- 12 Temmuz 2022
- 23.412
- 85.597
Çağla koy Çağlalar çok güzel oluyo nerden bildiğimi sorma...Valla ben Umay Belgin Belçin Çağla Tomris gibi isimler düşündüğüm için bir Türkün gavurlara heveslenip isim koymasını garipsiyorum. Ha tutup size nasıl koyarsın demez diyemez hiç kimse ancak arkanızdan konuşulurMüslümanlıkta Hatice veya Muhammet gibi çok dini bir isim Maria, ancak Hristiyanlar için. Sizin inancınız o yöndeyse yine mantıklı.
Muthis bir fikirO zaman neden Rosalinda da olmasınilla iki isim derseniz de Rosa Linda
Maria latince. İtalyanlarda erkek ismi olarak da kullanılıyor hatta ama o mariamdan değil mariustan türetilmiş.İspanyollar da çok kullanılıyor maria ismini. Mariah versiyonu da var meselaaMeryem isminin İngilizcesi Mary
Maria şeklinde de kullanımı var mı? İlk kez duyuyorum
uuuh!Marimar
yok baturgan, kültigin, kutadgu falan olsun...Ne olsun ıstıyosun ilteriş filan mı
ama konu sahini fikrini soruyor biz de yazıyoruz. sormasa "benim kizim da maria neva" diye yorum yazsa sadece gulme emojisi atardik.Anlatmak istediğim kötü de olsa anne babanın tercihi kimseyi ilgilendirmez. Fikirleri sorulmadikca insanları böyle sikitiya sokacak kadar yorum yapmak kimsenin haddine değil.
Neden saygı duymak ve duracağı yeri bilmek bu kadar zor ve anlaşılmaz bazıları için acaba.
Maria MercedesSelam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Bir de Meva var çıldırcam sjsjsjNeva, Maria’dan daha kötü sanki
Düşünceniz güzel. Kimseyi de ilgilendirmez. Yabancı bir isim olduğu için değil yanlış anlamayın fakat, Maria ismi bana pek sıcak gelmiyor fakat Neva çok hoş bir isim..Selam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
evet var benim İspanyol arkadasim olga maria. olga kutsal demek, maria da dindar kadin demek. iki soyadi var biri aziz santa demek digeri de bir kilise demek . o da isminin anlamlarini aciklayinca "ismimden ne kadar koyu katolik oldugumuzu anlamişsindir" demistiMeryem isminin İngilizcesi Mary
Maria şeklinde de kullanımı var mı? İlk kez duyuyorum