kizlar bebege ne ismi verirdiniz

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
kizlar kiz olsa ne koyarsiniz erkek olsa ne . bide josef veya Abraham tarzi isimler koyulurmh. cocuk iyice asimile mi olur . josef yusuf demek ama sonucta yabanci isim

Tum resmi islemlerinde sorun yasar. Okulda. Devlet dairelerinde. Ben de kizimin adini FatimatuzZehra koydum ancak kimlige Fatma Zehra yazdik. Cocugun Hayatini zorlastirmayin. Turkce olanini tercih edin. Farkli olmak adina bebeginizin ismini yasadigi ulkenin dilinden baska dilde koymayin. Alternatifi Yusuf ve Ibrahim. Cok mu avam geliyor. Kompleks mi var. Cocugunuzun sizin uzerinizde isim hakki vardir. Guzel isim koymalisiniz.

Ben tercih etmezdim özü neyse onu seçerdim bide josef ve abraham isimleri vallah ben almanyadayim burda cocugun okul hayatını maf edersin herkes güler o isimlere ama insanlar bu tarz eski isimlere alışık değil Türk isimlerine gene daha alışıklar

Orjınalini neden bozuyorsunuz ki
Onlar bizden alıp kendilerine uyarlıyorken
Siz bu taklidi taklit edip aslından uzaklaşıyorsunuz

Onların bizden aldığını nerden çıkardınız? Çok vahim bir yanılgı olmuş.

Konu sahibi, yurtdışında da olsanız eşiniz de Türkse ingilizcelerini koymayın derim. Zaten yabancılarla zorluk yaşaması durumunda ingilizcelerini kullanır. Fakat olur da Türkiye'ye dönerseniz sorun yaşar şu halleriyle.

Öneri olarak da eğer ıngilizce konuşulan bir ülkedeyseniz kız ismi olarak Maya olabilir bence. Türkçede de ingilizcede de kullanılan bir isim.

Kız ise eva koy her ulkede yazılıs ve okunusu aynı, erkek olursa ares yunan tanrısı bılmeyen yok boylelıkle ne telaffuzda ne anlamda sıkıntı yasanmaz her ulkede rahatlıkla kullanır..

Siz Turkiye'de yaşamıyordunuz dimi zaten?
Benim esimin kuzeni Amerika'da yasiyor, ogluna da alfred onur koydular. Tabii onun eşi de amerikan. O yuzden adinin alfred olmasi daha normal. Onur'u eklemelerini cok anlamsiz bulmustuk.
Sizin bir ayağınız Turkiye'de olacaksa ve esiniz de Türkse bence Turkce karakter icermeyen bir türk ismi koyun. Bir de arapca olmamasina dikkat edin. Ben olsam boyle yapardım yani yabanci isim koymaktansa.

E siz zaten turkiye ye donmeyi dusunmuyor muydunuz?
Koyun iste ayse fatma, ahmet mehmet.
Turkce olmasin diyorsaniz daphne, eva gibi daha evrensel isimler dusunebilirsiniz.

kizlar kiz olsa ne koyarsiniz erkek olsa ne . bide josef veya Abraham tarzi isimler koyulurmh. cocuk iyice asimile mi olur . josef yusuf demek ama sonucta yabanci isim
Nerden buluyorsunuz böyle acayip isimleri.güzelim Türkçemizde tonlarca Türkçe isim varken.çocuklarımın ikisine de öz be öz Türkçe isim koydum.ayrıca abraham ın söylenişi de çok kaba.

Neden asmile olsun ki benim kızımın ismi ibranice (Rahel)
Danyal(a.s)var misal yazılısi bir ama biz olduğu gibi okurken başka bir yerde Daniel veya Denyıl
Zaten söylediğiniz isimler Peygamberlerin isimleri maneviyati yüksek yani sadece farklı dilde farklı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…