kızlar bugün bakıcı işe başladı... nolur bana akıl verin

canım ya şu bakıcı olayı çözülse ben rahat nefes alıcam hee..
kimbilir sen ne durumdasın..anlaşılan annenden de ümit yok inşallah hayırlı bi insan çıkar..

canım ya şu bakıcı olayı çözülse ben rahat nefes alıcam hee..
kimbilir sen ne durumdasın..anlaşılan annenden de ümit yok inşallah hayırlı bi insan çıkar..

evet canım ya. valla çok zor bir durum. bugün kendimi çok kötü hissettim sanki bebeğimden kurtulmaya çalışıyorum, onu başımdan atıyorum gibi. ama ben ona canımı veririm. bugün bakıcı kızı oğlum görmedi ya sanki düne göre daha mutluydu. belki bana öyle geliyor ama oğlum çekiniyordu sanki kızdan. kız onu tutma, bunu ağzına sokma dedikçe yavrum korktu mu ne? yerde yatarken kıza bakıyor somurtuyor, bana bakınca gülüyordu. iyi ki gönderdim. annem de diyor ki niye gönderdin madem, eğitseydin kızı. bana ne ya. ailesi eğitmemiş ben mi eğiticem

birini bulamazsam kendim bakıcam canım

Bak tabi, lanet olsun işine yaaa. Bebeğinden kıymetlimi. Öğretmensin sanırım, ücretsiz izin al, en az 1 yaşına kadar büyüt yavrucunu:teselli:,

yeminle ben senin yerinde olsam 1 dk bile düşünmezdim bunu. Bende bıraktım bebemi 2.5 aylıkken ücretsiz izin almam sözkonusu bile değildi, kaldıki yıllık iznimi bile vermediler o zaman. Kuzu kuzu gittim işe, bebemi bakıcıya bırakıp. Aynen senin durumundaydım, hatta depresyona girmeme ramak kalmıştı. Düşünmekten kafayı yiycektim, yavrumu kime emanet edicem diye. Çok zor, çok iyi anlıyorum seni.

İlanla buldum bakıcımı ben, hiç tanımadığım biri yani. Çok profesyonel değildi, 3 çocuğunu büyütmüş bir ev hanımıydı. 18 aya kadar baktı. Yavrucum "anne" derdi ona. Ne günler geçirdik, hep geldi geçti. Şimdi 5 yaşında tosunum.gamyoncuiremsu

Hiç kolay büyümüyor çocuklar o yüzden eğerki imkanın varsa ücretsiz izin al ve paşa paşa bak bebene:teselli: İmkanın yoksa da sıkın dişinizi 1 sene, nolcakki, gerekirse ekmek peynir yiyin ama yavruna kendin bak, misler gibi emzir, ohhh ne güzelopuyorumnanaktan

Yavrucum "anne" derdi ona. Ne günler geçirdik, hep geldi geçti. Şimdi 5 yaşında tosunum.
Kuzumun yazdıklarını okurken gözlerim doldu inan sabah sabah ne kadar zor olduğunu anlamaya çalışıyorum hayat şartları zor tabiki ama sanki benim içimdende kuzumun dedikleri mantıklı gibi geliyor arkadaşım yaaa birdaha geriye dönsen o ilk 1 yılın 1 dakikasını bile yaşaman imkansız bütün ilklerini kaçırmanda cabası tamam parada bir yerde önemli ama 1 yıl idare edebilseniz diyorum belki o zaman çocuğunun psikolojisi en ufak bir şekilde bozulsa bile anlayabilirsin ama bu aylarda böyle bir durumu anlamak zor gibime geliyor

pregantın şartları ne bilmiyorum ama ben de öğretmenim, çalışmamayı bebeğimi kendim büyütmeyi o kadar istiyorum kii, ev hanımlarını kıskanıyorum bu açıdan, ama gel gör kii şartlar asla ücretsiz iznin üü sünü bile dedirtmiyoorr, bütçe sürekli açık veriyoor, ben üzretsiz izne ayrılsam batarız sanırımm, elbette para yavrumdan kıymetli değil, ama ben parayı da onun için kazanıyorum, onun tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla elimi ovuşturmadan karşılamak için, haa işte geleceğim 50 öğreciyle uğraştıktan sonraa, bütün zamanımı kızıma ayıracağım, ne zaman kızım uyudu ev işlerini o zmaan yapacağımm ne yapalım hayat çok acımasızzz, çalışan annelerin çocukları malesef böyle büyüyor

haklısın canım yine bebeğin için çalışıyosundur ancak aslında bebeklere baktığında çookta büyük bi gider kalemi değiller aslında..
birde ne düşünüyorum biliyormusun geçengün oğluma ayakkabı alacağız 60 lira havalı bişey 20 lirayada var..sonra eşim dedi ben oğluma en güzelini alırım diye..eşime dedimki ya aslında biz neyin iyisini yapıyosak kendimize yapıyoruz ayakkabı o olsun bu olsun markası olsun bu olsun onun için ne önemi var..yani onun herşeyden önce sana ihtiyacı var..

geçinemiyosanız bişey diyemiycem tabi ama bebek için çalışmak bana çok mantıklı gelmiyo canım..

aman boşver göderdiğin iyi oldu..bak bebeğinde sevinmiş işte onun sadece sana ihtiyacı var ama sen çalışmak zorundasın aman dikkat et çok iyi biri olsun bebeğine çok iyi davransın zaten anlar o sevip sevmediğini belli eder sana..

ben senin gibi düşünmüyorum, bebeğimin masraflarını hiç hesaplamadım, ne kadardır bilmem, ama ne istediysem aldım, belki herkes alabilir,( ama çevremde alamayan o kadar çok kişi var kiii, bebeğimin küçülen kıyafetlerini verdiğimde dua ede ede giden bir sürü kişi var, hatta bu ay kime versem diye düşünüyorum her defasında)

ayrıca ben sadece kısa vadeli düşünmüyorum, ben kızım için araba aldım,hala taksidini ödüyoruz kızım için ev alacağım benim 1 yıl çalışmamam demek ev hayallerimizi 1 yıl daha ertelemek demek.. her ay kira verirken içim acıyoo, kimin acımaz kii,

evet dediğin gibi 20 liraya da ayakkabı var, ama bebeğe ben de en iyisini almak isterim gücüm yettiğince, fakat 60 liralık ayakkabının kalitesiyle 20 liralık ayakkabının kalitesini tartışamayız sanırım, herkes bebeğinin en iyi şartlarda büyümesini ister, ben bunun için çabalıyorum işte, alabileceğimin en iyisini almak için..

bugün bir dışarııya çıkıp bebeğine alışveriş yapmak istesen 50 den az parayla dönemiyorum, hatta çok çok aşıyoo, ama çalışmasam bu ay kalsın bakalım demek zorunda kalacağım, daha geçen hafta bebeğime çıngırak aldım, Allahın çıngırağı, 17 lira, yani herşey parayla oluyor güzelim, ben ve eşim bebek olduktan sonra kendimize 1 tane tişört bile almadık, hani kendimize kazanıyoruz bebeğe değil demişsin yaa, bebek biziz, biz bebek, biz bir bütünüz, bebğin masrafı ayrı, bziim masrafımız ayrı şeklinde değil, ama onun geleceğini ve bugününü kaliteli yaşamsı için, çalışmak şart, ben başka yol bilmiyorum

Son düzenleme:
geçinemiyosanız bişey diyemiycem tabi ama bebek için çalışmak bana çok mantıklı gelmiyo canım..

bence yanılıosun hayatım bebek için çalşmak çok önemli şuan çalışıp yapabildiğin herbir kuruş yatırm onun ilerde daa rahat olmasını sağlıcak malesef türkiyede işler bole paran olduğu sürece ii bi eğitim,allah düşürmesin en ii sağlık sigortaları olabilir,tabiide herkes kendi büyütmek ister evladını ama onların ii bi geleceğede ihtiyacı var.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis katiliyorum

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis bende bebegimi bir bucuk yasinda krese verip calismayi düsünüyorum

bugün bir dışarııya çıkıp bebeğine alışveriş yapmak istesen 50 den az parayla dönemiyorum, hatta çok çok aşıyoo, ama çalışmasam bu ay kalsın bakalım demek zorunda kalacağım, daha geçen hafta bebeğime çıngırak aldım, Allahın çıngırağı, 17 lira, yani herşey parayla oluyor güzelim, ben ve eşim bebek olduktan sonra kendimize 1 tane tişört bile almadık, hani kendimize kazanıyoruz bebeğe değil demişsin yaa, bebek biziz, biz bebek, biz bir bütünüz, bebğin masrafı ayrı, bziim masrafımız ayrı şeklinde değil, ama onun geleceğini ve bugününü kaliteli yaşamsı için, çalışmak şart, ben başka yol bilmiyorum
bebeğinden ayrı hatta onu balıcıya bırakıp gitiğin vakitlerde kaybettiği şeylerin yanında evi olmuş arabası olmuş zerre kdr değer taşımaz eğer çalışmadığında da geçinebiliyorsan asla çocuğunu bırakma kimse asla ve asla anne gibi bakamaz anne gibi düşünemez anne gibi kokamaz onun her duyusuyla seni hissetmeye ihtiyacı var ne zamanki büyür 5yaşına gelir anaokuluna başlar ozaman sen onun için para kazanmaya devam edersin bnm fikrim budur

bmy güzelim biz onları komple bırakmıoruz akşam 4 ten sonra onlr gene bizimle sabaha kadar hemde,devlet işi bu ole 5 yaşından sonra olmuo be millet girmek için delirio devlete eimizle itelimmi topu topu doğumdan sonra 1 yıl ücretsiz hakkın var ondada bebekler zaten 6-7 aylık oldu 4-5 ay sonra gene bırakıcan gene bırakıcan değişen bişi yok yani

Son düzenleme:
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis bende bebegimi bir bucuk yasinda krese verip calismayi düsünüyorum

Çok yanlış yaparsın. 1.5 yaşındaki çocuğun kreşte işe ne.

Evinde yatağında oyuncaklarıyla olması gereken bir ana kuzusunu daha o yaşta kreşe niye verirsiniz.

gelsin 3 yaşına verin kreş diye öve öve bitiremediğimiz yereşakkıdı

kuzum yurtdışındaki kreşler biimkiler gibi deildir ondan solemiştir belki canan

Aybükecim müsade edersen yorumun hakkında üç beş şey karalamak istiyorum. Önce kırmızı işaretlediğim yerden başliyim

Para herşey demek değildir, ama parasızda olmadığının farkındayım. Tabiki bütün anne babalar iyi şartlarda yetiştirmek ister çocuğunu, ama kime göre neye göre iyi. İyiden kasıt nedir. İyiden kasıt paranın yettiği herşeyi ayaklarına sunmakmıdır. Yada iyi bir insan, hayırlı bir evlatmıdır. Sen ne güzel almışsın bir sürü şey yavrucuna, (Allah daha da çok etsin) ama herşey almakla bitmiyor elbette. Sende bunun bilincindesin zaten. Bazı şeyler vardırki, para çözmez onu.

Şimdi gelelim morlu işaretlediğim yere, bebeğin daha çok küçük. Şimdiden evmiş arabaymış bunlar için çoooook erken. tabiki anne baba olarak çocuğumuzun geleceğini hazırlamak isteriz ama 1 yıl sonra alsan ne çıkarki. Yeminle ben senin gibi öğretmen olsam alabildiğim kadar ücretsiz izin alırdım, ki daha önceki yorumlarımda bebeğimi 2.5 aylıkken bıraktığımı ve işe başladığımı yazdım.

Çocuklar için ilk 3 yıl çok önemli, heleki 1 yıl, doya doya anne sütünü alması gerektiği, annesinin mis gibi kokusunu içine çekmesi gereken bir dönem o ilk yıl.
Annelerin eğerki imkanları varsa ilk 3 yıl çocuklarına kendilerinin bakması taraftarıyım.

Şimdi sıra yeşile geldi. Dediğim gibi en iyinin bir sınırı yok arkadaşım.Elbetteki çocuklarınızı aç bırakın, üstüne başına birşey almayın demiyorum ama kendi yağınızla kavrulabileceğiniz, kimse muhtaç olmayacağınız bir geliriniz varsa en iyisi için çalışmak bence anlamsız (en azından bebeğiniz size muhtaç durumdan çıkana kadar)

Sıra geldi pembeye (renk bırakmadım iyimi:ecrin_bebek:) Çalışmak gerek çok doğru söylemişsin , zaten kimse ilelebet evinizde oturun demiyor benim savunduğum sadece ilk 3 yıl olmadı bebeğiniz emzirmeyi bırakana kadar, en azından 3-5 kelime edene, derdini anlatabilene kadar çalışmamak. Özel sektörde olsa ücretsiz izin filan hakgetire, çok nadirdir, ama devlette öylemi ya.sadece belli bir süre çalışmıycaksınız sonrasında dönebileceğiniz bir işiniz sizi hazır ve nazır bekliyor olacak. İşsiz olmayacaksınızki.

Pregant gördünmü bak senin konundan nerelere sıçradık:kedi:

Tekrar sölüyorum ben olsam alabildiğim kadar ücretsiz iznimi alır bebeme kendim bakardım, maddi açıdan çok zor durumda kalmıycaksam tabi.Ama aksi sözkonusuysa yapacak birşey yok, kuzu kuzu çalışacağız.

bende 19 yaşındayım çocuk gelısımı meznuyum eğer çocuk baksaydım ona kendı cocugummus gıbı bakardım gercektenn cocukları cok sevıyorum cunku gozumu ayırmazdım bır dkıka bile çok onemli bir iş bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…