- 5 Ekim 2017
- 2.436
- 3.533
-
- Konu Sahibi GeminiWoman
Götürmez miim goturdum tabi her sey normal ^ama^ testimiz pozitif cikti kafayi yemek uzereeyimCiddi bir sorun olabilir. Uzman bir doktora götürün. Benim de yüksekti, tümtestleri yaptılar, sıkıntı çıkmadı, değerler düştü ama bebek olunca ne olur belli olmaz.
2aydir gastrodayiz zaten her seyi temiz cikiyor ama ast alt yuksek ve ^ama^testi pozitifAcilen gastroenteroloji bölümüne gitmenizi tavsiye ediyorum.
Hangi test pozitif çıktı?Götürmez miim goturdum tabi her sey normal ^ama^ testimiz pozitif cikti kafayi yemek uzereeyim
Antimitokdriyal antikor ^AMA^ testiHangi test pozitif çıktı?
Yazdıktan sonra farkettim. Siroz demek mi oluyordu?Antimitokdriyal antikor ^AMA^ testi
Yalanci sonuclar verebiliyorr dedi tekrar kan verdik bekliyoruz. Primer biliyer siroz. %94kadinlarda goruluyormus. Benim bebgim 2yasinda erkekYazdıktan sonra farkettim. Siroz demek mi oluyordu?
Doktor ne dedi?
Çok minik daha. Yalancı sonuçtur umarım. Gönlüzünü ferah tutmaya çalışın. Dediğim gibi benim de sıkıntılıydı ama şükür düzeldi.Yalanci sonuclar verebiliyorr dedi tekrar kan verdik bekliyoruz. Primer biliyer siroz. %94kadinlarda goruluyormus. Benim bebgim 2yasinda erkek
InsallahhhÇok minik daha. Yalancı sonuçtur umarım. Gönlüzünü ferah tutmaya çalışın. Dediğim gibi benim de sıkıntılıydı ama şükür düzeldi.
Daha çok minik yavrum umarım bir şeyi yoktur ya.2aydir gastrodayiz zaten her seyi temiz cikiyor ama ast alt yuksek ve ^ama^testi pozitif
Cok sagolun valla yaa. Ama 6aydir antibiyotik kullanmiyorduk. Enginari bende yediriyorum insallah her sey normala dönerBenim arkadasin cocugu antibiyotik kullandiktan sonra yuksek cikmis karaciger fonksiyon testleri.cocuk 3 yasindaymis galiba bu olaylar oldugunda.simdi 5 yasinda.Dr biyopsi istemis.korkup baska hastaneye götürmüşler Ankara Gazi Tıpa.Ordaki prof Hergün enginar yedirin demis.Kadin corbasina 1tane konserve enginar koyup blendirdan cekip yedirmis.Degerler 1haftada normale inmis.Bir deneyin isterseniz.Acil sifalar dilerim
Evet arastirmaktan kafayi yedik. Gittigimiz yer guvendigim bi yer ama olmadi gotururum baska yerlereDaha çok minik yavrum umarım bir şeyi yoktur ya.
Alt-ast yüksekliğini ve total bilirubin değerleri beni hep ürkütür.
Birkaç doktora gitmenizi tavsiye ederim.
Merhaba. Öncelikle bayadır uğraşan bir anne olarak sakinlik en önemlisi. Ne kadar detaylı düsünürseniz o kadar kafayı yiyorsunuz. Benim oğlum iki yaşinda bayadır yüksekmiş bizi uyaran olmamıs megerse tesadufen farkedildi. Biz en son 400leri gorduk evet bizdede ast ve alt yuksek digerlerinde skinti yok primer bilier siroz bizdede pozitifte sonradan negatif oldu. Suan degerler normal ultrason normal. Belirti yok. Alfa1 antitripsin genetik tahlili sonucunu bekliyoruz. Ayda bir kontrollerimiz var. Cok fazla yukselmesi durumunda biyopsi olacak maalesef. Allah hepimizinkine sifa versin. Bu arada Ankaradayim canim. Özellere de goturdun ama en iyi sonuci bi devlet hastanesinden aldigim icin devlet hastanesine goturuyorum.Merhaba benim bebeğimde 1 yıldır alt ast değerleri yüksek çıkıyor doktor bebeklerde bu durum bazen olabiliyor dedi 1 yaşına kadar takip edelim dedi bi düşüyor 55lere bi çıkıyor 75..110 bi ara en yüksek 200leri gördük 1 yaşından sonra tekrar getirin dedi şuan 1 yaşında gidicez yine primer siroz olma ihtimali %10 dedi çoğunlukla düzenliyormuş ki inşalalh düzelir başka belirtisi yok cocugum erkek kilosu boyu gelişimi güzel tek alt ve ast si yüksek diger değerler normal