Nasıl olsa denetlenemez yaEvet aslında soylemeue çalıştığım daha çok buydu
Altına kaçırmazsa güneş diye sözlü söylüyordukGündüz okulda işlemesine de devlette gittiğim psikolog altına kaçırması güneş, kaçırırsa yağmur sticker dedi. Güneş çok olursa gün içinde küçük bir hediye alırsınız dedi. Okuka ilk ara verdiğimizde kısa bir süre evdede yaptı bu şekilde çok kısa sürede aştık. Okulda da öğretmenine söyledim oda o şekilde devam etmişti. 2 aydır yapmıyordu. İkinci dönemde yani 15 gün önce yine 3 gün üst üste yapmış.
Birşey demeyim dedim ama kendimi tutamayacağım. Madem durumunuz yoktu neden 2. Çocuk ? Ya ben çocuğuma iyi bir gelecek vermek için 2. Çocuğu yapmıyorum ben salakmıyım ? Bodrum katta oturuyoruz diyorsunuz esenlerde. Muhtemel eşiniz asgari ücretli bir yerde çalışıyor ve durumunuz yok. Açık açık yazacağım paranız yoksa neden çocuk yapıyorsunuz ?Doğru diyorsunuz ama okula başlarken tek şart buydu tuvalet eğitimi tam olması. Bende kızım psikolojisi bozulmasın, özele de gönderme imkanım yok diye gerekli doktor ve devletin psikoloğa götürün devam ettirdim. Sosyal bir çocuk evde bizimle değil, okulda arkadaşları işe vakit geçirmek istiyor. Bir de benim evim bodrum kat evde biraz bunalıyor. Balkon yok birşey yok. Hava güzel olursa hep dışarı çıkarırım, hiç evde durmam ama 2 yaşında oğlumda var onu da düşünmek zorundayım.
Skibidi toilet yazın çıkarSkibidi ne doğru yazdınız değil mi bir bakayım. Tablet yok. Telefonda vermiyorum. 1 aydır sadece telefonum puzlle ve içerisinde mental up gibi zeka oyunları içeren boyama oyunu kurdum babası ile istişare ederek. Günde bir kere 3 oyun oynamasına izin veriyorum. Birde trt kitaplık yükledim. Arkadaşlarım oynuyor bana neden izin vermiyorsunuz büyüdüm dediği için .
Eşimin kendi işi. Sonradan kötü oldu ve evet ne yazık ki şuan asgari ücretten fazla kazanamıyor. Evimizde bodrum kat ama kendimize ait 3 sene ev kredimiz kaldı. Eğer ilk zamanlarda zaten kötü olsa 2. Çocuğu yapmazdım. 2 çocukda istediğim için aralarında 3 yaş var. Çocuğu büyütüp biran önce tekrar iş hayatına dönmek istiyorum. Eğer işe dönmek fikrim olmasa 2. Çocuk için biraz daha beklerdim. Devlette sorum hallolduğu için özele sadece birkez gittim sonra da devam etmedim. Ama şuan ona da gönderecek imkanım yok. Yine devletin sağladığı psikolog var mı araştıracağımBirşey demeyim dedim ama kendimi tutamayacağım. Madem durumunuz yoktu neden 2. Çocuk ? Ya ben çocuğuma iyi bir gelecek vermek için 2. Çocuğu yapmıyorum ben salakmıyım ? Bodrum katta oturuyoruz diyorsunuz esenlerde. Muhtemel eşiniz asgari ücretli bir yerde çalışıyor ve durumunuz yok. Açık açık yazacağım paranız yoksa neden çocuk yapıyorsunuz ?
Kızınızı psikoloğa götüremiyorsunuz pahalı diye. Özel kreşe veremiyorsunuz pahalı diye.
İşte dini bu şekilde durumu olmayan insanları uygun fiyatlı veya bedava diye kullanarak sizin gibi insanları yanlarına çekip daha küçük yaştaki çocukların beyinlerini yıkıyorlar.
Devlete bağlı bir kreş olsaydı öğretmen asla böyle sert saçma sapan davranmazdı.
Geçen sene özele gönderdim bu sene imkanım yok. Yarının ne getireceğini kimse bilemiyor maalesef.Birşey demeyim dedim ama kendimi tutamayacağım. Madem durumunuz yoktu neden 2. Çocuk ? Ya ben çocuğuma iyi bir gelecek vermek için 2. Çocuğu yapmıyorum ben salakmıyım ? Bodrum katta oturuyoruz diyorsunuz esenlerde. Muhtemel eşiniz asgari ücretli bir yerde çalışıyor ve durumunuz yok. Açık açık yazacağım paranız yoksa neden çocuk yapıyorsunuz ?
Kızınızı psikoloğa götüremiyorsunuz pahalı diye. Özel kreşe veremiyorsunuz pahalı diye.
İşte dini bu şekilde durumu olmayan insanları uygun fiyatlı veya bedava diye kullanarak sizin gibi insanları yanlarına çekip daha küçük yaştaki çocukların beyinlerini yıkıyorlar.
Devlete bağlı bir kreş olsaydı öğretmen asla böyle sert saçma sapan davranmazdı.
DavranırdıBirşey demeyim dedim ama kendimi tutamayacağım. Madem durumunuz yoktu neden 2. Çocuk ? Ya ben çocuğuma iyi bir gelecek vermek için 2. Çocuğu yapmıyorum ben salakmıyım ? Bodrum katta oturuyoruz diyorsunuz esenlerde. Muhtemel eşiniz asgari ücretli bir yerde çalışıyor ve durumunuz yok. Açık açık yazacağım paranız yoksa neden çocuk yapıyorsunuz ?
Allah yardımcınız olsun lütfen üzülmeyin Allah büyüktürEşimin kendi işi. Sonradan kötü oldu ve evet ne yazık ki şuan asgari ücretten fazla kazanamıyor. Evimizde bodrum kat ama kendimize ait 3 sene ev kredimiz kaldı. Eğer ilk zamanlarda zaten kötü olsa 2. Çocuğu yapmazdım. 2 çocukda istediğim için aralarında 3 yaş var. Çocuğu büyütüp biran önce tekrar iş hayatına dönmek istiyorum. Eğer işe dönmek fikrim olmasa 2. Çocuk için biraz daha beklerdim. Devlette sorum hallolduğu için özele sadece birkez gittim sonra da devam etmedim. Ama şuan ona da gönderecek imkanım yok. Yine devletin sağladığı psikolog var mı araştıracağım
Çocuklarınız sağ olsun güvende olsun karınları doysun sırtları üşümesin gerisi hallolurGeçen sene özele gönderdim bu sene imkanım yok. Yarının ne getireceğini kimse bilemiyor maalesef.
İnşallah bende öyle umut ediyorum. Oğlum 4 yaşına gelince inşallah bende tekrar iş hayatına dönmeyi düşünüyorum. Nasip artık.Çocuklarınız sağ olsun güvende olsun karınları doysun sırtları üşümesin gerisi hallolur
Rabbim böyle sınamayı uygun görmüş yarın hiç hayal edemeyeceğiniz bir mükafat verir herşey nasip
İnşaallah para için değil keyif için çalışacağınız günleriniz olur biran önceİnşallah bende öyle umut ediyorum. Oğlum 4 yaşına gelince inşallah bende tekrar iş hayatına dönmeyi düşünüyorum. Nasip artık.
Diyanet anaokulu ne ya kuran kursunun modern adı mı ? Çocuğu orada bir şey korkutuyor bu belli niye ısrarcısınız hala aynı yerdeŞimdiden biraz uzun ve karışık gelebilir kısıra bakmayın.
Kızım haziranda 5 yaşına girecek. Kızım 3 yaşında anaokuluna gitmişti. O zamanlar tuvaletini yeni öğrendiği için çiş problemi vardı. Bir de biz gece bezlemesine devam ediyorduk. Gece bezlemesini bırakınca, doktorda kızınız sağlıklı , idrar yolu enfeksiyon sorun yok deyince sanırım biraz da psikolojik bir daha okulda altına kaçırmadı. Taki bu okula başlayana kadar.
Bu sene imkanımız olmadığı için özel anaokuluna veremedik. Diyanete bağlı anaokuluna verdik. Bu okulda tek şart tuvalet eğitimini almış olmasıydı.Normalde tuvaletini kaçırmayan Kızım bu okulda bazen bir damla(normalde hiç olmazdı) bazen de altına kaçırma oldu. Birkaç sefer üst üste olunca öğretmeni doktora, psikoloğa götürün okula biraz ara verin dedi. Olmazsa okulla ilişiği bitireceğiz dedi. Ben dediğini yaptım. 15 gün ara verdim. Bende devlete gittim ama özel psikoloğa devam etmemiştim.20 aralıktan taki 2. Dönem başlayana kadar sorun olmadı. Okul başladı ilk 2 gün sıkıntı yok. Sonra 3 gün altına kaçırınca öğretmen yine geldi. Yine ara verin ve birkez daha altına yaparsa kaydını sileceğim dedi.
Cuma günü okuldan çıktık. Cumartesi kızımı gezdirdim eve geldik bir türlü uyumuyor. Kızım biranda beni ve kerim akif altına işlediğimiz için öğretmen okuldan attı.dedi. (kerim akifte sünnet olana kadar kızımdan daha da fazla altına işemiş ama öğretmen ona hiç kaydını sileceğim yada ara verin dememiş velisi ile konuştum.O da bir gün altına kaçırmış aynı hafta) birde kızım sınıftaki en yakın arkadaşının kendisine amongus diye birşeyden bahsettiğini ve oyuna döktüğünü ve çok korktuğunu ağlatarak söyledi. Amongus ne dediğimde katil , insan yakalıyor ve öldürüyor dedi. Bu yüzden bazen tuvalete giderken korkuyorum dedi. Bunu çocuğun annesine söylediğimde ben suçlu oldum. Bunda korkulacak birşey yokmuş. Çok da korkunç bir oyun değilmiş. Şuan öğretmen de normal olduğunu korkulacak nirşey olmadığını ve kızımın altına kaçırmasınjn bu olmadığını söylüyor. Tek neden o değildir ama benim çocuğum neden bunlara maruz kalıyor. Neden anormal olan ben oldum. Kafayı yemek üzereyim. Konu çok farklı yerlere gitti. Öğretmenle oturmuşlar bir güzel dedikodu mu yapmışlar. Öğretmenle Mehmet diyeyim annesi konuşurken başka bir velide girmiş herşeyi anlattı. Ben de kızdım hem arkamdan konuşmuşsunuz arada laf taşıyorsun birde bana olayları büyütme diyorlar. Ne yapacağım bilmiyorum
Kuran kursu değil Bildiğiniz anaokulundaki gibi etkinlikler yapılıyor. Kesme boyama yapıştırma gibi. Ekstra olarak dua da öğretiliyor ve elif ba. Ama yaşlarından dolayı zorlama yok. Bir fikir almak için gruba yazdım. Olay benim için dün son noktasına geldi. Karar vermede yardımcı olur diye fikir danışmak istedim.Diyanet anaokulu ne ya kuran kursunun modern adı mı ? Çocuğu orada bir şey korkutuyor bu belli niye ısrarcısınız hala aynı yerde
Esenler müftülüğüne eşimle gidip şikayet edeceğim. Onun müsait olmasını bekliyorumBazı meslektaşlarım öğretmenliği, pürüzler çıkmadan devlet dairesine gidip mesai saatini doldurma gibi görüyor ve hiçbir taşın altına elini koymama yolunu seçiyor. Kızınız bu okula başlayana kadar diğer okulda altına kaçırma yaşamamışken burada başladıysa okuldan kaynaklı, bir şeyler tetikliyor diyecektim ki öyle de olmuş. Öğretmen nedenleri araştırmak yerine nasıl okuldan alın der, böylelerini alacaksın meslekten layıkıyla yapan kişilere şans vereceksin. Madem diğer kreşler gibi eğitim verebiliyorlar yok mu okulun rehberlik servisi öncelikle oraya yönlendirseydi, sorunu araştırsaydı. Ne demek diğer velilerle dedikodunuzu yapmak. Mili eğitim olsa direk cimere yazın derdim de diyanette nereye yazılıyorsa acilen şikayet oluşturup bildirin. Herkes dingonun ahırı gibi zannediyor kurumları ya da tekeline alıp astım kestimler baş gösteriyor. Yok öyle bi dünya
Soyut işlemler dönemi hakkında bir fikriniz var mı?Valla saķasina Bile olsa , kinaye bile olsa bu konuda cahiliz lafını kullanmayalım bence. Her aile kendi biricik cocugu için en iyi bildiğini yapmak ister. Dini eğitim kötü bir şey değildir. Bir yaratıcısı olduğunu bilmesi , manevi güç destek verir her yaştan insana . Tarikatlar vs doğru değil ancak devlete ait denetimli kurumda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz bence . İnsanlar artık his görüşe, düşünce farklılıklarını saygılı olmaya alismalilar .
Bizde diyanete bağlı ana okulu ile problem yaşadık.ve okuldan aldık . Çocuklara nasıl yaklaşılacağını bilmiyorlar ,
Hiç şaşırmadım Diyanet 2 yıllık çocuk gelişimi bölümü mezunu olanları ana okulu öğretmeni diye çocukların başına koyuyor sizde sorun yok hanımefendi çocuğunuzda da yok sorun o yaklaşımdaki henüz öğretmen olmamış eğitici konumundaki kişide hiç profesyonel değiller günlerinizi heba etmeyin okula vermeden önce de bir araştırın.
Öğretmen olmayabilir orada çalışanlar dikkat edin.