kızlar bugün bakıcı işe başladı... nolur bana akıl verin

bakıcısa yada benden başkasına anne demesi beni çok üzer.
her anne içinde üzücü bir durum olmalı
Allah çalışan annelere yardım etsin.

canım sen de pek farklı değilsin. sen de işinden istifa edebilirdin. çocuğundan değerli değil ya. ama bu kez de yeni bir iş bulman zor olurdu. ben ücretsiz izin almayı en son çare olarak görüyorum. ben çalışırsam borçlarımızı daha kısa sürede ödeyeceğiz. hesap kitap yaptık yaza kadar borcumuz bitiyor, hem de uygun bir fiyata bir araba alıcaz. bebeğimi hiçbiryere götüremiyorum hastaneye gitmek istesek birilerinden araba istiyoruz. abimin arabasını alıyoruz ama artık bu bize dokunmaya başladı. ben çocuğumu rahat ettirmek istiyorum. ayrıca ben yarım gün ve 4 gün çalışıyorum. öğleye kadar zaten oğlum çoğu zaman uyuyor. bu yüzden bir an önce kendimizi toprlamak için çalışmak zorundayım.

keşke çocuğuma iyi baksın da anne desin ben bunu sorun yapmam. nasılsa 2 yaşına gelince kreşe veririm oğlum da unutur gider o kadını. sabahtan akşama çalışmıyorum ki canım. ilklerini niye kaçırayım.

katılıyorum canım

Ben de özel sektörde çalışıyorum ve 2,5 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım patronuma kalsa 40 ımdan sonra çağırmaya başladı
Ama kararlıyım devlet sektöründe çalışıcam kafaya koydum KPSS sınavına giricem 2. bebeğim de ne kadar izin varsa kullanmak isterim tabiki herkes kullanmak ister ama eğer ödemeleri taksitleri varsa bankalar elden bişi gelmez her anne bebeğiyle beraber olmak ister yüklenmeyelim lütfen herkesin şartlarına durumuna göre bebeğiyle ilgili mutlaka düşüncesi vardır

kendimiz için çalışıyoruz demedim aldıklarımızın bi çoğunu kendi göz zevkimiz için alıyoruz demek istedim..
bahsettiğim iki ayakkabının markasıda adidas biri yeni sezon diğeri eski sezon..

evde arabada bir yıl daha bekler benim için..

bir yıl benim için kısa bebeğimin en önemli gelişim çağı olan 0-6 yaş arası için uzun bi dönem..
demekki öncelikler ve önem sırası değişiyor insandan insana..
hıı ben bunları söylüyorum ama annesin elin en iyisine gidiyor.oğlum için herşeyin bir numarasını aldım şimdiye kadar daha geçen gün parkta düşündüm bunu oğlumun üzerinde markalı bi gönlek varda bi çocuğun üzerinde berbat bi tshort bu onlar için bişey değiştirmiyor bizim için fark ediyor diye düşündüm ki bunun doğruluğu tartışılmaz sanırım..
herşeyin iyisini alarak egomu tatmin ettiğimi düşündüm ve bunu paylaştım..

siz kendi bebekleriniz için daha iyi düşünürsünüz tabi..ama kimse benim bebeğime benden daha iyi bakamaz..annem bebeğime bakmak için deli oluyo evlerimiz çok yakın ancak ben en az bir sene düşünmüyorum..

sizin fikrinize saygı duyuyorum..

ayyy iyi siz iyi anne olun biz çalışanlar kötü anne olalımm, tövbe tövbeee yaaaa

bir de yazımı ayırmış yeşilli morluu,, ne yazdığını okumadım bile,

biz kötü anneler sırf çocuğumuza iyi gelecek hazırlamak için, siz iyi anneler gibi ne kendimize ne eşimize ne işimize ne bebeğimize dört dörtlük zaman ayırmaıyoruz maleseff, siz dilediğiniz gibi ayırın, biz bu yolu seçtik milyonlarcaa kötü anne gibiii

5 yıl boyunca çalışmamak olur mu hiç yapma allah aşkına. istifa mı edeyim? millet yıllarca KPSSye giriyor kadrolu olmak için. çalışmak şart diyorsun ama diğer cümlelerin bununla çelişiyor.

evet canım bana arkadaşlar git bir çocuk gelişimi mezunu kız bul onlar iyi bakar diyorlar. :) en azından bilgili ve bilinçlisindir

:) kötü anne olduğunuz sizin fikriniz neden bu kadar hırçınlaştınız anlam veremedim doğrusu..
çalışıyor olanız sizi kötü anne yapmaz ama şu tarzınız ve tahammülsüzlüğünüz kabalığınız yapabilir..

bu kadar hassas bi noktanızsa ve en ufak fikre tahammülünüz yoksa paylaşmayın duygularınızı burda kimse sizi pohpohlamak zorunda değil canım :)

5 yıl boyunca çalışmamak olur mu hiç yapma allah aşkına. istifa mı edeyim? millet yıllarca KPSSye giriyor kadrolu olmak için. çalışmak şart diyorsun ama diğer cümlelerin bununla çelişiyor.

bende çalıştım çocuğum küçükkene eğer çalışmasaydım bilgi birikimim olmazdı

şimdi evde otururdum yaş 43 kimse bu yaştakimse iş vermez ancak taze olunca iş bulabiliyorsun , şu an kendi büromu açtım çalışyorum,

yani demek istediğim eğer çocuğunuz varsa her vakit bir azdırap ve çelişki

yaşıyorsunuzdur, çalışayımmı çalışmayayımmı bunu ancak yaşayan bilir

:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

evet canım. inşallah kadro alı@ Ú<ÀÚndan doğum izni filan daha rahat oluyor. ben bebeğim için en iyisini istiyorum: kafama uyan bir bakıcı bulamazsam zaten çocuğumu emanet etmem rastgele birine. para pul ev araba bir yerde gözüme gözükmez.

ayyyy neyse ne yaaa, cevap yazmıştım yaa sildimm, değmezsiinnn hadi işine bak yavruumm hadii

Son düzenleme:

Aybüke, ben ne kadar saygılı yorum yaptım senin için ama bakıyorumki aynı saygı sende yok. sengözlerimebaksanab

Kimse iyi anne kötü ayrımı yapmıyor burda.Pregantın sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz.Birtek sen çalışmıyorsun burda birtek sen bırakmıyorsun bebeğini, hepimiz bırakıyoruz.

BU saygısızlığından sonra sana ne desem boşsengözlerimebaksanab

ayyyy neyse ne yaaa, cevap yazmıştım yaa sildimm, değmezsiinnn hadi işine bak yavruumm hadii

sizin için üzüldüm aybuke :)

öğrencileriniz için dahada üzüldüm ama en çok bebeğiniz için üzüldüm..

çok saygısız bi insansınız çevrenizde insan barındıramazsınız..

yorumlarınızda ne saygı var na açıklama sadece sinir ve stres fışkırıyo..

allah yardımcınız olsun..

tatlim haklisin ama arada bi fark var ben yurt disindayim cocugun iki dilide cok iyi konusabilmesi icin krese erken verilmeli diye düsünüyorum tek ben degil burdaki cocuk egitimcileride öyle düsünüyor...

benim 4 yasindaki oglum 2 yildir gidiyor özel bi krese simdi anaokuluna basladi 2 yasinda verdigim halde konusma sorunumuz var burdaki bir cok yabanci aile bu sorunu yasiyor malesef... simdi devamli pedaloga gidiyoruz 2 yil sonra okula baslicak tabiki düzelmeler oldu konusmasinda ama ya olmasaydi okulda sorunlar yasiyor böyle cocuklar!!

ögretmenleri tarafindan dislaniyor minicik yavrular sadece yabanci ve düzgün almancalari yok diye.... sonrasini söylememe gerek yok sanirim... kötü notlar ...ögretmenin tavirlari..cocugu okuldan sogutmaya yeten sebebler!! 2 dilide ögrensin istiyorum eger 2 dilide konusursam cocuk nasolsa beni anliyorlar diye düsünerek bizimle iki dili karistirarak konusuyor

zaten yolaldigim kresi 2 yildir taniyorum oglumda gercekten cok güzel gelismeler oldu

kücük oglumuda kresine baslatip benimde bi meslek okuluna gitmem gerek yoksa oglumu oraya birakip evde ayaklarimi uzatmicam yas ilerledikce meslek okulu bulmakda okadar zor ........ a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tam bir eğitimci dili kullanıyorsun, tebrik ederim (ironiyi anlamışsındır umarım)

İyi bir eğitimci olduğun ünvanından belli zaten, "yuuuuuh tam 50 velet"
Siz öğrencilerinize velet diye hitap ediyorsunuz sanırım.sengözlerimebaksanab

Her neyse Pregantın konusunu mundar olmasın lütfen.

Esas konumuz bakıcı.

Pregant haftada 4 yarım gün çalışıyorsan paraya da ihtiyacın varsa, tek çaren iyi bir bakıcı. Ama evine yakın olması daha iyi olur. Önümüz kış, çocuk heba olmasın yollarda:teselli:

maksatım saygısızlık deildi afedersin kalp kırmayı sevmem ama sanırım farkında olmadan bebeğini bakıcıya bırakıp çalışmak zorunda olan anneleri yargılıyorsunuzzz sizin düşündüklerinizi elbette bizler d e düşünüyoruz, kim ister bebeği başkasında büyüsün, açıklamamı yaptım daha da yaparım, çalışmak zorunda olan anneler ne demek istediğimi çok iyi anlıyor, çünkü birebir yaşıyor

benim annem de öğretmen, şimdi emekli oldu, onun zamanında hiç izin yokmuş, 40 ı çıkınca çalışmak zorunda kalmış, şimdi ben anneme annem bana aşıkk, biz zorunluluktan bahsediyoruzz

ama keyfiymiş gibi imalar yapılıyoo ona kızdımm

bakın saygılı hanımlar !!( ironiyi anladınız umarımm))anneliğime laf ettiğiniz yetmedii, mesleğime de laf ediyorsunuz, bence çizgiyi aşıyorsunuzzz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…