- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
- 158
- Konu Sahibi Kollektifbilinc
-
yazık böylesi çocuğu okuldan soğutur eğitim alamaz. çocuk ömrünce sevmez
Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Yetisiyo yetisiyo.var benim oyle 3 taneValla ben bunca şeker annenin arasında çocuk yetiştirme işini beceremicek gibiyim okuduklarımdan korktum açıkçası
Çocuğuma Eymen Sudenaz Alya vb değil Ömer ismini vericem düz Ömer yani
Piremses küçük pirens falan olmicak çocuk parkında başka çocuklarla oyuncağını da paylaşıcak güzel güzel oynamayı da bilecek. Dünyada sadece kendisinin olmadığını öğreticem empati yapıcak. Okulda arkadaşlık da kuracak kavga edecek kazık da yiyecek öyle ya da böyle iletişim kurmayı kendisi yapacak
Öğretmenini 865335 kez aramayı falan da düşünmüyorum
Tuttuğunu koparmayı da bilecek para varsa hemen üstüne zıplicak ama yardıma muhtaçlara her zaman el uzatacak
Valla beni de çocuğumu da parçalar bu piremses anneleri birleşip okuldan atarlar
Mühimden kastınız ne mesela? Biri mi öldü birimi yaralandı o an biz okulda ya da evdeysek size ne gapabiliriz?Bizim okulda tenefus nöbetlerinde telefonlara bakmamız bile yasak(devlet okulu), hele ilkokulda daha da dikkatli olmak zorundayız, tvlerde yasananları görüyorsunuz.Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide
Tabi ki beklentiniz olmali. Bunda sorun yok. Ama biz ilgimzi veliye degil cocuga verme taraftariyiz. Ben dersime zamaninda giriyosam 40 dakika boyunca her ogrencimle ilgilenmeye calisyorsam, her ogrencime sevgiyle yakalsiyosam tenefuste gelen velimle iletisime geciyosam benden daha ne bekleyebilir?benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?
Hayir bransim matematik degil lafina sesli guldum1. Çocuğunuzu sınıfta görmeyince zaten gelmediğini anlayacak.
2. Ödevleri size öğretmen hatırlatmak-iletmek zorunda değil, ya sınıf temsilcisinden alırsınız ya sınıf arkadaşından. Fotokopi verdiyse eğer onu telefon üzerinden nasıl iletmesini bekliyorsunuz?
3. Telefon numarasını verdi diye her probleminiz olduğunda arayıp rahatsız edemezsiniz.
4. Çocuğunuz aşırı hasta olsaydı ya da söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten söylerdi.
Siz bakıcı ile karıştırıyor gibisiniz. Beklentileriniz saçma. Şimdiden böyle başlarsanız tükenirsiniz ve tüketirsiniz.
Öğretmen arkadaşlara önerim 2. bir hat almaları. Eski kurumum sormadan etmeden telefon numaralarımızı duvara asmıştı, dersine girmediğim çocuklarda ve ailelerinde bile numaram vardı. Kaç yıllık numaramdı ama onu artık okul numarası yaptım, tuşlu bir telefona taktım, teknolojik uygulamalar yok telefonda. Akşam 6 gibi sessize alıyorum. Okula yeni numaramı da vermedim. Ivır zıvır her yere, herkese o noyu veriyorum, kendime yeni hat aldım. Kafam çok rahat.
O kadar hadsiz veliler var ki! Biri arar, "3. saat bilmem ne dersinin yazılısı varmış, benim kız öğleden sonra gelecek, hocaya söyleyin bekletsin yazılıyı!"
Öbürü arar "benim çocuk ilk 2 saat yok, yok yazılmasın diye haber veriyorum!"
Bir tanesi akşam 11 gibi aradı ve matematik ödevi ne diye sordu, hayır branşım matematik değil!
Bizim okuldaki öğretmenlerden birine veli akıl veriyor hocam su konuyu şu şekilde anlatır mısınız diye? bilmem kimin sınıfı bu konuda biz niye hala bu konudayız? Ayse yemegını yemıs mı sorar mısınız?Hocam bugun cıkısta Fatmayı ben almıcam komsum alcak söyleyiver beklesin Ayten teyzesini.Bızım zamanımızda whatsapp yoktu ama her işimizi de kolayca çözerdik vallahi şimdiki veliler nerdeyse sınıfa mudur olacak hele bi de ayrı bi gıybet grubu acmıyorlar mı ifrit oluyorum.Mutlaka bizim de kulagımıza geliyor bu durum.Sınıfınız kaç kişilik merak ettim. Ben de hoşlanmıyorum aranmaktan. Ama mesajlara mümkün olduğunca cevap yazmaya çalışıyorum. Ama üslup çok önemli veliler artık öğretmenle nasıl konuşulur bilmiyor. Emir verir gibi konuşmalar işimize karışmalar daha neler neler...
Ben de istifa ettim ve hayatımda verdiğim en doğru karar olduğunu her gün daha da iyi anlıyorum.Yok. Hiç pişman olmadım. O günleri , zerre kadar özlemle yad etmiyorum. Hatırlamak dahi istemiyorum.
Ya anlatsam roman olur. O kadar tuhaf şeyler yaşadım ki... hangi birini anlatayım.
Dertleri bitmiyordu istekleri talepleri bitmiyordu. Ve ben daima hatalı daima kusurlu oluyordum. Arayıp hesap soruyorlardı...
. Nefretle hatırlıyorum.
Aklımda istifa etmek vardi zaten. Aniden verilmiş bir karar değildi.
Istifa dilekçemi verdim. Müdür bey istemedi ama ısrar da etmedi.
Kurtuldum bitti. Insanlar öğretmenlerden nefretediyor belli.
Ama benim veli nefretimle yarışacak kadar değil...
Ha haklarını yiyemem
Cok cok tatli velilerim de vardi. Halen daha görüştüğüm insanlar. Dostluk kurduğum veliler ve ögrencilerim vardı.
Bi tanesi benim yaşadığım sehirde üniversite kazandi.
bazen gelip bende kalir. Öğrencim değil de dostum gibidir.
Olgun akıllı hanımefendi. Canımı çıkarıp vereyim hem kendisine hem annesine.
Ama işte 3 senede 1 kere rastlamış bi şeydi o da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?