Caresiz ve bitkinim kizimin bacagi yandi

Kantaron yagı diyorum yada arı mumu alın aktardan yada yumurtanın sarısını teflon tavada yagsız kavurun yagı çıkana kadar sonra tulbetin içine katın yagını elinizle bastırarak yagını çıkarın o yagı yanıgına surun iz kalmıcak bu size söylediğim 3 yag dan birini alın arı mumunuda eritin sıcak suyun ısısıyla eritin çok geçmiş olsun
Bende bu yumurtayı yazacaktım. 5 6 yaşlarımda benimde ayağıma çaydanlık dökülmüş annem bu yumurtayı yapmış ve ara ara zeytin yağı sürmüş hiç iz kalmadı.

Canım kizimin kreste arkadaşının yüzüne düdüklü patlamisti. Yüzü ve bacağı yanmıştı. Yüzü kısa sürede iyileşince merak ettim ne kullandığını sordum. Aleo Vera bitkisi alıp sürdüğünü soyledi.

Hatta kızımın yüzünde de bir yara oldu ondan sonra bende o bitkiden aldım sürüyorum

Doktora sormadan bir şey yapmayın lütfen.
Yanik dediginiz açık yara, mikroba açık olur
Herkesin onu sür, bunu sür şeklindeki iyi niyetini anlıyorum ama doğru değil.
Eğer doktora güvenmediyseniz doktoru değiştirin.

Bende bu yumurtayı yazacaktım. 5 6 yaşlarımda benimde ayağıma çaydanlık dökülmüş annem bu yumurtayı yapmış ve ara ara zeytin yağı sürmüş hiç iz kalmadı.
Benimde sol ayagıma caydanlık dökülmüş 5-6 yaşında yengem yumurta kürünü yapmış iz bile yok 1. Derece yanıktı

Benim oğlumda 14 aylıkken bacağı yandı 2. derece düzenli olarak 20 25 gün kadar yanik tedavi merkezine götürdük yanık yeri düzelene kadar ondan sonra kantaron yağı kullandık küçük yaşta olduğu için büyüdükçe yanık yeri küçüldü bir bacağı komple diye bileceğim kadar yanmıştı şuan sadece diz kapağı çevresinde izler var

iz icin tedirginseniz, bildigim kadariyla kucukluk cagindaki yaniklarin izi pek kalmiyor. henuz cilt tam olusmadigi icin kendini yenilemesi daha kolay oluyor. gecen yil 1,5 yasinda eltimin kizinin basindan asagiya masanin uzerinde unutulan cay bardaklariyla dolu teski dusmustu, sac derisi dahil yuzu ve omuzlari yanmisti, 15 gun kadar hastanede yattilar cocugun bandajdan sadece gozleri gorunuyodu. almanyadaydilar ve bir kac ay sonra turkiyeye geldiler. cocukta hicbir iz gormedim hepsi tamamen gecmis.

bu kadar kucuk bebege kafaniza gore ilac kullanmayin. allah korusun ilaclarin o kucucuk bedenlerde nasil etkiler birakacagini bolemeyiz.

haftasonu 2 yasindaki oglum dustu ayagini burktu yuruyemiyordu apar topar gittik. rontgen filan cekildi kirik olmayinca doktor hicbisey vermedi. en azindan agrisini hafifletici bir krem filan yazsaniz dedigimde ise "bu kadar kucuk bebege krem kullanmayi onermiyoruz asla" dedi.

Benim kardesime kaynar demlikteki su dokuldu. Halam bi karisim hazirlamisti onu surdu annem gecmisti. Zeytinyag balmumu bi tane bisry daha vardi. Iz filan kalmadi. Normalde doktorun verdigi krem sulandiriyordu.

Benim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
Canım o cok kucuk gececektır. Ben ılk okula giderken caydanlık sobanın ustunden yer sofrasına yenı konulmuştu bende tam oturayım derken o kaynar cay komple diz kapağı bolgeme döküldü diz kapak ve üstü komple su kabarcıgı. Okula gıdıcektım tamda. Ahh cok cektım dr da gitmedik nedendir bilmem. 1 hafta sonra okula basladım ılk gun 2 cocuk kosarken bana carptı dustum patladı baloncuk olan yerler corabımı kesip yenıden sarıldı. Gectı gıttı iz falan yok

Benim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
Fito kullanılır büyüklüğü ne kadar yaranın bilmiyorum ama.. Mutlaka kullanılan ilaçlar var .. Pediatri uzmanına git kesinlikle.. Çok geçmiş olsun kuzum benim ya tez zamanda iyileşir inşallah

Yeğenimin 8 aylıkken yüzü ütü ile yandı ama doktor 1-2 krem verdi bi de güneşten korudular iz kalmadan geçti. Onların hücreleri kendini daha iyi yenilediği için iz kalma ihtimali daha düşük ama farklı bir doktora daha gitmek de yarar var bence

Canım kantaron çok işe yarayan bişey bi denesen

Iz icin su krem var adi contractubex. Bizde oglum 1.5 yasinda dusup alnini cizince kullandik ama biraz derin bi yaraydi isterseniz bi bakin

Benim oğlumunda kolu yandı yaklaşık 3 ay tedavi gördü bi müddette konrolleri sürdü. Yanik tedavi merkezine görürdüm direkt.
Ilk etapta hergun , sonra gün aşırı, 3 günde bir, haftada bir gibi aralıklarla pansumana gittik hiç iz kalmadı çok Az var oda findik kadar bişey inşallah sizinde hiç iz kalmaz

Evet krem veremem bebek o daha dedi acildeki doktor..siz hangi merhemi kullandiydiniz.cok zormus yanik ooff gördüğüm zaman mahvoluyorum.Eki Görüntüle 2570779
Acildeki doktorla sınırlı kalmayın. İmkanınız varsa yanık ünitesine gidin. Kızım babaannesinde kaynar suyla yanmıştı. Yanık ünitesinde tedavisi oldu. İz kalmadı. Yanık ünitesi yoksa bile dermatolojiye falan gidin.

Küçükken ocaktaki çaydanlık belimden aşağı devrilmişti. Fena halde yanmıştım. Acile gittik deriyi soyup saracaklardı babam izin vermedi kuzenimin bacağında gerik şekilde iz kaldığı için. Sonra farklı bi doktora gittik. Doktor bi kaç krem ve temizlemek için eczacının hazırladığı sarı su verdi. Babam doktora koca karı ilaçları diyolar kullansak nolur dedi. Doktorun dediği şey keşke domuz yağı bulup sürseniz oldu. Babam baya gezdi buldu. Sabah akşam sürdük ve 1 haftada yanıklarım geçti ve hiç izi kalmadı. Yanık deyince size diyebileceğim tek şey domuz yağı.

Ne demek o bebek krem veremem.
Çocuk acıdan sızıdan nasıl durabilir yazık değilmi.
Yanık acısını yaşayan bilir , içine içine ağlarsın , 3 gün ağladığımı bilirim bacağıma kaynar çay dökülmüştü, okuldaydım altımda dar kot vardı , çıkaramadımda.
Allahım kimseye göstermesin ,hele bebeklere hiç.
Mutlaka bebeklerin kullanabileceği kremler vardır.
Sakın nenem usulü eski zaman şeyleri denemeyin.cildiyeyw mutlaka gidin.
Muhtemelen sorunu çözmüşsünüzdür ama yinede aklınızda olsun , bebek cildi daha fazla zarar görsede daha çabuk toparlar.

Küçükken ocaktaki çaydanlık belimden aşağı devrilmişti. Fena halde yanmıştım. Acile gittik deriyi soyup saracaklardı babam izin vermedi kuzenimin bacağında gerik şekilde iz kaldığı için. Sonra farklı bi doktora gittik. Doktor bi kaç krem ve temizlemek için eczacının hazırladığı sarı su verdi. Babam doktora koca karı ilaçları diyolar kullansak nolur dedi. Doktorun dediği şey keşke domuz yağı bulup sürseniz oldu. Babam baya gezdi buldu. Sabah akşam sürdük ve 1 haftada yanıklarım geçti ve hiç izi kalmadı. Yanık deyince size diyebileceğim tek şey domuz yağı.
Bu öneriye şimdi domuz yağı günah falan diyenler çıkarsa şaşırma :)

Benimde bacağıma çay döküldü. Sadece yarısı doluydu ama baya yandı ve 2.derece yanık demişti doktor. Bende zeytinyağlı krem yaptırmıştım baya sargiyla dolaştım ama şimdi tamamen geçti iz kalmaz merak etmeyin aklınızda bulunsun birde yanmadan hemen sonra yumurta sürün hiç iz bırakamıyor diyorlar. Un vs yakar

X