kimseyi ilgilendirmiyorsa bile çocuğun kendisini ilgilendiriyorAnlatmak istediğim kötü de olsa anne babanın tercihi kimseyi ilgilendirmez. Fikirleri sorulmadikca insanları böyle sikitiya sokacak kadar yorum yapmak kimsenin haddine değil.
Neden saygı duymak ve duracağı yeri bilmek bu kadar zor ve anlaşılmaz bazıları için acaba.
Yine isim konusu yine ben. Ben çok takılıyorum. Benim vereceğim cevap sizi üzebilir. Kızınız umarım ismi için üzülmez. Maria= Meryem.Selam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Mary İngilizceMeryem isminin İngilizcesi Mary
Maria şeklinde de kullanımı var mı? İlk kez duyuyorum
İnsanlar müdahale edebildikleri yerde olaya el atıyor işte. Demode deği belki benim ismim ama öldürseler arapça isim koysunlar istemezdim ben mesela. Ha şu an gidip değiştirmek için mahkemeyle falan uğraşmakta artık kimliğim haline gelen isim için değmez.Adı Arapça olanların yabancı isme laf etmesi komikliği
Maria, Meryem isminin İngilizcesi, Yakup isminin ingilizcesinin Jacob olması gibi, biraz farklı bir durum, ilerde herkes nerelisin yabancı misin diye sorar orası kesin. Ama eşin ve sen ortak fikirdeyseniz sizin bileceginiz iş.Selam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Kusura bakmayın ama özentinin de suyunu çıkardınız.Size ne demeyeceksinizdir ki buraya sormuşsunuz. Bu çocuk hayatı boyunca ismini telaffuz ettiğinde nasıl yazıldığını da belirtmek zorunda kalacak.Selam Kızlar,
Sizin düşünceniz nedir?
Allahım nasip etmeEva Neva, Maria Neva ismi herkese nasip olmaz kıskanç karı Hale.
Maria çok cool ama Meryem değil ııhBenim annem koysaydi kesinlikle istemezdim.
Hem Hristiyanlarin en ulvi ismi herkese heryerde aciklamak zorunda kalacak. Benim eşimin de alışik olmayan ismi var, sürekli aciklama peşinde.
Eğer müslümansaniz tekrar düsünün derim.
Meryem koyabilirsiniz.
Türkiyede yasıyorsanız özenti gibi gelebilir insanlara. İlerde yurtdışına giderse bebek rahat edebilir. Ama yine de ben koymak istemezdim bu kadar belirgin bir yabancı isimSelam Kızlar,
Sizin düşünceniz nedir?
Küçük köpek ismi gibi
Adı Arapça olanların yabancı isme laf etmesi komikliği
meliha ve melina gibi:)Maria çok cool ama Meryem değil ııh
Böyle cool özenti gibi olmalı
Bence demode ama anası babası sizsiniz sonuçta canınız ne istiyorsa koyunSelam Kızlar,
Sizin düşünceniz nedir?
Melina bal demek değil mi? Meliha güzel şirin olması lazım.meliha ve melina gibi:)