Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınvalidenizin davranışlarını onaylamamakla birlikte sizi haksız buldum.
Tarhana da mı yoktu mesela? Mercimek, yoğurt süt pirinç bulgur yumurta...
Birçok şey.
Siz neden yapmadınız denmiş, akşam yemeğini yapmak zorunda olmadığınızı söylemişsiniz.
E tamam sadece çocuğa yapsaydınız??
Ayrıca başka evdeki eltiden yemek bekleyeceğinize kocanızı markete gönderseydiniz.
Ki gerek olmadan evden muhakkak doyurabilirdiniz. Meyvesi, bakliyatı, hiç olmadı ekmek peyniri vardır.

Deseniz ki kayınvalide izin vermez, anlarım. Fakat siz kuru kuru inat etmişsiniz.

Hayır çocuğumu inat uğruna aç bırakmadım tabii ki, kınaya karnını doyurup götürdüm. Ama biz yemek getiririz diyen gelinimiz geç kalınca aç kaldı. Aracımız da gelin arabası olduğu için gidip bir yere bir şey alamadık , o an beklemekten başka çaremiz yoktu. Zaten ağlamaya başladıktan 10 dk sonra geldiler şükür. O arada oyalamaya çalıştık biz de. Bu kadar detay vermek gerekiyor demek ki. Resmen linçlendik saçma sapan

Değer gördüğüm yerde nazlanırım. Değer vermeyene zorla değer vereceksin diye kıyamet koparmam. Siz böyle yaptıkça değer göremezsiniz kv gözüne batarsınız. Benim yengem de sizin gibi. Verdiğim örnekte börek yapıyor yiyoruz yapmasa da doyuyoruz dedemizi yiyecek halimiz yok yaa. Kaprisle dramalarla sevgi saygı değer göremezsiniz. Gittiğiniz yerde kendinizi zorla ağırlattırmayın. Ya zaten düşünür yaparlar ya da siz idareten 1 hafta fedakarlık edersiniz. Ama diğer türlü sizin ki gibi zoraki şeyler çekilmiyor

E sadece et olmaz diyip yanına pilav yapmışsınız sadece kendinize mi yapmıştınız yoksa o pilavı? Tabikide yerler onların evi,onların malzemesi. Heralde yiyecekler. Yengem bize geldiğinde hiç ne yemek var diye bakmadan yeğenime yemeğini yapıyor valla. Hiçte böyle gocunmuyor.

Hani deseniz ki hep benim yemediğim şeylerden yaptılar hani bir nebze anlıcam ama kaynananozın sizin bebeğinize yemek yapma gibi bir görevi yok. Kusura bakmayın burdan bakınca hem kendi yemeğinizi hemde bebeğin yemeğini kaynanaya yüklemeye çalışmışsınız gibi duruyor. Bebeğe yemek yapmaya üşenmişsiniz de kaynanının yaptıklarından yedirmek istemişsiniz sonrada evdeki hesap çarşıya uymamış gibi.

öğlen yapmış öğle yemeğini çok yapayım akşam bir daha yemek yapma derdi olmasın dememiş kızını kendini eşini doyurmuş kenara çekilmiş.
Yan gelip yatayım kv yapsın demiş. Kv değil kim olursa olsun yatılı misafirlikte olsam napacağımı şaşırırım ben. Sevmem zaten de gerilirim. Çocuk açlıktan ağlıyor konu sahibi kv den eltiden yemek bekliyor.

Bizde eve misafir gelince herkesin yemeğini ayrı ayrı düşünürüz. Ben de yılda bir kere gittiğim evde bir öğün en azından torununu düşünmesini bekledim, ama demek ki beklememek gerekirmiş.
düşünse, özense, yapsa iyiymiş (Allah herkese öyle ince düşünceli k.valide versin)

ama yapmaması öyle büyüüük trajedi de değil (ben gelin duş alamasın diye kombiyi sofbeni söküp, kovayı sabunu kaldıranı biliyorum, hey yavrum hey).

hayır trip atacam diye aç kalan sizin bebeğiniz, burada sizin karınız ne? bebeye yazık değil mi?

üstelik kına evinde yani en olmayacak yerde atar yapmışsınız.

size normalde "sevmedikleri yemeği yapıp durmuş k.valide ya, cık cık olur mu öyle" diyecek insan varsa bile düğün zamanı trip atılmaz, siz düğün sahibi sayılırsınız o evin gelinisiniz yani hani o kadar misafir ağırlama, torun sevme adet vs. biliyorsunuz madem, bunu da biliyor olmanız gerekmez mi? sizin yapıp ağırlamanız gerekiyor normal şartlarda...

Napıyor bu kadın patlican yemeğinde sadece patlicanı mi haşlayıp önünüze koydu? O yemekte patates vardır kıyma vardır, patlicanı bebeğe vermezsin kalanını verirsin.
Ekmegı doğrayıp üzerine suyunu bile katabilirdi.
Hayır yani insan düşününce birçok alternatif çıkıyor bakın.
Konu sahibi eşine şov yapmış sanırim bu durumu kullanmış

Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı.
Konuda once yarim saat dediniz, simdi 10dk oldu. Kv sevmiyorsunuz diye sallıyorsunuz sanki biraz

Siz -eşiniz ve siz- çocuğunuza dizin önce de sonra 30 yıl sonraki gelecek torununuz üzerinden konuşursunuz.
İnsanlar ne meraklı daha babaanne,anneanne olmadan konuşmaya

Kayınvalideniz eltiniz sizin evinize gelip kaç gün kalır siz onlar için ne yaparsınız?

Standart eli kolu tutan, su kaynatmasını bilen herkesin yapacağı budur yani. Kına günü üstelik. Bir sonraki konusu da kızım açken yarım saat geç gelen elti olacak heralde

kv kim ki çocuğunun kınasına hazırlansın oturup yemek yapacaktı karınlarını doyursunlar diye çünkü gelini kınaya hazırlanıyordu çocuğunun akşam ne yiyeceğini düşünecek vakti yoktu.

Sizin derdiniz bu zaten değil mi?Tutturmuşsunuz kv torununa yapmalı,tek torununa yapmalı,patatesli patlıcan yapmalı bilmem ne.

Amacınıza ulaştınız mı peki?Değdi mi aç kalmasına çocuğun?

Birde kına telaşı var sonuçta. Kafası doludur. Evin gelini isem cekinmem yani girer yapar çıkarım. Yemek dediğin nedirki. Yada anne gel beraber yapalım derim

Farkediyor mu düğün günü, kına günü? Kendi yazdığınızı unuttunuz galiba ilk mesajda büyük gelinden yemek yaptıysa getirmesini rica ettim yazmışsınız. O bir bavul yemek malzemesini bilemem ama çocuğunuzu düşünseniz yanınızda br şeyler getirirdiniz. Resmen çocuğu bakın bize yemek getirmediler o yüzden ağlıyor diye kayınvalidenizi kötülemek için kullanmışsınız. Siz bir anne olarak yanınızda çocuğunuzun yiyeceğini getirmek zorundasınız. Hadi yemek yok diyelim muz, kuruyemiş, bisküvi, peynir vs olmalı yanınızda. Market olmayan koca mahalleyi de hayatımda ilk kez duydum. Verdiğiniz detaylar hakkınızdaki fikrimi zerre değiştirmedi yalnız. Detay verdikçe daha da haksız oluyorsunuz hatta.

Son iki kelimeye katılıyorum.

Kendi getirdiğim bulgurla yaptım evde bulgur yoktu.
Bebeğe yemek yapmaya üşenmiş miyim? Detay bilmeden böyle yaftalayamazsınız insanları. Ben kızım için kariyerini bırakmış tek başına çocuk büyüten bir anneyim, tabii ki kızıma yemek yaptım. Bu kısmı neden kimse anlamıyor? Akşam yemeklerini o yapacağım dedi, ne yapacağını bana önden söyle dedim ben de. Gocunmak nedir? İnsan yılda bir kere evine gelen torununa yemek yapmaz mı? Yapmayın Allah aşkına. Muhalefet olacağım diye düşünce şeklininiz beni şok şaşırttı. Ben o evime geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, çeşit çeşit yemek yapıyorum normalde kendi evinde yoruluyor, 4 adama bakıyor diye. Birkaç gün kızıma yemek istemem çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…