- 18 Ocak 2009
- 2.507
- 19
- 358
canım ya şu bakıcı olayı çözülse ben rahat nefes alıcam hee..
kimbilir sen ne durumdasın..anlaşılan annenden de ümit yok inşallah hayırlı bi insan çıkar..
keske kendın baksan..
birini bulamazsam kendim bakıcam canım
Bak tabi, lanet olsun işine yaaa. Bebeğinden kıymetlimi. Öğretmensin sanırım, ücretsiz izin al, en az 1 yaşına kadar büyüt yavrucunu:teselli:,
yeminle ben senin yerinde olsam 1 dk bile düşünmezdim bunu. Bende bıraktım bebemi 2.5 aylıkken ücretsiz izin almam sözkonusu bile değildi, kaldıki yıllık iznimi bile vermediler o zaman. Kuzu kuzu gittim işe, bebemi bakıcıya bırakıp. Aynen senin durumundaydım, hatta depresyona girmeme ramak kalmıştı. Düşünmekten kafayı yiycektim, yavrumu kime emanet edicem diye. Çok zor, çok iyi anlıyorum seni.
İlanla buldum bakıcımı ben, hiç tanımadığım biri yani. Çok profesyonel değildi, 3 çocuğunu büyütmüş bir ev hanımıydı. 18 aya kadar baktı. Yavrucum "anne" derdi ona. Ne günler geçirdik, hep geldi geçti. Şimdi 5 yaşında tosunum.gamyoncuiremsu
Hiç kolay büyümüyor çocuklar o yüzden eğerki imkanın varsa ücretsiz izin al ve paşa paşa bak bebene:teselli: İmkanın yoksa da sıkın dişinizi 1 sene, nolcakki, gerekirse ekmek peynir yiyin ama yavruna kendin bak, misler gibi emzir, ohhh ne güzelopuyorumnanaktan
pregantın şartları ne bilmiyorum ama ben de öğretmenim, çalışmamayı bebeğimi kendim büyütmeyi o kadar istiyorum kii, ev hanımlarını kıskanıyorum bu açıdan, ama gel gör kii şartlar asla ücretsiz iznin üü sünü bile dedirtmiyoorr, bütçe sürekli açık veriyoor, ben üzretsiz izne ayrılsam batarız sanırımm, elbette para yavrumdan kıymetli değil, ama ben parayı da onun için kazanıyorum, onun tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla elimi ovuşturmadan karşılamak için, haa işte geleceğim 50 öğreciyle uğraştıktan sonraa, bütün zamanımı kızıma ayıracağım, ne zaman kızım uyudu ev işlerini o zmaan yapacağımm ne yapalım hayat çok acımasızzz, çalışan annelerin çocukları malesef böyle büyüyor
evet canım ya. valla çok zor bir durum. bugün kendimi çok kötü hissettim sanki bebeğimden kurtulmaya çalışıyorum, onu başımdan atıyorum gibi. ama ben ona canımı veririm. bugün bakıcı kızı oğlum görmedi ya sanki düne göre daha mutluydu. belki bana öyle geliyor ama oğlum çekiniyordu sanki kızdan. kız onu tutma, bunu ağzına sokma dedikçe yavrum korktu mu ne? yerde yatarken kıza bakıyor somurtuyor, bana bakınca gülüyordu. iyi ki gönderdim. annem de diyor ki niye gönderdin madem, eğitseydin kızı. bana ne ya. ailesi eğitmemiş ben mi eğiticem
haklısın canım yine bebeğin için çalışıyosundur ancak aslında bebeklere baktığında çookta büyük bi gider kalemi değiller aslında..
birde ne düşünüyorum biliyormusun geçengün oğluma ayakkabı alacağız 60 lira havalı bişey 20 lirayada var..sonra eşim dedi ben oğluma en güzelini alırım diye..eşime dedimki ya aslında biz neyin iyisini yapıyosak kendimize yapıyoruz ayakkabı o olsun bu olsun markası olsun bu olsun onun için ne önemi var..yani onun herşeyden önce sana ihtiyacı var..
geçinemiyosanız bişey diyemiycem tabi ama bebek için çalışmak bana çok mantıklı gelmiyo canım..
geçinemiyosanız bişey diyemiycem tabi ama bebek için çalışmak bana çok mantıklı gelmiyo canım..
ben senin gibi düşünmüyorum, bebeğimin masraflarını hiç hesaplamadım, ne kadardır bilmem, ama ne istediysem aldım, belki herkes alabilir,( ama çevremde alamayan o kadar çok kişi var kiii, bebeğimin küçülen kıyafetlerini verdiğimde dua ede ede giden bir sürü kişi var, hatta bu ay kime versem diye düşünüyorum her defasında)
ayrıca ben sadece kısa vadeli düşünmüyorum, ben kızım için araba aldım,hala taksidini ödüyoruz kızım için ev alacağım benim 1 yıl çalışmamam demek ev hayallerimizi 1 yıl daha ertelemek demek.. her ay kira verirken içim acıyoo, kimin acımaz kii,
evet dediğin gibi 20 liraya da ayakkabı var, ama bebeğe ben de en iyisini almak isterim gücüm yettiğince, fakat 60 liralık ayakkabının kalitesiyle 20 liralık ayakkabının kalitesini tartışamayız sanırım, herkes bebeğinin en iyi şartlarda büyümesini ister, ben bunun için çabalıyorum işte, alabileceğimin en iyisini almak için..
bugün bir dışarııya çıkıp bebeğine alışveriş yapmak istesen 50 den az parayla dönemiyorum, hatta çok çok aşıyoo, ama çalışmasam bu ay kalsın bakalım demek zorunda kalacağım, daha geçen hafta bebeğime çıngırak aldım, Allahın çıngırağı, 17 lira, yani herşey parayla oluyor güzelim, ben ve eşim bebek olduktan sonra kendimize 1 tane tişört bile almadık, hani kendimize kazanıyoruz bebeğe değil demişsin yaa, bebek biziz, biz bebek, biz bir bütünüz, bebğin masrafı ayrı, bziim masrafımız ayrı şeklinde değil, ama onun geleceğini ve bugününü kaliteli yaşamsı için, çalışmak şart, ben başka yol bilmiyorum
bence yanılıosun hayatım bebek için çalşmak çok önemli şuan çalışıp yapabildiğin herbir kuruş yatırm onun ilerde daa rahat olmasını sağlıcak malesef türkiyede işler bole paran olduğu sürece ii bi eğitim,allah düşürmesin en ii sağlık sigortaları olabilir,tabiide herkes kendi büyütmek ister evladını ama onların ii bi geleceğede ihtiyacı var.
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis bende bebegimi bir bucuk yasinda krese verip calismayi düsünüyorum
ben senin gibi düşünmüyorum, bebeğimin masraflarını hiç hesaplamadım, ne kadardır bilmem, ama ne istediysem aldım, belki herkes alabilir,( ama çevremde alamayan o kadar çok kişi var kiii, bebeğimin küçülen kıyafetlerini verdiğimde dua ede ede giden bir sürü kişi var, hatta bu ay kime versem diye düşünüyorum her defasında)
ayrıca ben sadece kısa vadeli düşünmüyorum, ben kızım için araba aldım,hala taksidini ödüyoruz kızım için ev alacağım benim 1 yıl çalışmamam demek ev hayallerimizi 1 yıl daha ertelemek demek.. her ay kira verirken içim acıyoo, kimin acımaz kii,
evet dediğin gibi 20 liraya da ayakkabı var, ama bebeğe ben de en iyisini almak isterim gücüm yettiğince, fakat 60 liralık ayakkabının kalitesiyle 20 liralık ayakkabının kalitesini tartışamayız sanırım, herkes bebeğinin en iyi şartlarda büyümesini ister, ben bunun için çabalıyorum işte, alabileceğimin en iyisini almak için..
bugün bir dışarııya çıkıp bebeğine alışveriş yapmak istesen 50 den az parayla dönemiyorum, hatta çok çok aşıyoo, ama çalışmasam bu ay kalsın bakalım demek zorunda kalacağım, daha geçen hafta bebeğime çıngırak aldım, Allahın çıngırağı, 17 lira, yani herşey parayla oluyor güzelim, ben ve eşim bebek olduktan sonra kendimize 1 tane tişört bile almadık, hani kendimize kazanıyoruz bebeğe değil demişsin yaa, bebek biziz, biz bebek, biz bir bütünüz, bebğin masrafı ayrı, bziim masrafımız ayrı şeklinde değil, ama onun geleceğini ve bugününü kaliteli yaşamsı için, çalışmak şart, ben başka yol bilmiyorum
kuzum yurtdışındaki kreşler biimkiler gibi deildir ondan solemiştir belki canan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?