Kızıma bakamıyorum kendimi suçlu hissediyorum:(

Eger içiniz rahat etmiyorsa doktorunuzu degistirip baska bir doktora daha danışın. Ama şişman olunca iyi veya saglikli olunmuyor....

Kızım 1 yaşına girmek üzere ve hala 7 500 kilo 6 aylık tan beri aynı kiloda doktor bişi olmaz diyor bişi yok diyor ama sizce normal mi bide az yiyor sütümde yok bana kilo alması için bi öneriniz varmı;(
hiç canını sıkma..kızım 3710 dogmustu. sevindik biz de. ne güzel diye.sonra kilo alımı en az oldu. ek gıda yemezdi ben çok agladım bu duruma. yemekleri yapar yapar dökerdim. 1 yasındayken 8400 dü kilosu. şimdi 6 yasına yaklastı ve kilosu cok cok iyi. yemeklerini yer. hatta bazen 2.tabagı istediginde ben kilolu olur diye tereddut ederim verirken :) kaldı ki saglıklıysa kilonun önemi yok. şimdi diyorum bosyere okadar strese girip göz yası dokmusum diye...

Bende çocukken çok zayıfmışım annem heybetli bir kadın onada kendine bakıyonda bu bebeye niye bakmıyosun derlermiş.İnsanlar böle durumlarda ne konuştuğuna dikkat etsin karşı taraf yaralı üzgün zaten evladı yemeyince anne mutsuz oluyor.Bir anneye çocuğuyla ilgili gereksiz yorum yapmayın köydeki gelinler bile artık elinde internet herşeyi araştıyor.Bir iş arkadaşımız doğum yaptı 7 aylıkken bebeğini aldı bizi görmeye geldi daireye bebek çok zayıftı bayanlardan biri aaa dedi benim oğlum bu kadarken şu kilodaydı tostopalaktı dedi bide saçma sapan güldü ama art niyetsizdi kişi biliyorum.Kız çok üzüldü seninde başına gelirse o zaman bu güldüğünü hatırlatırım sana dedi.aylar sonra düşük yaptı iki defa .hala söyler acaba kızın ahınımı aldım diye.

Topiği tam okuyamadım ama sizin moralinizi daha çok çevrenizdekilerin bozduğu hissine kapıldım nedense. toplumumuzda sağlıklı çocuk şişman olur düşüncesi yerleşmiş, uzmanlar ne kadar aksini söyleseler de büyükler gençlere psikolojik baskı uyguluyorlar bu konuda... Eğer içini kemiriyorsa başka bir doktora daha götürebilirsin ancak sorun olduğunu düşünmüyorum. Benim görümcemin oğlu 3,5 yaşında ve 11 kilo, çok ta sağlıklı. ben çok zayıf büyümüşüm doktor yüzü görmedim, kardeşim çok kiloluydu hastaneden çıkmazdı. Yani bu işler biraz bünye ile alakalı, içini ferah tut. Meyvesini, sebzesini, proteinini vermeye çalış alabildiği kadar, ne kadar üstelersen o kadar ters teper, yemek yemekten soğur...

Kızım 1 yaşına girmek üzere ve hala 7 500 kilo 6 aylık tan beri aynı kiloda doktor bişi olmaz diyor bişi yok diyor ama sizce normal mi bide az yiyor sütümde yok bana kilo alması için bi öneriniz varmı;(

Kızınız kaç kilo doğdu? Benim kızım 2 yaşında 11 kilo boyuda 88 cm. Doğduğunda da düşük kilo ile doğmuştu. Bazı çocukların yapısı gereği fazla kilo almıyorlar. Bende sizin gibi çok takıntı yaptım ve kendimi suçladım ama yapıcak bişey yok. En önemlisi sağlığı yerinde olsun ve güçlü olsun :):)

Yaşa göre persentil tablosu vardır biliyorsanız eğer, kızınız burada 10-15 persentil arası bir değerde. Dediğiniz gibi kilosu az. Başka bir doktora danışın ve bunun nedenlerini araştırın. Bir nedene ulaşılırsa çözümü daha kolay olur. İştahı kapalı ama altında yatan etken ne? Bu soruların cevabını tek başına veremezsiniz. Bir uzmana danışın ve kendinize yüklenmeyin.

doktor bir şey olmaz dese de kilosu az.. başka bir doktora götürün, mutlaka besleyici mamalardan verecektir. kilo alamamasının nedeni araştırılmalı, parazitte olabilir..

X