Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Bir
Bizimde aynı sizin gibi

Ogrenciyle ilgili istisare deyip Durmuşsunuz ama ogrenci ile ilgili istisare yapmak icin veli toplantilari var. Her donem iki kere veli toplantisi olmuyor mu? Istisareyi o gun yaparsiniz. Her an durum bildirir alacaginiz birisi degil ki o. Elbet cocugunuzu gozlemler ama biriktirir biriktirir veli toplantısında soyler diyecegini. Ozel olarak 20 anneye de bugun iyiydi dun ortaydi-gelisme var diye rapor mu verecek her gordugunde?
Yazdığınız isteklerin hepsi gereksiz geldi bana acikcasi.
Cocukla ilgili aradigimiz seylerde ulasamiyoruz demissiniz.
Ertesi gun okulda yakaladiginizda soyleyemeyecek kadar acil ne olabilir ki bir cocukla ilgili? Belli ki calismiyorsunuz. Ama esiniz evde , tam yemek yerken -tv izlerken -sizinle zaman geçirirken telefonu alakali alakasiz insanlarin isle ilgili problemleriyle calsa siz rahatsiz olmaz misiniz? Esiniz o problemleri zaten artik iste olmadigi icin cozemez. Zaten yarini beklemeli butun sorar. O zaman yarin arayip bildirmek yerine neden mesai saati disinda darliyorlar? Degil mi?
Siz de telefonda soracaginiz bildireceginiz herseyi ertesi gun yuzyyze sorup bildirebilirsiniz.
Bir de yazmissiniz "ayse bugun gelmeyecek hasta"
E , gelmesin. Yani bu mesaja "ah gecmis olsun,nesi var?" mi yazacak? Birkac gun gelmese zaten ogretmen merak eder ama her cocuk hasta olur,gelmeyebilir yani. Raporu idareye teslim edersiniz olur biter. Kadin gormus mesaji, anlamis ki ayse gelmeyecek. Ne yapsin yani?
Sonra "ayse bugun gelmedi ne odev vardi"
Yani bunun muhattapi cidden ogretmen mi? Ahmetin nurayin annesinin numarasi yok mu sizde? Ona yazin ,bilir elbet odevi. Ogretmeni neden rahatsiz ediyorsunuz? Inanin tek degilsiniz. 6 ksii de o gun iyi niyetiyle hocaya mesaj atmis ki kadin gruba yazma ihtiyaci hissetmis.
Sizin zamaninizda mesela okula gelmediğiniz zamanlarda anneniz ogretmeni mi arardi?
Bence bir devlet okulu ogretmeninden cok sey bekliyorsunuz. Kadinin görevi cocuklara ogretmenlik yapmak. Velilerin gonlunu eylemek degil.
Ayrica ogretmenlik kutsal meslek falan da degil. Insanlarin para kazanmak icin yaptığı - karsiliginda devletten maas aldigi bir meslek Ve her meslek gibi mesai saatleri var. Siz de buna saygi gostermek zorundasiniz.
Bence beklentilerinizi dusurun. Ya da cocugunuzu rehberlik hizmeti ile meshur biz ozel okula verin,hocaya -yetkiliye her an ulasin.

Bence de öğretmen haklı.

Çalıştığım okulda çocuklar zaten whatsapp'ta yazılıyor diye ödevi not almıyorlardı deftere. Whatsapp'ta yazılıyor olmasına rağmen her akşam iki üç öğrencimle telefonda görüşüyordum ödev için. Bundan şikayetçi değildim, yeter ki yapsınlar dedim hep ama çocuklar sorumluluk almıyor bu şekilde.

Ayrıca bir öğretmen akşama kadar kaç tane mesaj alıyor tahmin etmek istemezsiniz. Benim sabaha karşı 4'te arayan velim vardı. İnsaf. Bence haklı öğretmen, ben de öyle yapsaydım keşke dedim okuyunca, en azından öğrencilerim bu kadar hazıra alışmamış olurdu.

yonetime bildirmelisiniz.

Sizin adınıza çok üzüldüm, anlattıklarınız gerçekten çok korkunç şeyler.
Bahsettiğim öğrencimden haberdarım, annesiyle çok kez görüştük. Küçük bir ilde yaşıyoruz, o kadar çok araştırıp soruşturup psikolog buldum kendilerine. Adresine telefonuna kadar verdim. Ama hala çocuğunu götürmüyor. Kendisine defalarca kez çocukların çok acımasız olduğunu, bu durumu aşabilmek için oğlunu bir uzmana götürmesi gerektiğini anlattım. Örneğin oğlumun yanında seslerini yükseltmesinler diyor, yüksek sesten korkup siniyormuş çocuk. Böyle bir şey mümkün olabilir mi hangi bir an susturabilirim ben çocukları? Branş öğretmeniyim çoğu zaman 1 saat derse girip çıkıyorum. Uzmana götürün bu sorunları aşsın oğlunuz diyorum.Kendisi anne olarak işin bu kısmıyla ilgilenmek yerine benim oğlunun başında oturup onu korumamı bekliyor.
Okulumda 1300 öğrenci aynı anda eğitim alıyor. İnanın eve geldiğimde kendi çocuklarımın seslerine tahammülüm kalmıyor. Pek farkında değil insanlar ama gerçekten çok yıpratıcı bir meslek.

Ogretmen tamamen haklı.
Resmen öğretmenleri zirt pirt arayıp psikolojik siddet jyguluyorsunuz. En az 20 veliden bahsediyoruz. Onlarinda hayatı var.

Ödevler hocadan değil ayni sinifa giden birinden istenir ya da hasta olan okula gidemeyen cocuk ödevi ojula gidince alır yapar.
Öğretmenle istisare öyle ay dur arayim soyleyeyim olmaz. Toplantida söylersin.
Çocuğun hasta ise raporunu götürursun esnada konusursun.
Sizden küçüğüm ama ben bile biliyorum bunları sizin gibi 30 kişilik sınıfta 15 kişi bilmese kadının hayatı resmen kaos.

+1500000

madem çocukla ilgili istişaresi yapılması gereken bu kadar çok ve önemli şeyler var o zaman neden okula giderek ve yüzyüze değil de telefon üzerinden konuşma talebi..
zaten çocukta veliyle özellikle görüşülmesi gereken bir durum olsa öğretmen muhakkak iletişime geçer..

Bu konunun çok boyutu var. Her mesaj yazana cevap atamaz öğretmen ama sinifta hasta olan cocuğu da kendisi arayip bildirmeli. Herkese ayri ayri ödev veremez gidip okuldan almak zorundasiniz. 1. sinifda işler zordur sabirli olmak gerekir.

Önemli okulda konuşamayacakları ne olabiliyor merak ettim hocam. Bu arada veliyim.

Herkes ev sahibine kızmış biri de hırsıza birşey dememiş. Benim babam da öğretmendi. Dayım teyzemin eşi halamın eşi iki kuzenim. Biz de öğretmenden bol şey Yok. Ama hiçbiri en böyle kaprisli değildi. Sizedir şu noktda katılmıyorum. Eskiden böyle değildi. Veliler hemen noktda kendilerinde sonsuz bir hak görüyor. Mesai saati bittiğinde öğretmenlik bitmiş demektir. Devlet memuru öğretmenleri kolej öğretmeni gibi göremezsiniz. Ama o trtbiyesiz de ordinaryus olmuş gibi hava 1500 davranamaz size. Ben ara bulucu olsam ortada buluşmanızı tavsiye ederdim. İkiniz de oturup düşünmelisiniz

Önemli okulda konuşamayacakları ne olabiliyor merak ettim hocam. Bu arada veliyim.
Hayır okulda konuşamayacak demedim , mesela cumartesi günüydü , velim aradı , çocukta bit çıkmış, sınıfta var mı böyle bir problem , çoğalmasın diye konuştuk . Ben de o anda direk herkese mesaj attım varsa direk önlemini alalım diye, ctsi diye telefonu açmasaydım , bu problemi bilmeseydim belki diğer bir kaç çocukta da vardı ama önlem alınmazdı. Ben de kendime önlem almazdım

Sen

Tam eşimin velilerini anlatmışsınız .
Birebir uyuyor yazdklarınız.
Eşime akıl veriyorlar Soyle yapalım şu şekilde ders yapsak vs..
Yahu sen kimsin ...
Gıybet konusuna da hiç değinmeyeyim.
Yazık ya .

Bu dengeyi saglayabildiyseniz ne mutlu size ogretmenim. Benimde esimin de 10.yilimiz meslekte ama biz bu dengeyi kurabilen veli gormedik. İlla ki cikiyo saate bakma zahmetinde bulunmadan arayan veliler. Gece 12 veli ariyor acmadim. Bi daha aradi yine acmadim. Mesaj geldi hoca telefonu ac yoksa kotu olcak. Ertesi gun gittim bide piskin piskin mudur odasinda bekliyo. Mudur bey cagirdi hocam veli anlatti da sizden dinleyim. Neymis cocugu kavga etmis o saatte aramis benden diger velinin numarasini isticek. Dedim hocam gece 12de buna mi aranir ustelik tehdit edilerek. Kavgadan haberim vardi ve aileleri anneleri arayip bilgilendirdim ve olayi kappatmistim zaten. Esimde bende artik evdeki huzurumuz icin 2yildir veli telefonu acmamaya karar verdik.

Bizim de grubumuz var ve sadece öğretmen yazabiliyor. Diğer türlü sohbetler, tartışmalar oluyor öğretmen bunları niye takip etsin. Hastalandığı zaman özelden sadece öğretmenine yazıyorum, öğretmeni de geçmiş olsun diyor.
Okul saatinde yada diğer saatlerde çok çok acil bir durum yoksa öğretmen aranmamalı bence. Bizim anaokulu öğretmenimiz, her veli bir tek kendisinin aradığını sanıyor ama 30 kişilik sınıfta hergün 5-6 Veli arasa, 5-6 veli mesaj atsa öğretmen ne zaman dinlenecek.
Belli ki sizin öğretmeniniz de önceki yıllarda çok çekmiş, bu önlemi almış.

Yani oglum iki senedir ana okuluna gidiyor
İlk ogretmenimiz herseye mesaja cevap veren herseyi mesajla sohbet havasinda goturen biriydi wtsp grubumuz vardi bende garipserdim herkesle boyle konusulurmu hicmi bisey yapmiyor bu kadin diye bekardi ve bir cocugu vardi kendisinide isine adamis gibiydi
Simdiki ogretmenimizde aksam saatlerinde asla telefonu acmayan wtsp grubumuz zaten yok bir istek olunca msj atar o kadar
Gayette memnunum
Gecen sene benmi anormalim diyordum sevmem cunku boyle seyleri
Gayet memnunum bu sene surekli msj atma cevap yazma ihtiyaci gormuyorum

Bence sizin müdür de hatalı. Gece 12’de öğretmen aranır mı? demesi gerekirdi. O saatte acil ne olabilir ki, çocuk diyelim ki hastalandı çok kötü 112’yi ararsın, eve hırsız girse polisi ararsın. Gerçi bizim insanlarınız 112’yi arayıp gereksiz meşgul eden insanlar. Velileri tartışmaya gerek yok. Bence belli saatten sonra telefonu kapatın en iyisi o.

Mesaj atsa da haberiniz olurdu. Yanlış anlamayın, işinize karışmak değil niyetim. Bizim sınıf 51 kişi. Veliler o kadar gereksiz öğretmeni meşgul ediyor ki ben sıkılıyorum. Birde işin yanlış anlama, ayrımcılık yapıyor öğretmen boyutları var. Velinin ben öğretmenle konuştum deyip algısına göre anlatımı var. Bunlar sıkıntı oluyor.

Mesaj da atabilir , arayabilir de , benim için sıkıntı yok , haddini bildiği sürece ..Ben aradaki mesafeyi çok iyi koruyabilen bir öğretmenim, tatlı sertim. Nerede durmaları gerektiğini iyi bilirler . Önceki yorumlarda okudum veliyi sarılarak karşılarsan, kapıya kadar götürürsen kusura bakma ama cıvıtmaya sen yer hazırlamış olursun.

O adam saat belirtmeden cocugum kavga etmis ogretmenden aksam bilgi almak icin aradim cevap vermedi demis. Mudurumde bana sordu bende olani ve tehditini anlatinca kavgadan esininde bilgi sahibi oldugunu anlayonca gerekli seyleri veliye soyledi ve gonderdi zaten mudurum gerektigi gibi davrandi ve beni savundu. Valla annemler uzakta kardeslerin her biri uzakta maalesef kapatamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…