Çocuk Hastalıkları Kizlar bebeğimin karaciğer enzimleri yüksek cikiyor nedendir bilen var mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ankaradamiydiniz canim temizse iyi o zaman ama biluribini yukselmesi beni biraz tereddüt etti mesela bizde sadece bebekken 1.5 ay surdu sariligi sonrasi hep normaldi yukselmedi yani enzimler ara sira yukseliyor bazen dusuyor normale 2 yil boyunca 7 ay normale dustugu zamanlar oldu doktorlar ilâçlar asilar enfeksiyonlar falan enzim yükseltebilir dediler ama bizimkisi buyuk ihtimalle dogdugunda 1 hafta kuvezde kaldi enfeksiyon gecirdi onun uzantisi yasiyoruz diye dusunuyorum ben tabi zamanla cocuk buyudukce ya duzelecek ya da karaciğerin de bi hasae bırakacak hepatit olabilir siroz demiyorum çünkü siroza gelebilmesi icin cok zaman olmali onunde bir anda olamaz ki tedavileri var korkma canim ben genetigine bile baktirdim bisey cikmadi tek biyopsi yaptirmadim gerek gormedim ama bi 3 yil daha boyle yuksek cikarsa onuda yaptirirm

Bugunde baktırdık kan tahlilleri ve ultrasyona ultrasyon temiz çıktı ast alt düşmüş bilüribinler halen yüksek. Bide rubella geçirmiş o pozitif çıktı. 2 hastaneye birden götürdüm biri bişey çıkmaz dedi diğeri araştıracaz daha genetik testlerede bakarız dedi

Rubellayi ne zaman geçirdi yenimi benim oglum anne karninda enfeksiyon kapti dogduktan 2 gun sonra yogun bakimda kuvezde kaldi 1 hafta cmv enfeksiyonudan biz en son bunu bulduk bu geçirdiği cok agir bir enfeksiyonmus ancak hafif atlattik cok sukur suana kadar cok etkilemedi oglumu ancak ileride etkilermi o bilinmez hep takip diyorlar doktorlar surekli kanina baktiriyoz alt ast kac diye ama sizin biluribinler neden yuksek yaa cok tuhaf ve normal diyolar dr lar diyosunuz durumunuz varsa izmirede bi getirin gosterin

Haftaya randevu aldım profdan bide ona göstercem inşallah. Rubella geçirmedi 3 buçuk yaşında aceba aşıdan dolayımı değer yüksek çıktı bilmiyorum geçirmiş çıktı çünki. Ben hamileyken testlerimi yaptırmıştım negatifti hepsi. Dr lar genetik testlerinede bakalım dediler. Cmv negatif. Ultrasyonları sizinkinin nasıldı bizim 3 üde temiz çıktı. Bu yaşına kadar hiç bişeyi yoktu kuzumun. Okudukça kafayı yiyecek gibi oluyorum

Ultrasonda bizimde herseyi temiz cikti genetigide temiz cikti ben renkli ultrasonla ayrintili baktirdim herseyi normal ama bebekken cmv gecirmis cocukta var bu yani ama pek onemsenmedi etkilemedigi icin cocugu sadece takip ettirin ara sira dedi bide goz dobo muayenesi yaptirdik enzimleri yuksek diye oda temiz cikti anliycaniz 15 ay surekli herseyine baktirdik izmire gittik son 6 aydir artok salfim yoruldum bisey cikmiyor hepatitlerinede baktirdim temiz a.m.a filan onlara bilr baktirdik

Gittiğniz doktorlar primer bilier sirozla ile ilgili bilgi verdimi hiç yani ultrasyonda belli olurmuymuş int daralma falan olur diyo bende sağlıkçıyım ama çocuğuma gelince elim kolum bağlandı resmen ne yapacağımı şaşırdım

Sordum onuda hayir oyle bi ihtimal yok dediler 2 profada sordum aklından at sirozu filan valla sizde suan benim gecen yilki psikolojimi yaşıyorsunuz cocuk genel hali iyi dimi niye bu kadar stres yaptınız korkmayinn duzelecekler Allahin izniyle biz suan enzimleri biraktik 6 aydir bobrekleeiyle ugrasiyoz

Çocuk gayet iyi bu zamana kadarda iyiydi çok şükür. Geçmişe yönelik kan tahlillerine baktım enzimler hiç yükselmemiş aslında bugüne kadar. geçen hafta hastalanıp hastaneye gittiğimizde yükseldi sadece oda ast alt 2 katı olmuş en son ölçtürdüğümde düşmüştü bilirübinler hariç. Böbreklerde ne sorununuz var canım

O zaman sorun etmeyin kisa donemli cikar ilaclar antibiyotikler hatta calpol bile yukseltiyor ama biluribini niye yukseldigini bende merqk ettim acikcasi tuhah bir durum teşhis de koyamamislar durup dururken nite sariligi olsun cocukta :-/ böbreklerde kum var tasa cevirmemesi icin ugrasiyoz aylardir

Doktor bugün viral bi enfeksiyon olabilir dedi ama benim içim rahat değil hiç bilirübinlerimiz halen yüksek 3lerde. Haftaya tekrar kan verecez eğer düşmesse ileri tetkik yapılacak yani biyopsi falan isteyecekler sanırım. Sizinde biliribünlerinin yüksekmiydi geçen sene kontrollerinizde

Canım bizim 45 gun surdu sarilik doğumunda sarilik gecmeyince gittik zaten doktora ve o donem hafif enzimlerde de yukseklik vardi cocuk doktoru olur yogun bakim bebeklerinde dedi onemsemedi ancak ben tedirgin olunca usteleyip yenidoğan prof. Getirdim oda karacigr fonks. Testlerinde bozukluk artis var dedi gastroentroloji ye yonlerdi ve oyle basladi takiplerimiz ilk 1.5 aya kadar sarilik vardi sonrasi duzeldi sarılığı bu sefer enzimleri hep indi cikti iki yildir bu sekilde yiz ama tekrar diyorum sana enzim yuksekligi sarilik varsa cocugunuzda illaki nedeni olmali arastirilsin tek doktorla sa sinirli kalmayin lütfen ben 1 yil hep ayni profa gittik baska yok burda çünkü ve sonuca varamadik ne zamanki izmire baska hocaya gidince o zaman anladik o doktor bize enzimin yanında sarilik kusma ateslenme beslenme bozuklugu burun kanamasi vs. Ek olarak hicbirseyi yokmu dedi yok dedik sadece enzim yuksekligi vardi ha sariligida olsaydi o zaman dicektim evet cocukta var sorun ya safra kesesinde ya hepatitler falan ama yok olunca teşhis de zorlandı bu virusu de ben kendim buldum ısrarla burdaki doktora soyledim olmaz olamaz yoktur falan dedi 1 yil oyaladi bizi yapmadi dedigim tahlili izmirdekine soyledim oda icin rahat etsin dedi yapicam ve pozitif cikti cmvsi ancak bağışıklık kazanmis zaman gecmis cocukta kalmis o yani suanlik bi zararı yok ama ilerleyen yillarda olabilirde takip edicez ben makaleden bulup arastirdim cvmyi geciren bebeklerde nedeni bulunmayan enzim yüksekliği olurmus ordan anladik ki bebegimizin bu yuzden k.enzimleri yukseliyor

Uzunca yazdim cnm k. Bakma ama inan aciklayarak yaziyorum zamaninsa ben cok araştırdım kimsede yoktu meraktan delirecektim niye neden nedir bu enzim artisi diye boyle cocuklari olan olur okur birazda olsa ici rahatlar hemen benim sizin gibi panik olmasinlar sonuca varinca benide bilgilendirin lutfen ins gecici biseydir bisey cikmaz yavrunuzda

Hep viral diyolar zaten isin icinden cikamayinca oyle diyolar cogu düzeliyor derler yuzde 10 da sorun cikiyor diyorlar ya bizim cocuklarimizda o yuzde onluk kisimdaysa cok rahat konusuyorlar insanla biz anneyiz evladimiz icin her ihtimali düşünüyoruz doktorlarada pek güvenmiyorum acikcasi gecmezse elinden geldigince git baska doktorlara belki gittigin dr run görmediğini öbürü görür

Arkadaslar merhaba bu sayfaya uzun zamndr yeni yorum yazılmamış benim bebegmde 2 aylik enzmleri yuksek cikti, buradaki butun yorumlari okudum, cok korkuyorum bi hafta sonra tekrar kanina bakilacak eger dusmediyse detayli incelemeye alinacaj, gecen hafta zatürre gecirdi bebegm ve 5 gun hastanede yattik tabi yogun antibiyotik tedavusi gordu insaallah enfeskiyondan ve ilaclardan yukselmistir ve düşer cok uzgunum burdaki annelrin destegine ihtiyacm var

Merhaba arkadasim hic canini skma yogun antibiyotik tedavisinde yukselmesi cok normal diye biliyorum ben zamanla dusecektir. Hem cok kucuk bebisin zaten insallah duser. Icini ferah tut internette en kotuleri yaziyor sakin okuma. Duâ et sadece inan en hayirlisi. Ben hâla götürüp getiriyorum bir sonuca varamadik Rabbim yardimcimiz olsun

İnşaallah hersey normale döner ya, kac gundur perişan oldum, ultrasona falan bakıldı hersey normal gorunuyor, insaallah rabbim bütün cocuklari korusun, ev3t internet tam bi felaket telllai ama insan okumadan da kendini alamiyor

Okumadan edemiyor ama en kotuleri yaziyor maalesef. Umarim normale döner hepimizin evlatlarii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…