Kızımın bacağına sıcak çay döküldü

lovesnob

La tahzen !
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
2.687
1.995
34
Slm bayanlar moralim çok bozuk 2 yaşındaki kızımın bacağına çay döküldü ...2 bardak çay ben ve eşime hazırladım koydum oturma odasına eşim güya kızıma bakıyo ..tabi bide kızım çaya filan yaklaşmazdı, sıcak olduğu için ...kızımda çay istedi ona da getirmeye gittim mutfağa kızım koştu!eşimde kızım dur! demesiyle tepsiye basmış.... çay bacağına denk gelmiş cildi soyuldu hemen soğuk suya tuttuk 5-10 filan ,sonra acile götürdük ..krem filan sürüp sargı beziyle sardılar ,sabah çocuk cerrahına götürün dediler. çok kötüyüm! yavrum çok ağladı !kaç gün sürer acısı daha çok küçük ''annesi bak cız oldu diyo' bide iz kalmasından çok korkuyorum siz bilirsiniz belki çok ağır yanık değil ama cildi soyuldu sizce iz kalırmı yarın cerraha da sorucam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim

Geçmiş olsun küçükken kardeşimin ayağına çaydanlık dökülmüştü yanlış hatırlamıyorsam bir ayda iyileşti kremler merhemler çok şey denedik bi de mum sürmek iyi geliyormuş en iyisi zeytinyağı hem de acısını sızısını dindirir

Allah sifa versin.Kucukken ben de atesten ciddi sekilde yandim.Cok sukur iz kalmadi.Kucuk daha iz kalmaz korkmayin.Rabbim dayanma gucu versin

Çok gecmıs olsun.. Benim kuzenımin üstüne de caydanlık devrıldı .. Sırtı tamamen yanmıstı.. Her gün mü ya da haftada bır kac gun muydu hatırlamıyorum ama pansuman yapılıyordu. Tek bir iz bile kalmadı .. Kremler de acısını hafıfletecektır..

çok sağolun iyileştikten sonra mı mum sürülüyor iz için

Eğer kantron yağı bulabilirseniz onu surun ama orjinal kantron yağı.. Bu durumlarda çok iyi geliyor cilde.. İnşllh iz kalmaz iki bardak çay çok buyuk etki etmez ya..
Sağolun iyileştikten sonra mı iz için kantaron yağımı sürücem yoksa şimdi mi

Oyu kuzum ya çok Geçmiş olsun. Bardaktan döküldüyse tam kaynar değildir muhakak. İz kalacağını sanmıyorum. Bacak çok hassas bir bökge değil. Küçükken benimde bacağıma döküldü. Yerde yatarak tv izliyodum. Yengem ocaktan aldığı çydanlığı içeri gerirkeb ayağı takıldı. Koca çaydanlık devrildi bacağıma. O zaman olduğu gibi su toplamıştı. Ne yaptılar tam bilmiyorum hatırlamıyorum ama Hiç iz yok şuan. Hatta ordan hiç kıl çıkmaz pürüzsüz:) Ben kızınızdan daha büyüktüm5 yaş cicarıydı sanırım. Çocuklarda iyileşme daha çabuk oluyo. Kremlerini kullandıktan sonra kalmaz inşallah

Şimdi ciltte iz kalmaması için ilaçlar var çokta etkili onlardan kullanırsınız. Ağrı kesici falanda sorun. Çok geçmiş olsun. Kıyamam her saniye bakıyorsun bir saniye gözünü ayırıyorsun ve ne olursa o an oluyor. İyileşir hemen daha minikler hücre yenilenmeleri çok hızlı.

Yüzümün yarısı , sağ bacagimin tamami ve sol kolum farklı zamanlarda yandı çocukken. Hepsi ciddi yaniklardi ve bir ay tedavi gordum. Hatta o kadar ciddi yaniklardi ki etrafı branda ile kapatılmış yatakta basımda nöbet tutuldu sabaha kadar. Sonuç itibariyle vucudumda hiç iz kalmadı. Pansumanlara dikkat eder, yanık bölgeyi hiçbir şekilde kasimasina izin vermezseniz iz kalmaz korkmayin.

Minik önerilerde bulunacak olursam ;

-iyileşme sürecinde aşırı kaşıntı olur sakin kasimasin.
-mikrop kapmamasina dikkat edin .
-kremleri düzenli kullanın pansumanlari aksatmayin.

Geçmiş olsun.

Su an açık yara sayılır deri soyuldugu için sürdüğünüz herhangi bir şeyden enfeksiyon kapması halinde çok ugrasirsiniz. Doktora danışmadan hareket etmemeye çalışın
Sürdüğünüz herhangi bir yağ yada başka bir şeyin içinde bakteri olmadığının garantisi yok.
İz kalmaz büyük ihtimalle.
Yine de yara kapandiginda kudret narini zeytinyağının içinde bekletip o yağı sürüyorlar, onu deneyebilirsiniz.

Benim de elime döküldü demlerken. .
Önce kızardı acıdı sonra su topladı şimdi yara gibi. .
5gün 1hafta sürüyor. .
Acil şifalar diliyorum. .

korkmayın iz kalmaz.. çocukken benim bacağımda çaydanlık olduğu gibi dökülmüştü ciddi yanmıştım hiçbirşey kalmadı..

geçmiş olsun.

silverdin var yara ve yanık kremi. ben küçükken popomu sobada yakmıştım şuan tek bir iz bile kalmadı. en sın da lise 1 deyken havai fişekten sol ayağımn üstü ve kalçam yanmıştı. iz kalmadı o krem sayesinde.

birde benm bldiğim yanık sarılmaz.

Gecmis olsun hic bisi surmeyin yarin dr gereken ilaci verir zaten iz kalmaz korkmayin yegenimin yuzu yandi kucukken sobadan simdi hic biseyi yok

Canım oncelikle geçmiş olsun. acıyı alması bakımından kantaron yağı birebir. Iz kalmasın diye de Contratubex kremin üstüne tanımam. Benim iki bacağımdaki kocaman çay yanıklarıni geçirdi. caydanlik devrilmisti bacağıma. Doktora danis uygun gorurse yazdır. Normal almaya kalkınca cok pahali

17yasımda caydanlık bacaklarıma dökülmüşdü,tümü!hic iz kalmadı inanmazsin.
Bide o daha bebek cildi daha cabuk iyleşir korkmayın.Cok gecmiş olsun

Hepinize çok teşekkür ederim sağolun. Kızım daha uyumadı o yüzden tek tek alıntı yapamıyorum kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…