Kızlar,ben mi abartıyorum?

Wow ne kadar anlayislisin ki esinin ailesine gitmesine izin veriyorsun. Yol paraniz yokken kv'de arabayi fulle diyecek ve bunu tüm konu anlatmiyorsun, tepki geldikten sonra anlatiyorsun, evet cok inandirici! Tutturan sensin "beni özlemez" diye. Tüm yil ailesini görmeyen kisi üstüne bide aylarca benim annem ile ayni evde kalan kisi varsin beni özlemesin. Annesi ile, arkadaslari ile güzel vakit gecirmesini isterdim.

Kv'de gelip sizde kalsin iste. Ne olacak dimi abartilcak? Annen keyfinden geliyor, ne zaman gidecegi belli degil ve abartilcak birsey yok diyorsun. Eh madem annen ile beraber kalmak istiyordun, vicdan azabi cekiyorsun, niye evlendin? Annenin senin deyiminle rahat etmesini istiyorsan o zaman evlenmiyecektin. Annen ile yasayip senin maasin ile gecinecektiniz. Yok hem yemegim, hem pastam dursun olmuyor öyle.

Neden bu şekilde davranıyorsunuz.Tepki gelince neden kvnin günahını alıp arabayı fulle dedi diye sanaldan yalan uydurayım.Biraz kalplerinizi temizleyin Allah aşkına insanları kendiniz gibi sanmayın.Beni özlemez diye tutturmadım ki 15 gün kalayım diyor ama beni özlemez mi dedim yeni evliyiz ya hani.Eşim de zaten ben demeden ben seni özlerim uçağı 10tl fazla verdim iptal edebileyim diye belki erken gelirim dedi.Tüm yıl ailesini görmedi diye bir şey demedim kurban bayramında iki aileyi de balayı dönüşü gezdik.Annem daha dün geldi diyorum ısrarla aylarca kaldı diyorsunuz ben anlamadım ne bu kadar direttiniz.Annem rahat etsin istiyorsam evlenmicekmişim...evlendim diye annemi boşveremem.benim için annem de kocam da kıymetli ikisini de düşünürüm.sadece buldumcuk gibi koca delisi değilim hayatı koca üzerine kurmuyorum annemi babamı da sorumluluğumda diye düşünüyorum.Çünkü beni bugünlere getirenler onlar zamanında onlar nasıl bana baktılarsa ben de onlara bakarım.Bence çok gaddarsınız.Diğer arkadaşlar alınganlığımı kaprislerimi söylemişler haklılar.Ama siz resmen kavga etmek yaralamak için yazmışsınız.Elinize ne geçti bilemem Allah herkesin kalbine göre versin.

yenı evlısını kocandan nıye ayrılıyosun .annen korkuyor mu bır başına.bu zaman kadar zaten berabermişsiniz.beraber gidip güzel vakıt geçirebılırdınız.sizede tatıl olurdu.

Gerçekten neden herkes bu kadar kocanla gitseydin diyor.Yani her zaman dip dibe mi olmak lazım evlilik bu mu ben anlamadım.Bu kadar büyütmemiştim halbuki

Neden bu şekilde davranıyorsunuz.Tepki gelince neden kvnin günahını alıp arabayı fulle dedi diye sanaldan yalan uydurayım.Biraz kalplerinizi temizleyin Allah aşkına insanları kendiniz gibi sanmayın.Beni özlemez diye tutturmadım ki 15 gün kalayım diyor ama beni özlemez mi dedim yeni evliyiz ya hani.Eşim de zaten ben demeden ben seni özlerim uçağı 10tl fazla verdim iptal edebileyim diye belki erken gelirim dedi.Tüm yıl ailesini görmedi diye bir şey demedim kurban bayramında iki aileyi de balayı dönüşü gezdik.Annem daha dün geldi diyorum ısrarla aylarca kaldı diyorsunuz ben anlamadım ne bu kadar direttiniz.Annem rahat etsin istiyorsam evlenmicekmişim...evlendim diye annemi boşveremem.benim için annem de kocam da kıymetli ikisini de düşünürüm.sadece buldumcuk gibi koca delisi değilim hayatı koca üzerine kurmuyorum annemi babamı da sorumluluğumda diye düşünüyorum.Çünkü beni bugünlere getirenler onlar zamanında onlar nasıl bana baktılarsa ben de onlara bakarım.Bence çok gaddarsınız.Diğer arkadaşlar alınganlığımı kaprislerimi söylemişler haklılar.Ama siz resmen kavga etmek yaralamak için yazmışsınız.Elinize ne geçti bilemem Allah herkesin kalbine göre versin.

Sizin kalbiniz cok temiz belli ki! Daha fazla polemige girmek istemiyorum, iyi günler.

anneniz için doğrusunu düşünüyorsunuz ve eşinnizde size hak veriyor olması çok güzel kıymetini bilin
ve izni olan bir çalışanın tatilini değerlendirmek istemesi size batmamalı o da can onunda ailesi var onun da nefes almaya ihtiyacı var
sizi bırakıp gitmesi çok normal bunun için huzursuzluk çıkarmayın
sürekli çalışan biri ki özel kuvvet stresin tavan olduğu birimde olduğu birisine nefes almak için uzaklaşmak istemesi en doğal hakkı bencillik yapmayın masraf yapmayın diyerek biraz anlayışlı olun ve kendinizi onun yerine koyun

daha izin almadan da sıkıntı stres yapmayın biraz anı yaşayın

eşiniz haklı gereksiz abartmışsınız

Evet abartıyorsun. Öyle diyor öyle olmaz böyle olmaz hem bahanen var. Kıskanır görümcen hem daha çocuk sen onu sevmeye çalışsana. Çocuk meselesinde büyütüyorsun. Adam idare ediyor hepinizi işte . Bir mutlu olmaya endekslensen bir şükür etsen. Sizin gibileri anlamıyorum. Adam evlenince bir sizedir ait oluyor. Olgun olun azerkekler çocuk gibidir. Anneninde sizle kalmasını kabul ediyor daha ne istiyorsun bencillik yapma sen evlisin mutlu olmaya endekslen

Çok karışık bir yazı olmuş ama anladığım kadarıyla sizin davranışlarınizda çok normal gelmedi.
Ortada bir şeyler var ama çorba olmuş vallahi anlayan banada anlatsın.
Konu anneniz mi ?
Esijiz mi ?
Görümceniz mi ?
Ulaşım problemi mi ?
Yoksa konu avrad mı(nefret ederim bu kelimeden:oha:)

Masraf olmasin diye de ailesini gormesin mi? Yani bence ikinizin birlikte gitmesi daha yakışık alır. Ama tam sorunun ne oldugunu anlayamadim ya ben. Anladigim sekilde cevapladim.

Annenizi atamazsınız elbet yanında olmak zorundasınız fakat aynı evde gerçekten çok zor olur. Annenize 1+1 ev tutup maddi destek olsanız bir süre annenizde çalışsın ama yakınınızda bir ev bulun göz kulak olursunuz hemde içiniz rahat olur. Eşinizin gitmesi de normal bence zaten işi stresli haklı olarak ailesini özlüyordur oda annenizde geleceği için uzun kalmayı düşünmüş olabilir. Siz yanına gitmeye çalışın en azından 1 hafta 5 gün hem gönlü olur hem yanında olmuş olursunuz sizde. İnanın hiç sorun edilecek şeyler değil orta yolu bulunur ki nice sorunlu evlilikler varken bunlar tatlı sorunlar. Gönlünüze göre olur umarım herşey :)

Sizin kalbiniz cok temiz belli ki! Daha fazla polemige girmek istemiyorum, iyi günler.

Polemiği çıkaran sizsiniz şimdi de girmek istemiyorum diyorsunuz.Sizden temiz olduğuna şüphem yok en azından sorunu olan insanlara sizin gibi yaklaşmıyorum yargılamıyorum yalancılıkla suçlamıyorum

Annenizi atamazsınız elbet yanında olmak zorundasınız fakat aynı evde gerçekten çok zor olur. Annenize 1+1 ev tutup maddi destek olsanız bir süre annenizde çalışsın ama yakınınızda bir ev bulun göz kulak olursunuz hemde içiniz rahat olur. Eşinizin gitmesi de normal bence zaten işi stresli haklı olarak ailesini özlüyordur oda annenizde geleceği için uzun kalmayı düşünmüş olabilir. Siz yanına gitmeye çalışın en azından 1 hafta 5 gün hem gönlü olur hem yanında olmuş olursunuz sizde. İnanın hiç sorun edilecek şeyler değil orta yolu bulunur ki nice sorunlu evlilikler varken bunlar tatlı sorunlar. Gönlünüze göre olur umarım herşey :)

İşte annem iş bulabilse maddi destek olcaz da şimdi iki ev birden geçindiremeyiz.Bilmiyorum içim sıkılıyor valla biri annem biri kocam.Kocama da kıyamıyorum dün gece yakınlaştık ve kastık da kastık.Ona bu hayatı yaşatamam anneme de git diyemem.Farkındadır annem diye düşünüyorum

Şakasına konuşuyorlar kendi aralarında.Ya da eşimler geride kalmıştır sizler kadar modernleşememiştir.
Benim kendi adıma modern olmak gibi bir iddaam ve çabam yok ama böyle avam kelimeleri sevmiyorum, o nedenle de yadırgadım.
Bence siz de genç ve kendine saygısı olan bir kadın olarak sizin için bu tabirin kullanılmasına itiraz edebilirsiniz.
Bununla birlikte siz rahatsız olmuyorsanız elbette bize laf düşmez.

Benim kendi adıma modern olmak gibi bir iddaam ve çabam yok ama böyle avam kelimeleri sevmiyorum, o nedenle de yadırgadım.
Bence siz de genç ve kendine saygısı olan bir kadın olarak sizin için bu tabirin kullanılmasına itiraz edebilirsiniz.
Bununla birlikte siz rahatsız olmuyorsanız elbette bize laf düşmez.

1.si benim için avrat denmedi eşimin kuzeninin eşi için kızkardeş eşime dedi ve espriyle gülerek konuşuldu.Kız da küçük zaten abisi de o ne dediyse cevap verdi.O kadar şey arasında avrat kelimesine takılmanız ve ardından genç ve kendinize saygısı olan bir kadın olarak itiraz edebilirsiniz diyişiniz...Benim de şimdi tek derdim buydu bu hayatta.İnsanın kendine saygısı bununla mı ölçülüyor?Kendine saygı nedir üzerine geniş bir düşünün derim.
Ayrıca eşimin kelimelerini avam diyerek aşağı görmek sizin haddinize değil.

Ben olsam annemin evini,işini bozup yanımda getirdiysem asla evden gondermezdim. Düze çıkınca hal çaresine bakilirdi. Diğer türlüsü bencillik olur zaten. Hadi annem seninle işimiz bitti artık kavuştuk git der gibi. Bence o konuda haklısınız.

1.si benim için avrat denmedi eşimin kuzeninin eşi için kızkardeş eşime dedi ve espriyle gülerek konuşuldu.Kız da küçük zaten abisi de o ne dediyse cevap verdi.O kadar şey arasında avrat kelimesine takılmanız ve ardından genç ve kendinize saygısı olan bir kadın olarak itiraz edebilirsiniz diyişiniz...Benim de şimdi tek derdim buydu bu hayatta.İnsanın kendine saygısı bununla mı ölçülüyor?Kendine saygı nedir üzerine geniş bir düşünün derim.
Ayrıca eşimin kelimelerini avam diyerek aşağı görmek sizin haddinize değil.
Avrad kelimesinin isim ve kullanım hakkı eşinize mi ait? Eşiniz bu kelimeyi evlat mı edindi yoksa?
Ben kelimeyi avam bulduğumu söyledim hanımefendi. Önce okuduğunuzu anlayın lütfen.
Benim kendime saygı anlayışımda avam ve argo kelime kullanmamak ve kendime kullanılmasına izin vermemek de var.
Sizin saygı anlayışınıza uymuyor olabilir bu benim bakış açım.
Siz söylediniz diye de bu konu üzerinde düşünecek filan değilim.
Yaşım 45 bu zamana kadar düşünüp böyle bir bakış açısı edindim.

Ayrıca ben kendi fikrimi söyledim buna gayet de hakkım var. Burası herkesin, konu içinde geçen ayrıntılar da dahil olmak üzere istediği her konuda fikrini hakaret etmeden,aşağılamadan yazabileceği özgür bir platform.
Kısacası ben hakkım veya haddim olmayan bir şey yazmadım.

Fikrimi beğenmeyebilirsiniz,abes bulabilirsiniz, dikkate almayabilirsiniz,eleştirebilirsiniz;
elbette bu da sizin hakkınız.
Ama bana had bildirmek de sizin haddiniz değil.

Ben olsam annemin evini,işini bozup yanımda getirdiysem asla evden gondermezdim. Düze çıkınca hal çaresine bakilirdi. Diğer türlüsü bencillik olur zaten. Hadi annem seninle işimiz bitti artık kavuştuk git der gibi. Bence o konuda haklısınız.

Ya gerçekten sizi bulup öpesim geldi.Çok taşlandım inanamadım.Dün eşime sarıldım yattığımızda gözümden yaş geldi ona haksızlık yapıyorum diye.Burada doldum anneme fazlalık gibi bakmaya başladım sonra engelledim kendimi saçmalama morelbise sen böyle bir evlat değilsin eşin bile annenle senden fazla ilgileniyor dedim annemle ilgilendim.Ve öncesinden eşime annem hep benim sorumluluğumda bunu göze alıyorsan evlenelim diyordum.O da başımın üzerinde yeri var her zaman destekçisi oluruz diyordu.Ve annemle yaşama teklifini kendisi yaptı.

X