Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .

1. Siz kayınvalidenizle işleri pazarlik usulü mu yapiyorsunuz?
2. Eşinizin ailesinden bahsediyorsunuz, "akşam yemeklerini de üstüme alamam" demek sizce de tuhaf degil mi? Ev arkadasi misiniz siz? Yemegi ben yapayim, bulasiklari sen yika gibi...
3. Makarna haşlayıp uzerine yogurt dökseniz, yahut hemen bir yayla çorbası yapsanız cocugunuz icin çok mu zordu?
4. "Öglen yemeklerini zaten ben yapiyorum" demissiniz ama zaten sadece siz yiyecekmişsiniz, size özel sofra mi kursaydi kadin? 6.5 senelik evliyim çok acıkırsam açar dolabi zeytin peynir yerim biz de ayri sehirlerde yaşıyoruz zaten senede kaç defa gidiyoruz ki kalp kirmaya gerek var mi?
5. Eğer esiniz otelde kalmaya tamam dediyse vallahi helal olsun, ben esime böyle birsey soylemeye cesaret edemezdim, korkudan degil biliyor musunuz, kalbi kırılır diye düşünürüm, çünkü kimse ağaç kovuğundan çıkmadı, dünyanin en kötü anne babasi da olsa ailesidir der, senede 1 kerecik susarım, ailesine saygim olmasa eşime vardir.

Burada suçlu kim peki?
Kına günü sizin çocuğunuzun ne yiyeceğini dert etmeyi unutan kayınvalide mi? Büyük gelin de iyilik etmek istemiş ama başka şeyler çıkmış muhtemelen. O da sizin çocuğun yemeğini dert ettiyse öncesi bir konuşma, farketme vardır. Yoksa aklına gelmez ,annesi varken çocuğun ne yiyeceğini düşünmek.

Zincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor
Bir de şunu anlamadım 22 aylık bebek illa tencere yemeği felan mı yemek zorunda? Annemin 3 evladı var bi yere gidildiğinde böyle elimize birer muz bi paket süt tutuşturur doymazsanız gidin babanıza söyleyin bisküvi de alsın size derdi. Çok şükür ölmeden geldik bu günlere

Dugun günü kına günü, ne farkeder ki?
İnsafsiz değil de pratiklikten uzak buldum sizi. Sonucta bu çocuk minik bir şey de yese karnı doyar. Neredeydi kına evi, tüm şehirden uzak dağlık yerde miydi? Köyde miydi? Eşiniz gelin arabasıyla çıkıp hemen Google mapse yazdığı markete ugrayip gelemedi mi?
Kına evinde yemek vermediler demissiniz. Kına evinde eltinizin annesine rica etseniz size bir tanecik patates vermeyecek miydi çocuğunuz için? Ya da bir avuç makarna?
Neden kadından istemediniz?

Iyide bebek niye disaridan yiyorki, neden yaniniza 2 kap yemek yapip getirmediniz. Tedbirli olmak zorundasiniz anne olan sizsiniz.

Bide bayıl istersen

Makarna bile yapılamayacak bir durumda neden kadın yemek yapmadı diye söyleniyorsunuz?

Pilav salata yapmakta ne varki abartmayın bu kadar, esiniz neden ilgilenmedi cocukla

Tabii ki öyle beklemedim. Neyse herkese detaylı anlatamıyorum. Diğer cevaplardan okuyabilirsiniz.

Ay gidemedim

Burdaki üyeler de diyor ki tok olsun aç olsun tedarikli olunmadı diye patlıcanın içindeki patatese kulp bulunmaz. Onlar diyo

Salata, pilav yapmak ne kadar sürüyor? Pilavı koyuyorsun ocağa o pişirken salata yapılıyor. Vedat milör için süslü salata yapmamışsın, yeşillik doğra, havuç rendele bitti gitti.

Pilav ve salata yapmak ne kadar zaman alır ya? Eşiniz çocukla ilgilenseydi, salatayı o yapsaydı ya da. Duyanda baklava açmışsınız sanacak vay arkadaş.

Benim de yemek termosum vardır. Çocuklarım küçükken avm ye gitsem yanımda çorbasını, yoğurdunu götürürdüm. Benim kayınvalidemde biz gidiyoruz diye ne yemek yapar ne mutfak alışverişi, huyunu bildiğimiz için ben gideceğimiz gün sabahtan poğaça, kek yapar yanıma alırım evine gitmemize yarım saat kala bir yerde karnımızı doyururuz oradan da markete uğrayıp çocuklarımın yediği yiyecekleri alıp öyle gideriz.
Sonra ki günler ben girer pişiririm yemekleri sonuçta bende 5 nüfus gidiyorum ayrıca öyle bir hafta da kalmayız 2-3 gece maksimum.

bunlar neyi değiştirdi anlamıyorum
kadın belliki yorulmuş sıkılmış yemek yapmayı sevmiyor ?
torun torba sahibi kaç yasinda kadın ?
ee yani ?
pilavinda nasıl yapıldığını bilmesek cidden zor bir iş yaptınız sanicaz

Verdiğiniz detaylarla da haksızsınız. Bi anne olarak madem bavulla yemek taşıdınız yanınıza bi süt bi meyve alın. Velev ki yemek döküldü bişey oldu çocuk doymadı. Çocuğu ağlatan yine siz olmuşsunuz

Niye ben varken benim annem çocuğuma yemek yaratmak zorunda olsun ki? Adı üstünde bebeğin annesi benim ya hani? Bana mı düşer bu görev yoksa başkasına mı?

Sanırım hiç zora gelmemişsiniz. Benim oğlan gibi bir de çoklu alerjisi olsaydı vay halinize! Çocuk dışardan da yiyemez açlıktan bayılırdı.
Ben geçenlerde sadece 3 gün kaldım bir yerde, ki o da asla kalmak istemiyodum zorladılar, eşim bir aylık erzaklarını aldı. Benim ve çocuğun sevdiği şeylerden herkese aldı. Etinden sütünden peyniri den tavuğuna kadar. Nereye giderseniz gidin alışveriş yapmayı adet edinin. Kahvaltıyı toplayıp bir süpürge açın. Bulaşığı yıkayıp hemen öğlen yemeğine başlayın. Çok yapın ki akşama da kalsın. Baktınız bitti hemen çocuğa kadar yemek yapın. Evime yan gelip yatan hizmet bekleyen misafiri bir daha davet etmem. Her yerde de söylerim valla. Kv iyi ses etmemiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…