Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekmegı doğrayıp üzerine suyunu bile katabilirdi.
Hayır yani insan düşününce birçok alternatif çıkıyor bakın.
Konu sahibi eşine şov yapmış sanırim bu durumu kullanmış

Ya zaten bebek bu, kahve cezvesinde mercimek haşlanıyor yemeği yapılıyor. Yumurta haşlar. En kötü gittikleri evdeki buzdolabında bir şey bulurdu.

Yani yemek yoktur da dolapta bombosmuydu yapmayın Allah aşkına. O curcuna da tencere yemeği olarak bişey olmayabilir ama kahvaltılık biseydemi yoktu. Siz resmen kapris yuklusunuz

1 hafta 10 kişiye yemek yapsa adamın başının etini yer kesin.
Ayda yılda gittiğin evde evin gözdesi olamazsın ki el oluyorsun ya ister istemez. Benim babannemle biz öyleyiz bi soğukluk var arada yani.
Ayrıca her şeyden şikayet her şeye tavır. Kv dememiş ki malzemem bitti mutfağım kirlendi. Bi de öyle huysuzlar var kadın demiş kendine yap ne yersen

Aklıma kınamda memlekete gelip hiçbir işin ucundan tutmadığı gibi -ki bir tane kardeşim var(ablam yada kız kardeşim yok)-hiçbir şeyi beğenmeyen, evin en büyük odasını kendine zimmetleyen, melek kadar sakin kızlarını uyutmaya iki kişi giden, üstüne biz misafirliğe geldik deyip kenara çekilen yengem geldi. Neden misafir olasınız ev sahibi sayılırsınız. Kayınvalidenizle aranız iyi olmasada o evin gelinisiniz. Madem misafirim diyorsunuz düğünün yada kınanın davetlisi gibi saati geldiğinde gitseydiniz. Neden önceden gittiniz. Kayınvalidenize aman anne bebekle ayak bağı olmayayım şimdi diyebilirsiniz.

O cenderede telaşta çoğu zaman insanım karnı tam doymaz. İnsanlar ne bulursa ayak üstü yer. Ben o gün gelin halimle aç kaldım vallaUzaktan misafir gelirse ancak ikram eder. Çocuğunuz sizin için özeldir elbette ama herkes için özel olmasını bekleyemezsiniz. Tedarikli gidip bebeğinizi aç bırakmamalıydınız.

Bakın anlamadığınız şu. İnsan ister ki toruna serilsin her şey. Ama yapmamış. Değiştirebilir misiniz kadını?Ve asla mecbur değil. Akşam yemeğini yapacağım demiş ama belli ki yapmıyor,akşam vakti geliyor. Görünen köy hesabı girersiniz mutfağa en pratiğinden bir yoğurt reçel ekmek yedirseniz tok tutar o kadar ağlamazdı.

Açıkçası kendini “misafir” olarak gören umduğunu değil, bulduğunu yemeli. Ben de yemek yapardım, yengem tencerelere bakıp başlardı yeğenlerim için o onu yemez bu bunu yemez şeklinde demagoji yapmaya. Ben de kalk o zaman makarna haşla, yumurta kır derdim. Çevremdeki anneler mutlaka çocukları için çantalarında yiyecekler taşıyorlar özellikle misafirlik durumlarında; siz de yapın, kurtarıcı olur.

özellikle dram yaratmak için elitinin gelmesini bekleyip çocuğunu ağlatmışsın ki bu durumu kaynananı kötüleyerek herkese anlatabilesin.
Ben böyle hikayeler yazacak kadar bu ilişkilerde bulunmadım maalesef. Eltim teklif etti yemek olmadığında söyleyin, gelin bende yiyin diye. Biz de kendimiz hallederiz dedik fakat o gün ekstra bir durum olduğu için istedim.

Ay resmen drama Queen işini birakmissin eyvallah ama açlıktan aglatanda sensin. Kendi evladin icin baskasindan bir şeyler beklemen yanlis. Cocuk senin, sorumluluk senin.

Kızını aç birakmanizi anlamadım sadece kızınıza bir makarna kaynatip ne bilim yiyeceği bir mama bir aparatif hazırlayıp doyururdum karnını kaynananiz ayıp etmiş bende olsam bende alinirdim sonuçta torunu onun yemediği şeyleri yaptıysa bile azıcık çocuk için yapabilirdi ama baktınız o yapmıyor ben kızımın yiyeceği kadar olsa girer yapardim kızımı aç birakmazdim yani burada kızınızı aç birakarak hatayi siz yapmışsınız daha önce kayinvalidenizle aranızda bir problem mi vardı da size karşı böyle davrandı
Sorunuza gelecek olursak benim kayınvalidem bana böyle yapsa ben orda kalmazdim yada kalacaksam onun yaptığı yemeği yedirmeyip kızıma yettiği kadar yemek yapar onu yedirirdim tepki olarak

Normalde anneler başlarında 10 kişi varken mi çocuk büyütüyor? İnsan bebeğini düşünmez mi? Misafirliğe gitmişsin hiç mi düşünmedim "bu çocupun düzeni, yemek saati şaşmasın ben yemeklerini önceden halledeyim"

Akıl var mantık var, kaynana ailesene kinlenmek için lütfen başka bahane bul.

Arabaniz gelin arabasiymis disarida yemek yiyememissiniz cok uzucu bir durum ya icim parcalandi insanlarin telasi varken bu prenses modu cok zor olmustur yazik olmus.

Kimse kv hakli demiyor ama kadin yemek yapmadi diye cocugu ac birakmak mantiklimi sence? Kv ile kendi anneni neden kiyasliyorsun hem ikisi bir olurmu. Benim kv yaptigi hicbir yemegi ne ben ne oglum yer cok yagli baharatli yapar yemekleri. Simdi ben ona gittigimde ne diyim anne sen yagsiz baharatsiz yap benim cocuk yemio mu dicem. O evde cocuk harici 6 insan daha var ve o evde yasayanlarinda bir duzeni var. Senin cocugun patlican yemiyorsa yedigi seyi yapabilirsin koca kadinla inatlasana kadar. Ben cocuguma gore yemegi gittigim yerde kendim yaparim annemde dahil buna ve benim cocugum 6 yasinda hala daha dugun vs bi yere giderken muz findik biskuvi alirim yanima. 22 aylikken ana yemek ara ogun tasirdim cantada. Senin yerinde ben olsam panik atak krizi gecirmistim acliktan aglasa cocuk. Ekmek arasina peynir koymaktami aklina gelmedi sanki bilerek yapmissin kv ni kotu gostermek icin gibi. Anneler her sekilde cocugunu doyurcak bir cozum illaki bulur yani en bulamadin emiodur bu cocuk emzirseydin bari

Detaylar da boğuluyorsun konu sahibi.

Tamamen katiliyorum bence de 5 tane kofte kizartmak cok zor olmamali. Ben sadece kvnin tavrini da sevmedim.
Benim kv de tuz baharat asla kullanmaz bize geldiginde ona gore yemek hazirlarim. Kalk kendine bir makarna hasla demem. Yada eltimler yatili geldigine yemek secen cocugunun sevebilecegi 1-2 yiyecek mutlaka yaparim. He telasim olan zamanda da geldiklerinde soylerim 20 lahmac 2 lt ayran gene doyururum. Sonucta yilda 1-2 kere gelip kalan insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…