Çocuk Hastalıkları Kizlar bebeğimin karaciğer enzimleri yüksek cikiyor nedendir bilen var mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Anladım canım bizim cmw ye bakıldı ilk ondan şüphelendiler bişey çıkmadı çok şükür..derhal iletişime geçin murat çakırla en kısa zamanda şifa diliyorum

Anne karnindayken geçirdi doğumdan sonra 1 hafta küvezde kaldı enfeksiyondan sarılığı uzadı 2 ayda geçti falan bakalım izmirde mi hocaya da atacan sonucları yarin da murat hocaya

Meraba arkadaşlar . Yaklaşık 1 buçuk senedir bende bu konuyla müzdaribim bebeğim 2 aylıkken yüksek çıkan enzimlerden dolayı sürekli takipte ilk başlarda 600 leri gördük şimdiler biraz düştü alfa 1 antitripsin eksikliğine bakıldı biraz düşük çıktı ve cmv virüsü pozitif çıktı. 2 ay sonra cmv negatifleşti tabi değer bi iniyo bi çıkıyo sürekli.. Temmuz ayında değerler 60 küsürlerde olmasına rağmen düşüp sürekli tekrar çıktığı için biyopsi yapıldı. Bir sürü doktor gezdim prof doç vs.. Biyopsi temiz çıktı karaciğerde bi hasar yok gelişimi gayt normal yemesi içmesi herşeyi güzel doktorlar bi neden bulamadı hala işte her gittiğimde ilerde komple düzelebilirde siroz olabilirde dediler beni benden aldı bu değerler anlayacağınız hala takipteyiz şuan hala bi teşhis yok tekrar alfa1 antitripsin değerine bakıldı dün ve ast alt ggt ye bakıldı bakalım doktorumuz ne dicek.. Umarım sizin bebişlerinizde en kısa zamanda geçer bu enzimler. Eğer istanbuldaysanız prof figen gürakanı tavsiye ederim internettende araştırabilrainiz. Kaç doktora gittim hepsi siroz olabilir ilerde ne hastalık olduğu belli değil dediler . 1 ay önce figen hocayı duydum ve gittim bana bebeğinde hastalık olsada ciddi siroza cevirebilcek bir hastalık yok m.etme dedi o beni rahatlattı . tekrar irtibatta olalım uzun oldu k.bakamyın hoşçakalın...

Kızlar cmv lgm ve lgg pozitif pcr alt sınırda kaldı normal de yani sema hocayla görüştükten sonra yazacağım size sonuca vardık sayılır biz cmv virüsü çocukta alt ast yüksekliği yapıyor gibi duruyor suan dediginiz gibi 15 aylik bebkm bebegimde herseyi normal hatta gelisimi 4 ay omceden gidiyor diyebilirim siroz falan degol bunu aklınızdan cikarim siroza bi anda çeviremez çok uzun yolu var siroz olması için o en son asama benide sema hoca rahatlattı ilaç tedavisi var korkma deyince siz ilaç kullanmiyormusunuz dediğiniz gibi kendiliğinden düşüp çıkıyor bizimde 15 aydır takipteyiz biyopsi yaptırmadım şuan için gerek görmüyoruz bişey cikmicak çünkü suan

İlaç olarak ursofalk kullandım ama düşmede olmadı kullanmadığımda çok yükselmede olmadı şuan doktorumuz kesti ursofalkı umarım biyopsiye gerek kalmaz biran önce düzelir enzimleri bebişinizin

Canim alfa 1 normal cikti bizde hepatitler normal genetik normal bir tek cmv lgm ve lggpozitif ancak pcr normal cikti yani bende öyle inan 15 aydır hastanelerdeyim ve hep ihtimalle konuşuyor doktor ben ızmire geldim sema aydoğdu diye b8 hoca ama gerçekten çok memnun kaldık kadin çok deneyimli inşallah cmv ile ilgili iyi şeyler söyler bana bu hafta hocaya yollicam sonuçlarını

Çok zor bişey ya yinede bunada şükür diyelim canım. Bizim dünkü tahliller daha iyi gibi bakalım cmv 2 aylıkken pozitif çıkmıştı bizde 4 aylıkken negatifleşti sonra alfa 1 antitripsin 2 kere düşük çıktı diye figen hoca bir daha düzen laboratuvarında yaptırmamı istedi özel olarak belki antitripsin eksik diye yükseklik olabilir dedi ama dünkü tahlilde düşük değil bende yarın sonuçları görüşücem

Ben ilk kez yaptırdım cmv yı pozitif cikti bilmiyorum tekrarlarmi pazartesi günü yaptırdık alt 87 ast 57 cikti ama ursafolk biraz düşürdü bizimkinin değerini ama bazende mesela yazın ilaç kullanmadık 55 di değeri ben 15 yada 5 ay falan kullandım ilâcı ama benim içinden bi ses yine bu cmv virüsü yükseltiyor diyor bizim değerimizi diye düşünüyorum

En çok korktuğum konuda virüs yıllar sonra organda hasar meydana getirebiliyor yazıyor ondan biraz tedirginim açıkçası şuan herşeyi iyi de

Kızlar sonucları gönderdim bilgi aldim hocadan alt ast sinin yüksekliğiyle alakalı hicbir hastalığı yok dedi peki dedim niye yükseliyor şuan için sorun yok diyor ancak her ay gelip tahlil yaparız ded8 bende her ay ızmire gelemeyeceğimi söyledim belki bi ihtimal k.ciger yağlanması olabilir ileride dedi ama dua için oda yok falan filan

Yani kısacası çocuklarda bişey yok ya takip ettirin her ay olsun bitsin gelişimi normal ilerliyorsa sorun yok zaten ben şimdi ursafolk a devam ediyorum ayda 1 de baktitcam alt ast sine bi daha yazın gidip ızmire sema hocaya gösteririm içiniz rahat olsun 2 ayrı prof getirdim ikiside çok kötü bi durumu yok takip edilcek dediyse demekki yok artık bende pozitif düşüneceğim sizde lütfen olumlu dusunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…