- 23 Eylül 2020
- 333
- 448
- 35
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .Anneanne olsa yemek yaratırdı önce çocuğa bunu kabul edin.Kız yemek yapmadım demiyor bezelye vs yapmış önceden. o akşamda büyük gelin getirecekti ona güvendik diyor
Değer verilmediğin yere gitme mecbur değilsen
Burada suçlu kim peki?Düğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir
Bir de şunu anlamadım 22 aylık bebek illa tencere yemeği felan mı yemek zorunda? Annemin 3 evladı var bi yere gidildiğinde böyle elimize birer muz bi paket süt tutuşturur doymazsanız gidin babanıza söyleyin bisküvi de alsın size derdi. Çok şükür ölmeden geldik bu günlereZincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor
Dugun günü kına günü, ne farkeder ki?Düğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir
Iyide bebek niye disaridan yiyorki, neden yaniniza 2 kap yemek yapip getirmediniz. Tedbirli olmak zorundasiniz anne olan sizsiniz.Düğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir
Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.
Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.
Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.
Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.
Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Bana evladını düşünmeyen anne muamelesi yapamazsınız. Ben zaten evladımın düzenine göre hareket etmesini beklemedim ki senede bir kere gdiiyoruz, insan bir kere torununun sevdiği yemeği yapmalı bence. Ben zaten kızıma her gün yemek yaptım ama akşam yemeğini de çubukla vs geçiremeyiz değil mi ? Kına günü makarna yapma ortamı olsa yapardım zaten ama öyle bir durum söz konusu değildi.
Konuyu da açtı ki kocaya kendini savunacaktı bak herkes böyle düşünüyor annen kötü babaanne diyeNiyeti üzüm yemek değil, bagciya bir daha gitmemek için ayak yapmak
Pilav salata yapmakta ne varki abartmayın bu kadar, esiniz neden ilgilenmedi cocuklaAynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Tabii ki öyle beklemedim. Neyse herkese detaylı anlatamıyorum. Diğer cevaplardan okuyabilirsiniz.Kucuk tencerede bebege gore günlük yemek yapabilirdiniz, neden ondan bundan yemek beklediniz anlamadim. Cocugun yemegi uzerinden inatlasmak cok sacma olmus, ustelikte acliktan aglayana kadar oyle beklemissiniz. Siz bile boyle umursamazken baskasindan ilgi alaka beklemeyin
Ay gidemedimDüğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir
Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Pilav ve salata yapmak ne kadar zaman alır ya? Eşiniz çocukla ilgilenseydi, salatayı o yapsaydı ya da. Duyanda baklava açmışsınız sanacak vay arkadaş.Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Benim de yemek termosum vardır. Çocuklarım küçükken avm ye gitsem yanımda çorbasını, yoğurdunu götürürdüm. Benim kayınvalidemde biz gidiyoruz diye ne yemek yapar ne mutfak alışverişi, huyunu bildiğimiz için ben gideceğimiz gün sabahtan poğaça, kek yapar yanıma alırım evine gitmemize yarım saat kala bir yerde karnımızı doyururuz oradan da markete uğrayıp çocuklarımın yediği yiyecekleri alıp öyle gideriz.Dayımın kızı yemez yemez bi anda acıktım diye ortalığı velveleye verir huyu öyle. Bi düğün vardı yengem termosta sıcak çorba taşıdı yanında çocuğu ne zaman acıkır belli değil yani. En basitinden bi çorbayı at termos götür ne var yani insanlardan yemek istemek nedir?
bunlar neyi değiştirdi anlamıyorumAynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Verdiğiniz detaylarla da haksızsınız. Bi anne olarak madem bavulla yemek taşıdınız yanınıza bi süt bi meyve alın. Velev ki yemek döküldü bişey oldu çocuk doymadı. Çocuğu ağlatan yine siz olmuşsunuzDüğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir
Niye ben varken benim annem çocuğuma yemek yaratmak zorunda olsun ki? Adı üstünde bebeğin annesi benim ya hani? Bana mı düşer bu görev yoksa başkasına mı?Anneanne olsa yemek yaratırdı önce çocuğa bunu kabul edin.Kız yemek yapmadım demiyor bezelye vs yapmış önceden. o akşamda büyük gelin getirecekti ona güvendik diyor
Değer verilmediğin yere gitme mecbur değilsen