Kizlar bi bakar misiniz

Iyi geceler hanimlar aranizda cocuk esirgeme kurumunda gonullu olarak calisan insanlar ya da tanidigi olan var mi? Haftasonlari mi gidiliyor,gidince neler yapiyorsunuz biraz bilgi verir misiniz.Herhangi bi sart var mi?
Ne kadar da güzel bir fikirrr tebrikler:)

Önce gideceğiniz kurumu arayıp bilgi alın, çocukların serbest oyun oynama saatleri sınırlı çünkü. Pazar günleri çocukları yıkayacak, tırnaklarının kesilmesine yardım edilecek kadın gönüllüler aranıyordu bir ara hala var mı bilmiyorum. Ziyaretiniz sırasında hediye götürmeyin ya da para vermeyin, hepsi istiyor ya da birbirlerini kıskanıyorlar. Zaten görevliler sizi uyarır.

Ha bir de, düzenli gitmeyecekseniz lütfen hiç gitmeyin. Çünkü o çocuklar sizin hep yolunuzu gözlüyor. "Yine geleceğim" deyip gelmeyen o kadar çok kişi var ki hiçbirini unutmuyorlar ve hepsinin arkasından ağlıyorlar, iyice yalnızlık hissediyorlar. Bu işi düzenli yapabilecekseniz ama çok çok güzel, örnek olmanız dileğiyle.

Tesekkurler canim ama hicbir bilgim yok nasil oluyor :)
Beniim de bilgim yok ama takipteyim çok isterim ben de gönüllü olarak bunu yapmayı lakin oğlum henüz çok küçük ilerde Allah nasip ederse düşüneceğim bunu :)

Benim annem, ablam ve benim şehir dışında okuduğumuz zamanlarda fındık kurdu bir kıza koruyucu annelik yapmıştı.
Şartları çok bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla ikametgah adresiniz, düzenli bir geliriniz, düngün bir yaşantınız olması gerekiyor.
Burada düzgünden kastım, iş saatleri belli, seyehati çok olmayan, bebek sayılacak yaşta çocuğu olmayan, 30 yaşı aşkın, çevresinde iyi anılan bir insan olmanız.
Ama koruyucu ailelikte haftasonları gelip sizinle kalabiliyor, herhangi bir ihtiyacında sizinle irtibata geçiliyor.
Özel izinlerle melekleri şehir dışına çıkarabiliyorsunuz.
Sadece ziyaret için soruyorsanız, bir kıstası yok onun.

Bizde bir kaç kişi burdan toplanıp gitmeye kara kıldık bir süre önce. Hatta bir arkadaşın arkadaşının eşi kurumda çalışıyormuş. Bi süreliğine ziyaret izninin kaldırıldığını alabilirse bizim için izin alacağını söylemişti

Son düzenleme:
Cok guzel bir konu acmissin canim :) senin gbi insanlarin var oldgnu bilmek inan cok guzel tebrik ederim bu knuda hcbir bilgim yok ama bende insallah Rabbim nasip ederse evlat edinmeyi dusunuyorum bir kizim var ilerde bir ikinci cocuk olarak evlat edinmeyi cok ama cok istiyorum butun sevgimi verip kimseszligini gidermk bir cocuga anne olmak yuzundeki gulumseme olmak mutlulugunu gormek cok istiyorum evliligimde sorunlarim var ilerde insallah evliligimdeki sorunlari cozup bir cocuga umut olabilirim

Kesinlikle her hafta duzenli gitmek istiyorum mecburi bi engel olmadigi surece.Bana alisipta sonra onlari yuzustu birakmaktansa hic gitmemek gercekten daha mantikli.Uzun suredir dusunuyorum zaten calistigim icin haftasonlari gidecegim.Onlarin banyolarini da yaptirmak,tirnaklarini da kesmek,saclarini oksamak istiyorum.Bi de ders felan verebiliyor muyuz acaba.Biraz arastirdim simdi ama canli ornegi varsa konusmak istiyorum.

Beniim de bilgim yok ama takipteyim çok isterim ben de gönüllü olarak bunu yapmayı lakin oğlum henüz çok küçük ilerde Allah nasip ederse düşüneceğim bunu :)
Insallah cogaliriz boylece.Hem cocugunuz icinde cok guzel olur Allahim insallah nasip eder:)

Koruyucu aile de olmak istiyorum ama o simdilik olmaz.Peki noldu findik kurdu hala ailenize geliyor mu

Aa niye kaldirilmis ki izinler.Siz nerde yasiyorsunuz

Cok guzel fikir gercekten ikinci cocugunda evlatlik alinmasi.Illa dogurmak gerekmiyor sonucta tebrik ederim.Insallah Allah yuvandaki sorunlarini cozer mutluluk huzur verir.Bende ilerde sizin gibi ikinci cocugu evlatlik almayi isterim tabi once bi daha evlenmem lazim:)

Çok güzel o zaman :) Gönüllü ablalık altında ders verebilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz elbette. Zaten hemen başlayamıyorsunuz önce başvuracaksınız, sıra bekleyeceksiniz. Yanınızda giderken minik toka, yüzük falan takmayın, çocuklar görüp isteyebiliyor, birine verseniz diğeri ağlıyor kıskanıyor falan ona dikkat edin zaten yazmıştım herhalde bunu. İzinsiz fotoğraf çekimi falan yaptırmıyorlar. Ayrılmanız gereken bir durum olursa 2-3 hafta öncesinden alıştırarak söylüyorsunuz hepsine, pat diye ayrılırsanız çok üzülüyor, ağlıyorlar. O yüzden birkaç hafta deneyim bakayım düşüncesinde olanların gitmesini hiç istemiyorum.

Bu arada evlat edinme gibi bir düşünceniz varsa evli olmanız şart değil, bekarlar da evlat edinebiliyor.

Bu arada evlat edinme gibi bir düşünceniz varsa evli olmanız şart değil, bekarlar da evlat edinebiliyor.
Tesekkurler verdigin bilgiler icin.Once alismak istiyorum duzene oturtmak.Evlat edinmek icin her seyi dusunmek gerekir.Ilerde evlenecegim insanin ayni kafa yapisinda olmasini ve cok istemesini istiyorum.Simdi bekarken alirsam ilerde sorunlar olabilir o yuzden once gonullu calismak istiyorum.Insallah basvuru kabul edilir.Ozellikle egitimleri konusunda yardimci olmak istiyorum.Bi de gonullu calisinca disari sinemaya,tiyatroya vs goturebiliyor muyuz bilginiz var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…