- 21 Kasım 2016
- 3.677
- 5.249
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Hanfendi tek torun olabilir çocuk sizin cocugunuz siz biraz pohpohlanmak orta biraz dinlenmek istemissiniz istediğiniz beklediğiniz ilgiyi göremeyince de modunuz düşmüş bence bu sene de gitmemek için yol yapiosunuz kendinizce sizin fikirleriniz bana göre yanlışBana evladını düşünmeyen anne muamelesi yapamazsınız. Ben zaten evladımın düzenine göre hareket etmesini beklemedim ki senede bir kere gdiiyoruz, insan bir kere torununun sevdiği yemeği yapmalı bence. Ben zaten kızıma her gün yemek yaptım ama akşam yemeğini de çubukla vs geçiremeyiz değil mi ? Kına günü makarna yapma ortamı olsa yapardım zaten ama öyle bir durum söz konusu değildi.
Dayımın kızı yemez yemez bi anda acıktım diye ortalığı velveleye verir huyu öyle. Bi düğün vardı yengem termosta sıcak çorba taşıdı yanında çocuğu ne zaman acıkır belli değil yani. En basitinden bi çorbayı at termos götür ne var yani insanlardan yemek istemek nedir?En az kayınvalideniz kadar sorumsuzsunuz ama nedense kayınvalidenize kızıyorsunuz. Bu devirde çocuğu açlıktan ağlatmak ne demek dağ başında mı yaşıyorsunuz.
Çocuk senin çocuğun yılda 1 hafta gören akrabaları bilmek zorunda değil senin çocuğunun sevdiği yemekleri, anne baba olarak gitmeden önce uğrarsınız markete çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri alırsınız gittiğiniz evde de girer mutfağa pişirirsiniz. Herhalde hiçbir şey olmayan evde bir paket makarna bir bardak pirinç de vardır.
Ya biz mi hazırlıklıyız millet mi rahat çözemedim.Valla yazık ya. Düğün evinde yemek olmasa bile yani düz patates de mi yoktu. Soyup dörde bölüp minik cezveye atsa on dakkada haşlanır, çocuğun da en azından açlığı bastırılır.
Anne demek çözüm üretmek demek bazen, ama konu sahibinde bu yok. bir de kına günü millete 'bebegim aç ondan agliyor' demis, atar gider yapmış. O gün masadan masaya herkes onları kinamistir, tam da yeni çocuğunu evlendiriyorken..hoş mu yani
Bacım düğünü olan eve gidilir, mutfağa girilir yemek yapılır, bulaşık yıkanır, gelen misafirlere servis yapılır vb. Bir işin ucundan tutulur yani. Keşke kalkıp kendinize ya da açlıktan ağlayan çocuğunuza yemek yapsaydınız öylece beklemek yerine. Bir çorba bile yapabilirdiniz çocuğunuza. Yazık değil mi o yavrunun annesi onu doyurmak yerine başkaları yemek yapsın da yedireyim diye bekliyor.Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.
Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.
Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.
Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.
Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Sizin tuhaf biri oldugunuzu dusunduler bence sadeceHayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.
Zincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyorTamam da bir yerde düğün salonu varsa,ev varsa civarında bakkal , market de vardır. Hiç bir şey yapamasaniz eşinizi yollayıp küçük yoğurt bebe bisküvisi aldirsaydiniz, Bandıra bandıra verirdiniz, en azından zavallimin karnı doyardi gelin gelene kadar
Hem sizin ağlayan bir bebeğiniz var. Ev sahibine rica etseniz 'iki saniye bebeğe patates haşlayabilir miyim evde varsa?' deseniz 'burasi kına evi, defol mutfağımi kirletme' mi diyecekti? Türkiyede yaşıyoruz, tabii ki bebeğin karnını doyuracak bir şeyler cikaracakti.
Kına günü makarna ortamı yoksa kayınvalide nasıl yapsın yemek evladının kınası farkında mısınız? Eşinize diyebilirsiniz bi hamburger tost vs vs al yanımızda kalsın çocuk acıkır yediririm en kötü bi çorba istetin hemen olduğunuz yere ne var bu kadar olay edeceğiniz? Oturup beni düşünün ben misafirim havasına girmeyin efendim kimse kimseyi düşünmek zorunda değilBana evladını düşünmeyen anne muamelesi yapamazsınız. Ben zaten evladımın düzenine göre hareket etmesini beklemedim ki senede bir kere gdiiyoruz, insan bir kere torununun sevdiği yemeği yapmalı bence. Ben zaten kızıma her gün yemek yaptım ama akşam yemeğini de çubukla vs geçiremeyiz değil mi ? Kına günü makarna yapma ortamı olsa yapardım zaten ama öyle bir durum söz konusu değildi.
Evdekiler için değil zaten kızınız için. Çocuk açlıktan ağlayacak duruma gelene kadar kızınız için akşam yemeği yapabilirdiniz.Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
cocuklarim 13-10-5 yaslarinda ben bile hala yanima ivir zivir biseyler alirim uzaga gidiyorsakYa biz mi hazırlıklıyız millet mi rahat çözemedim.
Bir yere giderken.
Kahvaltı yaptırıp.
Yanımda çorba, yoğurt, termos su mama en az 2-3 öğün götürürdüm.
Aç bırakıp başkalarını suçlamak da abes.
Dediğiniz gibi düğün günü millete şenlik bir de trip atıp surat asmıstır. Şehir dışından gelmiş premses gelin.
Düğün var yardım edeceğine millete yük olup bir de trip atıyor. Kendi çocuğunun yemeğini hazırlamak karnını doyurmaktan aciz.
Niyeti üzüm yemek değil, bagciya bir daha gitmemek için ayak yapmakZincir marketlerin hepsinde kavanoz mamaları var. derdi çocuğun karnını doyurmak olsaydı alırdı oradan 2 kavanoz meyve püresi, muhallebi vs. çocuğa yedirirdi ama burada inada bindirilmiş bir durum var gibi geliyor
Akşam yemeklerini üstlenmek değil ama o evde sizin çocuğunuza uyan bir şey pişmiyorsa akşam yemeğinde kendi çocuğunuzun sevdiği birşey yapabilirdiniz yani. Bu kadar abarmayın isterseniz.Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
Düğün günü değil, kına günü ağladı. Evden karnını doyurmadan çıktığımı nereden çıkardın? Karnını doyurdum, ara öğününü yediği kadar yedi. Büyük gelin de bugün dışarda yemesin bende yemek var getiririm dedi ama geç kaldılar. Çocuğumu düşünmesem yanımda bi bavul yemek malzemesi taşımam zaten. Saçmalık. Kına evi kötü bir mahallede, market yok bir şey yok. O an çözüm bulamadık emin ol. Aracımız da gelin aracı olduğu için yemeğin gelmesini beklemekten başka çaremiz yoktu. Yani bazı detayları vermedim diye insafsız anne ilan ettiniz. Bu nedirValla yazık ya. Düğün evinde yemek olmasa bile yani düz patates de mi yoktu. Soyup dörde bölüp minik cezveye atsa on dakkada haşlanır, çocuğun da en azından açlığı bastırılır.
Anne demek çözüm üretmek demek bazen, ama konu sahibinde bu yok. bir de kına günü millete 'bebegim aç ondan agliyor' demis, atar gider yapmış. O gün masadan masaya herkes onları kinamistir, tam da yeni çocuğunu evlendiriyorken..hoş mu yani