kizlar bebege ne ismi verirdiniz

bulunduğun yerin dili bazen de önemli oluyor

kızın adı Öykü

yıllarca Türkiye de gayet hoş bir isim şeklinde övgülerle yaşadılar

sonra Fransızca konuşulan bir ülkeye gittiler

ve bomba

öykü nün okunuşu orada b.k demekmiş

kız bir üst okula başlamadan apar topar isim değiştirme davası açıp adını değiştirdiler kız da yeni okuluna yeni ismi ile başladı

Millet koyabilir, görümce kv karışamaz

Tr de yaşamıyormusunuz, öyleyse bilemem olabilir. Ama diğer türlüsü cidden komik. Yusufsa yusuf josef nedir? Değişik isimler koyacaz diye anneler artık çığrından çıktı.yusuf ziya çok severim çokta başarılı akıllı olurlar, düşünürseniz. Yada josef ziya

Telaffuzu zor olmayan Turkce bir isim tercih edin derim.. 2 ulkede de sorun olmaz boylece.. Aslını kaybetmemek taraftariyim, Josef, Abraham filan hic geregi yok.. Yusuf veya Ibrahim demek cok zor ve farkli degil yabanci hallerinden..
Erkek cocugu icin Ali ismini cok seviyorum.. Baska isimler de var aklimda ama telaffuzu zor olabilir oralarda, Çınar mesela..
Kiz icin de İpek, Deniz, Zeynep gibi isimleri cok seviyorum..
Klasik isimleri seviyorum yani.. Farkli olsun diye cok sacma isimler koyuyorlar cocuklara..
Velhasıl, anlami guzel (Peygamberimiz de bunu onermistir), telaffuzu kolay isimler araştırın..

Cenk Mert Ali can gibi kısa Bi isim koyun iki taraftanda okunması kolay olur.

Neden yaşadığınız yere göre isim koyma gereği duydunuz ki?
Türksünüz ve çocuğunuza da Türkçe bir isim koymalısınız bence.

Anne adaylarina soruyorum: Cocuguma illa ki farkli isim koyacagim diye rezil oldugunuzun farkinda misiniz?

Josef komedi gerçekten

Amerikada Avrupadaysan oraya uygun isim koyarsın , Josef çok çok eski bir isim Abdülrezzak gibi okulda çocukla dalga geçerler

Ya yabancı isim koyun ya da tam Türk arası saçmalık oluyor

Öte yandan Josef , Polen Alya Mira üçlüsüne göre daha iyi ne yalan söyleyeyim

e sen bir önceki konun da,ülkem de ülkem diyordun.aman yediğim tavuklar helal kesim mi diye,karalar bağlıyordun.ne oldu da şimdi,çocuğuna yabancı isim araştırıyorsun?alıştın mı amerika' ya?

O euroları dolarları saymadan önceydi ablacımmmm

İşimize gelince gavur haram memleketi özledik, işimize gelince euroları sayalım çocuğumuza da garip isimler koyalım

Kafalar güzellll para nelere kadir, para gelince memleket de din iman da fora

Aaa ülkem de ülkem, bir tanecik Türkiyem, vovovov haram derken oldu mu şimdi Josef, Abraham falan hanım ablacım. Kuzenim de Amerika'da yaşıyor gayet Amerikalıların da dili dolanmadan rahat söyleyebileceği Türk isimler koydu, Türkiye Türkiye derken anlaşılan ABD özentiliği varmış. Hiç güleceğim yoktu cidden.

Umar Jafar falan da olabilir çeşitleri bollaştıralım.

Çocuğu iyice karman çorman etmeyin gözünüzü seveyim.
Zaten yabancı memlekette.
Bi de ismini kendinden yabancı koymayın.

-Adın ne?
+Josef (yazamadım ya yukardan kopya çektim.tövbe yarabbim.)
-Nerelisin?
+Türkiye
-E ismin Yahudi ismi?
+

Yazıktır, günahtır.

Biz de onlardan almamışız. Ortak isimler bunlar. Kur'an da İncil de tevratta geçen isimler. Herkes kendine uygun olan şekliyle almış
benim bizden kastim turklerdi :)
oz turkce isimler degil bunlar , ortadogu isimleri , yusuf ve ibrahim peygamberler yahudidir zaten , her uc din de ortadoguya geldigi icin dogal olarak uc kitapta da geciyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…