- 24 Ekim 2019
- 7.327
- 42.521
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Hayır çocuğumu inat uğruna aç bırakmadım tabii ki, kınaya karnını doyurup götürdüm. Ama biz yemek getiririz diyen gelinimiz geç kalınca aç kaldı. Aracımız da gelin arabası olduğu için gidip bir yere bir şey alamadık , o an beklemekten başka çaremiz yoktu. Zaten ağlamaya başladıktan 10 dk sonra geldiler şükür. O arada oyalamaya çalıştık biz de. Bu kadar detay vermek gerekiyor demek ki. Resmen linçlendik saçma sapanKayınvalidenizin yaptığı doğru değil ama sizin tavrınızda doğru değil. Anne değilim ama çocuğum aç kalacağına 30 kişiye bile yemek yaparım bence. Inadınız uğruna aç bırakmışsınız
Değer gördüğüm yerde nazlanırım. Değer vermeyene zorla değer vereceksin diye kıyamet koparmam. Siz böyle yaptıkça değer göremezsiniz kv gözüne batarsınız. Benim yengem de sizin gibi. Verdiğim örnekte börek yapıyor yiyoruz yapmasa da doyuyoruz dedemizi yiyecek halimiz yok yaa. Kaprisle dramalarla sevgi saygı değer göremezsiniz. Gittiğiniz yerde kendinizi zorla ağırlattırmayın. Ya zaten düşünür yaparlar ya da siz idareten 1 hafta fedakarlık edersiniz. Ama diğer türlü sizin ki gibi zoraki şeyler çekilmiyorBuradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü normalde öyle sade et yemediklerine eminim. Ayrıca siz hiç mi değer görmediniz? Bence bir kayınvalide yılda evine bir kere gelen torununa çocuğuna günde bir öğün de olsa sevdiği yemeği yapar. Ben olsam yaparım, önüne dizerim her şeyi.
E sadece et olmaz diyip yanına pilav yapmışsınız sadece kendinize mi yapmıştınız yoksa o pilavı? Tabikide yerler onların evi,onların malzemesi. Heralde yiyecekler. Yengem bize geldiğinde hiç ne yemek var diye bakmadan yeğenime yemeğini yapıyor valla. Hiçte böyle gocunmuyor.Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü normalde öyle sade et yemediklerine eminim. Ayrıca siz hiç mi değer görmediniz? Bence bir kayınvalide yılda evine bir kere gelen torununa çocuğuna günde bir öğün de olsa sevdiği yemeği yapar. Ben olsam yaparım, önüne dizerim her şeyi.
Yan gelip yatayım kv yapsın demiş. Kv değil kim olursa olsun yatılı misafirlikte olsam napacağımı şaşırırım ben. Sevmem zaten de gerilirim. Çocuk açlıktan ağlıyor konu sahibi kv den eltiden yemek bekliyor.öğlen yapmış öğle yemeğini çok yapayım akşam bir daha yemek yapma derdi olmasın dememiş kızını kendini eşini doyurmuş kenara çekilmiş.
düşünse, özense, yapsa iyiymiş (Allah herkese öyle ince düşünceli k.valide versin)Bizde eve misafir gelince herkesin yemeğini ayrı ayrı düşünürüz. Ben de yılda bir kere gittiğim evde bir öğün en azından torununu düşünmesini bekledim, ama demek ki beklememek gerekirmiş.
Ekmegı doğrayıp üzerine suyunu bile katabilirdi.Napıyor bu kadın patlican yemeğinde sadece patlicanı mi haşlayıp önünüze koydu? O yemekte patates vardır kıyma vardır, patlicanı bebeğe vermezsin kalanını verirsin.
Hayır çocuğumu inat uğruna aç bırakmadım tabii ki, kınaya karnını doyurup götürdüm. Ama biz yemek getiririz diyen gelinimiz geç kalınca aç kaldı. Aracımız da gelin arabası olduğu için gidip bir yere bir şey alamadık , o an beklemekten başka çaremiz yoktu. Zaten ağlamaya başladıktan 10 dk sonra geldiler şükür. O arada oyalamaya çalıştık biz de. Bu kadar detay vermek gerekiyor demek ki. Resmen linçlendik saçma sapan
Konuda once yarim saat dediniz, simdi 10dk oldu. Kv sevmiyorsunuz diye sallıyorsunuz sanki birazOnlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı.
Bugün Dünya Premsesler Günü mü ben anlamadım konulara bak.Yan gelip yatayım kv yapsın demiş. Kv değil kim olursa olsun yatılı misafirlikte olsam napacağımı şaşırırım ben. Sevmem zaten de gerilirim. Çocuk açlıktan ağlıyor konu sahibi kv den eltiden yemek bekliyor.
Siz -eşiniz ve siz- çocuğunuza dizin önce de sonra 30 yıl sonraki gelecek torununuz üzerinden konuşursunuz.Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Kayınvalideniz eltiniz sizin evinize gelip kaç gün kalır siz onlar için ne yaparsınız?Hayır çocuğumu inat uğruna aç bırakmadım tabii ki, kınaya karnını doyurup götürdüm. Ama biz yemek getiririz diyen gelinimiz geç kalınca aç kaldı. Aracımız da gelin arabası olduğu için gidip bir yere bir şey alamadık , o an beklemekten başka çaremiz yoktu. Zaten ağlamaya başladıktan 10 dk sonra geldiler şükür. O arada oyalamaya çalıştık biz de. Bu kadar detay vermek gerekiyor demek ki. Resmen linçlendik saçma sapan
Standart eli kolu tutan, su kaynatmasını bilen herkesin yapacağı budur yani. Kına günü üstelik. Bir sonraki konusu da kızım açken yarım saat geç gelen elti olacak heralde
Sizin derdiniz bu zaten değil mi?Tutturmuşsunuz kv torununa yapmalı,tek torununa yapmalı,patatesli patlıcan yapmalı bilmem ne.Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Birde kına telaşı var sonuçta. Kafası doludur. Evin gelini isem cekinmem yani girer yapar çıkarım. Yemek dediğin nedirki. Yada anne gel beraber yapalım derimKonunuzu hayret icinde okudum nasıl evladinizi aç bırakmaya gönlünüz el verdi orası yabancı evi değil ki eşinizin ailesinin evi mutfağa girip iki kap yemek yapsanız kim size niye yapiosunuz diyecek iki öğün yapın ne olmuş kızınıza kadar yapın çok gocunuyorsaniz bir ogun çorba bir öğün makarna yiyiversin aç durmaktansa yavru yazık çocuğunuza siz kaynanizdan hizmet beklemissiniz bana mı tuhaf gelio anlamiorm kaynanamın evi bnm evim sormadan girer pişirir çıkarım gideceksem yanımda yemek yoksa ararım ben geliorum cocuga bı çorba yap diye nolmus tövbe yaa degisiksiniz
Düğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir
Son iki kelimeye katılıyorum.Hayır çocuğumu inat uğruna aç bırakmadım tabii ki, kınaya karnını doyurup götürdüm. Ama biz yemek getiririz diyen gelinimiz geç kalınca aç kaldı. Aracımız da gelin arabası olduğu için gidip bir yere bir şey alamadık , o an beklemekten başka çaremiz yoktu. Zaten ağlamaya başladıktan 10 dk sonra geldiler şükür. O arada oyalamaya çalıştık biz de. Bu kadar detay vermek gerekiyor demek ki. Resmen linçlendik saçma sapan
Kayınvalideniz eltiniz sizin evinize gelip kaç gün kalır siz onlar için ne yaparsınız?
Kendi getirdiğim bulgurla yaptım evde bulgur yoktu.E sadece et olmaz diyip yanına pilav yapmışsınız sadece kendinize mi yapmıştınız yoksa o pilavı? Tabikide yerler onların evi,onların malzemesi. Heralde yiyecekler. Yengem bize geldiğinde hiç ne yemek var diye bakmadan yeğenime yemeğini yapıyor valla. Hiçte böyle gocunmuyor.
Hani deseniz ki hep benim yemediğim şeylerden yaptılar hani bir nebze anlıcam ama kaynananozın sizin bebeğinize yemek yapma gibi bir görevi yok. Kusura bakmayın burdan bakınca hem kendi yemeğinizi hemde bebeğin yemeğini kaynanaya yüklemeye çalışmışsınız gibi duruyor. Bebeğe yemek yapmaya üşenmişsiniz de kaynanının yaptıklarından yedirmek istemişsiniz sonrada evdeki hesap çarşıya uymamış gibi.