Kızımın bacağına sıcak çay döküldü

Hepinize çok teşekkür ederim sağolun. Kızım daha uyumadı o yüzden tek tek alıntı yapamıyorum kusura bakmayın
Oyy yerim onu kıyamamm
Öpün benim icin lütfen.
Cok üzülüyorum cocukların canı yanınca.
Onlara birsey olmasın:KK43:

gecen sene kizimin karni yanmisti kahveden.oyle cok aglamisti ki kuzum.hastaneye gittik agri kesici krem suruldu pansuman yapilirken.ben tuttum kizimi babasina dedesine birakmadim hastanede.asi yapilirken tutamazdim halbuki.pansumandan sonra kucagimda gezdirirken uyudu yavrum.o uyudu ama ben o zaman o kadar cok agladim ki.yasli bi dede nine vardi halime acidilar "kizim bizim koyde sut tenceresi devrildi cocuga.simdi koskoca delikanli.korkma bisey olmaz"dediler.ben bu lafa bi sarildim ki o cocuga bisey olmadiysa benim kiza da olmaz diye.velhasil 15 gun duzenli pansuman yaptirdik.banyo felan yaptirmadim neredeyse 1 ay.yara iyi olunca estetik cerraha goturduk.o da bize cont diye baslayan bi krem verdi.3 ay belki daha fazla kullandik su an iz var ama kayboluyor yavas yavas.Rabbim kizina sifa sana sabir versin.cok yazdim gece gece.

Slm bayanlar moralim çok bozuk 2 yaşındaki kızımın bacağına çay döküldü ...2 bardak çay ben ve eşime hazırladım koydum oturma odasına eşim güya kızıma bakıyo ..tabi bide kızım çaya filan yaklaşmazdı, sıcak olduğu için ...kızımda çay istedi ona da getirmeye gittim mutfağa kızım koştu!eşimde kızım dur! demesiyle tepsiye basmış.... çay bacağına denk gelmiş cildi soyuldu hemen soğuk suya tuttuk 5-10 filan ,sonra acile götürdük ..krem filan sürüp sargı beziyle sardılar ,sabah çocuk cerrahına götürün dediler. çok kötüyüm! yavrum çok ağladı !kaç gün sürer acısı daha çok küçük ''annesi bak cız oldu diyo' bide iz kalmasından çok korkuyorum siz bilirsiniz belki çok ağır yanık değil ama cildi soyuldu sizce iz kalırmı yarın cerraha da sorucam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim
iyi geceler arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bi tarifim var canım yanıklara birebir denenmiş bi tarif atacağın eski.bi tavayı ocağa koy 7-- 8 yumurtanın sarısını tavaya kır ama sadece sarısı beyazlarını güzelce ayır onu öyle tavada çevire çevire pişir sadece yumurta sarısı iyice yancak kapkara yandıkça onun yağı çıkar baya bi yakıyosun onun yağıyla hergün masaj yap

Cok gecmis olsun. Kucukken benim kardesimin koluna caydanliktan yeni kaynamis su dokulmustu , yengemden duymustum toz seker doktuk koluna. Inanin 2 saat sonra kizariklik bile kalmamisti. Kiziniz icin artik gec olmus ama bu yorumu okuyanlara tavsiye vereyim dedim.

Oncelikle çok geçmiş olsun. daha 15 gün önce benim elimëde kızgın yağ döküldü çok acılar çektim şimdi sizin konuyuda okuyunca içim sızladi.inşallah yanık derin değildir ilk etapta doktora götürdüğünuz iyi olmuş çünkü ilk yarım saat içinde doktora getirin böyle durumlarda dedi pansumanmı yapan asistanlar.

2 sene once elime bir tencere kizgin yag dokuldu. Aninda buzlu suya sokup bepanthen surdum bir saat boyunca su bepanthen seklinde devam ettim acim biraz hafifleyince acile gittim butun hemsireler basima toplandi poliklinikten cerrah bile geldi derimin nasil soyulacagindan nasil en az hasarla atlatmaya calisacagimizdan bahsetti elimi sardilar gonderdiler
Ertesi gun pansumana gittigimde sargiyi acan doktor sok oldu, kizariklik bile yoktu
İlk mudahale cok iyi yapilmis yoksa mumkunati yok dedi
Ama o sureye kadar ben elimden vazgecmistim resmen:KK53:
Hicbi sey olmaz insallah siz de suya falan tutmussunuz ki bu yag da degil cay yani bardaga konmus bardagin soguguyla ve beklemekle biraz olsun ılınmıştir
Allah sifa versin bi an once

2 sene once elime bir tencere kizgin yag dokuldu. Aninda buzlu suya sokup bepanthen surdum bir saat boyunca su bepanthen seklinde devam ettim acim biraz hafifleyince acile gittim butun hemsireler basima toplandi poliklinikten cerrah bile geldi derimin nasil soyulacagindan nasil en az hasarla atlatmaya calisacagimizdan bahsetti elimi sardilar gonderdiler
Ertesi gun pansumana gittigimde sargiyi acan doktor sok oldu, kizariklik bile yoktu
İlk mudahale cok iyi yapilmis yoksa mumkunati yok dedi
Ama o sureye kadar ben elimden vazgecmistim resmen:KK53:
Hicbi sey olmaz insallah siz de suya falan tutmussunuz ki bu yag da degil cay yani bardaga konmus bardagin soguguyla ve beklemekle biraz olsun ılınmıştir
Allah sifa versin bi an once
benimde elime kızgın yağ döküldü ve 2günde 1pansumana çağırdi beni 4gün
sonra derimi soydular çok canım yandı 10gün tekrar sargı bekleyecek dediler ama ben dayanamadım açtım sargıyi bi kaç gün krem sürdüm devamli öyle atlattım maşallah sizin hafif geçmiş

bileğime corrrk diye kızgın yağ dökülmüştü 3 sene önce filan sadece acısı geçsin diye buz koymuştum ona rağmen hiç iz kalmadı 1-2 gun kızarıklık 3-4 gun kabuk oldu herhalde sonra soyuldu geçti

benimde elime kızgın yağ döküldü ve 2günde 1pansumana çağırdi beni 4gün
sonra derimi soydular çok canım yandı 10gün tekrar sargı bekleyecek dediler ama ben dayanamadım açtım sargıyi bi kaç gün krem sürdüm devamli öyle atlattım maşallah sizin hafif geçmiş
Cok gecmis olsun
Benim mucizeydi ya butun hastane cok sasirdi
Benim iz kalmadi soyulmadi falan ama derim incelmis gibiydi canim yaniyordu sarginin icinde kipirdadikca
Distan hicbi sey yoktu ama acisi yetiyordu
Bir hafta durdu benim de sonra ben cikarmak istedim cikarttik
Sukur ya atlattik oylece

Oyyy geçmiş olsun kuzu ya kıyamaaam :KK200:Nazar mı deymiş yoksa :nazar: canım şöyle ki ben 4 yaşlarında falan küçük tüpteki çaydanlık bacağıma döküldü:KK14: artık nasıl acıdıysa nasıl korktuysam hatırlıyorum :KK12: ve bi de şunu hatırlıyorum sürekli doktora gittiğimizi ve doktorun bacağım ın yanmış derilerini cımbız gibi bi şeyle iz kalmasın diye yolduğunu :KK1::KK43: ama iyiki de yolmuş izden eser yok çoook geçmiş olsun canım. Durumun varsa özel bi hastaneye götür derim

Çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum. Benim kızım 1 yaşında bile değilken koluna çorbayı devirdi bir anda iç dirsek kısmı komple yandı 1 ay çekti yavrum. Bana elma sür demişlerdi iyileşmeye yüz tutunca. Tabi yanık derin olduğu için kâr etmedi. Bi deneyin isterseniz. Şuanda kızım 2.5 yaşında kolunda avuç içi kadar iz kaldı . :KK43: :KK43: Rabbim daha beterlerinden korusun yavrularımızı

Bedeni taptaze canım 3 ay önce bizim evde bir akrabanın kızına oldu aklımız başımızdan gidecekti. Maşallah dediğin gibi sardılar ağrı kesici krem onun acısını azaltıyor. İz falan kalmıyor için rahat olsun

Bende çok küçükken bacağıma çay dökülmüştü. Hemde ateşte kaynayan demlik devrilmişti bacağıma. 5 yaşlarında falandım ama unutamam o acıyı. Dakikalarca kucaktan kucağa geçtim. Gezdirdiler sahil kenarında falan. Piknik alanındaydık üzerimde sarı bi tişört vardı onu bile unutamam yani. O denli bi acıydı benim için. Sonrasında yanan yeri denize soktu babam. Aman Allahım o nasıl bi rahatlamaydı öyle... Deniz suyu dehşet rahatlatmıştı. Şuan ise iz falan yok.

canım doktorların soylediği tek şu oluyo hemen suya tutun en az 15 dk kuralı var bebek ağlamasını bitirene kadar aklınızda bulunsun geçen elimi yaktım bunu uyguladım sabah ağrım kalmamıştı...

Slm bayanlar moralim çok bozuk 2 yaşındaki kızımın bacağına çay döküldü ...2 bardak çay ben ve eşime hazırladım koydum oturma odasına eşim güya kızıma bakıyo ..tabi bide kızım çaya filan yaklaşmazdı, sıcak olduğu için ...kızımda çay istedi ona da getirmeye gittim mutfağa kızım koştu!eşimde kızım dur! demesiyle tepsiye basmış.... çay bacağına denk gelmiş cildi soyuldu hemen soğuk suya tuttuk 5-10 filan ,sonra acile götürdük ..krem filan sürüp sargı beziyle sardılar ,sabah çocuk cerrahına götürün dediler. çok kötüyüm! yavrum çok ağladı !kaç gün sürer acısı daha çok küçük ''annesi bak cız oldu diyo' bide iz kalmasından çok korkuyorum siz bilirsiniz belki çok ağır yanık değil ama cildi soyuldu sizce iz kalırmı yarın cerraha da sorucam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim
yumurta sarisi sür üzerine... iz kalmiyor. bi dene istersen.
çok geçmiş olsun kuzucuma.

Çok geçmiş olsun. Kantaron yağı hem acısını alır hem iz bırakmaz.

Ben küçükken tatlı serbetinin içine dusmusum elektrikler kesilmiş annemde kesilmeden önce şerbeti yere indirmiş ki ocağı silsin bende uyuyormusum birden uyanıp mutfağa gitmisim şerbetin içine girmisim falan.
Bende iz kaldı bacagimda baya var popoma doğru ust kisimda tencerenin geldiği yerde var ayağımın ustunde ufacık var.
Ne ilaçlar neler neler yapmışlar pansumanlar doktorlar falan hiç biri geçirmemiş ama bundan 20 yıl öncesi yanı.

Neyse ki suya tutmussunuz hemen ama bence sargı bezi falan sarmayin deriyi almasin. Birde bi yanık kremi var eczaneler hazırlıyor birkaç ampulu birbirine katip ben annemden ogreniyim ozelden yazıyim size o hiç iz birakmiyor

Bardaktan cay dökülmüş çok sıcak oldugunu sanmıyorum korkmayın sakın kısa surede iyileşecektr. Kucukken benimde basıma geldi ama benim ocaktan yeni alınmış çok sıcak çaydanlıktı. İnşallah kızınız yakın zamanda iyileşecektr. Bana annem ilaç yapmıştı zeytinyağı ile mumu 5 kere pişirip soğutmştu. Her pişirdiğinde soğutup tekrar pişirmişti tam 5 kere. O ilaç benm ayağımı vok rahatlayıtordu yanıktan dolayı insanın ayağı cok geriliyor o yumuşacık yapıyordu

Çok geçmiş olsun. çok sakin bir çocuk olmama rağmen defalarca yandım ben.kimi üstüme çay döktü kiminde sobaya düştüm.geçti hepside.

Hatta birinde 5 yaşımda falan manyağın teki voltaj şu tası tut diye demir bir kase verdi.içinde salça vardı. kaynar su döktü üstüne, yere bıraktım o acıyla ayaklarımda yandı.ruh hastası nasıl kahkaha atıyordu.

X