Doğuma Hazırlık Kızıma Ela mı yoksa Mila ismini mi koysam?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fatosemirhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
17
1
86
K.K.T.C.
3 yaşındaki kızımın adı Eda, 2. kızım olacak Ela ve Mila arasında kararsızım. Ela Eda ya uyumlu ama anlamı sadece bir renk. Mila ise sevgilim, canım gibi anlam içeriyor, kararsızım

Mila yı ilk kez duyuyorum, bana tuhaf geldi işin açığı, direk aklıma da milan geldi, ela hiç deilse daha alışık olduğumuz bir isim, ben ela yı seçiyorum.

Mila ismini ilk kez duydum söylediğiniz anlama sahipse çok hoş fakat sanki söylerken hoş bir tınısı yok ve çok fazla yanlış anlaşılacak gibi

3 yaşındaki kızımın adı Eda, 2. kızım olacak Ela ve Mila arasında kararsızım. Ela Eda ya uyumlu ama anlamı sadece bir renk. Mila ise sevgilim, canım gibi anlam içeriyor, kararsızım
Mila Trabzonda misketin adı yöreye göre farklı anlamlara gelebilir o yüzden ela diyorum

Mila bana uyduruk gibi geldi :) Hangi dilde sevgili demekmiş ki.
Yaa böyle isimler koyanlara söyliyim diyorum sonra vazgeçiyorum söyleyemiyorum üzülmesinler diye.
İnternette bulduğunuz filan her isme ve anlamına inanmayın.
Mesela çocuğunun ismini Mira koyanlar var. evet kulağa hoş geliyor ama anlamı heryerde farklı farklı, yunuslara yol gösteren yıldızmış, aynı zamanda çerkezcede Prenses demekmiş, eşim ve ailesi Çerkez, onlara sordum ilk defa duyduk dediler :)
Ha bu ismi neden sormuştum, Çünkü köpeğimin ismi... Köpeğe insan ismi koyamayacağıma göre böyle değişik bi isim koymuştuk. sonradan duymaya başladık insanlar çocuklarına da koyuyorlar, halbuki ben köpek isimleri ararken bulmuştum. Köpeğim olduğu için de çok fazla köpek sahibi tanıdığım var bu tarz ilginç değişik söylenişli isimler koyan, İnsan ismi gibi bir çağrışım yapmıyor çünkü.
Ben de bebek bekliyorum, ama sırf farklı olsun diye çocuğuna garip uydurulmuş gibi isimler koyanları anlamıyorum.

Bence de Ela en azından bildiğimiz güzel bir isim.

Mila Rumcaymış.
değişik olma adına yabancı kökenli isim konması hoşuma gitmiyor benim. Ela iyidir

Ela ismini çok beğeniyorum ama mila ismini daha önce hiç duymamıştım.MİNA bence daha hoş MİLA ya göre. Tabi sizin içinize sinmesi daha önemli...

Mila yı yeni duydum anlamı ne ki bana güzel gelmedi Ela ismini severim Ela dan yana tercihim

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

ilk kızının adı "eda" olan arkadaşım 2. kızının adını "ada" koydu....sorunuza cvp olmadı gerçi ama yine de paylaşmak istedim

Ela adında tanıdığım çocuklara da okulda '' hela '' diye takılıyorlarmış maalesef.
Ben de çok severdim bu adı ama herşeyle alay etmek, 7 den 70 e yapımızda var maalesef.

Mila hoşuma gitti ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…