Kızlar,ben mi abartıyorum?

Herkese bak canim yargilamak cok kolay doyorsunuz ama kendiniz herseyden rahatsiz oluyorsunuz anlayis sifir. Hep benim ailem, benim dedigim boyle bir dunya yok kusura bakmayin. Var diyorsaniz da konu acmayin o dunyada yasayin.

Bak canım yargılamak çok kolay.Annem kalsın demiyorum ben.Annem de kalıcam demiyor zaten.Annem bir fabrikada çalışıyordu ve arkadaşının evinde kalıyorduk diyorum.Buna düzen diyorsan iyi tamam.Ayrıca biz İzmirli değiliz orda kimsemiz yok annemin arkadaşından başka

Anneanneniz hayatta imiş, onun yanında da yaşayabilir... sizin annenizle yaşıyor olmanızdan daha makul bir seçenek olur.
Kalsın kalmasın da değil zaten mesele. İstiyorsanız kalsın,
Ama o sizde kalırken eşinizin ailesine iki kere uğramayı çok görmeniz, eşinizin 15 gün orada kalacak olmasına bozulmanız mesele...

hic haklilik payiniz yok bence,
esiniz suan bir cok kadinin kabusunu yasiyor...
anneniz ne kadar iyi birisi olursa olsun ev ev ustune olmuyor, hele ki cicim aylarinda hic olmuyor.
e adam tabi 15 gun de gider bir ay da gider kusura bakmayin da.

ayrica cocuk kendinden bile once geliyor cogu zaman, esten hayli hayli once gelir.

Evet haklılık payım yok eşim tarafından siz tarafından bakınca.Ama bunun geçmişi var.Allah biliyor nasıl arada kaldığımı.Ben zaten hatalarımı göreyim diye de paylaştım sizle bu durumları.Yani hatamı söylemeniz benim için eksi bir şey değil

:KK61:annem kendisi gidicem dedi zaten de...kıyamıyorum biliyor musunuz çalışacak olmasına..hiç bir geliri yok evi yok.Çok arada kaldım çokkkk...evet eşim bambaşka bir insan...onun şanssızlığı ise benim gibi aile bağları kopuk bir kızı sevmek
Aile bağlarınız kopuk değil ama anne-baba ayrı demek istediniz galiba.
Annenizi yanınıza almak yerine evlenmeden önce eşinizle annenize maddi yardım yapma konusunda anlaşsaydınız keşke. Ya da sizinle yaşayacaksa bunu kabul eden biri olmalıydı. Eş seçtikten sonra annenizi yanına almak hiç hoş olmaz. Kendi yerinize koyun kayınvalideniz ile yaşar mıydınız? Şu an büyük paralar vermek uygun olmayabilir. Annenizin telefon elektrik ve su parasını ödeyebilirsiniz bu şekilde destek olmanız uygun olabilir.

Herkese bak canim yargilamak cok kolay doyorsunuz ama kendiniz herseyden rahatsiz oluyorsunuz anlayis sifir. Hep benim ailem, benim dedigim boyle bir dunya yok kusura bakmayin. Var diyorsaniz da konu acmayin o dunyada yasayin.

Siz niye celallendiniz ki.Sizinle tartışmak için paylaşmadım hatalarımı görmek için de paylaştım...ben annemi keyfi getirmedim eve demek istiyorum.Onun dışında dediklerinize bir şey demedim zaten.

Aile bağlarınız kopuk değil ama anne-baba ayrı demek istediniz galiba.
Annenizi yanınıza almak yerine evlenmeden önce eşinizle annenize maddi yardım yapma konusunda anlaşsaydınız keşke. Ya da sizinle yaşayacaksa bunu kabul eden biri olmalıydı. Eş seçtikten sonra annenizi yanına almak hiç hoş olmaz. Kendi yerinize koyun kayınvalideniz ile yaşar mıydınız? Şu an büyük paralar vermek uygun olmayabilir. Annenizin telefon elektrik ve su parasını ödeyebilirsiniz bu şekilde destek olmanız uygun olabilir.

Biz eşimle nikahımızı tayin işlemi için yaptık geçen sene.Ama ayrıydık birleştirmediler.Annemle kaldım o süre içinde kimse bize evli gözüyle bakmıyordu.2 ay önce eşimin tayini çıkınca düğünümüzü yaptık annem de ananemlerde kaldı.Daha yeni geldi

Anneanneniz hayatta imiş, onun yanında da yaşayabilir... sizin annenizle yaşıyor olmanızdan daha makul bir seçenek olur.
Ama o sizde kalırken eşinizin ailesine iki kere uğramayı çok görmeniz, eşinizin 15 gün orada kalacak olmasına bozulmanız mesele...

Aslında anneannemdeydi ama sıkıldı ve tam eşimin izninde geldi.Yani anlayışsız da değildir ama bilmiyorum niye böyle yapıyor

Tabi kalsın haklısınız.Ama beni özlemez mi anlamında dedim.Sizlerle konuşunca da beni özler mi bile demeye hakkım olmadığını fark ettim

Aslında anneannemdeydi ama sıkıldı ve tam eşimin izninde geldi.Yani anlayışsız da değildir ama bilmiyorum niye böyle yapıyor

İşte bunlar keyfi durumlar...
sıkıldı diye bir anlayışsızlık olamaz... eşinizin izninde annenizin sizde işi ne? Yeni evlisiniz ve başbaşa kalabileceğiniz zamanlarda siz kayınvalidenizi ister miydiniz evde?

şimdi kayınvalideniz aynı şeyi yapsa nasıl hissederdiniz bunu bir düşünün....

Bir de siz bu durumu kabul etseniz, sonra eşime şuraya giderken aileme uğrayalım, dönüşte yine uğrarız deseydiniz, kendinizi nasıl hissederdiniz?

Ben onun annesi ile yaşarken o parayı bahane edip aileme gelmiyor demez miydiniz?

Yada geçerken yol üstündeki aileme uğramayı çok gördü demez miydiniz?

Dahası yeni evlisiniz ve anneniz sıkıldı diye ilk izninizi böyle ayrı gayrı geçirmek durumundasınız...

Bence eşinizin kıymetini bilin. Yeni evliyken Kv'si ile yaşamayı kabul etmiş. Mübarek bir insanmış kendisi.:KK53:
Sorunuza gelince evet fazlasıyla abartmışsınız.

İşte bunlar keyfi durumlar...
sıkıldı diye bir anlayışsızlık olamaz... eşinizin izninde annenizin sizde işi ne? Yeni evlisiniz ve başbaşa kalabileceğiniz zamanlarda siz kayınvalidenizi ister miydiniz evde?

şimdi kayınvalideniz aynı şeyi yapsa nasıl hissederdiniz bunu bir düşünün....

Bir de siz bu durumu kabul etseniz, sonra eşime şuraya giderken aileme uğrayalım, dönüşte yine uğrarız deseydiniz, kendinizi nasıl hissederdiniz?

Ben onun annesi ile yaşarken o parayı bahane edip aileme gelmiyor demez miydiniz?

Yada geçerken yol üstündeki aileme uğramayı çok gördü demez miydiniz?

Dahası yeni evlisiniz ve anneniz sıkıldı diye ilk izninizi böyle ayrı gayrı geçirmek durumundasınız...

Eşim takılıyor mudur emin olamıyorum açıkcası :KK43:uçak bileti de aldı ama gidelim mi desem ki

Bir de annem siz gidin ben engel olmam dedi bana ama yine de gitmedim

Tabi kalsın haklısınız.Ama beni özlemez mi anlamında dedim.Sizlerle konuşunca da beni özler mi bile demeye hakkım olmadığını fark ettim

Aslında sizi özlemeyeceği için degil, adam izinde bütün gün kayınvalide ile aynı evde ne yapacagını hayal edemediği için gidiyor :)
Hani şöyle sere serap yatamaz, kalkamaz, istediği saatte yiyip içemez vs...

Aslında sizi özlemeyeceği için degil, adam izinde bütün gün kayınvalide ile aynı evde ne yapacagını hayal edemediği için gidiyor :)
Hani şöyle sere serap yatamaz, kalkamaz, istediği saatte yiyip içemez vs...

Ama annemin geleceği belli değilken de eşim 1 hafta giderim diyordu

Eşim takılıyor mudur emin olamıyorum açıkcası :KK43:uçak bileti de aldı ama gidelim mi desem ki

Bir de annem siz gidin ben engel olmam dedi bana ama yine de gitmedim

Belki gitseniz bir kaç gün oraya yakın yerlere gezmeye falan gidersiniz...
Kapadokya falan olur, balayı gibi.. iki günlük bile olsa değişiklik olur.
15 gün değil, 1 hafta kalırsınız.
Dönüş içinde annenizle konuşun, biraz evde başbaşa vakit geçirsek, izinden sonra bir daha bu zamanlar olmayacak diye...

Ama annemin geleceği belli değilken de eşim 1 hafta giderim diyordu

1 hafta makul bir süre. Adam izinde ailesini görmesin mi?
Eşiniz 1 hafta gider degil, siz de onunla gitmeliydiniz zaten... hem akraba ziyareti, hem sehri gezme, hem yakın yerlere gitme gibi değerlendirirdiniz
Yol parası gözünüzde büyüyecek bir şey olmamalıydı...

1 hafta makul bir süre. Adam izinde ailesini görmesin mi?
Eşiniz 1 hafta gider degil, siz de onunla gitmeliydiniz zaten... hem akraba ziyareti, hem sehri gezme, hem yakın yerlere gitme gibi değerlendirirdiniz
Yol parası gözünüzde büyüyecek bir şey olmamalıydı...

Belki de gelmek istiyorum derim bilmiyorum uçak biletini almış olmasaydı kesin giderdim şuan :110:çünkü benle gitseydi arabamızla gidecektik.madem sen gelmiyorsun uçak alayım masraf olmasın dedi

Takdir edersiniz ki Benim bir de babam var...Teyzem,babaannem,anaannem,dedem,halam,dayım...annemle bitmiyor ki aile memlekette de benim ailem var.
Bu evi zaten anneme kurduk biz annemin kendi eşyaları da vardı.Biz şimdi kendimize yatak odası aldık.Beyaz eşya da almıştık depoda bekletiyoruz.Ne bileyim annemi hem rahat ettirmek istedim biraz çalışmasın dedim hem de tek kalamadım korktum öyle...
Yanlış yapmışsın...

İki aylık evlisiniz annenizi yanınıza almışsınız. Anneniz sağlıklı yani bakıma muhtaç değil anladığım kadarıyla. Onun ailesi de onu daha çok görmek istiyordur. Gitme Ankara’ya ne gerek var derseniz ailesi de kendisi de annenin sizinle kalmasını daha fazla hoş görmeyebilir.
İzmir’de akrabalar var diyorsunuz elbet komşuları arkadaşları da vardır anneniz niye yalnız olsun ki?
İki memur olarak Ankara İzmir gibi yerlerde aile seyahati planlarken muhakkak otel tatili yapmanızı ya da küçük yerleri gezmenizi öneririm . Tatili tatil gibi yapmadıktan sonra anlamı yok.
Ben sizi çok haksız buldum. Eşiniz hep alttan almış diye düşünüyorum. Ankara’ya gidelim dediğinde itiraz etmişsiniz kavga çıkarmadan tamam ben giderim demiş. Melek gibi birşey yani.
Bu tarz düşüncelerle devam etmeyin. Annenizi de izmire yerleştirin. Evliliğinizin devamı için bunu yapmalısınız.
Aynen.

X