• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar bi bakar misiniz

Tesekkurler verdigin bilgiler icin.Once alismak istiyorum duzene oturtmak.Evlat edinmek icin her seyi dusunmek gerekir.Ilerde evlenecegim insanin ayni kafa yapisinda olmasini ve cok istemesini istiyorum.Simdi bekarken alirsam ilerde sorunlar olabilir o yuzden once gonullu calismak istiyorum.Insallah basvuru kabul edilir.Ozellikle egitimleri konusunda yardimci olmak istiyorum.Bi de gonullu calisinca disari sinemaya,tiyatroya vs goturebiliyor muyuz bilginiz var mi

Hayır dışarı çıkartılamıyor çocuklar. Koruyucu aileyken bile izin alınması gerekiyor, o izin prosedürü falan yine uzun bir süreç.

Iyi geceler hanimlar aranizda cocuk esirgeme kurumunda gonullu olarak calisan insanlar ya da tanidigi olan var mi? Haftasonlari mi gidiliyor,gidince neler yapiyorsunuz biraz bilgi verir misiniz.Herhangi bi sart var mi?
Merha
Iyi geceler hanimlar aranizda cocuk esirgeme kurumunda gonullu olarak calisan insanlar ya da tanidigi olan var mi? Haftasonlari mi gidiliyor,gidince neler yapiyorsunuz biraz bilgi verir misiniz.Herhangi bi sart var mi?
Merhabalar ben sevgi evlerinde kalan çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyorum. İki öğrencim var. Benimkinin formatı biraz farklı ebeveynler ile devlet kontrolünde görüşüyorlar. Sadece birlikte yaşamıyorlar.

Merha

Merhabalar ben sevgi evlerinde kalan çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyorum. İki öğrencim var. Benimkinin formatı biraz farklı ebeveynler ile devlet kontrolünde görüşüyorlar. Sadece birlikte yaşamıyorlar.
Normalde ogretmen misiniz ? Ben tarih mezunuyum ama memurum ne yapabilirim ki baska orda yardim amacli

Normalde ogretmen misiniz ? Ben tarih mezunuyum ama memurum ne yapabilirim ki baska orda yardim amacli
Hayır öğretmen değilim. Sosyal hizmetler okuyorum. Aslında sadece öğretmenlik yapmıyorum. Beraber oyun oynuyoruz. Sohbet ediyoruz. Resim çiziyorlar. Çocuklar büyük insanlardır. Herkesi sevecek bir neden bulurlar.Gönüllerinde herkese yer vardır. Bazen zorlansam da bana ilaç oldular. Siz yeter ki birşeyler yapmaya karar verin. Sadece oyun oynamak için bile gidebilirsiniz. Ya da çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için faaliyetler yaparsınız.

Hayır öğretmen değilim. Sosyal hizmetler okuyorum. Aslında sadece öğretmenlik yapmıyorum. Beraber oyun oynuyoruz. Sohbet ediyoruz. Resim çiziyorlar. Çocuklar büyük insanlardır. Herkesi sevecek bir neden bulurlar.Gönüllerinde herkese yer vardır. Bazen zorlansam da bana ilaç oldular. Siz yeter ki birşeyler yapmaya karar verin. Sadece oyun oynamak için bile gidebilirsiniz. Ya da çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için faaliyetler yaparsınız.
Bende ilk defa gidecegim icin cekindim aslinda biraz.Yani yanlis yaklasmak istemiyorum.Bende her seylerine yardim etmek ama ozellikle derslerine.Oyunlar oynamak resim yapmak ,kitap okumak cok zevklidir.Peki ruhen kendinizi nasil hissediyorsunuz onlarla olunca sizinde hayatiniz degisti mi

Bende ilk defa gidecegim icin cekindim aslinda biraz.Yani yanlis yaklasmak istemiyorum.Bende her seylerine yardim etmek ama ozellikle derslerine.Oyunlar oynamak resim yapmak ,kitap okumak cok zevklidir.Peki ruhen kendinizi nasil hissediyorsunuz onlarla olunca sizinde hayatiniz degisti mi
Öncelikle çocukla çocuk olmak gerekiyor. Küçük Prens kitabında geçen şu ifadeyi unutmayın. "Bütün yetişkinler bir zamanlar çocuktular. Pek azı bunu hatırlayabilse de"..
Bende onların dünyasına göre hareket etmeye çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum. Çünkü bu çocuklar travmatik anne özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. Bana yanlışlıkla anne dedikleri bile oldu. İlgiye sevgiye açlar. Bende her fırsatta onları üzmeden abla olduğumu söylüyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Çünkü çocuk gibi masum bir varlığa yatırım yapıyorum. Size de iyi gelecek. Düşünsenize sizin statünüz, yaşınız, güzelliğiniz, bunlarla ilgilenmeyen tek derdi sizinle oyun oynamak olan tek varlık çocuk ve mükemmel birsey...;)))

Öncelikle çocukla çocuk olmak gerekiyor. Küçük Prens kitabında geçen şu ifadeyi unutmayın. "Bütün yetişkinler bir zamanlar çocuktular. Pek azı bunu hatırlayabilse de"..
Bende onların dünyasına göre hareket etmeye çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum. Çünkü bu çocuklar travmatik anne özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. Bana yanlışlıkla anne dedikleri bile oldu. İlgiye sevgiye açlar. Bende her fırsatta onları üzmeden abla olduğumu söylüyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Çünkü çocuk gibi masum bir varlığa yatırım yapıyorum. Size de iyi gelecek. Düşünsenize sizin statünüz, yaşınız, güzelliğiniz, bunlarla ilgilenmeyen tek derdi sizinle oyun oynamak olan tek varlık çocuk ve mükemmel birsey...:KK66:))
Cok guzel yazmissin gercekten.Bende onlarin boynu bukuk ,sevgisiz yetismelerini istemiyorum.Dedigin gibi diger insanlar gibi maddi durumuna,guzelligine vs bakmiyorlar sadce ilgi cok basit.Onlarin yaninda hem huzur bulmak istiyorum hem huzur vermek.Anne derlersede abla diyin diyemem galiba aglarim orda.Tabi yanlis olabilir bu tutum ama insan onlarin kirilmasini istemiyor.Bi de onemli olan devamli gitmek sanirsam yuzustu birakmamk icin

Cok guzel yazmissin gercekten.Bende onlarin boynu bukuk ,sevgisiz yetismelerini istemiyorum.Dedigin gibi diger insanlar gibi maddi durumuna,guzelligine vs bakmiyorlar sadce ilgi cok basit.Onlarin yaninda hem huzur bulmak istiyorum hem huzur vermek.Anne derlersede abla diyin diyemem galiba aglarim orda.Tabi yanlis olabilir bu tutum ama insan onlarin kirilmasini istemiyor.Bi de onemli olan devamli gitmek sanirsam yuzustu birakmamk icin
Benim gittiğim yerde bir psikolog var durumu hemen ona anlattım. Çocuklar beni anne olarak görüyorlar dedim. O da eğer oyun içinde ya da resim çizerken resmin hikayesinde seni anne olarak görüyorlarsa sorun yoktur dedi. Ama gerçekte de görüyorlarsa çocukları çok sıkmadan ve endişelendirmeden sadece ablaları olduğunu söyleyebilirsin dedi. Mesela ben ögrencime sen benim en iyi çocuk arkadaşımsın. diyorum. O da bana sen benim en iyi yetişkin arkadaşımsın diyor. Evet devamlılık esas bunu ilk gittiğinizde belirtiyorlar. Çünkü çocuk duygusal olarak bağlanıyor ve kayıp yaşadığında üzülüyor.

Back
X