- 31 Mart 2022
- 4.868
- 15.460
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
E çocuk niye aç kalıp ağlıyor. Anne değilim ama yeğenimi düşünüyorum ablam aç bu çocuk dese ben utanırım.Kadın zaten hergün yemek yapmış
Valla bende esimin köyüne gidince kendi zevkime gore yemek yapıyorum cunku damak tadima uymuyor onlarin yedikleri. Bu gelin gibi tribe girsem açlıktan ölürümKv yaz menüsünü oluşturmuş. Her öğlen bakla her akşam patlıcan yapacakmış
Benim 3 numara 24 aylık elzem durumlar için çantama koyarım meyve suyu, kek ve meyve. yemek yedirecek ortam yoksa acıkınca eline tutuştururum en azından açlığını bastırsın diyeBir de şunu anlamadım 22 aylık bebek illa tencere yemeği felan mı yemek zorunda? Annemin 3 evladı var bi yere gidildiğinde böyle elimize birer muz bi paket süt tutuşturur doymazsanız gidin babanıza söyleyin bisküvi de alsın size derdi. Çok şükür ölmeden geldik bu günlere
Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.
Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.
Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.
Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.
Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınn
Ne kadar abartmissiniz durumu. Gayette kendi yiyeceginizi pisirebilirdiniz atla deve değil yani. Bı de kadını elaleme rezil etmişsiniz. Evde peynir yumurta da mı yoktu. Eltiden yemek beklemissiniz birde. 22 aylık çocuk herşeyi yer.Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.
Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.
Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.
Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.
Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Biz misafiriz orda vs deyip durmuşsunuz ama hangi misafir yapılan yemeğe “Bu,ne?” der.Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
aaa bak o hiç aklıma gelmedi.Zincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor
Yok Begüm patlıcanın içine patates koy kızıma yedireyim demiş,kv de yok biz patatessiz seviyoruz demiş koymamışNapıyor bu kadın patlican yemeğinde sadece patlicanı mi haşlayıp önünüze koydu? O yemekte patates vardır kıyma vardır, patlicanı bebeğe vermezsin kalanını verirsin.
Bizim de hep öyle olurdu düğünde felan. Açız abim beni dürtüyor, ben erkek kardeşimi dürtüyorum ki birimiz ağlayalım ama ağlayasımız da çok yok. O sırada şaak annemin çantadan süt çıkar muz çıkar. Abim muzumu yer ben ağlarım, abim dayak yerBiz de sahilde balık lokantasına düğüne gitmiştik çocukken. Garipçe tarafında, o zamanlar 3. Köprü de yok, oralar bomboş arazi. Sadece birkaç deniz restorani var boyle.
Biz bekle bekle, daha gelin damat bile cikmadi. Bekle bekle aciktik. En son babam çıktı şöyle bir on-yirmi dakika sonra geldi, tekel bayii bulmuş açık. Ondan çizi , Halley, kek falan almış sagolsun..hem biz yedik hem masadaki diğer aç akrabalar
Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?Kadın et ekmekle doyuyoruz diyebilir çünkü onun evi. Onun mutfağı. Öyle şey olur mu diyip ayıp etmişsiniz. Pilav ve salata sizin kişisel tercihiniz. Aynısını büyük dayımın karısı yapıyor akşam yemeğinde kalabalığız sıcak ekmek alalım kahvaltı yapalım diyoruz herkes okey yengem olur mu öyle diyip börek yapıyor sonra da ben misafirim yemek yaptım diyor. Eee yapma ne pişerse ye sus o zaman bize ne
Yaşlı kadından iş beklemeye utanmıyorsun değil mi?Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü normalde öyle sade et yemediklerine eminim. Ayrıca siz hiç mi değer görmediniz? Bence bir kayınvalide yılda evine bir kere gelen torununa çocuğuna günde bir öğün de olsa sevdiği yemeği yapar. Ben olsam yaparım, önüne dizerim her şeyi.
hissediyorum i dont like geliyorValla bende esimin köyüne gidince kendi zevkime gore yemek yapıyorum cunku damak tadima uymuyor onlarin yedikleri. Bu gelin gibi tribe girsem açlıktan ölürümkendini gectim bebegi ac birakmis inadina hey allahim
Üstlenmek derken sizde o ailenin insanı degilmisiniz. İşin ucundan tutsanız bişey olmazdı yani.Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
Siz ısrarla düğünle ilgili bir yoğunluk yok demişsiniz ama düğün haftası kimseden bir şey beklemem ben. Daha çok yardım için gideriz hatta böyle zamanlarda.Evet öncesinde konuşma geçti. O da kızım patlıcan yemediği halde kv’nin 2 gün sade patlıcan yemeği yaptığına şaşırdı. O yüzden bizde yiyin isterseniz akşam yemeklerini dedi. (Önceki yaz onlarda kalmıştık) Biz de teşekkür edip
kendimiz halledeceğimizi söyledik.
Ben burada bir suçlu aramadım. Sadece bu olayı da ekstra anlattım. Bizde eve misafir gelince herkesin yemeğini ayrı ayrı düşünürüz. Ben de yılda bir kere gittiğim evde bir öğün en azından torununu düşünmesini bekledim, ama demek ki beklememek gerekirmiş.
kendisi hem kına zamanı bile bir işin ucundan tutmasın aileden gibi davranmasın , hemde kayınvalide kızımın sevdiği yemekleri yapmadı annem yapıyorher gün 10 kişiye yemek yapmak kolay sanki.
aşevi mi orası kv yide aşçıbaşı falan sandı zaar.
bir bezelye yapmış bir akşam birde pilav.
başlıkta kv kızıma bize yemek yapmadı.
kadın bunları yemeğe çağırmış sanki de önlerine bişe koymamış.
Keyfi bilir anamhissediyorum i dont like geliyor
E çocuk niye aç kalıp ağlıyor. Anne değilim ama yeğenimi düşünüyorum ablam aç bu çocuk dese ben utanırım.
Standart eli kolu tutan, su kaynatmasını bilen herkesin yapacağı budur yani. Kına günü üstelik. Bir sonraki konusu da kızım açken yarım saat geç gelen elti olacak heraldeValla bende esimin köyüne gidince kendi zevkime gore yemek yapıyorum cunku damak tadima uymuyor onlarin yedikleri. Bu gelin gibi tribe girsem açlıktan ölürümkendini gectim bebegi ac birakmis inadina hey allahim