Kızlar etrafımda muhabbetimin olduğu-olmadığı herkes hamileliğim hakkında yorum yapmaya başladı. Mesela gecenlerde gecmis olsuna annemin teyzesine gittik. Bizden başka misafirler de vardı ve kenarda oturup hamileliğim hakkımda yorum yapmışlar (akrabam duymuş) Yok karnı hiç 7 aylık hamile gibi değil. Hiç hamileye benzemiyor sadece kilo almis gibi falan.
30.haftada kontrolüm vardı kontrolde her sey normal. Bebek 30.haftada 1444 gr’dı. doktor her sey yolunda diyor ama insanlar beni artık sinir etmeye başladı. Bugün de çok samimi olmadığım bi akraba eve geldi. İki saat karnıma bakıyor zaten farkettim. Sonra birden dedi ki “senin hiç karnın yok” dedim sus nazar değdireceksin. niyetini anladım ama şakaya vurdum. Bu sefer döndü dedi ki “yok nazardan demiyorum neredeyse 8 aylıksın ben senin kadarken kocamandı karnım”
tek tek herkeste aynı olmayacağını, karın büyüklüğüyle bebeğin sağlığının bi ilgisinin olmadığını falan anlatmaya gerek bile duymadım. sinirimi bozdu. neyin ne olduğunu biliyorum ama insanların bu kadar başkalarını kötü hissettirmek için uğraşmaları sinirini bozuyor.
Baska bir takım insan da sürekli karnımı gizlememi söylüyor. Karnını gizle bebek edepsiz olur, karnını gizle birinin gözü kalır nazar değer. Yani dısarı çıkarken, kıyafet alırken anam ağlıyor. Belki kötü niyetli değiller öyle inanıyorlar ama baskı kuruyorlar. Ben de kötü hissediyorum. Hamileleri neden salmıyor bu insanlar anlamıyorum. Basını kapat melekleri kaçırıyorsun, bebeğini koruyamaz melekler diyen bile oldu?? Hayatımın her döneminde açıktım simdi hamileyim ve melekler kaçmasın diye kafamı kapatacakmısım. Bunaldım ayol. Öffffff