Özür dileyerek söylüyorum sizin gibi kadınların artık bunları hak ettiğini düşünüyorum. Hemcinslerim hakkında böyle düşüneceğim aklıma gelmezdi ama maalesef durum bu. Hikayede en çok çocuğunuza üzüldüm. İnsanlıktan nasibini almamış bir adama sarılmak neden mesela? Bu kadar mı sevmiyorsunuz kendinizi ya da hiç mi sevilmediniz de bu yaratıktan sevgi dileniyoruzsunuz? Bacağa kalem saplamak nedir? Sakın çocuğum babasız kalmasın diye falan demeyin kalsın. Bacağa kalem saplayabilen biri baba olmasın zaten. Çocuk onu görmesin, hayatında olmasın.
Babam abim yok diye ne demek? Annenize gidebildiğinize göre gidebilecek bir anneniz var. Gelinlikle girdin kefenle çıkacaksın diyen abiler babalar var bu coğrafyada. Olsalar ne olmasalar ne. Olmamaları daha hayırlı. Bir anneniz var çalışıyorsunuz gidin yanına çalışın bakın hayatınıza. Benim babam da var abim de. Boşansam asla yanlarına gitmem. Çünkü ben anneyim, çocuk değilim artık. Bakılmaya ihtiyacım yok, bakmakla mükellef olduğum bir oğlum varken. Bir büyüyün bir sevin artık kendinizi ya.
Alın bir kalem kağıt elinize. Bacağıma kalem sapladı diye defalarca yazın sonra sesli okuyun. Normal değil bu anlıyor musunuz? Sevgisi batsın, herhangi birini sevebilecek insanlık yok ki sizi sevsin. Yazık o çocuğa ki bunlara maruz kalmış.
Neden kaynanaya görüntülü sohbet ile açıklama yapma gereği hissediyorsunuz mesela? Oğlu bir insana kalem saplayıp şiddet göatermişse ve o oğlu yerine sizi suçlayıp sizden açıklama bekliyor ise, insan yerine koyup selam bile vermemek gerek. Bir de konuşuyorsunuz.
Konunun neresine baksam elimde kalıyor. Elma yerine zıkkım yesin, boğazında kalsın da gebersin mesela. Ama bu tip adamlara bunu desen kalkıp öldürür seni. Çünkü insan değil.
Allah aşkına, önceliğiniz yavrunuz olsun. Evlilik, aşk, koca, sevgi önceliğiniz olmasın. O da olur, önce bir şu adamdan kurtulun. Çocuğunuz ve kendi psikolojinizi düzeltin. Bir nefes alın doya doya. İyileşin, kendinizi sevin. Sonra sevgi eksikliğini düşünün.
Yakın zamanda kötü bir evlilikten çıkan arkadaşım boşandı. Boşanmadan on beş gün sonra iki küçük çocuğu olduğu halde "ben evlenicem hemen."dedi. Alakamı kestim kendisiyle çünkü asabımı bozuyor. O kadar hiç olmak ki, kocasız duramamak. Çocuklarım berbat bir evliliğin içinden çıktılar bi düzelsinler, bi nefes alsınlar, bi ben de ayaklarım üzerinde durayım demek yok. Hemen koca. Koca tarafından sevilmez ise ölür çünkü Allah korusun.
En başta dediğim gibi artık hak ettiklerini düşünüyorum maalesef.