalı gun boyu yıpranmıs sınırle cocuk bakmaktansa yardım alarak cocuk bakmanın onemıne ınanıyorum annelerımız cok cocuk dogurmus ve bakabılmıs olabılırler farkındaysanız o zamnlarda genıs aıle olayı daha fazla yanı cocuga el atan hep bırılerı olmus kotude olsa kaynana,gorumce,anane,teyze gıbı...sımdı nesıl curuk anneler hasta evlılık yası genelde buyuk oldugu ıcın dogal olarak babaneler ,ananeler daha yaslı..teyzeler yada halalar genelde calısıyor onlarda yorgun kendı evlerı duzenlerı baktıgınızda genelleme bu durumda...ben ımkanı olan herkesın guvenılır bır kısıden bebek bakımı ıcın yardım alması gerektıgıne ınanıyorum hatta ev hanımı olsa bıle psıkolojısı rahat bır annenın cocuguna verdıgı sevgı ortam tatından yenmez...ımkanı olmayan kıslerın eger cok cok kotu kayınvalıdlerı yoksa onlardan ,annelerınden yada gorumce ,kızkardes ,yenge vs..bırılerınden muhahkak yardım almaları gerektıgını savunuyorum ...bızım nesıl eskıye gore daha nazlı cunku emınım hıcbırımız anne evlerınde bu kadar ıŞle baŞbaŞa kalmamısızdır hatta mumkun oldukca hıÇ bırıŞe dokunmamısızdır ..bırden bıre ev,koca ,cocuk ,,ev derken oyle 2 harf kadar basıt bı olay degıl utu,yemek,temızlık, bıde heryerı tertemız ısteyen kocalar ,utusuz bıselerı olmasın ısteyen kocalar...ayol bızlerde ınsanız anneyız dıye her yuku sırtlamamız gerekmıyor..ben calısır cocugum ve kendım ıÇın gerekn konforu saglarım..hıÇ bıŞeye gucum yetmesse haftada 1 gun olsun kadın alır ıŞımı gucumu yaptırır vucudumu dınlendırırım kı cocugumu severken aklım utude ,temızlıkte olmasın..allah ımkanı cok darda olanlara yardım etsın allah bızlere sevdıklerımızden yoksun etmesın..hayat paylastıkca daha guzel farkındaysanız yardım eden koca olmuyor cunku onlar annelerının nazlı pıpılerı..calıŞıp cok yoruluyorlar kadının calıŞması yorgunluk olmuyor evde calıŞmalrıda zaten calıŞma degıl o yuzden 7 gun 24 saat cocuga anne bakmalı ..mrlar oyle buyutulmus cunkı..aslında bu yazdıklarım sızlerden bazılarının hayatlarını okurken ıÇımın acımasından canımı acıtıyor sıze kotuluk yapan kayınvalıdelerınız cocuguna kotu davranan baba...bu tarz ınsanlara cok kendınızı parcalamıycaksınız alın eve kadın ..yormayın o genceccık kalplerınızı,lohusa karısına el kaldıran adama bu kadar hızmet cok ..ufffff ne bılımm aslında okudugum seyler benı cok etkıledı ..evlılıgı kurması ayrı bı dert o yuvayı mutlu yurtmek ayrı bı dert bu yuzden yazıyorum en buyuk yuk kadınllarda ne olur kendınızı parcalar gıbı ezmeyın arada nefes alın arada kacın cok degıl 1 saat 2 saat ...hıc olmassa 15de 1 eve kadın alın ...