İnsanların yorum yapma merağı.

ğ
Şimdiden takılıyorsan lohusa döneminde yandın sütün fışkırsa bile süt yok yetmiyor diyecekler. Ben bi misafirlikte emzirirken uzun süre oğlum emdi ama ağzının kenarından süt görünüyor içiyor yani çocuk. Ona rağmen sütü yetmiyor dedi biri. Ben kimsenin süt zorbalığı yapmasına izin vermedim sana da yaptırmam dedim direkt. Şimdi sütüm akmasa bile sütün yetmiyor diyemez bana. Ya hiç duymayacaksın ya sert cevap vereceksin
ben simdiden diyorum hep odada yalnız emzircem 😂😂

Şimdiden takılıyorsan lohusa döneminde yandın sütün fışkırsa bile süt yok yetmiyor diyecekler. Ben bi misafirlikte emzirirken uzun süre oğlum emdi ama ağzının kenarından süt görünüyor içiyor yani çocuk. Ona rağmen sütü yetmiyor dedi biri. Ben kimsenin süt zorbalığı yapmasına izin vermedim sana da yaptırmam dedim direkt. Şimdi sütüm akmasa bile sütün yetmiyor diyemez bana. Ya hiç duymayacaksın ya sert cevap vereceksin
Ben sütün yokmu acaba diyen birine kızım emerken kadının yüzüne süt fışkırtmıştım 😀 hadsiz o kadar çokki bir daha kadın yüzüme bakmadı 😀😀😀😀

ya evet 😂 simdiden sakın sezaryen olma, kilo veremezsin, emziremezsin falan diyorlar. ben doktor neyi uygun görürse onu yapıcam diyip geciyorum. anlatıyor yok iki gün sancı çekmiş de sezaryena okay dememiş ama hiç pişman değilmis vs. bu kadar yoruma açık bir konu değil bence bunlar.
Ben böyle söyleyenlere siz normal doğum yaparsınız diyorum, yaşı hiç önemli değil 😂 herkes her şeyi çok biliyor maalesef he deyin geçin boşuna stres yapmayın 🫠

Bitmezzleer..Hamileyken ayrı,dogurursun ayrı büyürken ayrı.Simdi bana mesela;spora gitme cok zayıfladın, yeter ne bu diyen bile var🤢
En iyisi kulak tıkacı siparisi:KK53:

karnın yok, 8 aylık hamile gibi değilsin demek kötü bir ifade mi? buna niye alınıp kötü hissedesiniz ki? maşallah ne güzel işte. siz sanki bunu “karnı yok demek ki bebek pek zayıf kalmış” gibi anlamışsınız ki bebeğin kilosunu belirtme gereği duymuşsunuz. yaşlı genç herkes bilir bunun iç karınla alakalı olduğunu, bebekle alakalı olmadığını. son paragraftaki bazı ifadeler dışında diğer kısımlar bana sizin alınganlığınız gibi geldi. artık muhabbet olsun diye konuşmaya korkar olduk valla.

bu arada merağı değil, merakı :)

karnın yok, 8 aylık hamile gibi değilsin demek kötü bir ifade mi? buna niye alınıp kötü hissedesiniz ki? maşallah ne güzel işte. siz sanki bunu “karnı yok demek ki bebek pek zayıf kalmış” gibi anlamışsınız ki bebeğin kilosunu belirtme gereği duymuşsunuz. yaşlı genç herkes bilir bunun iç karınla alakalı olduğunu, bebekle alakalı olmadığını. son paragraftaki bazı ifadeler dışında diğer kısımlar bana sizin alınganlığınız gibi geldi. artık muhabbet olsun diye konuşmaya korkar olduk valla.

bu arada merağı değil, merakı :)
ben zaten öyle söyle-mis gibi yapıp nazar değdireceksin dedim kadına. ama dönüp “yok nazardan değil yani ne biliyim” diyince gözlerini karnıma dikerek baska bi ihtimal düsünemedim ben. bir seyi söyleme sekliniz söylediklerinizden daha cok ele veriyor niyetinizi. o yüzden ben alınganlık ettiğimi veya yanlış anladığımı düsünmüyorum

ben zaten öyle söyle-mis gibi yapıp nazar değdireceksin dedim kadına. ama dönüp “yok nazardan değil yani ne biliyim” diyince gözlerini karnıma dikerek baska bi ihtimal düsünemedim ben. bir seyi söyleme sekliniz söylediklerinizden daha cok ele veriyor niyetinizi. o yüzden ben alınganlık ettiğimi veya yanlış anladığımı düsünmüyorum
bence bu size atılan topu geri nasıl gönderdiğinizle de alakalı.

6 aylık hamile iken A kesim elbise ile hamile olduğum anlaşılmıyordu ve girdiğim yeni ortamlarda herkes gözünü dikip bakıyordu. bunu hiç de gocunacak bir şey olarak görmedim, aksine beni mutlu etti, onlar her ne niyetle demiş olursa olsunlar önemsemem. günün sonunda sağlıklı, kilosu gayet yerinde bir çocuk doğdu sonuçta. bu kafaya takacak, yaa bu insanlar da her şeye yorum yapıyor diye dertlenecek bir konu değil. üstelik bu daha yolun başı; emin olun çocuk doğunca bin katını diyecekler. virüslü bakterili ağızlarıyla çocuğu şapur şupur öpüp çocuk bir hafta sonra öksürünce sen bunu üşütmüşsün diyecekler, zayıfsın memen küçük çocuk doymuyor o yüzden ağlıyor diyecekler, bastırdın kalçası çıkacak diyecekler, bastırmayınca geç yürürse ondan bilecekler, benim oğlum 5 aylıkken biz ne yiyorsak ondan yerdi seninki o yüzden zayıf kalmış diyecekler, 1 yaşına basmadan “sen bunu çiğ bıldırcın yumurtası ile balı karıştır içir boyu uzar” diyecekler… bunlarla kıyaslayınca konudaki şikayetiniz daha çok övünç sebebi olmalıydı

evet. zaten pimpirikliyim. yarım saat bebek tekme atmasa korkup strese giriyorum. bi de bunlar çıktı
bende şuan 22 haftalık hamileyim ama karnım kocaman herkes doğum zamanımın geldiğini zannediyor. Dha 5 aylık deyince bu seferde acaba bir hastalık mı var şekerinizmi var bebektede şeker olabilir diyorlar. Oysaki sebebi sadece fizyolojik bebeğimde bende sağlıklıyız tam haftasına göre bir bebek ama iç karnım geniş değil napayım yani

Özel bir sağlık sorununuz yoksa annenlerde ne yapıyorsunuz ?
sağlık sorunum yok. doktorum ailemin yasadığı sehirde.

esimle yasadığımız sehir ulaşım ve sağlık konusunda sorunlu. kontrol için gittiğim hastane 170 km uzakta ve kısın kaya düsmesi ve çığ sebebiyle yollar çok kapanıyor. risk almak istemedik 🥲

sağlık sorunum yok. doktorum ailemin yasadığı sehirde.

esimle yasadığımız sehir ulaşım ve sağlık konusunda sorunlu. kontrol için gittiğim hastane 170 km uzakta ve kısın kaya düsmesi ve çığ sebebiyle yollar çok kapanıyor. risk almak istemedik 🥲
O zaman görme duyma boşver. Herkes konusur ,konuşmayan mi var.

Kızlar etrafımda muhabbetimin olduğu-olmadığı herkes hamileliğim hakkında yorum yapmaya başladı. Mesela gecenlerde gecmis olsuna annemin teyzesine gittik. Bizden başka misafirler de vardı ve kenarda oturup hamileliğim hakkımda yorum yapmışlar (akrabam duymuş) Yok karnı hiç 7 aylık hamile gibi değil. Hiç hamileye benzemiyor sadece kilo almis gibi falan.

30.haftada kontrolüm vardı kontrolde her sey normal. Bebek 30.haftada 1444 gr’dı. doktor her sey yolunda diyor ama insanlar beni artık sinir etmeye başladı. Bugün de çok samimi olmadığım bi akraba eve geldi. İki saat karnıma bakıyor zaten farkettim. Sonra birden dedi ki “senin hiç karnın yok” dedim sus nazar değdireceksin. niyetini anladım ama şakaya vurdum. Bu sefer döndü dedi ki “yok nazardan demiyorum neredeyse 8 aylıksın ben senin kadarken kocamandı karnım”

tek tek herkeste aynı olmayacağını, karın büyüklüğüyle bebeğin sağlığının bi ilgisinin olmadığını falan anlatmaya gerek bile duymadım. sinirimi bozdu. neyin ne olduğunu biliyorum ama insanların bu kadar başkalarını kötü hissettirmek için uğraşmaları sinirini bozuyor.

Baska bir takım insan da sürekli karnımı gizlememi söylüyor. Karnını gizle bebek edepsiz olur, karnını gizle birinin gözü kalır nazar değer. Yani dısarı çıkarken, kıyafet alırken anam ağlıyor. Belki kötü niyetli değiller öyle inanıyorlar ama baskı kuruyorlar. Ben de kötü hissediyorum. Hamileleri neden salmıyor bu insanlar anlamıyorum. Basını kapat melekleri kaçırıyorsun, bebeğini koruyamaz melekler diyen bile oldu?? Hayatımın her döneminde açıktım simdi hamileyim ve melekler kaçmasın diye kafamı kapatacakmısım. Bunaldım ayol. Öffffff 🙄
Ayyy bana da daha 4 aylıkken doğum yakın heralde karnin 9 aylık gibi demişlerdi bir de ikiz mi diye soran oluyor 🤦‍♀️🤦‍♀️ yani senin de dediğin gibi herkesin durumu farklı çok da takılmamak lazım. Bosver benim durumum seninkinden kötü bence, keşke bana da hiç karnın yok deselerdi 😅 ama karnı saklama konusunda bende öyle düşünüyorum bebek edepsiz olur felan değil tabii ama hamile olmak isteyen birinin ve olamıyorsa bizi görünce gözü kalabilir o yüzden bende olabildiğince bol giyiniyorum kimsenin gözüne sokmaya gerek yok bence hamileliği ama tabii ne kadar saklamaya çalışsak da bir süre sonra mümkün olmuyor ona da yapacak bir şey yok

X