kimseyi ilgilendirmiyorsa bile çocuğun kendisini ilgilendiriyorAnlatmak istediğim kötü de olsa anne babanın tercihi kimseyi ilgilendirmez. Fikirleri sorulmadikca insanları böyle sikitiya sokacak kadar yorum yapmak kimsenin haddine değil.
Neden saygı duymak ve duracağı yeri bilmek bu kadar zor ve anlaşılmaz bazıları için acaba.
çocuk hayatı boyunca ismini açıklamaya çalışacak devamlı yabancı mısın annen baban yabancı mı rus mu amerikalı mı vs diye soracaklar
belki ismi yüzünden zorbalanacak
tamam elalemi düşünmeyelim ama isim koyarken o ismi hayatı boyunca taşımak zorunda bıraktığımız çocuğumuzun karşılaşabileceği zorlukları düşünelim bi zahmet
biz büyük insanlar başkalarına had bildirebiliriz çenesini kapatabiliriz tamam ama o çocuk kimseye had de bildiremeyecek
zorbalandığı ve zorlandığı ile kalacak
ben soyadımdan dolayı çok zorbalandım çok alay edildim mesela ilkokulda
anormal bi soyadım yok ama o dönem çocuklara garip gelmişti. akran zorbalığı
ki soyadı bu, babamın da kendi tercihi değildi
ama benim anneme ağlayarak gidip anne soyadımla dalga geçiyorlar keşke babamla evlenmeseydin demişliğim bile var
psikolojim bozulmuştu annem de garibim açıklıyordu kendince ama bu arkadaşlarımın benimle dalga geçmesine çare olmuyordu
ilkokulda oldu tabii bunlar da soyadı gibi tercih olmayan bişeyde bile zorbalanıyor çocuk, isim gibi gayet tercih edilen bişeyde zorbalanması daha kötü