Çocuk Hastalıkları Kizlar bebeğimin karaciğer enzimleri yüksek cikiyor nedendir bilen var mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Uzun süredir girmedim şimdi okuyorum yazılanları..bizim bebiş 6 aylık oldu pazartesi günü kan tahlili yaptırdık çok şükür geçen aya göre biraz daha düşmüş alt 53 ast 78 çıktı..Trabzona götürmedi bu ay jasperjade..Gümüşhanede aldırdım gelecek ay bi daha baktırcaz sürekli sürekli takip etcez..bilmiyorum bu işin sonu nereye kadar böyle olacak.

Yani kısacası çocuklarda bişey yok ya takip ettirin her ay olsun bitsin gelişimi normal ilerliyorsa sorun yok zaten ben şimdi ursafolk a devam ediyorum ayda 1 de baktitcam alt ast sine bi daha yazın gidip ızmire sema hocaya gösteririm içiniz rahat olsun 2 ayrı prof getirdim ikiside çok kötü bi durumu yok takip edilcek dediyse demekki yok artık bende pozitif düşüneceğim sizde lütfen olumlu dusunun
Sevindim senin adına inşallah bişeyleri yoktur bebişlerin insanı moral olarak da bitiriyor..

Anladım canim bizde 2 hafta önce baktirdik 57 68 cikti bizimde düşüktü ancak biz ursafolku kullaniyoruz 3 aydır ilacını uzun dönem kullancaz haziranda ızmire gitcez tekrar

İlaç olarak ursofalk kullandım ama düşmede olmadı kullanmadığımda çok yükselmede olmadı şuan doktorumuz kesti ursofalkı umarım biyopsiye gerek kalmaz biran önce düzelir enzimleri bebişinizin
Biyopsi nasıl yapılıyor :KK43: geçmiş olsun bişey çıkmamış çok şükür

Anladım canim bizde 2 hafta önce baktirdik 57 68 cikti bizimde düşüktü ancak biz ursafolku kullaniyoruz 3 aydır ilacını uzun dönem kullancaz haziranda ızmire gitcez tekrar
Anladım canım biz ilaç da kullanmıyoruz inşallah sıkıntı çıkmaz ilerde bn de yazın izmire götürebilirm inşallah o zamana kadar gerek kalmaz

Belki çocukluk cağında karaciğer hastalığı görülebilir canim hepatit b gibi yada yağlanma kesin olmamakla birlikte öyle bile olsa tedavisi var ilâcı var üzülmeyin lütfen olumlu bakın ben 15 aydır gidip geliyorum her ay doktorlardayim düzelecekler inşallah iyi bakın bakımlı olsun cocuklariniz

Biyopsi ufak bir parça alınıyor karaciğerden ancak ben yaptırmadım şuan için gerek yok duruma göre ilerde gerek olursa onuda izmirdeki hocaya yaptircam burda ki murat hoca iyi hoş insan ama bazı konularda anlaşamıyoruz onunla yani benim bebeğim doğduğundan beri gittik ona ben ona kaz kez dedim ki enfeksiyonlarına batıralım hocam belki vardır ama her seferinde gerek duymadı izmirdeki kadin her ihtimali düşündü ve baktirdi

Ilaca şöyle başladık canim ilk zamanlar düşüktü yani 60 70 di daha 2 aylık falandı benim bebeğim murat hoca o zaman 1 ay kullandı kesti sonra 2 ay içmedi tekrar yükseldi 100lere kullandık yani 1 yaşına kadar 3 ay toplamda bu ilâcı kullandık biz sonra sema hocaya aralık ayinda gittik 1 yasi dolmuştu uzun donem kullan sakın kesme ilâcı dedi 6 ay kullancaz haziranda tekrar gittiğimizde belki keser ilâcı bu ilaç bütün karaciğer hastalıklarının başlangıcında kullanılıyor hücreleri yenileniyor anladin öyle dusun

Bana sorarsan o ilâcı alıp sende kullan erken tedavisi başlasın bak benim gittiğin sema hoca muratın da hocası hatta sema hoca dediki murat neden kesti ilâcı keşke dozunu azaltıp hep kullandirsaydi size bi zararı yok ölçüsü kilosuna göre belli zaten reçetesinde 2 aylikke içti bişey olmuyor seninki 6 aylık olmuş 1.5 ölçek falan içer galiba kilosu kaçsa ona gore bakarsın ve kadin gözü kapalı verdi bu ilâcı enzimleri yüksek olan herkes bi ilâcı içebilir bi zararı yok

Getir baktir bencede burdaki olanaklar kısıtlı orda daha ayrintili bakıyorlar en azından için rahatlar açıkçası ben oraya gittikten sonra daha pozitif düşündüm çünkü bakmadiklari hicbir test kalmadi burda ise belli aynı testleri yapıp gönderiyor net bişeyde diyemiyor kafamı daha beter karıştırıp duruyor her döndüğümde moralim bozuk gelirdik eve ama izmirdeki çocukta bişey yok diyor ama döndükten sonra telefonda sonucları sekreteriyle aktardı bana yani hocayla konuşamadım onun da o yanı biraz saçma geldi bana mecbur tekrar yazın gidip tekrar muayene parası verilcek oraya gidip kalınacak 3 günde 3 bin lira harcayıp döndük artık senede 2 kez gelebiliriz dedim hocaya her ay gidemeyiz çok olağan dışı bir durum yoksa ama liften sizde şuan ki gittiklerinden bi sonuç alamadıysanız bi gidin gösterin 1 kere bile olsa çünkü tek karaciğer de olmuyor bu enzimler beyinde kalpte kas hastalıklarında az da olsa ihtimal bunlar da da yükseklik yapıyor o yüzden gidip bi araştırılsın uzunca açıklayıcı yazıyorum ki diğer anneler de konuya baksın ben aylarca kimse bulamamıştım bu konuyla alakalı kızlar değişim bi sonuç elde ederseniz Mutlaka yazin

Bana sorarsan o ilâcı alıp sende kullan erken tedavisi başlasın bak benim gittiğin sema hoca muratın da hocası hatta sema hoca dediki murat neden kesti ilâcı keşke dozunu azaltıp hep kullandirsaydi size bi zararı yok ölçüsü kilosuna göre belli zaten reçetesinde 2 aylikke içti bişey olmuyor seninki 6 aylık olmuş 1.5 ölçek falan içer galiba kilosu kaçsa ona gore bakarsın ve kadin gözü kapalı verdi bu ilâcı enzimleri yüksek olan herkes bi ilâcı içebilir bi zararı yok
Bize de murat hoca ilaca gerek yok dedi geçen ay gittiğimizde..o zaman değerleri 70 110 falandı bu ay gitmedik 53 78 çıktı burda aldırdık kanı..valla kafam çok karışık ya bize de bu değerler 500 e çıktığında ilaca başlarız dedi ama sizinki bizimkinden düşük olduğu zaman başlatmış ilginç

Biz hiç 500 u görmedik canim sadece 1 kere 378 i gordum oda 1 yaş aşısı yapmış sema hoca öyle dedi bizimde yükselmeler genelde hafif bazen 55 bazen 70..85.110 falan değişiyor zamanla en son düşüktü mesela yine ya değerler yüksek 9lsun düşük olsun bu değerler 3 aydan uzun dönem 40 'n üzerinde çıkıyorsa enzimleri yüksektir demek bi hastalığı yok canim başka ama bak seninmi daha küçük başla bence ilaca murat hocanın hocasına gittim ben kadin olmasa bile dedi ileride de olmasın diye bu ilâcı uzun dönem kullansın mutlaka dedi senin yaşadığın aşamaları hep geçtik biz murat hoca yok akut enfeksiyondur geçer 1 yaşına kadar düzelir falan diyodur sizede keşke dedi sema hoca murat size hep devam etseydi ilâcı bebeklikten beri kesmeseydi dedi bence al bi 3 ay kullan o ilâcı yararı olacağını düşünüyorum ben tmm doktordan daha iyi bilemem ama ben aynıları yaşadım keşke 10 ay öncesine sindeydim ilâcı murat hoca kes bile dese kesmezdim ha değeri düşünce azalt tamamen sakın kesme dedi sema hoca

Anladım canım ya biz bi ara gidelim gene Trabzona olmadı kafama çok takılıyor inşallah zamanla düzelir

Ama testleri falan var onları da yaptır imkanın varsa başka şehirde araştırın yaptırın onlar trabzon da yok ama sende bekle 1 yaşına kadar eğer aynıysa git bir baktir geçmiş yazıların hepsini oki yaptırdığım bütün tahliler yazıyor cnm orda inş düzelirler ama içini ferah tut olur mu üzme kendini benn çok taktım ve psikolojim bozuldu 1 buçuk senedir

Ama testleri falan var onları da yaptır imkanın varsa başka şehirde araştırın yaptırın onlar trabzon da yok ama sende bekle 1 yaşına kadar eğer aynıysa git bir baktir geçmiş yazıların hepsini oki yaptırdığım bütün tahliler yazıyor cnm orda inş düzelirler ama içini ferah tut olur mu üzme kendini benn çok taktım ve psikolojim bozuldu 1 buçuk senedir
Çok sağol verdiğin destek için insanın elinde değil doğru söylüyorsun..1 yaşına kadar bi takip edilsin bakalım neler olacak başka yere gidebiksem şuan keşke ama imkansız yaza memlekete gidince izmirde baktırırz muhtemelen zatwn 1 yaşında olacsk..teşekkür ederim tekrardan Allah yardımcımız olsun

Slm anneler benim oglumda iki buçuk yaşında 1 yaşından itibaren tesadüfen farkettim karaciğer enzim yüksekliğini.bende saglikciyim yaptirmadigimiz tahlil kalmadı ama neden yüksek bulunamadı 1 hafta fakülte Hastanesi'nde araştırıldı bütün olabilecek rltahlillere bakıldı çok şükür birşey çıkmadı fakat hala yüksek enzimler dün kan tahlili aldım kontrol için 300 civarlarında üç aydır bakmıyordum

A.s canim aynen hepimiz öyle bir ihtimal karaciğer yağlanması olabilir dedi oda kesin değil oluruna bıraktım artık bende 2 ayda bor tahlil yaptırıp batırıyorum hep aynı seyler

Bizim de pazartesi 3 aylik kizimda ast 80 alt 34 cikti dr bir sey demedi haftya ck na da alt ast ye de bakariz dedi canim cok sikildi sizlerde son durum ne benim bebegim sarilik olmadi ama gozunde hep bir sarilik vardi nerdeyse 2 ayina kadar dr sarilik yok diyince pek dusmedim pesine acaba ondam olabilir mi hepatit filn oek bilgim yok internetten arastirdikca daha cok xabim sikiliyo zatem tsh yuksekligi cikmisti onu yeni atlattik yine de sukurler olsun Rabbime tabi

Ast si biraz yüksekmiş alt si normal annesi ateş düşürücü ilaç fln ıcirdim mi bebeğine onlarda yükseltir bilgine karaciğeri direkt ilgilendiren alt dır korkma düzelir inş daha çok küçük bazen bebeklerde bu durum oluyor bizim en son geçen ay iyi cikti normal cikti ancak bu sefer başka sorunumuz var böbreklerde kum cikti taşa çevirmemesi için ilaç kullaniyoruz ancak taşa çevirme ihtimali yüksekmiş:KK43: değerlerinin düşmesine sevinemedim bile düşünün ama yinede Allahım daha kotusunden korusun

X