- Konu Sahibi Kollektifbilinc
-
Bizimde aynı sizin gibiBizimde öğretmenle sadece kendisinin bilgilendirme yapabileceği bizim cevap yazamayacağımız bi watsap grubumuz var. Çok ta iyi yaptı bence. Başka tanıdıklarımın watsapta öğretmeni çok bunalttıklarını saçma sapan şeyler için meşgul ettiklerini biliyorum. Ekstradan öğretmenin içinde olmadığı sadece annelerin olduğu bi veli watsap grubumuz var. Ödev vs soracağımız şeyleri velilere sorup öğreniyoruz. Grup olarak soracağınız şeyleride sınıf annesi watsaptan öğretmene sorup sınıf watsap grubumuzda bizimle paylaşıyor. Böylece 1 kişi öğretmene sormuş oluyor. Gereksiz yere ayrı ayrı rahatsız etmemiş oluyoruz. Çok özel bireysel durumlarda mümkün olduğunca okula gidip görüşüyoruz acil durumlarda arıyoruz sadece.
Tavsiyem velilerle ayrı bi watsap grubu kurun. Ödev vs bilgilerin çoğunu ordan alırsınız. Bireysel olarak ta yüzyüze görüşün çok acil ve önemliyse özelden msj atın.
yonetime bildirmelisiniz.Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Sizin adınıza çok üzüldüm, anlattıklarınız gerçekten çok korkunç şeyler.cocuk akran zorbaligina ugruyor tabi ki bu durumu bilmiyor olabilirsiniz ama ogrenince duruma mudahale etmeniz lazim. veli trip atmis olabilir kisisel almayin akran zorbaligi yikicidir ben sadece bu yuzden 12 yasimda buyuk dozda ilac icerek intihara kalkistim. midem filan yikandi aylarca yillarca major depresyonla yasadim. tahtaya buyuk harfle ismimi yazmalar, "en buyuk kkyi s...misler" yazmalar, her gun her gun ugrasmalar, esyalarimi kirmalar, asagilamalar, her turlu pislik var ortaokul cocuklarinda… benim de hocalarim sizin gibi gormemisti fark etmemisti daha da acisi fark edenler olsa da aldirmamislardi hatta zorbalik yapan cocuklarla birlikte gulenler eglenenler oldu. o veli de muhtemelen okuldaki durumu ogrenince caresiz hissetti ve boyle anlik bir trip atti. veliye kizilacak zaman degil akran zorbaligina odaklanmaniz lazim.
not: yanlis anlasilmasin her velinin telefonuna bakin gece gunduz calisin teneffus saatlerinde tuvalete bile gitmeyin demiyorum velinin anlik psikolojisinden bahsettim sadece ve durumun ciddi olabilecegini belirttim. ben de insanlarla ugrasilan bir iste calisiyorum, dogu afrika'da 60.000 kisilik bir multeci kampindayim ve gece gunduz telefonumu multeciler ariyor, baya zor bir durum ve elbette sinir cizmek sart. ama bazi durumlar ciddi olabilir, bence akran zorbaligina aninda cevap vermek de ogretmenlerimizin gorevlerinden (genel konusuyorum).
Ogrenciyle ilgili istisare deyip Durmuşsunuz ama ogrenci ile ilgili istisare yapmak icin veli toplantilari var. Her donem iki kere veli toplantisi olmuyor mu? Istisareyi o gun yaparsiniz. Her an durum bildirir alacaginiz birisi degil ki o. Elbet cocugunuzu gozlemler ama biriktirir biriktirir veli toplantısında soyler diyecegini. Ozel olarak 20 anneye de bugun iyiydi dun ortaydi-gelisme var diye rapor mu verecek her gordugunde?
Yazdığınız isteklerin hepsi gereksiz geldi bana acikcasi.
Cocukla ilgili aradigimiz seylerde ulasamiyoruz demissiniz.
Ertesi gun okulda yakaladiginizda soyleyemeyecek kadar acil ne olabilir ki bir cocukla ilgili? Belli ki calismiyorsunuz. Ama esiniz evde , tam yemek yerken -tv izlerken -sizinle zaman geçirirken telefonu alakali alakasiz insanlarin isle ilgili problemleriyle calsa siz rahatsiz olmaz misiniz? Esiniz o problemleri zaten artik iste olmadigi icin cozemez. Zaten yarini beklemeli butun sorar. O zaman yarin arayip bildirmek yerine neden mesai saati disinda darliyorlar? Degil mi?
Siz de telefonda soracaginiz bildireceginiz herseyi ertesi gun yuzyyze sorup bildirebilirsiniz.
Bir de yazmissiniz "ayse bugun gelmeyecek hasta"
E , gelmesin. Yani bu mesaja "ah gecmis olsun,nesi var?" mi yazacak? Birkac gun gelmese zaten ogretmen merak eder ama her cocuk hasta olur,gelmeyebilir yani. Raporu idareye teslim edersiniz olur biter. Kadin gormus mesaji, anlamis ki ayse gelmeyecek. Ne yapsin yani?
Sonra "ayse bugun gelmedi ne odev vardi"
Yani bunun muhattapi cidden ogretmen mi? Ahmetin nurayin annesinin numarasi yok mu sizde? Ona yazin ,bilir elbet odevi. Ogretmeni neden rahatsiz ediyorsunuz? Inanin tek degilsiniz. 6 ksii de o gun iyi niyetiyle hocaya mesaj atmis ki kadin gruba yazma ihtiyaci hissetmis.
Sizin zamaninizda mesela okula gelmediğiniz zamanlarda anneniz ogretmeni mi arardi?
Bence bir devlet okulu ogretmeninden cok sey bekliyorsunuz. Kadinin görevi cocuklara ogretmenlik yapmak. Velilerin gonlunu eylemek degil.
Ayrica ogretmenlik kutsal meslek falan da degil. Insanlarin para kazanmak icin yaptığı - karsiliginda devletten maas aldigi bir meslek Ve her meslek gibi mesai saatleri var. Siz de buna saygi gostermek zorundasiniz.
Bence beklentilerinizi dusurun. Ya da cocugunuzu rehberlik hizmeti ile meshur biz ozel okula verin,hocaya -yetkiliye her an ulasin.
Önemli okulda konuşamayacakları ne olabiliyor merak ettim hocam. Bu arada veliyim.Valla ben bir öğretmen olarak sizi haklı buldum , gerek görürsem dönerim ne demek Allah aşkına ? Eline mi yapışacak ,bana da mesela öğrenci bugün gelmeyecek diye mesaj geliyor , çok geçmiş olsun yazıp gönderiyorum , çocuk gelmediyse ödevini alabilecek birini gönderin ya da sınıftan birine vereyim diyorum öyle gönderiyorum , akşamları kafalarına takılan bir şey varsa arayıp konuşuyoruz . Ama ben telefon konusunda mesafeyi en başta koydum , önemli konularda tabi ki arayın ama o bunu etmiş , benim paşama presesime şöyle denmiş , yemeğini neden yememiş tarzında bir telefon gelirse bir daha asla telefonlarınızı açmam engellerim dedim . Velinin öğretmenle konuşmak hakkıdır bence , benim incilerim dökülmedi 13 yıldır..
Hayır okulda konuşamayacak demedim , mesela cumartesi günüydü , velim aradı , çocukta bit çıkmış, sınıfta var mı böyle bir problem , çoğalmasın diye konuştuk . Ben de o anda direk herkese mesaj attım varsa direk önlemini alalım diye, ctsi diye telefonu açmasaydım , bu problemi bilmeseydim belki diğer bir kaç çocukta da vardı ama önlem alınmazdı. Ben de kendime önlem almazdımÖnemli okulda konuşamayacakları ne olabiliyor merak ettim hocam. Bu arada veliyim.
Bizim okuldaki öğretmenlerden birine veli akıl veriyor hocam su konuyu şu şekilde anlatır mısınız diye? bilmem kimin sınıfı bu konuda biz niye hala bu konudayız? Ayse yemegını yemıs mı sorar mısınız?Hocam bugun cıkısta Fatmayı ben almıcam komsum alcak söyleyiver beklesin Ayten teyzesini.Bızım zamanımızda whatsapp yoktu ama her işimizi de kolayca çözerdik vallahi şimdiki veliler nerdeyse sınıfa mudur olacak hele bi de ayrı bi gıybet grubu acmıyorlar mı ifrit oluyorum.Mutlaka bizim de kulagımıza geliyor bu durum.
Bu dengeyi saglayabildiyseniz ne mutlu size ogretmenim. Benimde esimin de 10.yilimiz meslekte ama biz bu dengeyi kurabilen veli gormedik. İlla ki cikiyo saate bakma zahmetinde bulunmadan arayan veliler. Gece 12 veli ariyor acmadim. Bi daha aradi yine acmadim. Mesaj geldi hoca telefonu ac yoksa kotu olcak. Ertesi gun gittim bide piskin piskin mudur odasinda bekliyo. Mudur bey cagirdi hocam veli anlatti da sizden dinleyim. Neymis cocugu kavga etmis o saatte aramis benden diger velinin numarasini isticek. Dedim hocam gece 12de buna mi aranir ustelik tehdit edilerek. Kavgadan haberim vardi ve aileleri anneleri arayip bilgilendirdim ve olayi kappatmistim zaten. Esimde bende artik evdeki huzurumuz icin 2yildir veli telefonu acmamaya karar verdik.Valla ben bir öğretmen olarak sizi haklı buldum , gerek görürsem dönerim ne demek Allah aşkına ? Eline mi yapışacak ,bana da mesela öğrenci bugün gelmeyecek diye mesaj geliyor , çok geçmiş olsun yazıp gönderiyorum , çocuk gelmediyse ödevini alabilecek birini gönderin ya da sınıftan birine vereyim diyorum öyle gönderiyorum , akşamları kafalarına takılan bir şey varsa arayıp konuşuyoruz . Ama ben telefon konusunda mesafeyi en başta koydum , önemli konularda tabi ki arayın ama o bunu etmiş , benim paşama presesime şöyle denmiş , yemeğini neden yememiş tarzında bir telefon gelirse bir daha asla telefonlarınızı açmam engellerim dedim . Velinin öğretmenle konuşmak hakkıdır bence , benim incilerim dökülmedi 13 yıldır..
Bence sizin müdür de hatalı. Gece 12’de öğretmen aranır mı? demesi gerekirdi. O saatte acil ne olabilir ki, çocuk diyelim ki hastalandı çok kötü 112’yi ararsın, eve hırsız girse polisi ararsın. Gerçi bizim insanlarınız 112’yi arayıp gereksiz meşgul eden insanlar. Velileri tartışmaya gerek yok. Bence belli saatten sonra telefonu kapatın en iyisi o.Bu dengeyi saglayabildiyseniz ne mutlu size ogretmenim. Benimde esimin de 10.yilimiz meslekte ama biz bu dengeyi kurabilen veli gormedik. İlla ki cikiyo saate bakma zahmetinde bulunmadan arayan veliler. Gece 12 veli ariyor acmadim. Bi daha aradi yine acmadim. Mesaj geldi hoca telefonu ac yoksa kotu olcak. Ertesi gun gittim bide piskin piskin mudur odasinda bekliyo. Mudur bey cagirdi hocam veli anlatti da sizden dinleyim. Neymis cocugu kavga etmis o saatte aramis benden diger velinin numarasini isticek. Dedim hocam gece 12de buna mi aranir ustelik tehdit edilerek. Kavgadan haberim vardi ve aileleri anneleri arayip bilgilendirdim ve olayi kappatmistim zaten. Esimde bende artik evdeki huzurumuz icin 2yildir veli telefonu acmamaya karar verdik.
Mesaj atsa da haberiniz olurdu. Yanlış anlamayın, işinize karışmak değil niyetim. Bizim sınıf 51 kişi. Veliler o kadar gereksiz öğretmeni meşgul ediyor ki ben sıkılıyorum. Birde işin yanlış anlama, ayrımcılık yapıyor öğretmen boyutları var. Velinin ben öğretmenle konuştum deyip algısına göre anlatımı var. Bunlar sıkıntı oluyor.Hayır okulda konuşamayacak demedim , mesela cumartesi günüydü , velim aradı , çocukta bit çıkmış, sınıfta var mı böyle bir problem , çoğalmasın diye konuştuk . Ben de o anda direk herkese mesaj attım varsa direk önlemini alalım diye, ctsi diye telefonu açmasaydım , bu problemi bilmeseydim belki diğer bir kaç çocukta da vardı ama önlem alınmazdı. Ben de kendime önlem almazdım
Mesaj da atabilir , arayabilir de , benim için sıkıntı yok , haddini bildiği sürece ..Ben aradaki mesafeyi çok iyi koruyabilen bir öğretmenim, tatlı sertim. Nerede durmaları gerektiğini iyi bilirler . Önceki yorumlarda okudum veliyi sarılarak karşılarsan, kapıya kadar götürürsen kusura bakma ama cıvıtmaya sen yer hazırlamış olursun.Mesaj atsa da haberiniz olurdu. Yanlış anlamayın, işinize karışmak değil niyetim. Bizim sınıf 51 kişi. Veliler o kadar gereksiz öğretmeni meşgul ediyor ki ben sıkılıyorum. Birde işin yanlış anlama, ayrımcılık yapıyor öğretmen boyutları var. Velinin ben öğretmenle konuştum deyip algısına göre anlatımı var. Bunlar sıkıntı oluyor.
O adam saat belirtmeden cocugum kavga etmis ogretmenden aksam bilgi almak icin aradim cevap vermedi demis. Mudurumde bana sordu bende olani ve tehditini anlatinca kavgadan esininde bilgi sahibi oldugunu anlayonca gerekli seyleri veliye soyledi ve gonderdi zaten mudurum gerektigi gibi davrandi ve beni savundu. Valla annemler uzakta kardeslerin her biri uzakta maalesef kapatamiyorumBence sizin müdür de hatalı. Gece 12’de öğretmen aranır mı? demesi gerekirdi. O saatte acil ne olabilir ki, çocuk diyelim ki hastalandı çok kötü 112’yi ararsın, eve hırsız girse polisi ararsın. Gerçi bizim insanlarınız 112’yi arayıp gereksiz meşgul eden insanlar. Velileri tartışmaya gerek yok. Bence belli saatten sonra telefonu kapatın en iyisi o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?