Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kv yaz menüsünü oluşturmuş. Her öğlen bakla her akşam patlıcan yapacakmış
Valla bende esimin köyüne gidince kendi zevkime gore yemek yapıyorum cunku damak tadima uymuyor onlarin yedikleri. Bu gelin gibi tribe girsem açlıktan ölürüm kendini gectim bebegi ac birakmis inadina hey allahim

Benim 3 numara 24 aylık elzem durumlar için çantama koyarım meyve suyu, kek ve meyve. yemek yedirecek ortam yoksa acıkınca eline tutuştururum en azından açlığını bastırsın diye

Son düzenleme:

Ne kadar abartmissiniz durumu. Gayette kendi yiyeceginizi pisirebilirdiniz atla deve değil yani. Bı de kadını elaleme rezil etmişsiniz. Evde peynir yumurta da mı yoktu. Eltiden yemek beklemissiniz birde. 22 aylık çocuk herşeyi yer.

Biz misafiriz orda vs deyip durmuşsunuz ama hangi misafir yapılan yemeğe “Bu,ne?” der.
Gayet kendinizi evinizde hissettiğiniz bir yermiş orası işte.
Bu ne demişsiniz üstüne böyle olmaz deyip pilav vs yapmışsınız.
İnsanların akşam yemeği anlayışı öyledir belki.
Ayrıntı verdikçe daha haksız görünüyorsunuz, o kısım ilginç işte

Zincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor
aaa bak o hiç aklıma gelmedi.
Kızim sütlaç çok severdi, yapamadığım zamanlarda bim in sütlacını alırdım gayette güzel yerdi yani.
Gelinden yemek istemesi birde laf sokması çok komik olmuş.
millet ne yapsın kızının açlığını.
Mecbur anne olarak kendi düşünecek

Napıyor bu kadın patlican yemeğinde sadece patlicanı mi haşlayıp önünüze koydu? O yemekte patates vardır kıyma vardır, patlicanı bebeğe vermezsin kalanını verirsin.
Yok Begüm patlıcanın içine patates koy kızıma yedireyim demiş,kv de yok biz patatessiz seviyoruz demiş koymamış

Bizim de hep öyle olurdu düğünde felan. Açız abim beni dürtüyor, ben erkek kardeşimi dürtüyorum ki birimiz ağlayalım ama ağlayasımız da çok yok. O sırada şaak annemin çantadan süt çıkar muz çıkar. Abim muzumu yer ben ağlarım, abim dayak yer

Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü normalde öyle sade et yemediklerine eminim. Ayrıca siz hiç mi değer görmediniz? Bence bir kayınvalide yılda evine bir kere gelen torununa çocuğuna günde bir öğün de olsa sevdiği yemeği yapar. Ben olsam yaparım, önüne dizerim her şeyi.

Yaşlı kadından iş beklemeye utanmıyorsun değil mi?

Valla bende esimin köyüne gidince kendi zevkime gore yemek yapıyorum cunku damak tadima uymuyor onlarin yedikleri. Bu gelin gibi tribe girsem açlıktan ölürüm kendini gectim bebegi ac birakmis inadina hey allahim
hissediyorum i dont like geliyor

Kv nin babaanne olarak torunu için bir şeyler yapması tabiki hoş olur ki bence yapılmalı da. Ancak siz de bir anne olarak o anki ortam nasılsa ona göre davranmalıydınız. Kv özelikle söylediğiniz halde 2 defa patlıcan yemeği yapmış,belli yani bu konuda size bir faydası olmayacak. Bunu kabul edip ona göre davranmanız lazımdı. Ancak siz kendinizi doldurmuşsunuz.

Patlıcan yemeği yapıyor diye kalkıp dışarı yemeğe gitmeler falan hoş şeyler değil bunlar. Atıyorum o patlıcan yemeği yaparken sizde kalkıp bir çorba yapıp 2 köfte yapsanız olay bitecek aslında.

Çocuğun aç kalması hiç bir şekilde kv nin suçu olamaz. Annesi sizsiniz. Dediğiniz gibi hiç bir şekilde bir yiyecek bulamazsanız dahi yarım saat aç kaldı diye çocuğun o denli ağlaması ilginç. Yani oyanabilirdi çocuk ancak siz çocuğu oyalayıp dikkatini dağıtmak yerine olayı büyütmüşsünüz. Hele aç bu çocuk evde yemek yoktu deyip kv nin utanmasını beklemek hiç sağlıklı bir düşünce değil. Herkes sizin garip olduğunuzu düşünmüştür. Tabiki gaddar olduğunuzu falan düşünmüyorum ancak kendinizi doldurduğunuz için saçma davranmışsınız.

Üstlenmek derken sizde o ailenin insanı degilmisiniz. İşin ucundan tutsanız bişey olmazdı yani.

Siz ısrarla düğünle ilgili bir yoğunluk yok demişsiniz ama düğün haftası kimseden bir şey beklemem ben. Daha çok yardım için gideriz hatta böyle zamanlarda.

Her aile de yemek konusunda özenli değildir.
Ben çay delisi bir insanım,kayinvalidemler içmez pek, bir sabah akşamdan kalan çayı ısıtmıştı. Diğer günler daha erken kalkıp cayi ben demledim ,kahvaltıları esimle beraber hazırladık çünkü yaptıkları ile doymuyorduk. Çocuklar kahvaltıda, yemekte pişen yemeği yemeyecekse ki bahsettiğiniz aylarda çeşit olarak daha az yiyorlardı ekstra bir şeyler yaptım hep. Hiçte dert etmedim. Herkesin yemek düzeni ayrı. Buradan bir daha gitmem demek tuhaf geldi bana.

kendisi hem kına zamanı bile bir işin ucundan tutmasın aileden gibi davranmasın , hemde kayınvalide kızımın sevdiği yemekleri yapmadı annem yapıyor
kadının ayran yap demesine bile icerlemis

Standart eli kolu tutan, su kaynatmasını bilen herkesin yapacağı budur yani. Kına günü üstelik. Bir sonraki konusu da kızım açken yarım saat geç gelen elti olacak heralde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…