• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları kızımın okul krizi. YARDIM

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
teşekkür ederim güzelim seninde bayramın mübarek olsun .. tavsiyen için sağol aktara danıştım bende oda kabak çekirdeği yağı verdi gerçekten çok iyi geliyormuş yarın sabah deniyeceğiz bayram bayram ama ne yapalım aç karnına yapın dedi bir an önce yapalımda iyileşsin yavrum:1hug:a.s.

çok geçmiş olsun canım...allah tez zamanda şifasını verir inşallah...canım benim allah nazarlardan saklasın yavrularımızı..kendinize iyi bakın güzelller...:1hug:a.s.

evet hanımlar okullar başladı yine ve biz bu üç günü hiç defter kitap açmadan geçirdik bu sabah erkenden ders başına geçtik neyse benim oğlanda baya glişmeler var derslerine adapte olmaya başladı çok şükür:teytey: sizler ne alemdesiniz:uhm:

hanımlar nerelerdesiniz paylaşımlarınızı bekliyorum siz yazdıkça ben kendimi iyi hisediyorum beni yalnız bırakmayın:çok üzgünüm:

selam kızlar valla benim kızda da artık büyük gelişmeler var yazısı çok güzelleşti afacanın artık çok düzgün ve taşırmadan taşıyor biz artık okumaya bile başladıl AL ELA AL LALE TOP AL EL ELE ELLE bunların hepsini süper yazıyor ve okuyor allaha binlerce şükür bir tek sorunumuz LA LE bir de onu atlatırsak süper olacak L leri bi uzatmasa tam olacak ama bunada şükürler olsun sorunlardan diğeri ise kızımın her gün nerdeyse 5 sayfalık ödevleri bu gidişle okuma bayramına okurlar okuma bayramlarıda aralıkta olacakmış bizim gidiş hat çok iyi inşallah sizinkilerde düzelmiştir görüşelim kızlar

:emir_bebek::emir_bebek::teytey::teytey:

bizde ders yapmama kırizini atlattık lale leri elaları atlattık çok şükür şimdi T lerdeyiz ata at falan falan direk bizde okumya başlıyacağız valla öyle gözüküyo bizim oğlan E leri görünce yapışıyo tv ye aaaa anne bak eee aman ne enterasan bi şey oğlum görmemiştim şimdiye kadar demiyorum tabiiii:Roflol:afferin benim oğlumaaaa diyoruuuuuum eh ne yapalım pohpohlıyacağız biraz yetrki merak sarsın öğrenmeye dimi amajeyyar

çok şükür bizim de ilk zamanlara göre olumlu yönde düzelme var.sadece okumaya okuyoruz ama yazmaya gelince bin dereden su getiriyoruz.yazmayı sevmiyor nedense.bizde ela lale leri geçtik bugün t ye başladık.tı tı tı diye diye hal olduk:Roflol: bugün işyerinde bi ara farkettim ki, içimden ela lale el ele, lale çiçek elle diye tekrar yapıyorum:Roflol::Roflol:

daha da iyi olacaklar Allahın izniyle:hooray:

evet kızlar krizdeydik yapmıyor çalışmıyor ağlıyor zırlıyor derken yarı dönemi bitirdik hadi bakalım, sonuçlar neler bi yazın bakalım benim oğlanın 2 tane 4'ü var gerisi hepsi beş çok şaşırdım ama o kadar sıkıntı çektikten sonra bu karne beni çok gurulandırdı ve mutlu etti canım oğlum yüzümüzü kara çıkarmadıŞeniz

benimkininde karnesi güzel geldi ama okul kültürüne uyum geliştirilmeliymiş:( şu benim ufaklıga bir türlü öğretemedim kültürsüz çocuk oldu benimki:))))

1. Okul kültürüne uyum
Karar alma süreçlerine katkı sağlama ve kararlara uyma,
Grupça alınan kararlara katkı,
Okul çalışanlarına karşı sorumlu davranma,
Okula/derse düzenli olarak devam etme,
Okulu, çevreyi, eğitim araç-gereçlerini koruma,
Belirlenen okul kurallarına uyma.
2. Öz bakım
Beden temizliğine dikkat etme,
Kıyafetinin temizliğine dikkat etme,
Sağlığının gerektirdiği beslenme kurallarına uyma,
Özel eşyalarının tertip ve düzenine özen gösterme.
3. Kendini tanımaİlgi, yetenek, becerilerinin farkında olma,
Zayıf yönlerini tanıma ve geliştirme,
Serbest zamanını etkin bir şekilde kullanma,
İstek ve ihtiyaçlarına göre amaçlarını belirleme.
4. İletişim ve sosyal etkileşim
İletişimde nezaket kurallarına uyma,
Olumlu iletişim dilini kullanma,
Çevresinde kabul görecek olumlu davranışlar gösterme,
Çevresinde gördüğü iyi örneklerden yararlanma,
Sosyal ilişkilerinde grup içinde rol alma,
Sahip olduğu hakları bilme ve kullanma.
5. Ortak değerlere uyma
Başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı gösterme,
Gerektiğinde başkalarına yardım etme,
Bireysel ve kültürel farklılıklara hoşgörülü olma,
Toplumun ortak değerlerine saygı gösterme.
6. Çözüm odaklı olma
Sorunları fark edip tanımlama,
Sorunun farklı çözümlerinin olabileceğine inanma,
Sorun üzerinde odaklanma,
Alternatif çözüm yolları geliştirme,
Sorunun çözümü için sorumluluk üstlenme.
7. Sosyal faaliyetlere katılım
Okulda yapılan çeşitli sosyal faaliyetlere katılmak için çaba gösterme,
Aktif olarak katıldığı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde başarılı olma,
Aktif olarak katılamadığı okul faaliyetleri ile ilgilenme veya izleme.
8. Takım çalışması ve sorumlulukİş birliği içinde çalışma,
Grup içerisindeki sorumluluklarını yerine getirme,
Grup içinde gerekli durumlarda bireysel olarak çalışma.

9.Verimli çalışma
Planlı ve düzenli çalışma,
Zamanı etkili şekilde kullanma,
Çalışmalarında gösterdiği gelişmenin farkında olma.
10. Çevreye duyarlılık
Çevreyle ilgili faaliyetlere duyarlı olma ya da katılma,
Canlıları ve doğal yaşam alanlarını koruma,
Yaşadığı çevresini temiz tutma,
Doğal kaynakları tasarruflu kullanma.

birinci dönem bitti...çocuklar okumayı söktümü ?
benimki artık tv deki yazılarıda okumaya başladı..
gazete bile okumaya çalışıyor ..hikaye okumasını istiyorum ama oğlum hiç hoşlanmıyor........
hayırlısıyla 2.dönemide atlatırız inşallah:))

evet evet benimkide tv deki yazıları okuyor gazetede gözüne takılan yazılarda okuyor öğretmen ödev verdi zaten hikaye kitabı alıp okuyacak ve konusunu kendince özetliyecek bakalım yarın alıcam hikaye kitabı ona önerdiğiniz varmı acabaCADIARZU

selam bayanlar okul tatile girdi nerdeyse açılacak
maşallah benim kız karnesini aldı hepsi 5
hatta okulu bitti bir de kış okulu diye 4 gün daha okula gitti o kadar çok ödevi vardı ki anlatamam size okula açılacak 4 gün kaldı hala okuması gereken 6 kitabı var her kiatbın 5 sayfalık sorusu var bu tatilde hadi kzıım ders yap demekten yoruldum ya

çok aşırıymış ya ödevi.........yazık valla çocuklara acıyorum,ders ders ders......peki ne zaman çocukluklarını yaşayacaklar

selam bayanlar okul tatile girdi nerdeyse açılacak
maşallah benim kız karnesini aldı hepsi 5
hatta okulu bitti bir de kış okulu diye 4 gün daha okula gitti o kadar çok ödevi vardı ki anlatamam size okula açılacak 4 gün kaldı hala okuması gereken 6 kitabı var her kiatbın 5 sayfalık sorusu var bu tatilde hadi kzıım ders yap demekten yoruldum ya

aynen canım bende katılıyorum bizim öğretmende sanırsam biraz ödev seven bir öğretmen diğer yakınların öğretmenleri her gün için birer sayfa okunacak ve yazılacak ders vermiş daha düzenli ne yapacaklarını biliyorlar her gün bir saat ayırmaları yeterli oluyor ama bizim öyle değil hikaye okuyacak onun özetini çıkarak günlük yazacak 8 sayfa matematik var daha 2 sayfasını yaptıkkafamçokkarıştıkitapların daha kapağını açmadık eksikleri tamamlamak için çocuk tatil değilmi bu bi tatil yaptırmadınız diyor haklı aslında ama onlarında yapılması lazım bende çok sıkıldım hadi hadi demekten valla:çok üzgünüm:

benimkızımda 1 sınıfa başladı karnesi çok güzel hepsi 5.öğretmen hergün için ders programı hazırlamış pazar gününe kadar ders yapacak çocuk gerçi daha iyi oluyor unutmamaları için.

çocuğun ailesinden birinin sürekli okulda olup onu beklemesi çok yanlış. aileye ve eve ait bir simgeyi hep gözünün önünde tutarsanız asla okula alışamaz. evden birkaç saat olsun kopmayı öğrenmesi gerek. benim lisede bir arkadaşım vardı, kızın ailesi çok ilgiliydi, haftada 3 kere annesi okula gelir, öğretmenlerle konuşurdu filan. bir gün haftasonu buluşup sinemaya gitmek istedik. kız kendisi gelemedi diye gidip evinden aldım. sinemaya giderken otobüs durağında bile 17 yaşında kız panikledi otobüs gecikince ve neredeyse ağlayacaktı kaybolucaz diye. çocuklarınızın ileride böyle insanlar olmasına izin vermeyin. bağları biraz gevşek tutun.

Back