Kızımın okuldaki davranışları

hayatakusmek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
86
31
Mrb benim kızım bu sene 2.sınıfa gidiyor öğretmeninden sürekli şikayet alıyorum bu aralar temizlik konusunda defter ve kitabının dış kısmını bazı yerlerini karaladığı ve yıldız falan çizdiği için ben uyarıyorum kızım duzgun kullan defterini falan diye ama çocuk işte bzn dinlemiyor yapıyor hatırlıyorum bizde küçükken arada yapardık öğretmen sürekli uyarın diye mesaj atıyor hergun uyarıp kızıyorum bu seferde ağlamaya basliyor okuldan nefret etmeye başlıyor kıyafetleri konusunda da şikayet alıyorum okulda kirletiyor diye ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli uyarıyorum ama bazen dikkat ediyor bzn etmiyor sizce öğretmen çok mu abartıyor veya kızımın davranışlarını düzeltmek için ne yapmam gerekiyor

Ben düzeltilmesi gereken bir davranış göremedim. 7 yaşında ki bir çocuktan nasıl bir performans bekliyor acaba ? Ders sırasında dersi ve arkadaşlarını manipüle mi ediyor bu çocuk ? Onların öğrenim görmesine engel mi oluyor ? Belli ki adapte olamıyor. Adaptasyonunu değerlendirip bunun için çalışma yapabilirsiniz ama defter kitap dışı karalamakla uyarılmak yersiz olur kanaatindeyim.

Daha ikinci sınıf öğrencisi bir kuzudan bahsediyorsunuz bana da çok normal geldi. Ayrıca okulda üstü başı toprak olsa da kirlense de eve gelince yıkanıp temizleniyor bunlar öğretmeniniz biraz abartmış gibi. Kendi defterlerine de evet düzenli olmayı öğrensin ama çizme boyama yaşındaki çocuk bırakın bir sayfayı da boyasın.

Bunları yapmayan çocuk mu var ki?
Hepsini defteri kitabı sevdiği arkadaşının adı, çiçek böcek kalp dolu. Derste yaparlarsa da öğretmen uyarıyor bizimkileri.
Üstünü kirletiyordan kasıt ne?
Yani su birikintisine atlamasın tamam da günlük kirleniyor zaten kıyafetler.

Karalamadan kastı şekiller filan yapması mı öğretmen derste dikkatini vermiyor onlarla uğraşıyor diye söylemiştir bence
resim yapmayı seviyorsa destek verip kursa yollayabilirsiniz
kıyafet konusunda da kıyafet düzgün temiz yolladıktan sonra öğretmen niye bir şey desin ki oğlum ortaokuldayken 3 tane üst vardı her gün üstü kirli gelir her gün yıkardım çocuk onlar ya rehber öğretmen varsa destek alabilirsiniz okulda
o yaşlarda kim temiz kalıyordu ya :)

Bunları yapmayan çocuk mu var ki?
Hepsini defteri kitabı sevdiği arkadaşının adı, çiçek böcek kalp dolu. Derste yaparlarsa da öğretmen uyarıyor bizimkileri.
Üstünü kirletiyordan kasıt ne?
Yani su birikintisine atlamasın tamam da günlük kirleniyor zaten kıyafetler.
Siz temiz yolluyorsunuz ama akşama kadar kıyafetlerini toz yapıyor kirletiyor demişti

Kirli gözüküyormus karalayınca
Öğretmene neymiş anlamadım ki sizde eve gelince silin madem çok gereksiz bir uyarı geldi bana bilemedim. Bide bu yaştaki çocuk üstünü başını kirletir ben mesela erkek gibiydim futbol falan oynardim heryerim yara bere icindeydi :KK53: ama bu sadece anneme zordu öğretmenlik bi durum yok yıkayanda sizsiniz

Karalamadan kastı şekiller filan yapması mı öğretmen derste dikkatini vermiyor onlarla uğraşıyor diye söylemiştir bence
resim yapmayı seviyorsa destek verip kursa yollayabilirsiniz
kıyafet konusunda da kıyafet düzgün temiz yolladıktan sonra öğretmen niye bir şey desin ki oğlum ortaokuldayken 3 tane üst vardı her gün üstü kirli gelir her gün yıkardım çocuk onlar ya rehber öğretmen varsa destek alabilirsiniz okulda
o yaşlarda kim temiz kalıyordu ya :)
Evden temiz yolluyorum okulda kirletiyor leke toz yapıyor diye uyarmıştı

Öğretmene neymiş anlamadım ki sizde eve gelince silin madem çok gereksiz bir uyarı geldi bana bilemedim. Bide bu yaştaki çocuk üstünü başını kirletir ben mesela erkek gibiydim futbol falan oynardim heryerim yara bere icindeydi :KK53: ama bu sadece anneme zordu öğretmenlik bi durum yok yıkayanda sizsiniz
Ayn haklısınız bende anlayamadım nazik cvblar verip haklısınız uyaricam daha dikkatli davranır dedikçe hergun şikayet etmeye başladı

Siz temiz yolluyorsunuz ama akşama kadar kıyafetlerini toz yapıyor kirletiyor demişti
Kirletsin öğretmene ne bundan?
Defteri de derste karalamıyor, dikkati bu yüzden dağılmıyorsa çocuğunuzun üzerine gidip sürekli uyarmayın. 2. Sınıf çocuğu için anormal değil yazdıklarınız.

Ben 7 yaşında annem günde 2 kere çamaşır yıkarmış yani çocuk çocukluğunu yaşar üstünü kirletir döker kırar ne bileyim eğlenir kirletmekten kasıt nedir tam olarak ?
Ayrıca şimdi bile bazen sıkıntıdan deftere kalp yıldız ne bileyim küp falan ben bile yapıyorum özellikle telefonda konuşuyorken önümde bir defter varsa 🤷‍♀️
Garip gelmedi bana
Farklı çocukluk dışında hareketleri varsa onu bilemeyeceğim

Mrb benim kızım bu sene 2.sınıfa gidiyor öğretmeninden sürekli şikayet alıyorum bu aralar temizlik konusunda defter ve kitabının dış kısmını bazı yerlerini karaladığı ve yıldız falan çizdiği için ben uyarıyorum kızım duzgun kullan defterini falan diye ama çocuk işte bzn dinlemiyor yapıyor hatırlıyorum bizde küçükken arada yapardık öğretmen sürekli uyarın diye mesaj atıyor hergun uyarıp kızıyorum bu seferde ağlamaya basliyor okuldan nefret etmeye başlıyor kıyafetleri konusunda da şikayet alıyorum okulda kirletiyor diye ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli uyarıyorum ama bazen dikkat ediyor bzn etmiyor sizce öğretmen çok mu abartıyor veya kızımın davranışlarını düzeltmek için ne yapmam gerekiyor
Ders esnasında deftere börtü böcek çiziyor hocayı dersi dinlemiyorsa uyarır. Düzenli defter tutmayı da öğrensin diye sağını solunu karalamasın diyordur. Eline karalama defteri verin çizimini ona yapsın. Yaptığı çizime odaklarnıyordur dersten kopuyordur. Kılık kıyafet kirletme seviyesine göre değişir. Yani bazen çocuklar sabunlukları baştan aşağı üzerilerine boca ediyor tuvalet rezalet hale geliyor, evde yapmaz okulda aksiyon bitmiyor. Yerlerde yuvarlanır mikrop kapmasın diye uyarıyordur pis sonuçta. Yemek yerken döküyor olabilir 🤷🏻‍♀️ detay eksik yani her şey olabilir sizin dediğinizden bir şey çıkmaz.
İstikrarlı şekilde çatışmadan kuralları esnetmeden yapmanız gerekiyor. Yapmak istedikleri kirletme karalama için sınır çizmeniz lazım. Örnek: karalama defterini tenefüste veya evde uygun zamanda görevlerin bittiğinde serbest zamanında kullanabilirsin. Ders esnasında ödev yaparken veya bir sorumluluğu tamamlarken kullanmıyoruz şeklinde olabilir

Ben 7 yaşında annem günde 2 kere çamaşır yıkarmış yani çocuk çocukluğunu yaşar üstünü kirletir döker kırar ne bileyim eğlenir kirletmekten kasıt nedir tam olarak ?
Ayrıca şimdi bile bazen sıkıntıdan deftere kalp yıldız ne bileyim küp falan ben bile yapıyorum özellikle telefonda konuşuyorken önümde bir defter varsa 🤷‍♀️
Garip gelmedi bana
Farklı çocukluk dışında hareketleri varsa onu bilemeyeceğim
Bunlardan ötürü yazıyor farklı bişey demedi

Evden temiz yolluyorum okulda kirletiyor leke toz yapıyor diye uyarmıştı
Ayol ne var bunda ? Toz kir leke diyormuş bir de. Hani çocuk kendini yerlere atsa yuvarlansa çimende çamurda tamam da biz koskoca insanlarız eve dönünce bizim de kıyafetler beyazdan hafif griye çalmaya başlıyor.

Gayet normal zaten sabah öğretmen görüyor nasıl yolladığınızı bütün gün çocukları temiz tutamazsınız ki istediğiniz kadar uyarın her yer toz okul bahçesi toz sıralar örtü var mı bilmiyorum ama toz
Ayn bende katılıyorum size ben mi yanlış düşünüyorum diye buraya da yazmak istedim

X