Kızlar,ben mi abartıyorum?

Kızlar merhaba.Aranıza katıldığım için mutluyum.Umarım güzel arkadaşlıklar olur.
Ben yapım itibariyle biraz takıntılıyım.Bunu bildiğim için size konumu anlatacağım ve dışarıdan objektif bakışınızdan dolayı belki de farkında olmadığım hatalarımı fark edeceğim.
Eşimle 2 aydır evliyiz ve 4 buçuk yıldır da sevgililik dönemimiz oldu.Eşim ve ben memuruz ve kavuşmak için çok bekledik.Eşim özel kuvvetlerde ve ben gençken doğu görevini bitirelim diye doğu iline geldim.Ama eşimin olduğu ile tercihimi açmamışlardı.Annemle babam ayrılar.Annem de İzmirde çalışıyordu.Yalnız kalmayayım diye yanıma geldi işini düzenini bırakıp.9 ay böyle idare ettikten sonra eşimin geçici görevle tayini çıktı sürpriz oldu.Annem rahat kalalım diye bir kaç aylığına gitti.Şimdi annemin düzenini bozduk ben ondan sorumlu hissediyorum kendimi.Bir de ayrı eve çıksaydık kadıncağız evsiz kalacak.İzmirde de zaten ben kazanana kadar annemin arkadaşında kaldık.O abla da boşanmıştı yıllar önce iki arkadaş ev geçindirdiler.Annem yalnız ve kimsesiz tek dayanağı benim anlayacağınız.Eşim de istiyor annemi ama rahatlığımız bitti diyor tatlı dille.Üzülüyorum ona da o da mecbur değil tabi evdeki rahatından olmaya.Biz de 1 sene idare eder o sırada eşyalarımızı tamamlar annem de ortada kalmamış olur dedik.
Eşimin tayini tamamen buraya çıktı kızlar geçici görevle gelmişti ya...ve 15 gün mehil izni verdiler.Eşim de Ankaraya aileme gidelim dedi.Biz araba aldık,yatak odası aldık sıkışığız.Gitmeyelim masraf olacak dedim.Biliyorsun bizim için izin velinimet gidelim ben evde oturmayayım 15 gün dedi.Ben de memurlukta 1 yılımı doldurmadım rapor da almak istemiyorum hem annem de sıkıldı gelmek istedi derken eşim madem gelmiyorsun ben arabayla gitmeyeyim puanım vardı onla uçağı bedavaya getireyim masraf olmadan 15 gün kalayım geleyim.Yalnız olsaydın 1 hafta dururdum annen de geliyor 15 gün durayım dedi.İyi dedim ama azcık bozuldum beni özlemez mi diye...
Neyse dün kv aradım.Keşke sen de gelseydin dedi açıkladım.Sonra eşimin kardeşi beni pek sevmez kıskanır abisinden.Eşimle konuştular telefonda.Yeni üniversiteye başladı mekana gitmek istiyormuş abi bizi kızlarla götür dedi.Eşim de kuzenleri x götürsün dedi.X de evli yeni bebeği var ve eşi memleketine gitmişti dönecekti.Görümcem de x in avradı gelecek götüremez gibi bir şey dedi ki eşim boşver avradı çocuğu geliyor dedi.Ben çaktırmasam da içten içe bozuldum.Sonradan dedim çocuk olunca eşi at çöpe değil mi dedim.Evet dedi.Ben de çocuğum olunca (eşim çok cocuk istiyor) seni tanıyor muyum bakayım dedim mutfağa gittim.Hemen geldi peşimden sen niye ciddi şekilde söyledin ki şimdi ben şaka yapıyordum sana bana çocuk ver ben seni daha çok severim dedi.Sanki eşimin görümceme beni çok da sevmiyormuş imajı vermeye çalışıyor gibi hissediyorum.
Sonraki iznimizde ben tek giderim sen gelirsen izni ikiye bölmek zorunda kalcaz hem senin ailene hem benim aileme gidicez dedim.O da dedi ki Ankaraya gideriz sen otobüsle memleketine gidersin sonra ben gelirim dönerken de 2 gün daha Ankarada kalır gideriz dedi.Ne ankara aşkıymış ben arabam varken neden otobüsle gidecekmişim dedim.Hayır sen yalnız gitmek istedin ya ben ondan dedim falan diye baya rahatsız oldu ama ayrı gayrı yapıyor gibi geldi.Ailesine deli gibi düşkün olsa anlarım da ben anlamadım hem ankaraya gidicez sonra memleketime gittik diyelim.Dönerken yine ankaraya uğrayalım istiyor.Ne gerek var basıp gitsek olmuyor mu yani.Ben mi abartıyorum söyler misiniz?Okuduğunuz için teşekkür ederim kızlar her birinizi öpüyorum.
Öncelikle merhaba. Evet takıntılı ve alıngansınız. Her konuşmaya konu mu açılır. Ayrıca kocanızla gidin. Para falan boş 15 gün ayrı kalmak için geçerli neden değil.

İki aylık evlisiniz annenizi yanınıza almışsınız. Anneniz sağlıklı yani bakıma muhtaç değil anladığım kadarıyla. Onun ailesi de onu daha çok görmek istiyordur. Gitme Ankara’ya ne gerek var derseniz ailesi de kendisi de annenin sizinle kalmasını daha fazla hoş görmeyebilir.
İzmir’de akrabalar var diyorsunuz elbet komşuları arkadaşları da vardır anneniz niye yalnız olsun ki?
İki memur olarak Ankara İzmir gibi yerlerde aile seyahati planlarken muhakkak otel tatili yapmanızı ya da küçük yerleri gezmenizi öneririm . Tatili tatil gibi yapmadıktan sonra anlamı yok.
Ben sizi çok haksız buldum. Eşiniz hep alttan almış diye düşünüyorum. Ankara’ya gidelim dediğinde itiraz etmişsiniz kavga çıkarmadan tamam ben giderim demiş. Melek gibi birşey yani.
Bu tarz düşüncelerle devam etmeyin. Annenizi de izmire yerleştirin. Evliliğinizin devamı için bunu yapmalısınız.

hic haklilik payiniz yok bence,
esiniz suan bir cok kadinin kabusunu yasiyor...
anneniz ne kadar iyi birisi olursa olsun ev ev ustune olmuyor, hele ki cicim aylarinda hic olmuyor.
e adam tabi 15 gun de gider bir ay da gider kusura bakmayin da.

ayrica cocuk kendinden bile once geliyor cogu zaman, esten hayli hayli once gelir.

Ben hiç anlayamadım. Eşinizin olduğu şehirdeyken anneniz neden yalnız kalmayın diye yanınıza geldi? Zaten adam var. Tek başınıza yaşıyor bile olsanız koca kadınsınız, kadına niye bozma düzenini demediniz? Yeni evli insanların evinde anne babanın ne işi var, kurulan düzen bunlar düşünülerek kurulur.

Evlendiğinizden beri eşinizin annesine gittiniz mi? Ben olsam her tatilde giderim, giderken dönerken her an uğrarım. Adam annemle yaşıyor, sitem etmeden kendini ifade ediyor birde.

Bide çocuk tribi var ki, çok gereksiz bi trip. Bu kadar alınganlık sabır tüketir, yapmayın.

Annenizin düzenini bozup yanınıza aldıktan sonra ne yapsanız haksızsınız bence...
İzmir’de anneanne, teyze varmış. Yalnız kalmayacaktı ki. Kadın işine devam etseydi, evinde yaşasaydı, ailesi de oradaymış.
Almış gelmişsiniz,aynı evin içinde olmaz ki...
Erkeklere kızıyoruz anasından göbek bağı kesilmemiş diye, sizin de öyle.
Üstelik durum böyleyken ne Ankara ymış diyorsunuz...

İzmir de değil anane teyze onlar bizim memleketimizde.Bir de ben anneme gelme desem bile o gelirdi biliyorum :KK43:annem de durmıcam diyor zaten iş bakıcam İzmire gidicem diyor

Annem bir sene bizimke kalsın ama ben senin ailene iki günün lafını yapayım. Bununla da kalmayıp şakaya ciddiye herşeye alınıp burnundan getirmeyi de ihmal etmeyeyim.

Aşk olsun burnundan getirmedim lütfen...2 dakikalık bir şey anlattım sonrasında sarmaş dolaştık.İki günün lafını yapmadım ki ama gitsin diyorum git diyorum ona da ama beni özlemeyecek mi diyorum...o da kendi kendime diyorum yani

Valla şurada 2 aylık evliyim kv evime taşındı beraber yaşıyoruz diye konu açılsaydı taş üstünde taş kalmazdı. Yeni evlisiniz annenizi ev eşyalarıyla birlikte kendi evinize getirmek, o kadının da düzenini bozmak nedir Allah aşkına? Belli bir süre siz alışana kadar kalırdı yanınızda sonra giderdi kendi evine yurduna o kadına da yazık değil mi. Ayrıca eşinize teşekkür edıp kadir kıymet bileceginize ailesine gidecek diye icerliyorsunuz ben anlamadım siz ne istiyorsunuz? Her şey sizin istediğiniz gibi olsun filan mı

Galba yanlış anladınız.Eşim gelmeden önce annemle yerleştik eşimin gelebileceği kesin değildi tayinimizi vermiyorlardı ben de annemle ev kurdum.Annemin eşyaları da vardı ben de aldım bir kaç şey.Sonra eşim gelince annem gitti.Şimdi geri geldi annem bu yani olay.

Bilemedim o zaman ama annenizle yaşamayı kabul etmesi ( özellikle yeni evli iken ) az buz birşey değildir. Siz de bu fedakarlığına karşılık ailesi ile ilgili konularda daha anlayışlı olabilirsiniz. Ekstradan biraz alıngan geldiniz bana. Yeni evliyken bunlar tarlı gelebilir ama ilerde sinir bozucu olur.

Anneniz sizinle kaliyor hem de daha yeni evlisiniz bunu kabul ediyor esiniz zaten gitmese bile basbasa kalmayacaksiniz anneniz var cunku. Hakli olarak o da aileme gideyim bari diyordur. Yeni evli insanin karisini birakip gitmesi sacma diyecektim ki diyemiyorum. Siz daha 2 aylik evlisiniz biraz basbasa kalsaniz once bir ayni evin icinde yasamaya birbirinize alismaya calissaniz gezseniz tozsaniz ama hicbiri yok. Sonra da ben alinganim kusura bakmayin ama sizin alingan olma hakkiniz yok su durumda.

Hanımefendi böyle yargılamak kolay...annemle babam ayrı ve annem tek bu hayatta.Ben okuyayım edeyim diye her şeyi yaptı gitti ben sınava hazırlanıyorum diye arkadaşının yanına taşındı çalıştı beni dersaneye gönderdi.Tek hayali ben kazanayım da kendi evimizde kalalımdı.Ben de atandığımda ona kendi evim diyebileceği bir ev yaptım.Ne yapayım ki kolaysa sen anneni tek bırakırsın böyle bir durumda

İzmir de değil anane teyze onlar bizim memleketimizde.Bir de ben anneme gelme desem bile o gelirdi biliyorum :KK43:annem de durmıcam diyor zaten iş bakıcam İzmire gidicem diyor

Sonuçta aynı evdesiniz. En azından şimdi siz anneciginizle yaşarken eşinizin ailesine gidilip gelinen epi topu bir kaç günün problemini etmeyin.
Giderken uğramış, dönerken de ugrayın, bir şey olmaz... dinlenmiş olursunuz, yol uzun :) kendinizi ufak meselelerle doldurmayın zira eşiniz büyük mesele olabilecek bir şeyi tolere ediyor. Böyle şeyler biraz karşılıklı olur ki karşıdaki insan kendini aptal gibi hissetmesin

Aşk olsun size ya neden annemin durumunu göz önünde bulundurmuyorsunuz

Annenizin durumunu siz dramatize ediyorsunuz, çünkü annem çünkü yalnız diye diye...
işi gücü, kurulu düzeni olan kadın.
Büyükşehir’de yaşıyor. Bunca zaman size de bakmış. Hasta yada elden ayaktan düşmüş degil...
Aynı durumda kayınvalideniz olsa istemezdiniz. Anneniz olunca ama annemin durumu diyorsunuz... öyle olmuyor işte...

İki aylık evlisiniz annenizi yanınıza almışsınız. Anneniz sağlıklı yani bakıma muhtaç değil anladığım kadarıyla. Onun ailesi de onu daha çok görmek istiyordur. Gitme Ankara’ya ne gerek var derseniz ailesi de kendisi de annenin sizinle kalmasını daha fazla hoş görmeyebilir.
İzmir’de akrabalar var diyorsunuz elbet komşuları arkadaşları da vardır anneniz niye yalnız olsun ki?
İki memur olarak Ankara İzmir gibi yerlerde aile seyahati planlarken muhakkak otel tatili yapmanızı ya da küçük yerleri gezmenizi öneririm . Tatili tatil gibi yapmadıktan sonra anlamı yok.
Ben sizi çok haksız buldum. Eşiniz hep alttan almış diye düşünüyorum. Ankara’ya gidelim dediğinde itiraz etmişsiniz kavga çıkarmadan tamam ben giderim demiş. Melek gibi birşey yani.
Bu tarz düşüncelerle devam etmeyin. Annenizi de izmire yerleştirin. Evliliğinizin devamı için bunu yapmalısınız.

:KK61:annem kendisi gidicem dedi zaten de...kıyamıyorum biliyor musunuz çalışacak olmasına..hiç bir geliri yok evi yok.Çok arada kaldım çokkkk...evet eşim bambaşka bir insan...onun şanssızlığı ise benim gibi aile bağları kopuk bir kızı sevmek

Annenizin durumunu siz dramatize ediyorsunuz, çünkü annem çünkü yalnız diye diye...
işi gücü, kurulu düzeni olan kadın.
Büyükşehir’de yaşıyor. Bunca zaman size de bakmış. Hasta yada elden ayaktan düşmüş degil...
Aynı durumda kayınvalideniz olsa istemezdiniz. Anneniz olunca ama annemin durumu diyorsunuz... öyle olmuyor işte...

Bak canım yargılamak çok kolay.Annem kalsın demiyorum ben.Annem de kalıcam demiyor zaten.Annem bir fabrikada çalışıyordu ve arkadaşının evinde kalıyorduk diyorum.Buna düzen diyorsan iyi tamam.Ayrıca biz İzmirli değiliz orda kimsemiz yok annemin arkadaşından başka

Sonuçta aynı evdesiniz. En azından şimdi siz anneciginizle yaşarken eşinizin ailesine gidilip gelinen epi topu bir kaç günün problemini etmeyin.
Giderken uğramış, dönerken de ugrayın, bir şey olmaz... dinlenmiş olursunuz, yol uzun :) kendinizi ufak meselelerle doldurmayın zira eşiniz büyük mesele olabilecek bir şeyi tolere ediyor. Böyle şeyler biraz karşılıklı olur ki karşıdaki insan kendini aptal gibi hissetmesin

Ben her zaman aradaydım...bir annemin tarafıyla bir babamın tarafıyla...bir annemle bir babamla...şimdi de annemle eşim arasındayım ikisine de kıyamıyorum...artık üzüntüden hasta olsam şaşırmam çocukluğumdan beri

Haklısınız hala şımarıklık yapıyorum

X