Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanfendi tek torun olabilir çocuk sizin cocugunuz siz biraz pohpohlanmak orta biraz dinlenmek istemissiniz istediğiniz beklediğiniz ilgiyi göremeyince de modunuz düşmüş bence bu sene de gitmemek için yol yapiosunuz kendinizce sizin fikirleriniz bana göre yanlış

Dayımın kızı yemez yemez bi anda acıktım diye ortalığı velveleye verir huyu öyle. Bi düğün vardı yengem termosta sıcak çorba taşıdı yanında çocuğu ne zaman acıkır belli değil yani. En basitinden bi çorbayı at termos götür ne var yani insanlardan yemek istemek nedir?

Ben sizi haklı bulmadım. Aşırı dramatize etmişsiniz. Kızınızı açlıktan ağlıyorsa bu tedbirsiz davrandığınız için annesi olarak sizin sorumsuzluğunuz. 22 aylık bebe mükellef sofra aramıyordu herhalde. Çocuğunuzun yemeğini siz düşüneceksiniz başkası değil. Düğün salonu mahrumiyet bölgesinde miydi çevrede hiç yemek alacak yer olmasın? Şehir şehir gezip bir dünya düğüne gittiğim bir tane bile etrafında yemek alacak hiç yer olmayan düğün salonu görmedim.

Gittiğiniz yer düğün evi, insanların telaşı var. Gittiğiniz yere uyum sağlamak gibi bir çabaya girmemişsiniz habire yemek yapmadı tribine girmişsiniz. Mutfağı sırtlayıp götürmediler herhalde. Yanımda malzeme getirdim diyorsunuz üstelik. Önünüze hazır yemek bekleyeceğiniz bir ortam yok neticede orda. Bence de giderseniz otelde kalın, yoktan yere huzursuzluk çıkartacaksınız yoksa.

Bebekli birkaç misafir aldım hiçbirinin yemeğini ben yapmadım. Anne kalktı yemeği çorbasını mamasını her neyse yaptı çocuğuna yedirdi. Çocuğunuz için başkasından yemek beklemeniz garip geldi. Ayrıca kadının kendi evi isterse 5 gün patlıcan yapar, benim şöyle bir tarifim var herkes çok sever deyip siz yapaydınız yemekleri

Ya biz mi hazırlıklıyız millet mi rahat çözemedim.

Bir yere giderken.
Kahvaltı yaptırıp.
Yanımda çorba, yoğurt, termos su mama en az 2-3 öğün götürürdüm.
Aç bırakıp başkalarını suçlamak da abes.

Dediğiniz gibi düğün günü millete şenlik bir de trip atıp surat asmıstır. Şehir dışından gelmiş premses gelin.

Düğün var yardım edeceğine millete yük olup bir de trip atıyor. Kendi çocuğunun yemeğini hazırlamak karnını doyurmaktan aciz.

Bacım düğünü olan eve gidilir, mutfağa girilir yemek yapılır, bulaşık yıkanır, gelen misafirlere servis yapılır vb. Bir işin ucundan tutulur yani. Keşke kalkıp kendinize ya da açlıktan ağlayan çocuğunuza yemek yapsaydınız öylece beklemek yerine. Bir çorba bile yapabilirdiniz çocuğunuza. Yazık değil mi o yavrunun annesi onu doyurmak yerine başkaları yemek yapsın da yedireyim diye bekliyor.

Zincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor

Kayinvalideniz ayıp etmiş ama çocugu aç bırakmakta sizin hatanız.
ben nereye gidersem gideyim kızıma gire yemek yoksa mutfağa girer ufak bir tencerede bulgur pilavı veya tereyagda makarna yaparım en hızlı olacak yemekler.yada bir tane patates kızartmak hiç zor değil.
niye böyle zorlaştırdınız ki

Kına günü makarna ortamı yoksa kayınvalide nasıl yapsın yemek evladının kınası farkında mısınız? Eşinize diyebilirsiniz bi hamburger tost vs vs al yanımızda kalsın çocuk acıkır yediririm en kötü bi çorba istetin hemen olduğunuz yere ne var bu kadar olay edeceğiniz? Oturup beni düşünün ben misafirim havasına girmeyin efendim kimse kimseyi düşünmek zorunda değil

Evdekiler için değil zaten kızınız için. Çocuk açlıktan ağlayacak duruma gelene kadar kızınız için akşam yemeği yapabilirdiniz.

cocuklarim 13-10-5 yaslarinda ben bile hala yanima ivir zivir biseyler alirim uzaga gidiyorsak

Zincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor
Niyeti üzüm yemek değil, bagciya bir daha gitmemek için ayak yapmak

Akşam yemeklerini üstlenmek değil ama o evde sizin çocuğunuza uyan bir şey pişmiyorsa akşam yemeğinde kendi çocuğunuzun sevdiği birşey yapabilirdiniz yani. Bu kadar abarmayın isterseniz.
Burda önemli olan çocuğunuz aç kalmaması, kayınvalideyle yaşanan güç savaşı değil bence.

Düğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…